Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li i zasto (ne)verujete u Boga, Crkvu, popove?  (Pročitano 35646 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Dobro to je tvoje misljenje ja ga ne djelim iznio sam na prethodnim stranicama i razloge zasto ne bi sad da se ponavljam
Ali dozvoli dati postavim jedno pitanje o kojem mozda nisi dovoljno razmisljao
Ako je religija ili jos bolje religije tako nsto odvratno zasto je toliko  postojeceg covecansta sklono organizovanim religijama
Zasto ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Bravo za komentare na moju poruku, postigao sam cilj. Lepo ste primetili da je dubokoumna i nasuprot tome uvredljiva!
Sama tema a i odgovori su sami po sebi paradoksalni. Ne mozes da verujes ili ne verujes u popa. Pop Zika (Pera, Mika, Laza) su ljudi kao Vi i ja- puse, piju, svalerisu se, biju zene, ne vracaju kusur od izvrsene usluge verskih obreda. Ali on je rukopolozen za svestenika i to mora da se postuje. Zamislite da necete da platite policajcu za nacinjeni prekrsaj jer je on npr. Marinko Bidzic!?
Svestenik je sluzbeno lice i svojim obredom on priziva duh sveti.... kako god se on zvao!

O religiji se ne uci iz filmova nego iz Svetog pisma, zitija svetih, Kurana, Sociologije- ovo su temelji religije a filmovi su umetnicka impresija o nekom segmentu religije.

Ne pada mi napamet da tvrdim da sam ja ili neko drugi u pravu ili u krivu, ovo je moje a Vi izvolite pa oponirajte ili se slozite.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Religija je gubljenje vremena kao i svaki razgovor sa tobom. Vec smo ovo presli nekih 10 stranica unazad. Tako ili nastavi gde smo stali ili nemoj uopste komentarisati.

Sasha
Zato sto je religija naucena funkcija, kada jednom porodica bude obradjena to se nastavlja. Negde sam napisao da kad se rodis ne znas ni ko si ni sta si a kamoli da navodni Bog postoji. Sve to naucis od svoje rodbine i okoline. Verujem da je bilo vreme kada nije bilo religije ali vise od 2000 godina religija uradilo je svoje. Sada je to deo nas, jer smo tako vaspitani.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Sasha
Zato sto je religija naucena funkcija, kada jednom porodica bude obradjena to se nastavlja. Negde sam napisao da kad se rodis ne znas ni ko si ni sta si a kamoli da navodni Bog postoji. Sve to naucis od svoje rodbine i okoline. Verujem da je bilo vreme kada nije bilo religije ali vise od 2000 godina religija uradilo je svoje. Sada je to deo nas, jer smo tako vaspitani.

REligija je sastavni dio covjeka od najranijh vremena ona je menjala svoju ''formu'' i ''funkciju '' ono sto bi ja danas nazvao prareligijom je svakako ono vjervanje i zapazanja nasih davnih predaka  a radi se o prirodnim pojavama i fenomenima a za njih tada i nas danas djeluju nekako velicanstveno
Od pomracenja grmljavine i tako dalje
SAd to sto kazes kad se covjek rodi nema predstavu o Bogu tacno ali nema predstavu ni o bilo cemou drugom pa prema tome  nacin na koji ce rezonovati i na kojem ce mu stepenu biti percepcija ne zavisi samo od roditelja vec i od skole i mnogo drugih faktora
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

I am the real Megatron, that asshole is an imposer

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Motorola raspala
Dobro to je tvoje misljenje ja ga ne djelim iznio sam na prethodnim stranicama i razloge zasto ne bi sad da se ponavljam
Ako je religija ili jos bolje religije tako nsto odvratno zasto je toliko  postojeceg covecansta sklono organizovanim religijama
Zasto ?
Meni su oči otvorene! Prestao sam da "verujem" u boga isto kad i u deda mraza, pred polazak u prvi osnovne... A ljudi koji su skloni religij, skloni su kontroli: džihad i krstaški pohodi nekad i sad! I kod nas: Srbi, Hrvati, Muslimani se ubijaju međusobno zbog religije, a u prvim redovima su najveći vernici!!! Gnusno!!! Kakvo licimerje... Mada, na kraju ti nisam odgovorio na pitanje jer ne znam zašto je to tako, ali mogu da predpostavim isto što i Raven: Veruju jer su im tako mama i tata rekli, od malih nogu ispran mozak!!! Verujte svi vi u šta hoćete, ali da ste rođeni u Iranu, Izraelu, Francuskoj ili Kini u druge stvari bi verovali...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Znaci za tebe je religija nekako zavicajno odredjenje  Smile Smile
Ali sve da je i tako to ne mjenja stvar  govorimo o vjerovanju a ne kojoj religiji pripadas
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

I am the real Megatron, that asshole is an imposer

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Motorola raspala
Znaci za tebe je religija nekako zavicajno odredjenje  Smile Smile
Uglavnom jeste. Eto, ja sam 99.99% siguran da si ti pravoslavac. Ljudi emigriraju, ali ostaju dosledni svojoj veri jer ipak od najranijeg detinjstva slušaju i veruju u neverovatne priče o "nevidljvom čoveku na nebu" i drugarima sa krilima što šetaju po vodenoj pari. Ja jednostavno ne mogu da poverujem u to, zdrav razum mi ne da. I ne, ne želim ovime da kažem da su vernici nerazumni...

Ali sve da je i tako to ne mjenja stvar  govorimo o vjerovanju a ne kojoj religiji pripadas
Tema govori o verovanju, a mi smo pričali o religiji! Pogledaj bolje, mada meni su ta dva pojma ista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Sunshine Megatron- da li moze tvoj zdrav razum da kaze bilo sta na temu svemira, sna, vode (ko je ucio hemiju zna da je voda velika zagonetka) i ostale stvari oko nas koje ne razumemo. Covek je polusvesno bice koje ne zna ni sta je ni odakle je. Tako da nemamo pravo da dajemo konacne sudove-

Jedna bitna stvar- VERA- kada u nesto verujes ne trazis cinjenice i dokaze za to!!!! Verujes da te je tvoj cale pravio (sto ne ides da izvadis DNK), verujes devojci da te ne vara (idi prati je 24h dnevno)? Verujem da ces o ovome da razmislis, a verovatno te boli uvo- jednostavno verujem i to me vodi da dangubim i kuckam po tastaturi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ako je religija ili jos bolje religije tako nsto odvratno zasto je toliko postojeceg covecansta sklono organizovanim religijama
Zasto ?
Meni su oči otvorene! Prestao sam da "verujem" u boga isto kad i u deda mraza, pred polazak u prvi osnovne... A ljudi koji su skloni religij, skloni su kontroli: džihad i krstaški pohodi nekad i sad! I kod nas: Srbi, Hrvati, Muslimani se ubijaju međusobno zbog religije, a u prvim redovima su najveći vernici!!! Gnusno!!! Kakvo licimerje... Mada, na kraju ti nisam odgovorio na pitanje jer ne znam zašto je to tako, ali mogu da predpostavim isto što i Raven: Veruju jer su im tako mama i tata rekli, od malih nogu ispran mozak!!! Verujte svi vi u šta hoćete, ali da ste rođeni u Iranu, Izraelu, Francuskoj ili Kini u druge stvari bi verovali...

Totalno si stekao pogrešan utisak.Kažeš da si prestao da veruješ kada si pošao u prvi razred a pišeš i daješ ocene kao da si završio teologiju, naravno ko ima bar osnovno poznavanje religije odmah će uočiti stepen tvog stvarnog znanja na ovu temu ali nažalost ima i onih koji su poznavaoci teme koliko i ti pa te ohrabruju.O tome ko je i koliko i zbog čega bio u ratu i u prvim linijama opet pokazuje da i o tome neznaš ništa osim onoga što si čuo u kafiću ili od nekog propalog reportera Š kategorije.Da si se zaista družio sa pravim vernicima i razgovaro ozbiljno video bi da ih nema mnogo kojie su mama i tata "strpali" u crkvu pa su tako postali pravi i iskreni vernici.Mnogo više je onih koji su i u srednjim godinama spoznali Boga kroz njegovo delovanje na njih u nekim životnim situacijama.Zbog svega toga mislim da si se malo zaneo u priči pa koristiš uvredljiv ton kako bi podstaknuo istomišljenike da ti se pridruže.Naravno svako ima pravo da daje mišljenje ali dajte malo tolerantnije!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Religija nije sastavni deo coveka vec je parazit koji se tu ushtekao i tesko se moze odstraniti. Da stare civilizacije su verovale u pojave ali ne verujem da su bile ovako organizovane u smislu pravila, zakona koji se pretvaraju u dogme. Religija je postala samo telo fashizma sa drugim licem, ne moras da se povinujes coveku ali povinuj se navodnom BOgu.
Ja sam bas to naveo da zavisi odakle si, i gde si rodjen i iskustva, tek onda stices neku percepciju.

Sunshine
Vecina vernika jeste nerazumna, provereno iz licnog iskustva  Smile
Sto se tice "vernika" svi propovedaju ljubav i sta sve ne, ali svi bi ubili za tu istu veru. Znaci citiras svoju veru samo kad ti to odgovara.

Reqw
Vera je isprazna. Od toga nema nicega. Iluzija i nista drugo. Vera je glupost, jer trazi od tebe da ne koristis um vec neko osecanje i zelju da je nesto ispravno iako nije.

Kobra
Da pronasli su Boga  Smile
Ne verujem u sistem koji je licemeran niti u nevidljivog coveka.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.