Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li i zasto (ne)verujete u Boga, Crkvu, popove?  (Pročitano 35483 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Zahvali sebi za to sto imas a ne tamo nekom Bogu
NIje on tamo vec tu.A neko je morao da me stvori i daruje mi zivot a i vodi me kroz zivot jer je on ljubav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.27
Citat
Znači onda treba da verujemo u Darvinovu teoriju, koja teško može da prođe i kod ozbiljnijih naučnika ateista

Ајде не лупетај, више научника (атеиста или не) је прихватило теорију еволуције (у научне теорије се не верује, већ се прихватају и одбацују, засноване су на доказима тако да нема у шта веровати јер је или тачно или не), него креационизам.

« Poslednja izmena: 15. Jun 2008, 12:22:46 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Sve je to plod ljudske mašte. Ne postoji jedan pravi bog jer svako ima svoga boga i veruje u ono što mu najviše odgovara. Ja ne verujem jer je za mene nemoguće da poverujem da postoji svemoćni čovek na nebu koji me posmatra celog mog života da bi na kraju odlučio da li ću posle smrti hodati po oblacima ili će me veliki zli đavo mučiti do kraja večnosti u središtu zemlje... Mislim da sam imao 7 godina kada sam shvatio da je (svaka) religija samo bajka.

Nemoj me pogresno shvatiti ja nemam nista licno ni pritv tebe ni protiv tvog poimnja Boga ali ti si rekoa nesto sto se moze primjetiti iz postova drugih ne samo na ovoj temi veci i na drugim, pa se nadam da neces zamjeriti sto sam tvoj post uzeo kao primjer da nesto pokusam da objasnim
Ljudi cesto stvaraju predstavu Boga kao nekog cicice kao da je on ljudsko bice nasa percepcija je da je bog  nesto sto je sam  covjek sem sto eto ima ineke moci koji su za nijansi bolje od supermenovih
Kako pitate se pa pogledajte na koji nacin covjek pokusava da razumije Boga dajuci mu uvijek i samo one ljudske karakteristke :pa je Bog osvetoljubiv , ja znam da to radim u Bozije ime, on je kao ja , ja sam najablizi Bogu, on je ljut on je gord , srdacan, prijatan, lud, pa koji mu je, kako moze tako sto da meni ( nama ) uradi
Pa zasto bas ja, pa jel vidi on sta se desava, zasto ne reaguje, Bog je zlopamtilo, Bog taktizira, Bog je podmitljiv, mozes ga prevatriti, ljubav, oholist, zavist, podlost, mrznja, i tako dalje ......
Sve su to ljudske percepcieje boga
Koji po mom najdubljem uvjerenju su pogresne ne u smislu da nisu tacne ili da su pogresne  vec zato sto ne vidim kako mi uopste mozemo da razumijem nesto sto je izvan naseg poimanja sto je izvan nase stvarnosti, iznad vremena,iznad obog samo covjeku znane ( jer je do sada jedino poznato svjesno bice ) znanje da ste nedugovjecni da sste ograniceni nizom parametra, od vremena, intelektualne ogranicenosti citave jedne rase koja ne moze ni da zamisli a kamoli shvati 4 a o 10 dimenzija da ne govorim, fizicke puke egzistencije, emotivno nesredjenog bica koji kao da sam cesto niej u stanju da takav dar kao sto su emocije kontrolise
Asto mislimo da mozmeo da govorimo u bozije ime da znamo da uopste spoznamo njegove namjere
Otkud ta potreba da stalno interpretiramo toboze njegove nakane zamisli poruke hmm mi jadna bica sa ovom ogranicenom ligikom smo sebi previse dopustili

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Dobio si jer si na tome radio. Niko ti nista nije dao.
Dakle gubis svoju snagu kad verujes u nesto sto navodno postoji ili je postojalo.
Da sedis kuci umro bi a molitva ti nista ne bi pomogla.
Zahvali sebi za to sto imas a ne tamo nekom Bogu

I lenjost je greh pred Bogom.Sve ima svoje vreme i molitva i posao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Joco
AKO je tebi ljubav meni je bio mrznja. Nije mi vise nista.
Ne treba mi nevidljivi covek da me vodi.

Kobra
Ajd pojasni malo sta si hteo reci.

IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Skeptik,cinik & slobodni mislilac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 353
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
SonyEricsson w200
Citat

Dakle, sve zavisi od osobe do osobe: kakve će razloge vidjeti i u šta će povjerovati.
Citat

Retko tacna recenica.
E sad,sto se tice toga ko je sta dobio ili izgubio: ne sumnjam da vi vernici u veri imate nekakvo pribeziste kad stvari pocnu da se odvijaju u ,za vas,nezeljenom pravcu.Kad bih verovao u nesto sto je toliko otudjeno od stvarnosti,i meni bi trebalo sigurno skloniste i stalno ohrabrivanje svakodnevno. Za mene,to se ne razlikuje od zabijanje glave u pesak,koje primenjuje odredjena vrsta ptice Smile Izvinjavam se na ovom netacnom poredjenju.Ipak ste vi ovce,zeljne svog pastira. Smile
Ja,koji sebe ne smatram ovcom,ideju postojanja boga na nekom nivou smatram i uvredjivom za sopstvenu inteligenciju.Jednostavno,gledajuci svoja i iskustva drugih ljudi (komsija,prijatelja,istorijskih licnosti...) nisam nasao ni jedan jedini dokaz postojanja nekakvog svemocnog entiteta punog ljubavi koji se brine o ljudima.
Citanje Biblije,te urnebesno smesne gomile nedoslednosti,jos me je vise ucvrstilo u mom misljenju.
I na kraju,ne kazu zalud vazda licemerni Englezi: "Moli se Bogu,ali veslaj prema obali." (gde je molitva ocigledno suvisna,a veslanje neophodno)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Sto volim kad ljudi otvore oci  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
Citat
AKO je tebi ljubav meni je bio mrznja. Nije mi vise nista.
razumem te Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Everything I touched was golden

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1169
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia N82
verujem u postojanje energije -pozitivne i negativne, ali verujem pozitivnoj i upravljem se prema i ka njoj i na koju gledam kao pravoslavlje. u crkvu idem, ali to je gradjevina ili institucija mada u gradjevine i institucije ne verujem.
popovi su ljudi,a u ljude ne verujem ali od njih svasta ocekujem i dobro i lose
IP sačuvana
social share
Everything I touched was golden
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
e upravo samo danas kod nas u parohiji pricali o ovom problemu i o tome gde mi gresimo prema drugima.Ukazali smo na to da Crkva treba da bude otvorena za sve ma kakvi oni bili i da ne treba traziti kalupeo od ljudi.Tipa budi ovakav nbudi onakav.Budi to sto jesi i Bog tebe voli takav kakav jesi i mi treba da te takvog prihvatimo.pricali smo o tome da smo veliki fariseji da gledamo da ce nas kao ovo sto radimo spasti.Bas smo pricali i o ljudiam kao sto si ti RavenDark Smile Koji su zbog naseg loseg ponasnaj prema njima zamrzeli i veru i sv.Ja licno mislim da ce tebe Bog spasti pre nego mene.I da ce te on na strazsnom sudu prigrliti bas zato st su te ovde svi odbacili.Bog je ljubav ne opisiva.... Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.