Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 84 85 87 88 ... 103
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li će posle 12. 10. Lajčak napraviti novi državni udar u BiH  (Pročitano 60990 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
ma meni ne treba nista. ja sam spreman da svakom mjeseca saljem po kilo sira iz svedske, svim povratnicima... dok ne pocnu da povracaju...

A znači u Švedsku si se sklonio, kurvaru stari ideš gdje su najlakše Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
pa da. snimam akcione filmove, a svu zaradu dajem na podgrijavanje atmossssfere i dizanje tenzija u BiH.
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
pa da. snimam akcione filmove, a svu zaradu dajem na podgrijavanje atmossssfere i dizanje tenzija u BiH.
Nije valjda da ste sve ovo vi zakuhali, a šta vam je cilj??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia E50
Tema...ako uopste ima nekog smisla ... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Behind Enemy Lines

zločesti amer

a ovo je "naš" od rasssse   Smile Smile Smile

« Poslednja izmena: 27. Nov 2007, 16:06:56 od nikola34 »
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ljudi ide decembar,sta mislite nazire li se kraj ili jos jace zaostravanje krize?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
SonyEricsson k800i i D820
Ljudi ide decembar,sta mislite nazire li se kraj ili jos jace zaostravanje krize?

Ja mislim da se ipak smiruje stanje...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Evo malo zaniljivih tekstova!!!!

PROBUDI SE, NARODE, NOVA ZORA SVIĆE!

Piše: Željko MILIĆEVIĆ
Bog Svemogući je svakom i svakoj od nas dao jedan život. Nekima su taj jedini život mučki oduzeli. Mi, koji smo danas živi, većinom traćimo taj najveći dar jedinog Boga.
Time pokazujemo da ne poštujemo niti Stvoritelja niti Njegov dar. Je li to mi spavamo, ili smo potpuno zaglupljeni?

Ovdje, na Zapadu, gdje ja živim već skoro trideset godina, sistematski organizirani proces zaglupljivanja radi kao švicarski sat. Od ranih se godina djecu ovdje u Kanadi organizirano zaglupljuje tako da kad odrastu više nemaju sposobnost procjenjivanja u bilo kojem smislu. Kroz taj proces se ih je odgojilo da kao odrasli prihvate neljudske stvari kao normalne, fizičku agresiju takozvanog sporta, na primjer, kao kvalitetu i potvrdu muškosti, gdje se sad i žene pretvaraju u muškarce i hrvaju, boksaju i na razne druge načine nastoje potvrditi Darwinovu teoriju da su ljudi nastali od majmuna. Nisu, upravo obratno, ljudi se svojevoljno nastoje pretvoriti u majmune!

Moderna muzika Zapada je predvodilac kulture uništenja osjetila ljudskosti i za njom slijede film i televizija, kojima se može masovno uspostaviti i održavati kontrola nivoa osjetila ljudskih masa.

Ja sam u prijašnjim tekstovima navodio ime Tavistock Institute, koji je isto poznat pod imenom Institut za psihološko ratovanje. Tamo su, nakon Drugog svjetskog rata, izmislili ono što se još uvijek naziva „rock-and-roll“. Razlog i povod tome je bio zahtjev američke Mornarice (US Navy), koja je tražila načina kako skršiti individualnost uma u ljudskom biću. Rezultat je bio da su se generacije mladosti, stotine milijuna njih, po cijelom svijetu, bez obzira na rasu, vjeru, jezik, povezale jer su bile zaglupljene i vjerovale u snove koji su im se servirali kroz tu nazovi muziku koja je planski postala novom svjetskom religijom. Ja sam u tome odrastao, i svirao i pjevao, ali sam se na kraju probudio.

Mi se moramo probuditi jer živimo u opasnom snu. Mi sanjamo da imamo državu. Mi sanjamo da postoji red i mir. Mi sanjamo da će sutra biti bolje.

Neće biti bolje jer su nam već instalirali i duboko ukorijenili kontrolu nivoa osjetila ljudskih masa. U psihologiji je već odavno istraženo, ustanovljeno i potvrđeno da je jednostavnije upravljati masama nego pojedincima. To nije daleko od stanja u životinjskom svijetu - jedan tornjak kontrolira nebrojeno stado ovaca. Milorad je, po onome što ja vidim, jedan od boljih tornjaka.

Milorad je svoje stado ovaca uzgojio u najimućnije stado srpskih ovaca. On danas prodaje znoj, krv, kosti, povijest Bosne i Hercegovine, američkoj firmi General Electric, koja je jedan od najvećih proizvođača ratne opreme na svijetu. Dio tih para će nahraniti njegove ovce. A dio će otići u njegov račun u inozemnoj banci. No niti njegovim ovcama neće biti dano da se napasu onako kako one misle. One se isto tako trebaju probuditi.

Milorad je svoje stado ovaca uzgojio u najimućnije stado srpskih ovaca. On danas prodaje znoj, krv, kosti, povijest Bosne i Hercegovine, američkoj firmi General Electric, koja je jedan od najvećih proizvođača ratne opreme na svijetu. Dio tih para će nahraniti njegove ovce. A dio će otići u njegov račun u inozemnoj banci. No niti njegovim ovcama neće biti dano da se napasu onako kako one misle. One se isto tako trebaju probuditi.
Bosno, dok se tornjaci poput Milorada šepure svijetom, Silajdžića Zapad pegla. Tako je isto bilo kad se Zapad dodvarao zločincu Radovanu a okomio na rahmetli Aliju Izetbegovića. Jedino onda nije bilo na političkom obzorju Komšića. Željko Komšić, Bog mu dao zdravlje, odrađuje svoje dužnosti prema Bosni i Hercegovini besprijekorno.

Mi danas imamo dva intelektualca, borca, s ratnim iskustvom, koji su oduvijek radili i borili se za Bosnu i Hercegovinu. Njih treba podržati u njihovom radu. Oni su prošli kroz Scilu i Haribdu i znaju što je nama činiti da Bosna i Hercegovina opstane. Ali oni nisu jedini. Iza njih je vojska Bosne i Hercegovine, svi mi koji danas spavamo a trebamo se probuditi. Iz dubokog, medvjeđeg sna.

Nema spavanja! Dok mi spavamo, neprijatelji oduzimaju i rasprodaju zemlju i državu. Povijest su dobro zakopali a budućnost već danas ukrali. Ali mi to ne vidimo jer sanjamo gluposti. Ako se mi ne probudimo, niti Silajdžić niti Komšić nam neće biti u stanju pomoći. Bosna i Hercegovina mora biti ne san nego java! Svaki dan i svaku noć! Stalno! Svaka generacija ima dužnost obnavljanja, gradnje i nadgradnje društva i države!

Ako se mi ne probudimo danas i ne objasnimo stvarnost našim nasljednicima, onda će se oni probuditi u nečijem drugom snu i nečijoj drugoj zemlji.

Dok mi u snu uživamo u rock koncertima i prihvaćamo nametnuti osjećaj vjerovanja da svi drugi koji su na tom koncertu nisu nikakva prijetnja, ti drugi nam odnose ćilime ispod nogu, serdžade ispod koljena, stolice ispod zadnjica i krov iznad glave! A mi svi u pljesak! Probudi se, Bosno!

O opasnosti koja nam prijeti od četnika ne bi trebalo govoriti, međutim to je potrebno zbog našeg medvjeđeg sna. Što je Ilija Garašanin 1844. godine započeo srpskim nacionalističkim planom izraženim u „Načertaniju“, generacije srpskih tornjaka su nastavile. I njihove ovce su tu pašu prihvatile.

O opasnosti koja nam prijeti od hrvatskih nacionalista treba govoriti. Za njih, ja se nadam, još uvijek ima spasa. Oni se isto trebaju probuditi iz sna da će Hercegovina biti dio Hrvatske. Hrvatima se opstanak ili hrvatstvo u Bosni i Hercegovini ne uskraćuje. Hrvati Bosne i Hercegovine, isto kao i svi drugi koji žive u Bosni i Hercegovini, imaju pravo biti građanima Bosne i Hercegovine na svakom pedlju! Na svakom pedlju Bosne i Hercegovine!

Dok mi svi sanjamo da je rat završen, Bosna u javi nestaje. Nema rahmetli Alije Izetbegovića, prvog Predsjednika, branioca Bosne i Hercegovine.

Nema niti dušmana, Slobodana, Franje, Gojka, Mate.

I nema nekih dvjesto hiljada nas. To je strahota! A mi još uvijek spavamo.

Mesić je bio državni sekretar za sport i prosvjetu kad sam napustio staru, originalnu, genocidnu tvorevinu Jugoslaviju, 1981. godine. On je kasnije bio i predsjednik Predsjedništva te tvorevine. Potom je postao članom ratne vlade Republike Hrvatske. On je danas Predsjednik Republike Hrvatske.

Kao član ratne vlade Republike Hrvatske on je morao znati što je Gojko Šušak radio u Hrvatskoj, i što je s Matom Bobanom (moja rođakinja je vjenčala njegovog rođaka) radio u Bosni i Hercegovini. Ako nije znao, trebao je znati, to je pravna uzanca na njegovom nivou. Nema opravdanja! Mesić je u vrhovnim političkim krugovima već više od trideset godina. Ako on ne zna, onda nitko ne zna! Ili je možda samo spavao?

Premijer Hrvatske, Sanader, gradi mostove preko Bosne i Hercegovine, uprkos svim ljudskim i međunarodnim pravnim konvencijama. I on, izgleda, ništa ne zna. I sanja. A o pravnim uzancama nema niti riječi.

A mi još uvijek spavamo. I Bosna odlazi. Šapatom.

U našem snu se može desiti da je Holbrooke osnivački partner firme koja savjetuje druge kako isprazniti riznicu www.perseusllc.com i da ima direktne veze s Bilderberg grupom.
Na njihovom nivou fizička udaljenost, pravne uzance i vjerske razlike ne postoje. Postoji java, ne san.

Java je, kao što je bilo objavljeno ovog vikenda u dnevniku u Ottawi, „The Ottawa Citizen“, da su Sjedinjene Države zgromile jedan i po trilijuna dolara do sada u Afganistanu i Iraku. Na ubijanje ljudi u njihovim zemljama, gradovima, kućama - ljudi koji nisu ništa zla nanijeli Americi. Kroz to se je cijena nafte povećala za više od šest puta u odnosu na godinu kad je Bush došao na kormilo, ili krmilo. Taj novac je mogao riješiti mnogo stvarnih problema na svijetu.

Stari Rimljani su imali izreku „Carpe diem“, što bi značilo „zgrabi dan“, odnosno, „zgrabi priliku“.

Milorad je naučio a i Srbija, Crna Gora i Hrvatska su izgleda isto naučile od te izreke.

A mi još uvijek spavamo. Lahku noć.
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Ja mislim da se ipak smiruje stanje...
Cini mi se da se varas!
Evo javljaju da se na danasnjoj sjednici Kolegija oba doma Parlamentarne Skupstine BIH nisu dogovoili oko novog poslovnika.Muslimani po obicaju nece da se dogaovaraju vec cekaju da Lajcak nametne zakon.Prema izjavama politicara kriza se jos vise zaostrava.
Ne sluti mi ovo na dobro!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Nastavak Pete posebne sjednice NS RS 11. decembra
Narodna skupština RS

BANJALUKA, 27. NOVEMBRA (SRNA) - Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske (RS) odlučio je na današnjoj sjednici u Banjaluci da nastavak Pete posebne sjednice parlamenta bude održan 11. decembra, a 16. redovna sjednica 12. decembra.

"Nastavak Pete posebne sjednice, koja je prekinuta 5. novembra, biće održan u utorak, 11. decembra. Očekujemo da će se do tada desiti nekoliko bitnijih događaja, a i 1. decembar je rok za izmjene i dopune poslovnika o radu oba doma Parlamentarne skupštine BiH koji je postavio visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak", izjavio je predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da se očekuje i održavanje sastanka pravnih eksperata RS i OHR koji je odgođen zbog sjednice zajedničkog kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Radojičić je najavio da će dnevni red 16. redovne sjednice Narodne skupštine RS biti proširen.

Nakon što je prekinuta Peta posebna sjednica parlamenta Srpske, koja je održana 5. novembra, Radojičić je rekao da parlament Srpske nije destruktivan faktor već, naprotiv, svjestan da se iz postojeće situacije u BiH može izaći na kvalitetan i konstruktivan način.

On je naglasio da su očekivanja RS, prije svega, okrenuta ka nastavku razgovora pravnih eksperata RS i OHR-a zbog čega Peta sjednica parlamenta RS nije ni zaključena.

Narodna skupština RS je na Petoj posebnoj sjednici pozvala sve zajedničke organe u BiH da uspostave unutrašnje odnose u dobroj volji i namjeri, te naročito da odustanu od bilo kakvog pokušaja preglasavanja bilo kog konstitutivnog naroda ili bilo kog od dva ravnopravna entiteta, čak i ako im u ovoj situaciji to dopuste neke nametnute procedure.

Narodna skupština posebno obavezuje delegate iz RS u Vijeću naroda Parlamentarne skupštine BiH, koje je Narodna skupština izabrala, da u postojećim okolnostima ne prihvate nove odluke u Vijeću, a ako bi došlo do nametanja novog poslovnika o radu, da nemaju mandat da pod novim okolnostima daju legitimitet jednostranim ili štetnim odlukama Vijeća.

Nakon usvajanja ovih zaključaka, za koje je glasalo 68 narodnih poslanika, dok ih je šest bilo protiv, predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić prekinuo je Petu posebnu sjednicu parlamenta RS.

RTRS 27.11.2007.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 84 85 87 88 ... 103
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.