Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 103
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li će posle 12. 10. Lajčak napraviti novi državni udar u BiH  (Pročitano 61077 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Lajčak ima podršku Zapada, Rusiji ne odgovara pogoršanje
Međunarodna zajednica mnogo je uložila u ovu zemlji i neće dopustiti da to propadne. U RS mnogi žele nezavisnost, ali ne i da budu provincija Srbije...
14.11.2007. 09:00

Situacija u Bosni i Hercegovini jeste ozbiljna, ali sigurno neće doći do novog ratnog sukoba, ocjenjuje analitičar Međunarodne krizne grupe (ICG) Džejms Lajon (James Lyon).

U razgovoru za "Dnevni avaz" on predviđa da će u sukobu između Milorada Dodika i Miroslava Lajčaka deblji kraj izvući premijer Republike Srpske.

Ko će pobijediti u sukobu Lajčak - Dodik?

- Srpski političari u BiH procijenili su situaciju u BiH. Oni su vidjeli da Zapad nije mnogo zainteresiran za stanje u BiH, da Rusija stupa na balkansku političku scenu, a da je taj evropski projekt nekako slabašan.

Za njih je to bio trenutak slabosti u kome mogu ostvariti neke svoje ciljeve. Ne mislim tu na nezavisnost, već više na očuvanje određenih pozicija. Dugoročno, jasno je da u RS ima ljudi koji priželjkuju secesiju od BiH. No, međunarodna zajednica pojačat će napore u BiH. Pojačat će pritisak na one koji nisu za dogovor i kompromis. To ne znači da će se samo srpski političari naći na udaru, već i drugi. Bošnjaci su dva puta bojkotirali rad državnih organa u vrijeme mandata Nikole Špirića.

U ovom sukobu Dodika i Lajčaka ne sumnjam da će visoki predstavnik izaći kao pobjednik, jer ima podršku Zapada, a Rusiji ne odgovara daljnje pogoršanje stanja u BiH, bez obzira na podršku koju Dodik od njih ponekad ima...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1479
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
De ba nemoj više postavljat vjesti sa dnevnog avaza matereti. Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 14. Nov 2007, 13:14:36 od pilac »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
LAJON: U BIH NEĆE DOĆI DO RATNOG SUKOBA

SARAJEVO , 14. novembra (Tanjug) - Analitičar Međunarodne krizne grupe (MKG) Džejms Lajon ocenio je danas da je "situacija u Bosni i Hercegovini ozbiljna", ali da "neće doći do ratnog sukoba" jer je medunarodna zajednica puno uložila u tu zemlju i neće dopustiti da to propadne.

U razgovoru za "Dnevni avaz" Lajon predviđa da će u sukobu između Milorada Dodika i Miroslava Lajčaka deblji kraj izvući premijer Republike Srpske jer Lajčak ima podršku Zapada.

Prema Lajonu, "srpski političari u BiH su procenili situaciju i videli da Zapad nije mnogo zainteresovan za stanje u BiH, da Rusija stupa na balkansku političku scenu, a da je taj evropski projekt nekako slabašan", pa je to "bio trenutak slabosti u kome mogu ostvariti neke svoje ciljeve".

Analitičar MKG je pri tom naveo da ne misli na nezavisnost, već više na očuvanje određenih pozicija premda, kako kaže, "dugoročno, jasno je da u RS ima ljudi koji priželjkuju secesiju od BiH".

Lajon predviđa da će međunarodna zajednica pojačati napore u BiH i pritisak na one koji nisu za dogovor i kompromis.

"To ne znači da će se samo srpski političari naći na udaru, već i drugi. Bošnjaci su dva puta bojkotovali rad državnih organa u vreme mandata Nikole Špirića", podsetio je on.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 3720c
Citat
Za njih je to bio trenutak slabosti u kome mogu ostvariti neke svoje ciljeve. Ne mislim tu na nezavisnost, već više na očuvanje određenih pozicija. Dugoročno, jasno je da u RS ima ljudi koji priželjkuju secesiju od BiH.

Ovo može da bude jako opasno, ako se proturi stranoj javnosti. Mada, oni već odavno "znaju" da su Srbi za sve krivi.

Ne radi se ovde o ostvarivanju neki srpskih ciljeva, već jednostavno o poštovanju osnovnih načela Dejtonskog sporazuma. Moraju se stvari pokazati kakve jesu.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nikola Špirić: Bosna i Hercegovina kao laboratorija za eksperimente

Predsedavajući Saveta ministara BiH u ostavci Nikola Špirić postavio je poslanicima u Parlamentu BiH pitanje da li je BiH mini laboratorija za razne projekte medjunarodne zajednice.

Špirić je u Sarajevu na sednici Parlamenta BiH kazao da je podneo ostavku jer je verovao da će to biti razlog da počne da se govori o trenutno teškoj situaciji u kojoj se nalazi BiH i da se potraži izlaz iz krize. On je ocenio da se BiH nalazi u teškoj situaciji i da postoji mogućnost da se kriza produbi.

"Jedino što sam mogao učiniti u takvoj situaciji je da ne dolivam ulje na vatru i da Savet ministara izvučem iz šizofrene realnosti", rekao je Špirić.

Podsetio je da je Savet u proteklih 10 meseci doneo mnoge odluke, predloge zakona, pravilnike, da su potpisani brojni medjunarodni ugovori, kao i da je u najtežim uslovima Savet dao maksimum.

Špirić je ocenio da politička kriza u BiH traje od 19. oktobra, "kada je visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak doneo zakon o funkcionisanju Saveta ministara BiH". Dodao je da takvu odluku doživljava kao nepoštovanje države BiH i funkcije koju je obavljao.

"U svim obraćanjima medjunarodnoj zajednici govorio sam - ne govorite umesto nas i ne radite umesto nas već nas terajte da radimo i razgovaramo", rekao je Špirić.

On je istakao da je medjunarodim predstavnicima u februaru ove godine ukazivao na preteranu zavisnost domaćih političara o medjunarodnoj zajednici. "Takodje, upozoravao sam da domaći lideri neće biti motivisani za razgovor ako znaju da će medjunarodna zajednica donositi odluke umesto njih. Pozivao sam na dijalog, toleranciju i razum kojeg nije bilo. Što sam više molio za dijalog, to sam bio više zaobilažen od strane medjunarodne zajednice", rekao je Špirić.

Odluku visokog predstavnika o radu Saveta ministara BiH nazvao je odlukom "koja nikome ne pomaže, već uzbuduje duhove i preti da izbriše sav dosadašnji trud" zbog date mogućnosti preglasavanja prilikom donošenja odluka i zakona u vladi. Špirić je rekao da je Lajčak tu odluku doneo dok je on boravio u Vašingtonu, i da ga kao premijera nije ni konsultovao pre toga.

Špirić je još postavio pitanje - za koga rade sigurnosne agencije u BiH i kome su one od 19. oktobra, od kada traje kriza u BiH, dostavile inforamcije o trenutnom stanju u državi. "Plašim se da su te informacije otišle pojedinim ambasadorima", rekao je premijer BiH u ostavci.

On je takodje istakao da problem Kosova ne sme "zapljuskivati BiH" izrazivši zabrinutost za budućnost BiH.

Zlatko Lagumdžija: Ne prihvatam sukob s Lajčakom

Predsednik Socijaldemokratske partije BiH i poslanik u Parlamentu Zlatko Lagumdžija ocenio je da je Nikola Špirić poslanike "pozvao na sukob sa visokim predstavnikom Miroslavom Lajčakom kao simbolom medjunarodne zajednice".

"Ja sam protiv toga. Jer vi kada pozivate Špirića da ostane, vi ga pozivate protiv medjunarodne zajednice", rekao je Lagumdžija u Parlamentu BiH u Sarajevu, posle Špirićevog obraćanja poslanicima.

Lagumdžija je ocenio da medjunarodna zajednica treba da ostane u BiH i "sanira situaciju u državi", i dodao da se gradjani BiH danas plaše povratka na 1992. godinu i rata.

"Parlament BiH danas treba gradjanima da poruči da neće biti rata i da neće dozvoliti podelu zemlje, da neće biti pokušaja dominacije bilo kojeg naroda i novog genocida", rekao je Lagumdžija.

On je dodao da poslanici u Parlamentu odbacuju i da razgovaraju o pitanju "hoće li opet biti rata u BiH, a posebno odbacuju da daju odgovor na to pitanje".

Lagumdžija je takodje pozvao poslanike u Parlamentu BiH da se izjasne hoće li podržati ubuduće medjunarodnu zajednicu da uradi "ono što političari u BiH nisu u stanju da urade".

Predsednik Stranke demokratske akcije BiH (SDA) i poslanik u Parlamentu BiH Suleman Tihić, pozvao je Špirića da povuče odluku o ostavci i nastavi da predsedava državnom vladom.

VOA
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 3720c
Citat
Predsednik Stranke demokratske akcije BiH (SDA) i poslanik u Parlamentu BiH Suleman Tihić, pozvao je Špirića da povuče odluku o ostavci i nastavi da predsedava državnom vladom.

Ovo je siguran znak da je pametno što je dao ostavku.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Ericsson T28
ghostimir analiticar... jbt. kad smo mi dobili te sline analiticare? jos vojno politicki?  Smile

samo im fali ona tanja kakogod analiticar svega i svacega, pa da se sloze, pa da "glas" napise da su se analiticari slozili a mondo da prenese dalje u svijet...

Ja sam tu Tanju prozvao , kad je vidim na TV , eno "one što sve zna" ! Stvarno mi se ta njihova analitika smučila u sve se petljaju! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
a kakoa se preziva? znam kako izgleda, kao ofinger.
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Ericsson T28
magistar Tanja Topić   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Kamo dalje rodjace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 635
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Motorola V3
E,svako može biti analitičar,pa stvarno je politika kurva...izvinjavam se prostitutkama,jer i njih ponekad tako zovu.
IP sačuvana
social share
Kamo dalje rođaće...
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 103
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.