Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 00:42:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li Bog želi da zanmo da on postoji?  (Pročitano 59803 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3745
Isusovi govori ukazuju da je sve Volja njegovog Oca a antihrist coveku govori da postoji "slobodna
volja" koja ce coveka odvesti u "pakao" ukoliko se ne podudara sa onim sto je antihrist ( Pavle ) rekao.
Sto objasnjava da u religiji nema "slobodne volje" nego se slepo prati to sto je antihrist utemeljio kao religiju
koja se razgranala u destine hiljada sekti koje na razlicite nacine predstavljaju jednu laz.

Svako ko dobro zna Pismo - zna da je "hriscanstvo" plagijat farisejskog judaizma od kojeg je iskopiran koncept svih
"hriscanskih" sekti koje postoje danas.

Promašili ste temu. Tema nije o slobodnoj volji nego da li Bog želi da mi ljudi znamo da on postoji. To je tema.
otkud mi znamo šta bog želi a šta ne? verovatno ga nije ni briga za nas,zašto ti misliš da bi njemu bilo stalo da bilo šta dokazuje tebi ili bilo kom drugom smrtniku? nije li to malo suludo i arogantno?

Ali i dalje se laže da postoji nekakav Bog.
ne laže se nego je to očigledna istina
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd
Religija je emotivna priča. Ili "klikneš" i postaje vjernik ili ne. Ne nude ti dokaze da je Hrist Bogočovjek, da je vaskrsao treći dan i slično.

Realno šta znamo o Bogu? Ako postoji nemamo predstavu u kojoj formi, a pogotovo je na dalekom štapu šta on misli o nama. Sve je uređeno prirodnim zakonima pa ako postoji Bog možda je na nekoj višoj skali sa koje ni ne obraća pažnju na nas na način na koji mi to doživljavamo.

Nije religija samo emotivna priče nego i intelektualna i filozofska i književna.

Radi se o tome da li ti želiš da živiš u izmišljenom svetu i da ti tako bude lakše, ili želiš da prihvatiš stvarnost kakva jeste, pa makar i nemao nikakvu svrhu na ovom svetu. A lako je shvatiti da nisi ni jedan molekul bitan. Eno pogledaj na hiljade YT video kako žive ljudi na ivici smrti u gradovima širom sveta pa se zapitaj da li ti jadnici imaju svrhu sem da prežive nekako sledeći dan. I onda pogledaj sebe i svoj život. Puka sreća da se nisi tamo rodio.

Šta znamo o bogu?

1. Ono što su nam napisali ljudi koji su ili imali halucinacije ili su namerno manipulisali glupavim i neukim ljudima.

2. Filozofske interpretacije od raznih filozofa i religioznih starešina.

3. Lično mišljenje

4. Narodna predanja.

5. Lična iskustva koja ljudi prenose na druge ljude.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Citat

>> ako postoji Bog možda je na nekoj višoj skali sa koje ni ne obraća pažnju na nas na način na koji mi to doživljavamo.

Ok, šta nas onda briga za njega/nju/to (bog nema pol verovatno). To postoji negde u nekom drugom univerzumu na nekom drugom nivou, mi ćemo da živimo naše živote onako kako mi želimo/možemo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3745
potpuno netačno sve što si reko
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 226
Isusovi govori ukazuju da je sve Volja njegovog Oca a antihrist coveku govori da postoji "slobodna
volja" koja ce coveka odvesti u "pakao" ukoliko se ne podudara sa onim sto je antihrist ( Pavle ) rekao.
Sto objasnjava da u religiji nema "slobodne volje" nego se slepo prati to sto je antihrist utemeljio kao religiju
koja se razgranala u destine hiljada sekti koje na razlicite nacine predstavljaju jednu laz.

Svako ko dobro zna Pismo - zna da je "hriscanstvo" plagijat farisejskog judaizma od kojeg je iskopiran koncept svih

Promašili ste temu. Tema nije o slobodnoj volji nego da li Bog želi da mi ljudi znamo da on postoji. To je tema.
otkud mi znamo šta bog želi a šta ne? verovatno ga nije ni briga za nas,zašto ti misliš da bi njemu bilo stalo da bilo šta dokazuje tebi ili bilo kom drugom smrtniku? nije li to malo suludo i arogantno?

Tebi je baš dosadan život.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3745

nije,naprotiv! neznam od dakle ti takav zakljucak lepi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 226

Na osnovu tvojih poruka koje su spam i trolovanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3745

Na osnovu tvojih poruka koje su spam i trolovanje.
a kako si na osnovu toga došo do toga da mi je dosadan život leba ti? nidje veze,totalni non sequitur,zapravo,uzevši u obzir te megazajebantske i šaljive poruke,očigledno mi je dosta zabavan život jer se sprdam i šalim nonstop,e da! BRAVO!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49952
Zastava Босна
mob
Samsung Galaxy S24
Pitanje je očigledno upućeno vjernicima, odnosno vjeroučiteljima. Ali ja se ne bi držao samo te filosofije. Zamisli da je Bog organizam a čovjek tek jedna ćelija. Bitno je da se poštuju zakoni biologije i fizike i da sve funkcioniše kako treba. Nema razmišljanja. U Matrix-u čovjek je tek jedna od mnoštva baterija koje napajaju mašinski mozak. Sve se svodi na praktičnu upotrebu. Možda se nešto slično dešava i u prirodi. 
« Poslednja izmena: 21. Avg 2023, 09:27:44 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd
Bitno je da se poštuju zakoni biologije i fizike i da sve funkcioniše kako treba. Nema razmišljanja.

Ali to nisu drustveni zakoni koji mozes da prekrsis. I da snosis posledice, tipa kazne i sl. Ovo su realni fizicki zakoni. Niko te ne pita da ces da padnes sa zgrade ili ces da letis.

Druga stvar je sto se u religiji namecu drustveni i moralni zakoni koji nemaju blage veze sa prirodom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829

Postoji Bog, samo treba shvatiti kakav, uzrok ovome svijetu i svemu što postoji, do toga odgovora se ne dolazi fizičkim stvarima ni eksperimentima, jer uzrok svega daleko nadilazi sve fizičke dimenzije, dakle jedino se Umno može doći do odgovora na to pitanje, nikako drugačije, e da!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 00:42:52
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Bog zanmo eli postoji

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.