Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li biste poslali dete u vojsku?  (Pročitano 26025 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

То сам ја.

Zodijak
Pol
Poruke 3256
Zastava
da, da  profesionalna vojska treba da bude, tako da ako se odluci da mu to bude radno mesto, nema frke.... pa, ja sam ga tako vaspitala (skakacemo padobranom zajedno-mala je razlika izmedju nas, tako da necu biti prestara za tako nesto). kad smo vec kod odlucivanja, vaspitan je da sve saslusa, ali da odluci sam. dakle, ucim ga da sve precizno procenjuje, ali prevashodno iz ugla sta je za njega dobro-korisno-sigurno

Citat

Dobro, a kada zavrsi skolu, zaposli se (nebitno je gdje) pa mu se desi neka nesreca na poslu ili bilo gdje pod nerazjasnjenim okolnostima, ko ce onda biti kriv?
Koga cete onda optuzivati i traziti odgovornost?

pu pu pu, ne daj Bože! vaspitan je da prezivi

i nema tog "viseg cilja" ili nerazjasnjene okolnosti pod kojima je opravdano da necije dete nastrada.
IP sačuvana
social share
"Ljubav je mnogo vise od običnih osjećanja, ljubav je pozitivan elektroimpuls.
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti, ne postoji bolest, koju snažno projektovana ljubav ne moze izlečiti, Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u Prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
Za Jeju

Svi smo mi vaspitani da prezivimo a ne samo tvoje dijete.
Niko od nas ne zna kad ce mu se nesto lose desiti i svako zeli da zivi a ne da umire.
Ako mislis da ces uciniti zivot svog djeteta sigurnijim time sto ces ga nagovoriti da izbjegne sluzenje vojnog roka jer je to za njegovo dobro, mislim da grijesis. Zamisli (ovo je samo primjer i ne zelim da se ikad desi) da se tvoje dijete ne odazove na sluzenje vojnog roka i da mu se onda desi nesto lose kao npr, saobracajka (gluvo bilo). Zar nebi sebi bas nikada rekla ili barem pomislila:"Eh, da je bio u vojsci mozda mu se ovo nebi desilo"?
A ovo ne zato sto je vojska bezbjedna vec zato sto tada nebi bio na mjestu na kojem je bio i gdje mu se desilo nesto lose. Ti ces vjerovatno odgovoriti da se stvari mogu postaviti i obrnuto sto je tacno ali to nas onda dovodi do onoga sto sam vec rekao a to je da niko ne zna kad ce mu se nesto lose dogoditi. Slazem se da nikada svjesno ne treba nepotrebno rizikovati i igrati se sa zivotom ali sam apsolutno siguran da odlazak u vojsku na redovno sluzenje nije ni svjesno rizikovanje niti igranje sa zivotom. Veci rizik bi bio kad bi se tvoj sin odlucio baviti nekim ekstremnim sportom nego sto je odlazak u vojsku.
Ako se nekada nekome nesto desi (a takve stvari se nazalost desavaju-ovde ne mislim na vojsku nego u zivotu uopste) onda bi se trebalo i znati kako se to desilo ali nekada se to desi na takav nacin da ipak ostanu neke nerazjasnjene okolnosti.
Nekada je jednostavno, i pored najbolje istrage, nemoguce otkriti tacne uzroke necega sto se desilo.
A sad bih se osvrnuo na "vise ciljeve" koje si spomenula.
Pitacu te par, nadam se jednostavnih, pitanja i volio bih da cujem tvoj iskrene odgovore.
Sta su (ako uopste postoje) za tebe danas najvece vrijednosti u zivotu u koje vjerujes?
Ako postoje, na koji nacin bi ih zastitila kad bi te vrijednosti bile ugrozene i da li su te vrijednosti ogranicene samo na tebe licno ili na neki siri kolektivitet?

Za Scoop-a

Momce, ti si stvarno po nacinu razmisljanja na nivou djeteta predskolskog uzrasta.
Shvati ovo kako hoces ali ja to zaista moram reci.
Pa zar se tebi sve ali bas SVE mora nacrtati da bi ti shvatio sta je neko htio da kaze?
Ja opet ponavljam, sluzenje vojnog roka i redovan posao nisu isto.
A u dijelu mog posta, koji si ti citirao, ja sam samo htio da pokazem da nema razlike u tome sto te neko tjera da radis nesto samo da nebi stajao bez obzira dobijao ti pare za to ili ne. I gazda se zna istresati na radnicima (citaj ljudima da bi lakse shvatio i da ne brkas pojmove opet) kao sto se desetar zna istresati na vojnike (ljude) najcesce bez razloga. Medjutim za tvoj mentalni sklop je bilo suvise tesko da otkrije i shvati paralelu koju sam povukao u tom primjeru. Takodje nisi, u istom tom citatu, skontao paralelu kojom sam htio da pokazem razliku izmedju vrijednosti koje su se nekad vrednovale i vrijednosti koje se vrednuju danas. I ranije su ljudi zivjeli i za zivot im je bio potreban novac ali su isto tako znali da osim novca vrednuju i neke druge stvari o kojima ti ocigledno nemas pojma.
Pa se, zahvaljujuci tome, i desavalo da su nasi pretci pobjedjivali mnogo jace vojske upravo zahvaljujuci svojoj srcanosti, hrabrosti, ljubavi prema svojoj zemlji i slobodi, spremnosti da, ako je to potrebno, i umru za te stvari  itd.
A kad bi zemlja i vrijednosti u koje vjeruju bila sigurna opet bi se okretali redovnim zivotnim problemima i novcu kao jednoj od neophodnih materijalnih vrijednosti. I za razliku od tebe, koji smo nesto pametujes i imas neke "svoje metode" za pomoc zemlji, oni su poduzimali neke konkretne korake da se zastite a nisu cekali kao ti da se desi neko cudo ili da ih stiti neko drugi.
A da su samo mislili na novac, kao sto ti to radis, onda bi im daleko pametnije bilo da se uvijek priklanjaju jacem jer em ne ginu, em imaju lovu zar ne? Ali nisu ni ti jaci budale, sto da oni salju u rat svoj narod kad mogu slati ljude iz okupiranih podrucja. Tada bi opet ratovao i ginuo nas narod ali ovoga puta nasi sinovi bi ratovali i ginuli za tudji interes u osvajackim ratovima umjesto da ratuju i ginu za sopstvenu slobodu (ovo sve pod uslovom da dodje do toga da se treba ratovati).
Jednostavno, sto bi nas narod rekao, ti si momce slijep pored ociju i gluv pored usiju.
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
Greskom se duplirao post.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 768
mob
Siemens c60
Ocigledno sam glup priznajem!

Povlacis paralele izmedju baba i zaba a ja ne mogu da ukapiram sta si hteo da kazes.

Ja sam pre neki dan pokusao da povucem paralelu izmedju svetskog prvenstva u plivanju i pravljenja bureka sa sirom , ali su mi neki ljudi koji su malo pametniji od mene objasnili da su te dve stvari potpuna razlicite i da se izmedju njih ne mogu praviti "paralele".

I prekini vise da smaras o tome kako ceo svet ceka da Srbija ukine vojsku pa da nas napadnu i osvoje ...

Da smo imali dobru politiku do ratova ne bi ni doslo.

Na kraju krajeva do sada si valjda trebao i sam shvatiti da se ratovi vise ne vode "prsa u prsa" i da je toliki broj vezista, pesadije i slicnih rodova nepotreban.

NATO je ratovao protiv Jugoslavije sa 500 pilota i aviona a mi smo imali na desetine hiljada vojnika koji su bili glineni golubovi...

I ko je na kraju pobedio ...  Mi, pa naravno ...  Smile

Svetski i Balkanski ratovi su davno bili, ako ti jos zivis u tom vremenu, onda ti ja ne mogu pomoci, Vremena se menjaju a i mi sa njima....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
mob
Samsung S4
Vojska bi trebala da se sluzi,zlu ne trebalo,jer ovde se ratuje svakih par decenija.Treba covek bar da ume da napuni pusku i da ako treba da brani svoju decu i da zna da rukuje sa oruzjem.
A sto nismo NATO i sto nismo dorasli vise ni jednoj evropskoj zemlji ni po naoruzanju ni po bojnoj moci,to je vec drugi problem.
A nisu bili tako davno ratovi na Balkanu...uranijum jos zraci po nasim njivama....
I ja sam misljenja da su ratovi glupi i besmisleni i da je ljudski zivot najvredniji.
Trebalo bi razoruzati celu planetu,ali to nije moguce.I ne treba ziveti u proslosti,ali to mislimo samo mi Srbi jer u zadnjem ratu u Bosni su nas opet nabijali na koceve kao i pre stotine godina,bez ikakvih promena...
Nasa je nesreca sto smo rodjeni na ovim ukletim prostorima gde ce uvek da pobedi mrznja i ljudska glupost.
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

То сам ја.

Zodijak
Pol
Poruke 3256
Zastava
Citat

Svi smo mi vaspitani da prezivimo a ne samo tvoje dijete.

moguće. ali sam samo njega ja rodila, dakle ako nećes da ti nacrtam, ja sam odgovorna samo za njegovo vaspitanje (ne i za sve ostale).. mnogo si opširan i morbidan, stavljaj sebe u loše situacije,ako ti je do toga- ne projektuj ih na nekog drugog...to nije dobro (za tebe) da nisi ti profesor po struci?
mislim da sam bila precizna (mozda cu ipak morati da ti nacrtam). necu ja nikoga ni na sta nagovarati, moje je samo da pruzim sto vise informacija, a sustina je nauciti nove narastaje da sami donose odluke. isto bi bilo i da odluci da se bavi nekim ekstremnim sportom-prikljucila bih se bez reci.
Nisam ti ja neki sagovornik ako zelis pricati o sudbini, preopsirno je za ovu temu. Ukratko ja volim da mislim da ima neke sudbine ali da je mnogo toga ostavljeno opciono da svako donekle, kad kazem donekle mislim na mnogo toga, moze uticati na ono sto mu se u zivotu desava, samo je pitanje da li zna sta hoce (vecina ne zna)
Mislim da je bezvezno to sto mi postavljas pitanje da li za mene "uopste" postoje vrednosti u zivotu u koje verujem?? ja te vrednosti uspesno stitim u svom privatnom zivotu, jer dotle dosezu moje nadleznosti. Moras precizirati,ako hoces precizan odgovor; cini mi se da si hteo da me pitas kako bih ja to sprovela na siri kolektiv? ili gresim?
IP sačuvana
social share
"Ljubav je mnogo vise od običnih osjećanja, ljubav je pozitivan elektroimpuls.
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti, ne postoji bolest, koju snažno projektovana ljubav ne moze izlečiti, Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u Prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
Za Shaolina
Svaka ti cast za tvoj komentar jer nam se misljenja u potpunosti poklapaju.
Covjece, ti si izgleda jedini koji je sposoban da shvati svrhu odlaska u vojsku i da kroz sluzenje vojske niko ne priziva kojekakve ratove vec se samo obucava da bi sutra, kao sto ti rece zlu ne trebalo, znao da napuni i upotrijebi pusku a ne da bude goloruk i nesposoban pored oruzja.

Za JeJu
Nisam profesor po zanimanju  i ne znam otkud ti takva ideja.
Moje pitanje je bilo najjasnije moguce i ne znam kako da ga drugacije preformulisem da bi ga ti shvatila. Mozda je najbolje da ja odgovorim sta su vrijednosti kojih se ja drzim u zivotu i koje su mi najvaznije pa ces onda biti sposobna da shvatis sta sam htio reci.
Najveca vrijednost koju imam i za koju sam spreman sve uraditi da je zastitim je moja porodica. Oni su mi nesto sto se ni sa cim drugim porediti ne moze.
Od moralnih vrijednosti najvaznije su mi zivot, sloboda, cast, postenje, iskrenost, dostojanstvo - licno, porodicno i nacionalno itd.
Porodica i drzava su kolektiviteti na koje sam mislio u svom pitanju.
Znaci, ako bi neko ugrozio neku od vrijednosti koje postujem i koje mi znace, ja bih se trudio da ih zastitim na sve moguce nacine. To znaci da bih branio cast svoje porodice, da bih branio zivot i slobodu svoje porodice, da bih branio dostojanstvo svoje porodice itd. A porodica je dio drustva i ako neko napadne i ugrozi drzavu (drustvo) ugrozio je i moju porodicu ali i moj narod. To sto sam svjestan svoje pripadnosti srpskom narodu i sto volim jezik, tradiciju, istoriju i svu zaostavstinu svog naroda ne znaci da sam neki nacionalista (ili mozda po nekima od vas znaci). Da bih mogao uspjesno odbraniti vrijednosti do kojih drzim (porodica, sloboda, cast, dostojanstvo, zivot itd) moram biti OBUCEN i SPOSOBAN.
A  kako da budem obucen i sposoban ako ne znam da upotrijebim oruzje jer nisam sluzio vojsku?
Da ne treba mozda da vjerujem da ce se neka sila pojaviti koja ce nas zastititi ili da ce nas neka "dobra politika" (kako rece Scoop) sacuvati od nicim izazvanih namjera nekog drugog da nas napadne?
Zaista si smjesna JeJo jer tako plitko razmisljas. A sama cinjenica da nisi navela neke vrijednosti koje imas u zivotu mi namece zakljucak da ih ili nemas ili ih se stidis iznijeti javno. Sta god da je u pitanju kod tebe tuzno je i zalosno da tako razmisljas. I uvuci malo kandze, ako si nervozna nemoj se istresati na drugima.

Za Scoop-a
U tvom zadnjem postu se mogu sloziti samo sa tvojom prvom recenicom jer je apsolutna istina (vidim i ti si je svjestan) a sve ostalo se moze uraditi po onoj narodnoj:"Promuckaj pa prospi".
Vise gluposti u tako malo recenica odavno ne procitah.
Zaista sam impresiran nacinom na koji ti "mozak" "radi" i kakve sve bolesne konstrukcije izlaze iz njega.
Ja sam savrseno svjestan vremena u kojem zivim za razliku od tebe i zaista zalim tvoju glupost i kratkovidost ali sta ja mogu, tako ti pao grah (sto kazu stari ljudi).
Zato, zivi ti svoj zivot u "svom vremenu i svijetu" a ja cu nastaviti zivjeti moj zivot u ovom realnom vremenu i svijetu pa kako kome bude.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 768
mob
Siemens c60
Koji li ti kompleks imas nije mi jasno?

Posto nisi sluzio vojsku prekini o njoj i da pricas ...

Toliko
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
Citat

Koji li ti kompleks imas nije mi jasno?

Posto nisi sluzio vojsku prekini o njoj i da pricas ...

"Patrioto", sopstveni kompleks nize vrijednosti nemozes izlijeciti napadajuci druge za nesto sto si ti propustio da uradis.

Citat

Toliko

Od koga je i previse je.        
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 768
mob
Siemens c60
HAHAHAHA ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.