Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Okt 2025, 19:09:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li bi.....
Da, išao bih
45.4%  (193)
Ne, ne pada mi na pamet
47.5%  (202)
Ne, ali idem na demonstracije
7.1%  (30)
Ukupno glasova: 425
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 123
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li biste išli u rat na Kosovo?  (Pročitano 64043 puta)
Zvezda u usponu

Nine eleven, oh nine eleven

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1028
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Motorola k1 razr
Svim Srbima bi porucio da prouce istoriju 20-tog veka kao i najsvezije da pogledaju poludokumentarni film
o povlacenju srpske vojske preko Albanije koji se prikazaivao pre neki dan.
Odgoviri na ovu temu su tamo.
Odnos naroda prema drzavi se drasticno promenio i zato 100% tvrdim da polovina ovih ljudi koji se busaju puskom i ratom,
bi se zavukli u svoje misije rupe ili bi cekali na nekom od terminala aerodroma(beze dok je sveze).
Rat je legitimno sredstvo ali mislim da bi nas ovaj pre vremena sudbinski naselio pod onu cuvenu shljivu(krushku,malinu...)
Dogodine u Prishtini.
IP sačuvana
social share

Remember kids, guns don't kill people. Dangerous minorities do
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 70
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Ne, naravno.

Rat nikada ne bi trebalo da bude resenje ni za sta.
« Poslednja izmena: 19. Feb 2008, 08:46:43 od Derek Trotter »
IP sačuvana
social share
Edit by canelane: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

bastra od boga data!

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 529
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Siptari vise ne moraju da ubijaju Srbe, dobili su drzavu. Toliko znaju da ne smeju vise SRbe na Kosovu da diraju. Ako budu znali da organizuju drzavu imace drzavu. Ratovati s njima je mizerno, nisu nam dostojni a dok oni formiraju vojsku mi cemo da imamo svemirksi brod. Problem su samo Ameri. Politika ce to resiti...
IP sačuvana
social share
Bastra od Boga data!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat
Ne, naravno.

Rat nikada ne bi trebalo da bude resenje ni za sta.

ponekad ne postoji drugo resenje
da isao bih momentalno u rat
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Mislim da je ovo nerealno pitanje i daleko ispred vremena iz prostog razloga sto nemamo cime da idemo i da hocemo da ratujemo i to je siguran poraz i siguran temelj nasem izumiranju. Ne bi se vise nikad oporavili. Jednom ce doci i ovo na red, ali tada cemo mi biti penzioneri, tako da bih ovo pitanje prepravio "Da li cete vaspitavati svoju decu da se treba boriti za KiM i kada dodje trenutak ici u rat ili da je KiM izgubljeno zauvek?".
Ako bi mi stigao poziv za mobilizaciju odazvao bih se. Da li bih se prijavio u dobrovoljce, ne. Jer kao sto rekoh, u ovom trenutku je to unapred izgubljena bitka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Knowledge is a deadly friend,when noone sets rules

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Potpuno se slazem da ne treba sada ratovati,jer kako nemamo cime,tako bi se opet svet okrenuo protiv nas, i mozda bi opet doslo do neceg slicnog 1999. Za kosovo se treba boriti drugim merama. Jedino u slucaju da dodje do nekog etnickog ciscenja od strane albanaca, a KFOR ne bude bio u stanju da ga spreci i odobri Srpskoj vojsci intervenciju,bi moglo da bude nesto,ali to bi bila vise intervencija,koja bi trajala par dana.
IP sačuvana
social share
Sebe vidim kao demona koji je dosao da promeni svoju okolinu,koristeci se sredstvima koje je savremeni covek odbacio.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Да ли бисте ишли у рат да браните српске земље, биле оне Шумадија, Косово или Српска, на пример? Српска омладина и интелектуалма елита нису се двоумиле ни 1912, ни 1913, ни 1914, па ни 1941. Народ који се снебива да брани своје земље када на то има пуно право и коме је једини циљ омладине да "запали преко гране", а интелектуалаца да бираним речима оправдају кукавичлук, је све изгубио. Срећом, то није сва Србија. И нека се већ једном одвоји жито од кукоља. Господо чучећи пишачи (да вас не би кроз прозор препознала војна полиција), дезертер је потенцијални убица, јер уместо њега у рат иде неко други, и можда се неће вратити. А потурање другога да гине уместо вас је бедан чин.

Никша, лепо си одговорио. И ја сам тога свестан, и потпуно се слажем стобом.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia E90
Znate kako ljudi, zene i sitna deco. Stvari treba sagledati realno - a ne ostrashceno. Razmotrimo scenarije:
     SCENARIO 1. MOMENTALNA REINTEGRACIJA SUTRA (ili u bilo chemu shto se moze nazvati skora buducnost) da neko kaze, rezolucija o nezavisnosti ne vazi. Kosovo je deo Srbije, KFOR, UMNIK i EULEX se povlache, izvolite Srbi vladajte Kosovom i Metohijom - da li bi smo bili u stanju ? Odgovor je NE. Razlozi jako jednostavni:
     -na podatak o broju nezaposlenih (koji ova oligarhija na vlasti i pregojena opozicija chuva kao zmija noge) dodati gotovo dvomilionsku populaciju koja je 45% mladja od 25 godina, nema NISHTA od zavrshenih shkola i formalnog obrazovanja i kao pochetnu pretpostavku ima mrznju prema svemu srpskom ! Ja josh nisam chuo za efikasniji nachin nacionalnog, drzavnog i ekonomskog samoubistva.
     - nacionalnog, poshto cemo biti prinudjeni da KiM damo uslove i beneficije o kojima ce poshteni srbin iz ostatka srbije moci samo da sanja. Samim time ponovice se ono shto se dogadjalo decenijama. Srbija ce da razvija nerazvijeno KiM (i u tim naporima ce doci do progresije "bele kuge"), albancima ce pare da padaju sa neba (a kako su sirotinja - mogu ga koristiti samo na sirotinjsku zabavu), rezultat: nastavak demografske agresije. Do 2050 ili mozda vec 2020-te bicemo u istom statusu kao Makedonija 50%-50%
     - drzavnog, Srbija ce biti prinudjena da albanskim politichkim elementima da pravo da budu deo politichkog zivota Srbije (osim ako neko ovde ne zagovara aparthejd - ako je tako nemojte nastaviti da chitate ovo shto pishem poshto necete shvatiti). Kako odlichno znamo kako se u 5-to milionskom glasachkom telu "lome" svaki od izbora i Srbiji (proshli predsednichki kao EKLATANTAN primer) shta mislite kako ce cela politichka situacija izgledati sa 6-milionskim glasachkim telom od kojih jedna od parlamentarnih frakcija ima ZAGARANTOVANIH milion glasova (bez obzira na apstinentnost, neizlaznost, razocharanost tranzicijom, manjak patriotizma i nacionalne svesti) ? Takva frakcija ce ZAGARANTOVANO biti deo SVAKE buduce vlade Srbije. Da li to ZAISTA zelimo ?
     - zamislite kada bi se KIM na osnovu logike, prava i vazecih civilizaciskih normi reintegrisalo u Republiku Srbiju statistika nam kaze da na svaka 4 "Dobar dan" koja izgovorite, jedan sagovornik bi vam odgovorio "Tunga tetj". Postoji malo primera drzava u kojoj narod koji chini 20% stanovnishtva nema status konstitutivnog naroda te drzave. Ako je neki narod konstitutivan - njegov jezik mora biti zvanichan i sluzbeni jezik drzave. Znachi integracijom KIM (na neki magichan i fantazmagorichan nachin) mi sebi GARANTUJEMO pritisak iz EU i SAD-a za shta ? Dvojezichne natpise, dvojezichne dokumente i dvojezichnu kulturu. U hiper-sredjenoj, bogatoj i socijalno progresivnoj Kanadi ova dvojezichnost (u pogledu frankofonskog dela) zadaje OGROMNE probleme i opterecije budzet i ekonomiju kroz prevodioce, sudske tumache, shkolski sistem i dvojezichnu komunikaciju.
     - ekonomski ovde pretpostavljam da ne moram nishta detaljnije da kazem osim da ponovim samo jednu jedinu rechenicu sa pochetka ovog post-a. 2 miliona ljudi, 45% mladje od 25 godina, NULA od obrazovanja ! A Srbija NIJE Shvajcarska i neshto ne verujem da je neko ovde nenormalan pa da predlaze da radimo ono shto je vec radjeno 50 godina i shto je do ove krize praktichno i DOVELO !
     Ko se zalaze za samoubistvo sa ova 3 "metka" po meni nije normalan. Poshto verujte i jedan od ova tri je dovoljan !!!

SCENARIO 2. RAT (izgleda popularan izbor mnogih na forumu). OK. vazi, rat. Krenimo redom:
     - koliko napaljene dechurlije koja ODLICHNO zna da lomi i pali imovinu u koju su od srpske burzuazije, preko "znoja radnih akcija" (da znam da sam patetichan  Smile) pa do fondova iz navuchenih i prenategnutih budzeta tranzicione provrede ulagalao - zna da rasklopi i sklopi M-70AB2 ? Da se u chetvrtak na mitingu pojavi kolona autobusa i kamion lichnog naoruzanja i uniformi ceo miting bi se rasprshio za manje od 10 minuta. Biti jak na rechima, a slab na delu je mnogo licemenrno !!!
     - sa kakvom armijom u taj rat ? Sistematski unishtavanom - shto sankcijama shto strahom tadashnje vlasti da se ne digne na njih. Josh sistematichnije osiromashenom - reorganizacijom i restruktuiranjem koje je samo dovelo do penzionosanja i zigosanja ljudi koji su u nemogucim okolnostima rat vodili i (barem shto se tiche vojnog dela) ga DOBILI. DEVASTIRANE tehnike, za chije klanje i dranje je PRVENSTVENO odgovoran sadashi predsednik koji je naredio unishtenje svih lakih sistema PVO i razvojnih projekata istih (oko 20.000 "Strela-2M" je chak unishteno u prisustvu ambasadora SAD Montgomerija). Ili treba da naglashavam da SDO obroka nema ni za drzanje armije od 10.000 ljudi u ratnom stanju od 10 dana (za likvidaciju strateshkih ratnih zaliha zahvaliti Davinicu) ! Ili da navedemo da niti postoje zalihe municije (likvidirane josh za vreme Djindjica) niti proizvodni pogoni odgovarajuceg kapaciteta ("Zastava oruzije" je pod direktnom kontrolom americhkog "Remingtona")
     - ALI nije ni sve tako strashno (ili mozda bash zbog toga jeste). Takav i taj rat mozemo i dobiti !!! Naime Americhke avio-snage ne mogu da se relociraju tako brzo (a i sa sadashnjim resursima odrzavanje operacija je problematichno), a i uglavnom su zauzete lovljenjem "mechica" (Tu-95 Bear) po Atlantiku i Pacifiku, NATO je vec iskazao rezervisanost i za slanje trupa u Avganistan - chime neshto ne verujem da ce pokazati entuzijazam za odbranu Kosova. Kao shto u "majskim neredima" nisu branili Srbe JAKO mi je neverovatno da ce KFOR braniti Albance u sluchaju "invazije zlih Srba". SPECIJALNO ako i mi njih ostavimo na miru. Ako ne verujete meni verujte Ponoshu da se cela stvar dda vojno razreshiti. Ili se setite izjave Pavkovica da je: " vojska mogla da ratuje ovako josh 10 godina - ali shta cemo sa civilima ?" MEDJUTIM. Shta posle ? Snage se pregrupishu, Avijano "napuni", snage dovedu i razvezu i onda ? Repriza 1999 samo sa rukovodstvom kome je EU ideal, a ulazak u NATO (sa kojim treba da se bijemo) cilj !!!
     - za kraj da elaboriramo GLAVNI problem ! Ljudi, zene i sitna deco znate li vi koliko rat koshta ? Pri chemu ne mislim na nenaplativu i neprocenjivu vrednost ljudskog zivota !!! Mislim da to koliko koshta, metak, granata, raketa, bomba, koliko vremena je potrebno da se sve to napravi, transportuje, implementira. Budimo realni svaki bogovetni dan Ruslani da nam slecu na Batajnicu I Surchin (u TOTALNU NE-realnosti takvog scenarija, poshto ne bi imali kuda da dolete, necu ni da ulazim) pa nam ne bi dzebane bilo dovoljno i NIKADA ne bi smo mogli ni glavnicu (chak povoljnog Ruskog kredita) da platimo.
     Ja iz ovoga RAT kao opciju odbacujem iz veoma racionalnih i realnih razloga - REALNO JE NEIZVODLJIV !!! Ko je suicidan - nek izvoli.

SCENARIO 3. BLOKADA i
     SCENARIO 4. CHECHENSKI RECEPT - o njoj kasnije - mora neshto i da se radi i privredjuje i potpomaze posrnuloj privredi Srbije  Smile Nema se vremena za dugotrajne rasprave. A i nekima na forumu ce trebati par dana da shvate i pomire se sa chinjenicama koje sam do sada naveo - pa ne zelim da ih preopteretim  Smile. Nastavak SAMO malo kasnije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 6230
Nije to jos gotovo. Na politickoj sceni Srbije se jos u veliko nalaze jastrebovi, koji su doveli do ove situacije.
Vidim Dacic, skace ko mladi majmun: pa nas niko ne pita, mi bi ali to nije lepo, sve resavate sami. Smile

Ako za zmirkavog ovo nije razlog da podnese ostavku, ja ne znam sta je?
Mislim da ipak znam. Srpska ostavka je i Radovanjska Sekira.
Iole polumoralan covek bi bar ponudio ostavku.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1182
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Posmatrajuci slicne konflikte u svetu nameće se samo jedna alternativa ako zemlja zeli da povrati svoj suverenitet,ama bas ni jedan drugi potez ga neće povratiti.

A to što oni govore o nekim glupostima zašto je ovo specijalan slučaj je smešno , ali jeste presedan ,zato što će ga priznati skoro sve zemlje ,jedino zato .

Rat je jedina alternativa za KiM
IP sačuvana
social share
Нека од данас зна,ко није знао
да Србија није ћилим из Ушака,
да Косово није свилени јастук из Бруса,
да Срби знају за нешто скупље од главе
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 123
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Okt 2025, 19:09:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.