Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?
Da.
16.9%  (14)
Ne.
37.3%  (31)
Ne znam.
45.8%  (38)
Ukupno glasova: 83
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?  (Pročitano 96922 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
@Anea

Ma kapiramo se. Ok, ti tek sad definisala(ili ja ranije nisam zapazio sorry) sta za tebe konkretno znaci tezi oblik invaliditeta. Iako, mislim da se tezina invaliditeta zapravo odredjuje(pa samim tim cesto i odluka da li uci u trajniju vezu ili brak)  u odnosu na to koliko je neka osoba sa invaliditetom uspela ili nije uspela da sebe rehabilituje, da sebe osposobi za najveci deo svakodnevnog zivota(samostalnost). Jer ako ja npr nekoj petencijalnoj partnerk(sa kojom sam recimo u neobaveznom vidjanju, sexu, neobaveznoj shemi..itd) ako joj recimo i prakticno pokazem da sam se sposoban(i pored ogranicenja) za najveci deo svakodnevnih aktivnosti samostalno, ako vidi da se trudim i radim na sebi, ako vidi da i u sexu dobro funkcionisem, ako joj objasnim da moj invaliditet nije genetski prenosiv, onda ne vidim zasto ne bi pokusala i trajniju vezu, pa cak i brak, ako vec konstatujemo da postoji obostrana privlacnost, interesovanja..itd. Cemu to stalno neko "skupljanje hrabrosti" ako vec i sama vidi da i nije tako komplikovano. Jer sta mi znace hvalospevi tipa: "ti si super, zanimljiv, divan, pametan, vredan, sladak, sex je ok.bla bla" a ovamo kao sve nesto skuplja neku hrabrost. Onda je bolje svako na svoju stranu. Mirno i lepo.

Ali ok, mozda sam ja i pretenciozan..ne znam...
« Poslednja izmena: 04. Maj 2010, 14:40:50 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Shogun...

Ja sam veoma jednostavna osoba...
Lepo je to kada neko ima lepu dusu i pametnu glavu, ali vazno je da je lep i mom oku... ili bar prihvatljiv...

Bila sam sa nekim ko mi nije bio prihvatljiv (nije u pitanju invaliditet, vec jednostavno... glava) i znam koliko problema to moze da proizvede... velike.. jako velike...

Ovaj drugi koji nije bio 100% zdrav, bio je prihvatljiv...imao je prelepe oci i jos mnogo toga... ali.. bio mi je fizicki  privlacan, ne samo mentalno kompatibilan... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
 Anea, opusti se, kapiram ja tvoj stav individualno.  Smile To je ok.  Ja ni ne ocekujem od nekog da promeni stav, Ali ne znam zasto mnogi u vecini povezuju lepotu  sa invaliditetom. Smile Ja npr ima i obe ruke i obe noge i pokretan sam i sve to. Pa opet ako vidim devojku recimo koja je u kolicima i ako je lepa, zgodna i doterana, onda je naprosto tako, nevezano za to sto je u kolicima. I ako me privuce, ako smo i na drugim poljima kompatibilni, josh ako se zaljubim, bio bih sa njom. Ne znam ja bar tako razmisljam. Smile Mada eto i  sama si rekla da je taj jedna decko bio lep, imao lepe oci itd. Eto vidis da invaliditet sam po sebi i ne mora biti odbojan. Smile

Zanima me nesto, ta druga osoba koju spominjes da je imao probleme sa glavom, bio je psihicki nestabilan? Da, to moze biti jako neugodno. Cak mnogo mnogo  neugodnije nego telesni invaliditet. Vidis npr meni je cak veca hrabrost biti u vexi sa psihicki nestabilnom osobom, nego sa osobom koja im telesni invaliditet. Jer psihicki nesabilne osobe mogu u odredjenim slucajevima(podvojena licnost, teska sizofrenija) biti i veoma opasne po zivot ljudi oko sebe. Pre 4 godine na nekoj zurci upoznao sam jednu zensku osobu. Eto fizicki zdrava, vise nego privlacna. Dogodilo se eto da sam se i ja njoj dopao. Nekako bas u to vreme sam emotivno bio u fakumu posle raskida veze, I tako krenuli smo u upoznavanje, vidjanja, intimnost. Znaci kao sex varijanta.  Da bi se posle dvadeset dana ispostavilo da ona ima neki oblik sizofrenije i to vrlo nezgodan oblik. Prekinuo sam vidjanja, jer se pokazala kao agresivni sizofrenicar, totalna transformacija licnosti. Srecom to se pokazalo brzo, tako da sam odlucio da prekinem dalja vidjanja. ali Imao sam prilicno neugodnosti sa njom, cak sam morao na kraju i policiju da alarmiram. Iako i dan danas me ponekad uznemirava telefonom i slicno.
« Poslednja izmena: 04. Maj 2010, 15:09:05 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3144
Zastava Kapiri Mposhi
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
HTC 
Citat/avanguardia/

pa pazi, riba s invaliditetom ne bi mogla prvo fizicki da me privuce da bi s njom stupio u vezi ili brak. dok kad bi recimo supruga postala invalid to je druga prica. a ovo sto kazes ako bi posle toga postala nesnosna, zajedljiva, svadjalica itd. takvu bih sutnuo i da nije invalid

da, dosta ljudi ima slicno misljenje tipa :"osoba sa invaliditetom ne moze biti fizicki privlacna". Mada kao sto sam vec ranije spomenuo zaista ne vidim vezu a priori izmedju invaliditeta i  toga da li je neko privlacan ili neprivlacan. Jer ako je neka osoba lep/lepa onda je to prosto tako sa, ili bez invaliditeta. Zamisli npr upoznas devojku koja recimo otezano hoda ili je slepa. A ono riba prelepa, lice oci, ima privlacne obline..itd  Ja evo imam takodje invaliditet pa eto sebe ne smatram neprivlacnim. Mozda ovo zvuci  cak prepotentno i pretenciozno(prihvatam i taj rizik), ali znam da prilicno radim na sebi i zadovoljan sam izgledom. E sad, to je vecini oicnih ljudi invaliditet vizuelno odbojan, to je stvar ukorenjenih estetskih stereotipa. Neko je to nazvao "prirodom", iako mislim da ljudi cesto u sebi prosto ne dopustaju mogucnost da im neka osoba sa invaliditetom bude privlacna, cak iako to mozda primete.

ja samo kazem da meni riba s invaliditetom ne moze biti privlacna, a takodje znam da ima ljudi kojima su recimo ribe bez noge/ruke fetish. dzabe joj lepe oci ako nema nogu i dzabe joj lepe i duge noge ako nema oci. ovo sam banalizovao, ali bez zelje da nekog uvredim.
tebi svaka cast i nastavi da radis na sebi.
IP sačuvana
social share
MALO NAS JE - AL SMO GOVNA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
prijatelju, nisi me uvredio, opushteno Smile Btw imam i ruke i noge i oci.  ja i volim da cujem razlicita shvatanja(zato i jesam postavio temu), bez obzira da li se ja slozio sa necijim shavtanjem ili ne.
« Poslednja izmena: 04. Maj 2010, 15:15:00 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Iskreno, verovatno ne bih ušla u vezu sa osobom sa invaliditetom. Život mi je i ovako previše komplikovan.
S druge strane, da neko koga volim doživi neku povredu ili bolest zbog koje ostane invalid-ostala bih sa tom osobom.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
@Shogun...
Ne, to je decko koji je imao juvenilni artritis...
Ovaj ruzni je bio samo ruzan...

Iako slovim za osobu koju mozes da stavis u prostoriju punu ljudi i koja ce da privuce najvece ludake na sebe, sto se tice veza... do sada nisam imala veze sa psihicki labilnim... srecom...
« Poslednja izmena: 04. Maj 2010, 15:15:18 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Citat/BranaM/

Iskreno, verovatno ne bih ušla u vezu sa osobom sa invaliditetom. Život mi je i ovako previše komplikovan.
S druge strane, da neko koga volim doživi neku povredu ili bolest zbog koje ostane invalid-ostala bih sa tom osobom.

Da, kao sto rekoh i ovo je jedan od cestih stavova. Iako prilicno kontradiktoran, po mom misljenju. Ne zaboravi na cinjenicu da je ostanak u vezi sa osobom koja od zdrave postane invalid, zapravo potpuna transformacija dotadasnjeg zivota. U svemu. Pre svega za tu osobu, pa onda i za tebe. To moze biti cak puno komplikovanije i teze nego uci u vezu. Iako i nema temeljne razlike. Zapravo i ima i nema. Vec sam u jednom od prethodnih postova pomenuo i zasto mislim da je tako.
« Poslednja izmena: 04. Maj 2010, 15:26:57 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat/BranaM/

Ne zaboravi na cinjenicu da je ostanak u vezi sa osobom koja od zdrave postane invalid, zapravo potpuna transformacija dotadasnjeg zivota. U svemu. Pre svega za tu osobu, pa onda i za tebe. To moze biti cak puno komplikovanije i teze nego uci u vezu. Iako i nema temeljne razlike. Zapravo i ima i nema. Vec sam u jednom od prethodnih postova pomenuo i zasto mislim da je tako.

Slažem se, ali ako nekog voliš, ostaješ sa njim i u dobru i u zlu...bar ja.Čak i kad je to sasvim glup izbor.Ali ne bih imala obraza da nekoga ostavim na cedilu, naročito nekoga ko mene voli.Taj ostanak za mene nije uopšte pitanje izbora, dok ulazak u takvu vezu ipak jeste.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
У је тек сад видех тему...

Шта знам, мислим да бих, мада то не би тако лако шло. Мислим јесте мени поприлично битан физички изглед, поприлично, ал ипак неке друге ствари су ми примарне. Види се то кад седнеш с неким да причаш и кад се једноставно спојите и скапирате тотално. Тад физички изглед и друге неке ствари постану или небитне или мање битне.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.