Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?
Da.
16.9%  (14)
Ne.
37.3%  (31)
Ne znam.
45.8%  (38)
Ukupno glasova: 83
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?  (Pročitano 98094 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia N97
kako to mislish "jedna od najboljih" ?  Smile

valjda "najbolja ikad"

Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
@ Brana M

Sad vec moram da se zapitam zbog cega osecas potrebu da se konstantno osvrces na moj komentar o pomenutom stavu?  I da li  sam ja to ikad rekao protiv tebe ili bilo koga?? Izvini na mojoj drskosti, ali tako mi deluje po tvojim komentarima. Jer ti se nekako stalno osvrces na moj komentar o stavu, cak iako tebe nisam ni pomenuo. Ako se nekim drugim diskutujem o nekom stavu, to ne znaci da pominjem tebe. Dalje, Uopste nisam ulazio u bilo ciju kozu,jer verovatno svako ima svoje motive i razloge za odredjne postupke i odluke. U to uopste nemam nameru da ulazim, niti mi je namera da ovo postane licna rasprava. Tebe licno ama bas nigde nisam pomenuo. Znaci uvek sam govorio generalno o stavu kao kontradiktornom, a ne o tebi, niti bilo kome drugom. Ako mi je stav kontradiktoran i cudan, ja cu to reci i obrazloziti, ali to ne znaci da treba da se svadjam oko toga. To sto smatram da je neki stav(ili stavovi) kontradiktorni to ne znaci da imam nesto protiv bilo koga. Niti meni "smetaju" ljudi koji imaju stav suprotan od mog. Moze da mi smeta stav, moze da mi se ne svidja stav, moze da mi bude cudan stav, ali to je generalno a ne licno. Osim toga, taj stav i nije ekskluzivno tvoj, vec ga zastupa jos  ljudi, cak neki moji poznanici i prijatelji takodje. Pa i njima kazem da je meni takav stav kontradiktoran. I obrazlozim zasto tako mislim. Oni se ne ljute na mene, niti ja na njih. Tebe doduse ne poznajem, ali ipak ne vidim razloga zasto bi se ljutila. Jer mi deluje da se osecas povredjenom, cim stalno reagujes kad kazem da mi je nesto kontradiktorno. Vise puta do sada sam jasno i argumentovano obrazlozio zasto ja smatram pomenuti stav kontradiktornim, i ostajem pri svojim argumentima. Ok, ti takodje ostajes pri svojim argumentima. Sve to ok. Mene nema potrebe da "svrbi"(tj "muci) zbog bilo cijeg stava. Zasto bi?? To sto imam invaliditet, ne znaci da je tema ovde "ekskluzivno" zbog mene. Kao sto sam vec rekao u uvodnom delu teme, ova tema nije ovde zbog mene posebno, jer ja se i ne zalim na emotivni zivot, imao sam ga i pored invaliditeta. Ali mnogi mnogi drugi nisu, na zalost. Zato je tema tu, dakle vise intelektualna zelja da se cuju misljenja ljudi i pronikne u razloge zbog kojih vecina ljudi ima predrasude. Znaci diskutujemo o generalnim stavovima, a ne licno. Zato ne razumem sledece: zasto se Ti licno osecas "prozvanom", zasto se uvek Ti nekako ljutito osvrces na to? Isto kao sto je tebi cudno, neshvatljivo  kad neko svojom voljom i zeljom odluci da udje od starta u vezu sa osobom koja ima invaliditet, jer ti eto imas stav da "osoba sa invaliditeom u startu otpada kao potencijalni partner". Pa ako se ja ne osvrcem uvek na to, ne razumem zaso se ti osecas "prozvanom" ako ja kazem da mi je nesto kontradiktorno. Probaj da shvatis, nemam nista protiv tebe pobogu, to je isto kao i svaka druga razlika u misljenju, po bilo kom pitanju. A da li je neko "u pravu" i ko je "u pravu", to nije poenta diskusije, ni teme.

poruke spojene

Primecujem da se neki udaljavaju od konkretne teme, pa samo da podsetim ostale uvazene diskutante i sagovornike da je konkretna tema: ući i biti u vezi sa osobom koja ima invaliditet, a ne rasprava o socijalnom i ekonomskom zbrinjavanju(opskrbljivanju). Slazem se da je i to vazno pitanje, ali to je ipak za neku novu temu.

Edit by Goa: Po zadnji put ti kažem. Ne piši više poruka zaredom.
« Poslednja izmena: 19. Maj 2010, 03:10:37 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Ja bih voleo da vodim ljubav to jest imam sex sa slepom devojkom ,mislim da bi to bilo lepo iskustvo ,njeni dodiri bi mislim bili perfektni i vise senzualniji.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat
Ja  imam sedam drugara u Srbiji koji imaju samo po jedno oko,

u jbt...  Smile

da vas vidim zajedno na brodu, ne bi mi bilo dobro...
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
ja se uvek setim Rosanna-e Arquette iz filma Sudar (Crash) .. ona sina u nozi i fishnets .. jbm ti to je toliko bolesno privlacno ...

ili sam ja prosto .. psihopata, bice da je ovo drugo  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
@MunkaZe

Znash da se i meni dopao taj filmic. Nekako je bash uvrnut, ali onako na zanimljiv nacin. Smile Da, ta scena sexa u bolnici je...  Smile Zanimljivo je ipak da nema bash puno filmova sa slicnom tematikom. Smile Sad ce i mene mozda da proglase za psihopatu Smile

@Alex616

Kad si vec to pomenuo, reci cu da sam i ja imao neke fantazije i zelje vezano za sex sa slepom zenskom osobom. Ali ne zbog toga sto je slepa, vec zato sto mi se ta osoba bash jako jako dopadala, u svakom smislu. Vec sam pominjao jednu lepu i zgodnu bivsu koleginicu i poznanicu sa faksa koja je slepa. Prelepa je, jako dobro izgleda, obrazovana je, pametna, ma nekako sasvim na svom mestu i kao devojka i kao osoba. Neko vreme sam pokusavao da je smuvam. Ne samo zbog sexa, vec mi se zaista dopala. Ali ona nije bila zainteresovana. Smile I kao sto rekoh, imao sam neke sexualne fantazije vezano za nju. Mislim, "fantazije"...nije to bilo nista perverzno, zapravo bolje receno intenzivna razmisljanja o njoj, o zelji da budem sa njom u vezi i o sexu sa njom. Ono kao kako bi bilo, sta bi sve probali..itd Jer, Znam i iz druzenja sa slepim osobama da im je senzibilitet, culo dodira bar trostruko jace nego kod ljudi koji vide. Cak sam citao i rezultate nekih naucnih istrazivanja, gde sexolozi tvrde da je kod slepih ljudi libido posebno visok. Ne znam da li je to tacno, ali tako kazu zakljuci nekih istrazivanja.

« Poslednja izmena: 21. Maj 2010, 01:10:31 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
A sta vi sad pricate o slepoci kao da to utice na neciji fizicki izgled i privlacnost koju cete osecati prema istoj toj osobi, da li biste pricali kako bi vam se lako fizicki svidela devojka bez noge na primer, ili ruke? Mislim da ste previse licemerni jer kao da ne znate u kom svetu zivite i koliko se fizicki izgled kotira visoko, ljudi bez ikakvog deformiteta znaju milion puta da ga ispuse cisto zato sto se ne uklapaju u neciju estetsku sliku, o kriterijumima za zenski izgled i kriticnost muskaraca na tom polju da ne pricamo  Smile
Sta je tu cudno ili lose sto neko ne moze da oseti fizicku privlacnost prema nekome ko ima neki defomitet, pa ja prva ne bih mogla...I sto su sad takvi ljudi skotovi, a na primer oni koji nece da budu sa nekom devojkom zato sto je na primer lepa/ruzna/preniska/previsoka/premrsava/predebela normalni?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Ma niko ne kaze da su "skotovi". Ko to kaze?? Niko ovde nema nameru da osudjuje ljude koji kazu da ne bi mogli uci u vezu ili sex sa osobom koja ima invaliditet. Svako ima pravo na svoj izbor. Mnogim ljudima je invaliditet odbojan zato jer unapred imaju barijeru prema tome, pa mehanicki potiskuju mogucnost da im se takva osoba dopadne. I ok, sa je tu je. Ali isto tako, besmisleno je unapred tvrditi da se "sasvim podrazumeva da niko ne bi mogao da se zaljubi u osobu sa invaliditetom" ili unapred tvrditi da "invaliditet sam po sebi kvari lepotu". Ja npr imam misljenje da ako je neka osoba lepa prirodno, invaliditet to ne moze da mnogo pokvari. Isto tako ako nije prirodno lepa, to se ne moze popraviti pa sve i da je najzdravija. Ali ukusi su razliciti i o njima ne treba raspravlajti. Isto tako, ja npr mislim da invaliditet ne bi trebalo da toliko utice na odluku da li ce neko biti sa nekim ili ne. Kako unapred mozes da znas da se "ne bi nikad zaljubila u nekog momka koji ima invaliditet"? Pitam, jer me zanima kako neko moze da "spreci sebe" da se zaljubi u neku osobu?  Ok ti kazes da ne bi mogla, ipak mislim ne mozes unapred tvrditi da ni za jednog jedinog momka sa invaliditetom ne bi mozda konstatovala da je lep. Naravno, niko ne namece da treba biti u vezi sa nekim ko ima invaliditet. Jasno je da vecina ljudi ima problem da to prihvati i sad sta je tu je. Ali ne mozes ni da tvrdis da su licemerni oni ljudi koji bi mozda i mogli uci u vezu. Jer tom logikom, ja bih za tri moje bivse devojke trebao da kazem da su bile "licemerne" jer su eto bile sa mnom u vezi? Eto sve tri su svesno, voljno i iz zaljubljenosti usle sa mnom u veze, iako su od starta bile svesne da sam osoba sa invaliditetom. I zasto je sad to toliko "nezamislivo". Znaci cinjenica jeste da vecina ima predrasude prema toj mogucnosti i niko ne kaze da su "skotovi". Ali isto tako ne bi trebalo ni gledati sa zgrazavanjem ako ima ljudi koji bi i usli u vezu ili imali sex sa osobom koja ima invaliditet.
« Poslednja izmena: 21. Maj 2010, 01:39:26 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
ko je reko da je neko skot ako nece da bude sa nekim ko nema nogu  Smile

Citat
Mislim da ste previse licemerni jer kao da ne znate u kom svetu zivite i koliko se fizicki izgled kotira visoko

slazem se da se fizicki izgled visoko kotira, ali ne i da je pravilo. Da je pravilo ne bi imali izuzetno lepe devojke i momke koji nemaju ozbiljne partnere, pa ih i nikad ne pronadju, prosto je sve stvar onoga sta imas u glavi i koliko te prati sreca. Jednostavno sta ti je zivot servirao, isto kao i kad ti servira da se rodis bez ruku jbg. Pravila nema.

Sto se mene licno tice, mene odbija nedostatak ekstremiteta i slepilo .. verovatno ce mi onaj gore naplatiti i uciniti da u sledecem zivotu budem slepi puz golac.. ili tako neka simpaticna sluzava spodoba..

Sa druge strane svi imamo nekakve fetishe, zato sam spomenula Crash, jedan od mojih su definitivno veliki .. ogromni .. oziljci i tako .. nije to bas normalno, ali nisam ja birala svoje fetishe  Smile
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

edit
sad nesto razmisljam i bizarne ideje mi padaju na pamet .. recimo znam jednog tipa tu iz kraja koji je ekstremno sladak itd . .ali je izgubio ruku sad nebitno u kojim okolnostima.. e sad recimo tako bez ruke mi je ipak previse nekako odbojan za neku, jelte, ajd da kazem seksualnu vezu sta god.. ali recimo kada bi mu neki ludi naucnik ugradio neku sinu, pa makar to izgledalo onako .. ko iz filmova .. ligavo i odvratno i SF i sta god .. mislim da bi mi bio vise seksi nego sto je bio i pre nego sto je izgubio ruku ..

eto .. bolest iz mozga na papir (virtuelni) .. ne zamerite  Smile
« Poslednja izmena: 21. Maj 2010, 01:27:26 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

slazem se da se fizicki izgled visoko kotira, ali ne i da je pravilo. Da je pravilo ne bi imali izuzetno lepe devojke i momke koji nemaju ozbiljne partnere, pa ih i nikad ne pronadju, prosto je sve stvar onoga sta imas u glavi i koliko te prati sreca. Jednostavno sta ti je zivot servirao, isto kao i kad ti servira da se rodis bez ruku jbg. Pravila nema.

Ne ne, to stoji, ja ne kazem da nije tako. U stvari, hvala Bogu da je tako jer bi onda srecni u vezama i ljubavi bili samo oni prema kojima je priroda bila izuzetno blagonaklona, ne bi tu bilo mesta za proseke i one manje srecne sto se fizickog izgleda i zdravlja tice.
I naravno da se apsolutno slazem sa tim da je mnogo bitno sta neko nosi u glavi, ali nazalost cini mi se da izgled vrlo cesto odigra neku presudnu ulogu cak i kada je potpuno drugaciji od unutrasnjosti.
Nego rekoh ovo zato sto je bas bilo par ljudi koji su bili u fazonu ''ne, ne vidim u cemu je problem, zasto bi nekome fizicki nedostatak bio problem ako je sve ostalo na mestu''. Pa jebiga, ja vidim, nazalost, i jasno mi je kako to moze da bude problem...Samo sto neki ljudi imaju veci prag tolerancije neko manji kad su te stvari u pitanju.

Mislim, jasni su mi ljudi koji mogu da gledaju van fizickih nedostataka, jasno mi je kako mogu,ali jasni su mi i oni koji ne mogu da osete neku privlacnost prema osobi koja ima neki invaliditet.

Kako ti unapred mozes da znas da se "ne bi nikad zaljubila u nekog momka koji ima invaliditet"? Pitam, jer me zanima kako neko moze da "spreci sebe" da se zaljubi u neku osobu? Ok ti kazes da ne bi mogla, ipak mislim ne mozes unapred tvrditi da ni za jednog jedinog momka sa invaliditetom ne bi mozda konstatovala da je lep. Naravno, niko ne namece da treba biti u vezi sa nekim ko ima invaliditet. Jasno je da vecina ljudi ima problem da to prihvati i sad sta je tu je.

Pa znam da ne bih mogla, znam da bi mi taj fizicki nedostatak uvek smetao. I nema to veze sa lepotom, naravno da neko takav moze da mi bude lep, al' nije poenta u lepoti, jebiga, celokupan fizicki izgled se racuna. Isto tako nikad ne bih mogla da budem sa likom koji je na primer, gojazan pa koliko god da je lep(a bilo je situacija i znam takvih ljudi i prosto ne mogu...Nema lice veze nikakve sa tim). Dajem ti cist primer sta to meni znaci, kao sto rekoh, ne radi se tu o lepoti, meni je tu vise stvar proporcije i pravilnosti..Tako je.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.