Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 12:16:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 253 254 256 257 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 128681 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
"Onoga dana kada nauka počne proučavati nefizikalne (duhovne) pojave, u deset godina napredovat će više nego u ranijim stoljećima svoje povijesti." Nikola Tesla
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Browser
Safari 537.75.14
"Mozda bi mogao biti (majmun) Vas predak ali nije nas predak, jeste rodjak ali ne nas predak."

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
А ко каже да је мајмун наш предак?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Browser
Safari 537.75.14
А ко каже да је мајмун наш предак?  Smile
Tacnije, imamo zajednickog pretka (sudeci prema evolucionistima).
Poslusaj ceo video i ne citaj recenicu izvadjenu iz konteksta, stavljena je tu samo da skrene paznju.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Ерго мајмун нам није предак него рођак ко што каже овај Индијанац... Smile
« Poslednja izmena: 02. Jul 2014, 20:09:55 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Nokia Luvmya 520
ne ignorišem ništa, objasnio sam ti da postoje životinje,bakterije,virusi,predmeti,biljke itd bez reči
Recima si rekao sta postoji - bez reci ???
Citat
,ne koriste reči pa ipak postoje. ali to ništa ne vredi jer ti veruješ ( Smile) u tu teoriju da nema postojanja bez svesti (ne znam sad kako se to zove tačno u filozofiji ili psihologiji ili čemu već, ali podseća na solipsizam) dok ja ''verujem'' da je apsolutno irelevantno imao neko svest ili ne-sve (predmeti,drvo,životinje,prostor oko nas) postoji nezavisno o nas,imali mi svest o tome ili ne.
Sve postoji samo za coveka ( dok ne budemo imali dokaz da postoje druga ziva svesna bica koja takodje imaju svest o postojanju svega ). To nije nikakva teorija nego zakon. Bez svesti posmatraca koji definise stvarnost nema postojanja.
Covek je jedino zivo bice ( na ovoj Planeti ) koje ima svest o postojanju i definisanje istog, i to je jedino relevantno za cinjenicu da sve postoji samo za svest. A ti nastavi da verujes da zivotinja takodje ima definisanu stvarnost....
Citat
reč kontroliše sve (tj skoro sve) ali samo što se tiče NAS,LJUDI,reč je apsolutno nebitna ikome sem ljudima,ne vidim kako ti to nije jasno, i čak naturaš tu svoju besmislicu kako je reč ''dovela u postojanje sve'' O.o mislim da si još na nekoj temi lupetao o tome i lepo ti je rekao neko da mešaš definisanje/svest o nečemu i POSTOJANJE. nismo mi rečima ništa ''doveli u postojanje''/stvorili (a to su sinonimi,čini mi se da i to nisi znao), već smo samo rečima definisali ONO ŠTO POSTOJI, dakle nezavisno od nas.to mi deluje kao daleeeko racionalnije i logičnije objašnjenje od tvog prilično neverovatnog.
Koristis reci da pokazes da si apsolunto slep za cinjenicu da samo reci mogu sve da pokazu.

Pitao sam te da ne koristis reci i da nesto objasnis, ali si 100% ignorentan.

Objasni za koga i kako bilo sta postojalo bez reci ?

Dokle cu ja tebe da pitam a ti ne odgovaras nego  nastavljas da baljezgas sa svojim recima / gupostima kako su " reci apsolutno nebitne " ? Dokle ?
Citat
dakle sad mi je jasno, ti veruješ u tu bajku o apsolutnom prvenstvu reči samo zato što si to pročitao u bilbiji ( a tvrdiš da nisi vernik (ehh sad će reći kako je on jedini ''ispravno'' protumačio bibliju a ostali pojma nemaju šta je pisac hteo da kaže -.- ne zaboravi da je to SAMO TVOJE tumačenje,ne mora da znači ( a i verovatno nije) da je i istinito, da je stvarno tako,samim tim što ga ti zastupaš Smile ) i što ti je to, u jednom trenutku i iz nekog (vrlo čudnog) razloga imalo smisla  Smile
Tvoje konstantna upotreba reci i tvrdnja da reci nemaju upotrebu polako postaju vise od bajke.
Konstantno koristis reci a potpuno si slep za cinjenicu da bez reci nema nicega.
Od biblije ili istine niko nema koristi, ja zastupam stvarnost koja nije " tumacenje " nego zakon.
A ti si neko ko ne moze da prismrdi pokusaju da negira zakon o recima bez kojih nema nicega.
Citat

a i dosta koristiš citate iz biblije pri svojim ''argumentima'' kao da je to iole bitno,kao da išta znači  Smile kakva biblija kakvi bakrači čoveče, trebalo bi da ti je dovoljan sopstveni razum,logika,kritičko mišljenje..ne znam što se stalno pozivaš na bibliju  Smile
e da, još jednom, da ne zaboravim  Smile to I DALJE (verovao ili ne), cela ta spekulacija o bogu Reči (hahahha jee) je SAMO.TVOJA.TEORIJA./tvoje mišljenje
ne misliš li da je maaalko čudno kad bi stvarno bilo tako, da si ti bukvalno jedini čovek na svetu koji zna apsolutnu istinu (da je reč bog), a ostalih kolko već, sedam osam milijardi ljudi pooojma nemaju o tome, nisu svesni toga  Smile delusion of grandeur prve klase  Smile
Ova tema govori o Bogu, na cega drugo da se pozivam kada govorimo o Bogu, nego na bibliju koja govori o Bogu, a da ja pri tom znam sta u bibliji pise ?!?

Mozes ti matori da se kezis koliko god hoces, ali ja i dalje cekam da cujem tvoje objasnjenje da reci nisu iznad svega, ukljucujuci i delovanje tvog mozga.
Citat: Arijada
@Ajfi, raspetljaj malo taj post, ne razumem sta si i kome pisao.
Ne mogu Ari, nemam vise opciju " izmeni " za taj post, ali po svoj prilici ne bi pomoglo i da imam.
« Poslednja izmena: 03. Jul 2014, 10:24:49 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
"Onoga dana kada nauka počne proučavati nefizikalne (duhovne) pojave, u deset godina napredovat će više nego u ranijim stoljećima svoje povijesti." Nikola Tesla
Ово "духовне" je примједба уредника?  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153
mob
Ericsson jeste
Citat
Recima si rekao sta postoji - bez reci ???
 da
Citat
Sve postoji samo za coveka ( dok ne budemo imali dokaz da postoje druga ziva svesna bica koja takodje imaju svest o postojanju svega ). To nije nikakva teorija nego zakon. Bez svesti posmatraca koji definise stvarnost nema postojanja.
Covek je jedino zivo bice ( na ovoj Planeti ) koje ima svest o postojanju i definisanje istog, i to je jedino relevantno za cinjenicu da sve postoji samo za svest. A ti nastavi da verujes da zivotinja takodje ima definisanu stvarnost....
ne vredi..ti si iz nekog razloga apsolutno nesposoban da shvatiš razliku između definisanja/svesti o nečemu i postojanja kao takvog, samog po sebi. i ne znam odakle ti da ja verujem da životinja ima definisanu stvarnost  Smile
Citat
Koristis reci da pokazes da si apsolunto slep za cinjenicu da samo reci mogu sve da pokazu.

Pitao sam te da ne koristis reci i da nesto objasnis, ali si 100% ignorentan.

Objasni za koga i kako bilo sta postojalo bez reci ?

Dokle cu ja tebe da pitam a ti ne odgovaras nego  nastavljas da baljezgas sa svojim recima / gupostima kako su " reci apsolutno nebitne " ? Dokle ?
 sve sam ti objasnio i u prethodnim postovima, ali izgleda ili nisi razumeo ili se ne slažeš s time (ili nisi ni pročitao  Smile).
apsolutno je nebitno što ja i bilo koje drugo ljudsko biće ne bi moglo ništa da objasni bez upotrebe reči, jer stvari/pojave/šta već bi POSTOJALE I DALJE, SAMO ŠTO NIKO NE BI MOGAO DA IH DEFINIŠE/ DA IH BUDE SVESTAN (AKO NE BI IMAO SVEST/MOĆ GOVORA). da li ti je sada bar malo jasnije? objasni ti meni na primer, kako je bio moguć život ljudi daaavno davno,kada još nisu imali moć govora (pa samim time logično nisu koristili ni reči),ili još davnije kada ljudi nisu ni postojali,kad su recimo samo dinosaurusi postojali? da li to što dinosaurusi nisu imali ni svest ni reči znači da nisu postojali ili šta? i naravno da ne mogu ''samo'' reči sve da pokažu;kao što ti je već neko objasnio na ovoj temi (valjda), postoje i razni simboli,znaci i slično, šokantno mi je da nisi svestan toga..nadam se da jesi, a da te zapravo sve vreme ne razumem, tj nisam zapravo shvatio šta hoćeš da kažeš,voleo bih da ispadne da je to u pitanju
Citat
Ova tema govori o Bogu, na cega drugo da se pozivam kada govorimo o Bogu, nego na bibliju koja govori o Bogu, a da ja pri tom znam sta u bibliji pise ?!?
ne, ova tema govori o ateistima i njihovom eventualnom prikrivenom verovanju u boga, a ne o bogu  Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Browser
Safari 537.75.14
Ово "духовне" je примједба уредника?  Smile
Ne, to je povezivanje sa citavim tekstom : )
Ерго мајмун нам није предак него рођак ко што каже овај Индијанац... Smile
Ne postoje "Indijanci", vec severnoamericki urodjenici.
I ptice su nam rodjaci, biljke i reke i jezera...da si poslusao, shvatio bi sta je covek hteo da kaze.

Ili da skoknemo do Bude: "Jedno sadrzi mnostvo, mnostvo sadrzi jedno".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Ne postoje "Indijanci", vec severnoamericki urodjenici.
I ptice su nam rodjaci, biljke i reke i jezera...da si poslusao, shvatio bi sta je covek hteo da kaze.

Ili da skoknemo do Bude: "Jedno sadrzi mnostvo, mnostvo sadrzi jedno".

И теорија еволуције каже да су нам и птице рођаци и биљке то јест да сва жива бића имају заједничког претка од ког су настали...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 253 254 256 257 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 12:16:15
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.341 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.