Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 15:54:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 250 251 253 254 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 128958 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50148
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Samsung Galaxy S24
Зар није логично да се Бог не мијеша зато што је одавно завршио посао. Тј. направио је систем који се саморегулише. Ако имаш довољно моћан  рачунар више нема потребе да се  инетервенише у симулацију. Мора постојати баланс. Тај баланс савршено одржава природа.
« Poslednja izmena: 09. Jun 2014, 22:21:50 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Библија каже супротно.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50148
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Samsung Galaxy S24
Па ова тема није посвећена библији тако да можемо изниосити и мало слободнија мишљења.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Да, али је хришћанство посвећено библији...и у реду је имати слободна мишљења...

Само не видим како неко може веровати у библију и хришћанство и истовремено веровати у потпуно контрадикторана мишљења.

То сам само и говорио...не иде да верујеш у неинтервентног бога а истовремене верујеш и у хришћанство које проповеда интервентног бога. Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ljudi, da ne mesamo pojmove, hriscanstvo nije tema. Tema je "verovanje u Boga", tako da je to sirok pojam.

@Ajfi, igrala sam se malo terminologijom hriscanstva. Ni ja ne prihvatam termin "zivog Boga", ako me kapiras?

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
mob
Ericsson jeste
ali on nije rekao da je bog (samo) reč, već da je bog za kog on ''zna'' da postoji reč :S dakle da je ''reč'' nekako bog..ne da je bog reč već da je reč bog.što nema nekog smisla,tako da je moguće da ga nisam dobro shvatio jer je prilično konfuzan, ali tako ispada, po njegovim rečima  Smile ko će ga znati

Ја сам га овако разумео:

Bog za kojeg ja znam da postoji je rec

односно ако избациш ово за којег ја знам да постоји испадне - бог је реч. Значи једини бог за кога он зна да постоји је реч бог.

Можда грешим.

to bi već imalo smisla. ali zašto je uopšte stavljao ovo '' za kojeg ja znam da postoji''  Smile al dobro, ajfi je to  Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Nokia Luvmya 520
HAHAH ali kad počne o ''halucinacijama'' i ''bajkama''.. to mi je omiljeno, crknem uvek  Smile
Ne kapiram sta je tu smesno. " halucinacija " predstavlja nesto sto ne postoji a neko tvrdi da to vidi ( kao sto ti " vidis " da sam ja nesto rekao a to ne postoji ), a " bajka " je prica o nepostojecem a neko veruje ta to postoji.
Citat
  kako bre ZNAŠ da postoji taj i takav bog?? O.o meni izgleda kao da TI ovde haluciniraš  Smiley 1  to što je reč nematerijalna ne mora da znači da je  ta reč..bog (!)..
ne tvrdim nikakve nebuloze o bilo kome, upravo ti navodim argumente (a naveo sam i u prethodonom postu): ne možeš ZNATI da je bog=reč. to je činjenica (da ne možeš to znati).to si umislio iz ko zna kog razloga.možda je tebi tako lakše,tešiš se i živiš u uverenju/samozavaravanju da si bukvalno ti jedini običan (samim time i ''normalan'') čovek na celom svetu, ti si jedini mukica ''običan'' dok su ostali retardi tj ateisti ili vernici.
Rec " Bog " predstavlja nesto ( nematerijalno ili materijalno ) sto je apsolutno iznad svega ostalog, nesto sto je stvorilo sve i kontrolise sve.
Nematerijalno " Bog " su reci, sve je nastalo kroz rec i nema postojanja bez reci. Svi zdravorazumni ljudi znaju da reci postoje, u mislima ( koje su frekvencija ) u simbolima ( koji su frekvencija ) ili u zvuku ( koji je frekvencija ).
Ti si inteligentan, ti isto to znas, samo sto to zanemarujes posto si misljenja da je preterivanje da se rec nazove - Bog.
Materijalno je nemoguce da ljudi imaju znanje o Bogu posto bi to bilo kontradiktorno cinjenici da Bog kontrolise sve i da je iznad svega.
Ne kapiram kako bilo kome moze da bude uteha cinjenica da reci kontrolisu sve i da su iznad svega ?!?
Objasnio sam sa su svi ljudi - samo ljudi, a ne da sam ja jedini, stvarno mi nije jasno kako uspevas da dolazis do takvih zakljucaka o mojim recima. Kako ce neko sebe da naziva to nema veze sa cinjenicom da je taj neko i dalje samo obican covek.
Citat
Smile jesi li svestan koliko je ovo kontradiktorno i besmisleno?? druže, ako ''nemaš verovanje'', automatski si samim time nevernik :S ne može biti prostije i logičnije jbt
tvoj potpis i količina arogancije u njemu govori sve o tebi,kad tako generalizuješ i tvrdiš da su svi vernici neinteligentni i obrnuto
Ti i dalje nisi svestan da je svaki covek, samo covek. To sto neko veruje da ga verovanje u bajke cini drugacijim od bilo kog drugog coveka je irelevantno. Isto tako ako neko zeli da istice da ne veruje u bajke to ne menja cinjenicu da je i dalje samo covek.
To su samo cinjenice koje se tebi ne dopadaju, a ja nisam arogantan u bilo kakvom obliku i formi.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
mob
Ericsson jeste
svestan sam itekako da je svaki čovek samo čovek, ne znam na osnovu čega si zaključio da nisam.
znači ipak sam bio u pravu, dobro sam te razumeo, ti tvrdiš (misliš) da su reči bog
Citat
Ti si inteligentan, ti isto to znas, samo sto to zanemarujes posto si misljenja da je preterivanje da se rec nazove - Bog.
ne znam stvarno (ni ti ne znaš, priznaj,to je samo tvoje mišljenje), rekao bih da ''znam''..i ne mislim da je to ''preterivanje'' već..aj da ne kažem ''netačno''ali prilično mi je..čudno to, takvo shvatanje/mišljenje.zanimljivo svakako Smile
Citat
Ti i dalje nisi svestan da je svaki covek, samo covek. To sto neko veruje da ga verovanje u bajke cini drugacijim od bilo kog drugog coveka je irelevantno.
isto tako se može reći i da je verovanje da su reči bog irelevantno.sve je irelevantno kad razmisliš.
e da, i ovo
Citat
Materijalno je nemoguce da ljudi imaju znanje o Bogu posto bi to bilo kontradiktorno cinjenici da Bog kontrolise sve i da je iznad svega.
ako je materijalno nemoguće imati znanje o bogu (a naravno da jeste, tu se slažem), zašto ne bi bilo nemoguće i nematerijalno? ja sam mišljenja da je nemoguće znati IŠTA o  ''bogu'' (mada ne volim baš taj izraz bog, više volim da kažem viša sila il tako nešto, ali dođe mu na isto), ne samo materijalno već i nematerijalno. to mi je nekako najzdravorazumnije
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Citat
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.

Ajfi nam se smeje u facu  Smile

Ali posto on ne veruje u "laznog Boga" on spada u inteligentne a posto veruje u "Bog rec", on je vernik.

Eto dilema je resena, Ajfi je nas inteligentni vernik  Smile

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Valkira

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 2897
Zastava Loznica
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Citat

Ajfi nam se smeje u facu  Smile

Ali posto on ne veruje u "laznog Boga" on spada u inteligentne a posto veruje u "Bog rec", on je vernik.

Eto dilema je resena, Ajfi je nas inteligentni vernik  Smile

Štaaaaa???  Smile
IP sačuvana
social share
Mi bajkeri barabe smo teške, koja ne da, ide kući peške.
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 250 251 253 254 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 15:54:37
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.