Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 23:19:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 128364 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Зар ти ниси хришћанка?

Šta te je pokolebalo da pomisliš da nisam?
« Poslednja izmena: 24. Maj 2013, 00:19:39 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
@RavenDark-Zašto onda sebi dozvoljavaš da polemišeš oko nečega u šta ne veruješ? Da bi ubedio ostale da su idioti ako imaju veru u nešto ili da bi ispao pametan pred društvom?

Ni jedno ni drugo ne može potirati ono što drugi osećaju, koliko god da se ti trudio da osrknaviš Savršenstvo koje odlično, u svakom momentu, zna šta i zašto radi. Mi smo promili u odnosu na nešto što je prevazišlo 4 dimenzije  Smile
Zato sto sam nekada bio u tim vodama, a vise nisam.  A ovo je forum, i ovo je tema (osim ako ne gresim naravno) a na temi se polemise, ili je i mozda to greska.   Smile
Ja nikoga nisam nazvao idiotom, iako ih ima.  Ovde se vrtimo oko kontradikcija koje sama stvaras, zajedno sa ostalim hriscanima.  Hriscani sve znaju, a vecina bibliju nije pipnula, a oni koji jesu ili tvrde da se shvata bukvlano, ili metaforicno, ili su neka prosvetljena lica koja znaju kada se nesto govori metaforicno a kada bukvalno.  Onda dolazimo do tebe, nazivas se Hriscankom, a ovamo osporavas bibliju koja je temelj tvoje vere, sa veoma inteligentnim odgovorom da je Bog ne merljiv i ne pojmiv... i tako sve u krug.

I da se vratimo na temu. Atesti ne veruju, i mogu da iznesu cinjenice u vecini slucajeva zasto je to tako, a mogu da garantujem da vise od polovine ce reci da je ili zbog biblije, ili zbog onih koji navodno slede Isusa. 
Ja sam se vec izjasnio.  Rekao sam da nemam problema da verujem da bog postoji, ali da je on Jahve, Mitras, Marduk ili neko cetvrti, to je vec diskutabilno.   
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Kad te klao Tuta bugarin ...u petak... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Citat
А шта треба да буде штиво за тумачење свијета ако не књиге?
Књиге бајки сигурно не.

Citat
Ја не могу да кажем ни да је највећа ни најбоља, најчитанија свакако. Али да је једна од Х књига којима се може тумачити свијет - јесте.
Можеш ти и декларацију са месног нареска да узмеш као референтно штиво ал то је неће начинити нимало кориснијом. Све те свете књиге су плод времена у ком је наше познавања природе и њених закона било на најнижим гранама. Гром? Богови се љуте. Поплава? Богови плачу. Помрачење сунца? Велика змија прогута сунце...

Зар ти ниси хришћанка?

Šta te je pokolebalo da pomisliš da nisam?

Твоје писање противу учења наше свете православне цркве.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Kad te klao Tuta bugarin ...u petak... Smile
a moler kreči li kreči

verovali ili ne, svi ćemo u raj, kaže Franja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Nosim veliku belu kapu na glavu....ovoliku.... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Твоје писање противу учења наше свете православне цркве.  Smile

Smile  gde to?

@RavenDark-Zašto onda sebi dozvoljavaš da polemišeš oko nečega u šta ne veruješ? Da bi ubedio ostale da su idioti ako imaju veru u nešto ili da bi ispao pametan pred društvom?

Ni jedno ni drugo ne može potirati ono što drugi osećaju, koliko god da se ti trudio da osrknaviš Savršenstvo koje odlično, u svakom momentu, zna šta i zašto radi. Mi smo promili u odnosu na nešto što je prevazišlo 4 dimenzije  Smile
Zato sto sam nekada bio u tim vodama, a vise nisam.  A ovo je forum, i ovo je tema (osim ako ne gresim naravno) a na temi se polemise, ili je i mozda to greska.   Smile
Ja nikoga nisam nazvao idiotom, iako ih ima.  Ovde se vrtimo oko kontradikcija koje sama stvaras, zajedno sa ostalim hriscanima.  Hriscani sve znaju, a vecina bibliju nije pipnula, a oni koji jesu ili tvrde da se shvata bukvlano, ili metaforicno, ili su neka prosvetljena lica koja znaju kada se nesto govori metaforicno a kada bukvalno.  Onda dolazimo do tebe, nazivas se Hriscankom, a ovamo osporavas bibliju koja je temelj tvoje vere, sa veoma inteligentnim odgovorom da je Bog ne merljiv i ne pojmiv... i tako sve u krug.

I da se vratimo na temu. Atesti ne veruju, i mogu da iznesu cinjenice u vecini slucajeva zasto je to tako, a mogu da garantujem da vise od polovine ce reci da je ili zbog biblije, ili zbog onih koji navodno slede Isusa. 
Ja sam se vec izjasnio.  Rekao sam da nemam problema da verujem da bog postoji, ali da je on Jahve, Mitras, Marduk ili neko cetvrti, to je vec diskutabilno.   

Nije mi samo jasno kako svi ateisti, agnostici i ostali, toliko dobro tumačite Bibliju i dela/lika Isusa ako vas to ne zanima a i ne verujete u sve te stvari? Ispada da su ateisti bolji poznavaoci biblijske reči od hrišćana?

I da...proroci i mesije nisu bogovi....

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Citat
Nije mi samo jasno kako svi ateisti, agnostici i ostali, toliko dobro tumačite Bibliju i dela/lika Isusa ako vas to ne zanima a i ne verujete u sve te stvari? Ispada da su ateisti bolji poznavaoci biblijske reči od hrišćana?
Кад вама није стало да се упознате са ријечима свог љубљеног тате, морамо ми.  Smile

Citat
gde to?
НА примјер овдје...  Smile

Citat
Ja se oko Biblije ne raspravljam jer nije stvar za javnu raspravu. Bar po meni. I nikako ne garantuje vezu čoveka i Boga

IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0

valjda zato što ne živimo na Marsu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
SonyEricsson K610i
Citat

Pazi ovako:
Isprva sam bio hrišćanin.
Potom sam uzeo bibliju da čitam.
Smejao sam se ko nikad u životu. 
Pa sam postao agnostik.

Da bi bio za i protiv nečega, treba pre svega da budeš dobro upoznat sa materujom. Pročitao sam, i postao sam protiv.  Smile

Biblija je skup priča i bajki, koje danas više mogu da imaju edukativan karakter o osnovnim principima ponašanja. Ništa više.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 23:19:21
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.