Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 03:11:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 70 71 73 74 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 129573 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
mob
Nokia 950
Richard Davkins i teorija evolucije vise neidu zajedno ako si se informisao o njemu i osporavanju njegovih istrazivanja.

Mislim bez daljneg covek je doprineo vise nego bilo ko u nasoj eri ali njegov "Sebicni gen" je gotov , nepostoji , naucno dokazano. Ende sa tim covekom.
Da se neuvredi neko ovde ko ga postuje , postujem ga i ja zbog doprinosa , ali covek je manipulisao podacima i u jednom trenutku su mu svi poverovali i za postanje i za prelazak bica iz neadretalca u homosapiensa - karika koja nedostaje.
Njegovo istrazivanje je navodono dokazalo da je sve pocelo od 1 gena i da taj jedan gen "sebicni gen" koji se manje vise menja kroz evoluciju nosi sve potrebne informacije za razvitak bica.
Sto znaci da je prvi covek nas praotac , neadretalac i svi posle njega imali samo 1 gen koji se menjao vremenom evolucije i da je u jednom trenutku kod neke jedinke on doziveo takav preobrazaj da su u par hiljada godina doslo do kreacije koja najvise lici na nas homosapiensa.Mnogi predpostavljaju da ako on ovo nekako dokaze , govorim o genu , onda je moguce da ako bas taj gen dozivi neku mutaciju moguce su i nagle promene na toj jedinki.
Medjutim pre par godina u prvim genetickim istrazivanjima i pokusaja da se manipulise genomom shvatili su da se u genomu ne nalazi 1 gen koji treba promeniti da bi promenio jedinku vec morate da uradite to kod svakog gena u genomu i opet nadati se da dobijete ono sto ste zeleli da dobijete.

Genteski kod jos uvek nije 100% provaljen kao ni odakle je dosao Homosapiens.

Uostalom Davkins je poznat kao extremni ateista sa preko 1000 ej 1000 duela koje je eto dobijao.Neko je par stranica unazad pustio jedan njegov klip.

Njegova "otkrica" posebno je postovao i pre par posta navedeni Flu koji je cesto u svoja izlaganja ubacivao i istrazivanja Davkinsa da bi se kasnije kada je priznao to sto je priznao i sam prepustio u biologiju a zatim ga odbacio ne samo kao naucnika nego kao coveka , ovo je slucaj i sa mnogim drugim naucnicima.
S' obzirom da je sem ovog sto si napisao imao jos jedan besteler "Bozja varka" posle kojeg su dosla istrazivanja koja su ga osporila.Nakon toga cesto se pojavljuje na govorima propagirajuci "novi ateizam" tu pocetkom 2006 i propagirajuci da ne da je samo covek nastao slucajno vec i covekova svest je "inicijativna sreca" citirajuci njega.

To je slucaj "izmislim cinjenice pa donosim zakljucke kakve zelim" ...

Uostalom ja sam listao preko neta delove njegove "Bozje varke" i znate na sta lici to.
Kao kada bi sada jedan Hriscanski svestenik rekoa "Bog postoji verujete u njega ili ce te u pako" e tako i njegovoj knjizi "Bog nepostoji i ko veruje u njega taj je ... " .

Toga se ja plasim ... jednom sam na ovom forumu video jedan lik kaze o nekoj temi "Procitao si sa interneta " pa onda kaze "Ej ja sam bre procitao knjigu toga i toga" i tako dalje a istina je da izmanipulisan mozes biti na oba nacina.

IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1507
OS
Windows XP
Browser
Chrome 29.0.1547.57
Izvinjavam se, mozda ne ti ali vecina ateista ima problem sa vernicima zbog toga sto veruju. Sa druge strane mislim da vernici u tom smislu imaju "opusteniji stav"prema ateistima(ne racunam sacicu ekstrema).

Placem  Smile Druze moras pod hitno da potrazis  Smile

Ateisti imaju "problem" sto ti verujes o nekog imaginarnog ciku na nebu  Smile Oh da imam ogroman problem sto si ti nasao JEDNOG  boga od hiljade razlicitih bogova na svetu u koje ljudi danas veruju, imam problem sto ne znas da objasnis zasto je taj tvoj bog PRAVI a nije Alah, Tor, Ra, Buda...zasto si bas ovog izabrao da te vodi u raj  Smile Eno Alah obecava gomile devica ako njega slusas  Smile

Vernici i opusten stav  Smiley 1 Smiley 1 Smiley 1 Oh da, cujem da je posebno u islamskom svetu opusten stav, toliko su opusteni da ateiste ubijaju kako zivotinje.

Kralju, dok ima neke sanse, okreni se nauci, fizika, hemija, teorija evolucije, biraj, ovo sto propagiras se nije menjalo 2000 godina, uporedi svet tada i danas, sve se menja samo je  dobri  :Dbog na nebu, o da  Smile

Taman sam pomislio da cu morati opet da pisem nesto ali izgleda da si ovim postom priznao da imas veeeliki problem...Obrati paznju kako pise Slagvort. Imamo razlicite stavove ali je covek razuman i iznosi svoje stavove, to postujem

Covek samo fino primecuje a cini se da si ti taj koji ima problem sa omalovazavanjem sagovornika. Za drugi nacin konverzacije je potrebno ipak malo vise kulture!
IP sačuvana
social share
Za rođene tako: Gay je OK!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
...

Poznata mi je Dawkinsova arogancija, i definitivno nije elegantan nacin da se pridobiju sagovornici.

Medjutim sto se mene tice to ne osporava njegov doprinos nauci.

--
Sebicni gen je nacin da se gleda na biologiju i evoluciju, to je piscevo vidjenje, koje je po meni veoma korisno za naucnike.

Sadrzi dosta kao sto kazes primjera koji nisu dokazi per se. Medjutim, vrijednost te knjige je najveca za biologe.. jer pruza novi i unikatni pogled na struku. Ona nema neke posebne moralne indikacija i nije zanimljiva svakome.
Ja sam je procitao i blagi je smor.. nije razonoda nego teza.. al ipak mislim da je dragocijena.

Slicno je sa Umjetnosti Ratovanja Sun Cua, koja iako je popularna knjiga kao univerzalna, ipak prije svega knjiga o umjetnosti srednjovjekovnog ratovanja.. 

Definitivno se tu ne radi o jednom genu i naslov Sebicni Gen je takav zbog 1.atraktivnosti knjige 2. dominacije najuspjesnijih "sebicnih" gena u moru genetskih mehanizama i interakcija, koje i on navodi u knjizi.

Dakle "Sebicni Gen" je atraktivna ilustracija.

Covjek je obrazovan upravo u tom polju.. ne bi mu se moglo desiti da izlane 1 gen..

Tvoja pretpostavka da se tu radi o 1 genu mi govori da ili nisi procitao/razumio knjigu.. i takodje da ne razumijes genetske mehanizme (cak i van price o evoluciji).
I nije par hiljada godina, to su sve milijarde.. to ne mozemo pojmiti.. mozemo samo shvatiti koncept toga.

Mada slazem se o tom kad neko kaze "ima jedna knjiga".. to i mene smara.
Medjutim vrijednujem pisce strucnog, naucnog porijekla i mislim da njihovi stavovi nisu toliko subjektivni, al aj sad.. to ponekad svi kazu za svoje favorite..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
mob
Nokia 950
Prvo nije cinjenica nego je predpostavka .

Da neskrecem sa teme da objasnim kako sam ja to shvatio pre nego sto sam rekao o 1 genu.

Davkins tvrdi da neki geni zive na stetu drugih gena a dok drugi geni koji zive na korist drugih izumiru.Po njemu postoji gen koji nedaje vec samo uzima i taj gen prenosi sve bitne informacije za razvoj jedinke.Sto znaci da kada se genom razbije taj gen "sebicni gen" gen koji nedaje prezivljava.Nema tu nekih dokaza to je predpostavka jer on uzima primere iz prirode tipa da lavovi koji dodju u copor ubijaju mladunce da bi mogli da se pare sa lavicom i tako dali zivot / nastavak zivota svojim genima.
Davkins isto tvrdi da smo mi samo masine za prenosenje gena nista vise.

Ispravi me ako gresim ali ja sam to shvatio na taj nacin.

A dokazano je da svaki gen nosi slicnu ili istu informaciju sto je razlozno tome sto svi geni zive u simbiozi - daju jedni drugima.
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Geni imaju tu osobinu holograma...zapravo sve u prirodi ima tu osobinu....tako da odatle i dolazi ta pretpostavka da je univerzum simulacija...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
Opet Hrscanske zajednice su ovo iskorstile pa su naduvale pricu ali sustina je da on nije priznao da Bog kao takav postoji i sada u svemu ali priznaje da je nesto odigralo bitnu ulogu u evoluciji sto je nama strano.Bez obzira sto je postao Hriscanin nije vise davao prednost ni jednoj ni drugoj strani sa uverenjem kao sto sam u ranijim postovima pisao da ni jedna a ni druga strana jednostavno nemaju dokaze za svoje tvrdnje tako da nemaju ni potrebe za sukobom.

Smile

Ентони Флу није постао хришћанин. Категорично је одбацивао све религије и када је променио своје своје становиште о постојању бога...Он је био деиста а то није исто као хришћанин или теиста. Није веровао у персоналног бога, бога интервенција или да смо ми створени по божијој слици.Променио се само у једној речи од не верујем дошао до верујем, бог је створио свет и то је то, нема даљих продубљивања нити улоге бога...
« Poslednja izmena: 06. Sep 2013, 22:38:29 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung S8 Plus
Argument da kompleksnost zivota nuzno ukazuje na tvorca previdja tacnu mehaniku evolucije.

Za razliku od ljudske kreacije koje su osmisljene i direktne posledice plana, u evoluciji kako je objasnjeno svaki mali potez je na nivou pokusaja i pogreske, pokusaja i pogreske...
Takav kreator bi bio "slijepi sajdzija"

Pokusaji tj. varijacije su posledica spontanih mutacija koje se desavaju iz generacije u generaciju. Al to su mikropromjene (a ne one Xmen mutacije)

I okruzenje usvaja uspjesne pokusaje. I to je stvarno 1 u 100000.

Dobra knjiga.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Blind_Watchmaker
--

Takodje informacija je subjektivni ljudski koncept, mi mozemo shvatiti gene kao informacije i napraviti analogiju sa pismom, ali to nije nuzno tako samo po sebi.
Geni su zapravo molekuli koji se samoobnavljaju i to je sve, i koriste razne mehanize da to ostvare, citavo tijelo zapravo. Oni su sami sebi cilj, a ne kompletnom bicu i ne covjeku.

Misljenje da je covjek cilj cijele te price a da su geni (osmisljeno) sredstvo svega je egoisticno... za to nemamo ama bas nikakvih dokaza.
Jest nama lijepo sto smo najpametniji, ali to nije materijalan dokaz.  Smile
Covjek je jedan od uspijesnijih produkata evolucije, nije na vrhu sto bi vodilo misljenju da je cilj.. iako jeste na vrhu lanca ishrane i vlada planetom.
Bakterija recimo ipak ima najvise, slicno insekata.. oni teze da nadzive sve iako su na "nizem stupnju"..

Da, ali nemaju razum, nemaju slobodu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
mob
Nokia 950
Opet Hrscanske zajednice su ovo iskorstile pa su naduvale pricu ali sustina je da on nije priznao da Bog kao takav postoji i sada u svemu ali priznaje da je nesto odigralo bitnu ulogu u evoluciji sto je nama strano.Bez obzira sto je postao Hriscanin nije vise davao prednost ni jednoj ni drugoj strani sa uverenjem kao sto sam u ranijim postovima pisao da ni jedna a ni druga strana jednostavno nemaju dokaze za svoje tvrdnje tako da nemaju ni potrebe za sukobom.

Smile

Ентони Флу није постао хришћанин. Категорично је одбацивао све религије и када је променио своје своје становиште о постојању бога...Он је био деиста а то није исто као хришћанин или теиста. Није веровао у персоналног бога, бога интервенција или да смо ми створени по божијој слици.Променио се само у једној речи од не верујем дошао до верујем, бог је створио свет и то је то, нема даљих продубљивања нити улоге бога...

Da , nije sija nego vrat. Bolje je da si napisao da je tacno da se nije krstio tako da je podrzao sustinu onoga sto je skoro celog svog veka branio.
Pazi ja verujem da covek kao on shvata kakve posledice imaju njegove reci , jos je to bila kao spanska serija , njegova porodica ga demantuje prvo , pa pola poznatih ateista , pa on covek lepo izadje na TV , oni opet isto , on napise knjigu o to je to.
Nije mi cilj bio da uvredim vec mi je cilj bio da pokazem da i vernici maju sredstvo za nadmudrivanje. Smiley
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
Само истичем да није био хришћанин већ деиста а то свакако није исто.А књигу је колико сам чуо писао углавном његов помоћник јер је он већ ушао у дубоку старост и није био способан за тако нешто...
« Poslednja izmena: 06. Sep 2013, 23:49:07 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
То гледано са чисто доктринарних положаја било које религије дође мало боље од агностицизма/атеизма.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 70 71 73 74 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 03:11:11
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.