Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 17:48:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 217 218 220 221 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 128830 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50140
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S24
Дефиниши "знање".

Знање у смислу резултата научног истраживања. Атеисти воле да се науком боре против религије. Са друге стране религија се заснива на вјери. Нпр. вјерник се не крсти или клања зато што је видио, чуо или неким инструментом измјерио доказ да је Бог то наредио. Већ вјерује да је тако исправно. Од постанка до данас људи су вјеровали у нешто. Тако данас имамо тотеме, пирамиде, храмове, стећке, маузолеје, цркве, манастире,... Они су продукт природно настале вјерске заједнице. Са друге стране атеисти пут крче на други начин. Зато је та њихова борба плакатима, билбордима и аутобусима против Бога бесмислена агресија. Не вјерују да постоји што је ОК. Али ни немају доказ којим би потврдили став. Што их дефинитвно дискредитује као озбиљне саговорнике који намећу нешто што није доказано.
« Poslednja izmena: 28. Jan 2014, 22:22:52 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Kada nesto ne priznajem, ja tome ne pridajem ni znacaj.

Sa ateitima to nije slucaj  Smile

Рече она и отвори тему ''Да ли атеисти потајно верују у бога?''  Smile

Знање у смислу резултата научног истраживања. Атеисти воле да се науком боре против религије. Са друге стране религија се заснива на вјери. Нпр. вјерник се не крсти или клања зато што је видио, чуо или неким инструментом измјерио доказ да је Бог то наредио. Већ вјерује да је тако исправно. Од постанка до данас људи су вјеровали у нешто. Тако данас имамо тотеме, пирамиде, храмове, стећке, маузолеје, цркве, манастире,... Они су продукт природно настале вјерске заједнице. Са друге стране атеисти пут крче на други начин. Зато је та њихова борба плакатима, билбордима и аутобусима против Бога бесмислена агресија. Не вјерују да постоји што је ОК. Али ни немају доказ којим би потврдили став. Што их дефинитвно дискредитује као озбиљне саговорнике који намећу нешто што није доказано.

Ти билборди, плакати и слично је почело у Америци.

Сад једно питање, шта мислиш да ли има више билоборда,плаката о богу или против бога?

Те верске заједнице су имале своје цркве, џамије, синагоге или шта већ али им то изгледа није довољно па су прешли у медије, плакате, аутобусе итд. Атеисти су само узвратили.

А атеисти или макар велика већина не верује у постојање бога управо зато што не постоји доказ нити било какав показатељ да он постоји и исто такво резоновање користе и у случају гремлина, вила и осталих митолошких бића која имају надприродне карактеристике.

Ја мислим да ћеш јако ретко наћи атеисту који ће ти рећи да он зна да бог не постоји и да је сасвим стопостотно сигуран да такво биће не постоји.

А о доказивању непостојања је сулудо и говорити...
« Poslednja izmena: 28. Jan 2014, 22:47:32 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50140
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S24

Размишљање у категорији емоција...

Мисли произлазе из емоција.
« Poslednja izmena: 28. Jan 2014, 22:40:37 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
А можда емоције произлазе из мисли?  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Citat
Атеисти воле да се науком боре против религије
Борба? Једино је религија види и тражи. Хистерија око еволуције најбољи примјер.

Citat
Зато је та њихова борба плакатима, билбордима и аутобусима против Бога бесмислена агресија.
не можеш другима ускраћивати другима оно што и сам користиш.

Citat
Али ни немају доказ којим би потврдили став.
Њихов доказ каже да је ваш доказ лош.  Smile

Citat
Што их дефинитвно дискредитује као озбиљне саговорнике који намећу нешто што није доказано.
Smile

Ти као да сваки дан сједиш са десне стране Оца па си спознао потпуно знање.  Smile Твоја страна нуди све те силне фантазме, ваљда она треба да пружи тај неки доказ...

Размишљање у категорији емоција...

Мисли произлазе из емоција.
У том случају, никад не би дошли до операције одузимања, плакали би јер нам неко узима јабуку.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ma mrzi me da se objasnjavam  Smile
Tako je, reci ti njemu Ari, covek jos nije svestan da si ti autoritet koji ne mora nista da objasnjava, nego svi treba da padnu na kolena pred svakom tvojom recenicom.
Citat
Ko zna, zna, ko ne zna neka tumara po mrku  Smile
Daj bar jedan post u kojem mozemo da vidimo da ti nesto znas.

Simpatican si i ti meni.

« Poslednja izmena: 29. Jan 2014, 00:09:52 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50140
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S24
Борба? Једино је религија види и тражи. Хистерија око еволуције најбољи примјер.

Једино религија? Ниси у праву. Ја разумијем да је атеиста човјек који не вјерује у Бога. А ко су ти анти-теисти ако не борци протв религије и Бога? Па самим тим и вјерника који им се супроставе. На нету свашта можете да прочитате. Па и коментаре људи који сматрају да се црква мора уништити, да у двадесетпрвом вијеку такво зло не смије постојати, мора да плати за злочине и сличне глупости...

не можеш другима ускраћивати другима оно што и сам користиш.

Шта ја користим?  Smile

Њихов доказ каже да је ваш доказ лош.

Ти као да сваки дан сједиш са десне стране Оца па си спознао потпуно знање.  Smile Твоја страна нуди све те силне фантазме, ваљда она треба да пружи тај неки доказ...

За одговор на ово прочитати још једном шта сам написао. Ко тражи доказ за нешто? Вјерници или атеисти? И кад им објасниш да је  постојање творца недоказиво (значи није проблем што не могу да га нађем) они тјерају контру и убјеђују те у нешто апсурдно што нема везе са науком.
« Poslednja izmena: 29. Jan 2014, 00:28:19 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Nokia Luvmya 520

Potpuno netacno. Ateisti se ne bore protiv religije, to je protivzakonito, religija je dozvoljena zakonom.
Ateisti se bore protiv tvrdnji religije da ona ima bilo kakve veze sa zdravim razumom, stvarnoscu, zakonom.
To je uvreda za zdrav razum. ziveo sam u Ohaju 11 godina dobro su mi poznati veliki bilbordi u crkvama ( koje su u Ohaju - na svakom cosku ) koji reklamiraju / tvrde da su bajke - stvarnost.
Svaka religija je verovanje u " slobodnu volju " vernika, a ne vera u Boga koji je Kreator svega.
Vera / faith je samo rec koja se zloupotrebljava, a verovanje koje se krije iza reci vera nije nikakva vrlina, tako da bez obzira na broj religioznih u SAD kazati da je razum vrlina a ne verovanje jeste istina koja naravno nije protiv zakona.
Bog je Kreator svega, ne moze covek da se " bori protiv Boga ". Bog je istina, ne moze covek da se " bori protiv istine ". Istina je pobednik bez borbe.
А можда емоције произлазе из мисли?  Smile  Smile
Tako je. Emocije su ljudski osecaji koji su rezultat emotivnih - verovanja. Svi ostali ljudski osecaji su rezultat racionalnih misli - znanja.
Citat: Raven_Claw3190900
Histeriju oko ( makro ) Evolucije je pokrenula nauka a ne religija.
Religija je to samo iskoristila da objasni ateistima koji veruju u TE i smeju se onima koji veruju u " kreacionizam "
da je TE takodje sistem verovanja i nema blage veze sa naucnim metodom.
Citat: Arijada
Simpatican si i ti meni.
Dobro, imacu to u vidu, ali ti meni uopste nisi simpaticna kada na ovakav nacin odgovaras na direktna pitanja.
A to se desavalo svaki put kada sam ti postavio pitanje vezano za tvoje tvrdnje.  Smile
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Citat
Шта ја користим?
Пропаганду

Citat
Ко тражи доказ за нешто?
Па ако нас Стари завјет учи да је Творац тада био у непосредном контакту са родом човјечанским, мислим да људи имају право да питају зашто тога данас нема и  да желе репризу.  Smile

Citat
И кад им објасниш да је  постојање творца недоказиво
Неког апстрактног.Творци онакви какве описују све религије овога свијета су доказано измаштани.

Citat
Histeriju oko ( makro ) Evolucije je pokrenula nauka a ne religija.
Ако одбацујеш макро еволуцију, одбацујеш и микро, тј. еволуцију уопште. Велика цјелина се састоји од мањих.

Citat
da je TE takodje sistem verovanja i nema blage veze sa naucnim metodom.
teorija (gr.)
gledanje, posmatranje u širem smislu:uopšteno iskustvo, čisto saznanje (supr. praksa); u užem smislu: sistematsko izlaganje neke nauke, izvođenje jedne pojave iz zakona na kome se ona osniva (supr. empirija); učenje stvoreno od zakona i pretpostavki; čisto naučno posmatranje bez obzira na stvarnost; školska mudrost.

То за метод нећу да коментаришем.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Titov omladinac u penziji

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 79
Zastava Smederevo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Samsung 
А ко су ти анти-теисти ако не борци протв религије и Бога? Па самим тим и вјерника који им се супроставе. На нету свашта можете да прочитате. Па и коментаре људи који сматрају да се црква мора уништити, да у двадесетпрвом вијеку такво зло не смије постојати, мора да плати за злочине и сличне глупости.
Kao što postoje verski fanatici opasani bombama i eksplozivom, postoje i ateistički fanatici.
Pravi ateisti ne žele fanatike u svojim redovima ali, iako ih ne primaju, nemaju načina da ih spreče ili im ograniče delovanje. U svakom slučaju ako ateista sazna za ateističkog fanatika sasvim sigurno će ga prijaviti da bi vlast preduzela dalje mere.

Evo objašnjenja zašto sam ateista - tj. ne verujem da Bog postoji.
Kada odeš za lekarsko uverenje lekar ne pita jesi li zdrav pa da se natežete i cenjkate, jesam - nisi. Štaviše i ne pita: "Jesi li zdrav?" Upitaće: "Imaš li temperaturu?" Ako imaš - nema uverenja!
Tako i ja ne pitam: "Ima li Boga?" Možemo se nadgornjavati do kraja sveta ima - nema! Nikada kraja!
Pitam: "Ima li na ovom svetu pravde?" Ako nema pravde, po meni nema ni Boga! Kakav je to Bog ako ne može da obezbedi pravdu?
Čak i ako ga ima - meni ne treba!
Narod lepo kaže: "Ne boli neimaština no nepravda!"
Dakle Bog koji ne može - ili neće - da obezbedi pravdu, ili ne postoji, ili meni ne treba!
Naravno, ako neko veruje u Boga takvog kakvim ga prikazuju razne religije - nemam ništa protiv. Veruj u šta hoćeš! Sprovodi obrede koje god želiš - bez mog učešća.
Sasvim je dovoljno da mene ne uveravaš da treba javno da verujem u njega ili da potajno verujem.
« Poslednja izmena: 29. Jan 2014, 21:36:30 od DiplomiraniDuduk »
IP sačuvana
social share
Umetnost življenja je u tome da se svemu nađe prava mera!
"Danas je ludo vreme! Ko nije lud - taj nije normalan!"
Pametan čovek uzima reč zato što ima šta da kaže a budala zato što ima pravo da govori!
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 217 218 220 221 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 17:48:19
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.