Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da imate para za dev. team...  (Pročitano 26545 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
e,da,dobro me podseti.
jos nesto sto sam primetio je da u zadnje vreme manjka zajebantskih igara,kako ih ja zovem.
nebitan je zanr,ja to ne posmatram po zanru,vec po tome dal je jedna od sustina igre i zajebancija.

treba nam nesto za izivljavanje i zajebavanje.nesto gde se trkas u nekim blesavim kreacijama i udaras i sabotiras protivnike(poput Woody Woodpecker Racinga,ako se iko seca danas...  Smile Smile),ili neki novi Ghost Master,ili neki novi S.W.I.N.E.,neki novi Bad day LA,neki novi Buggerman...na onom 256igirca na jednom CDu je bila cak neka igra,preteca Ghost Mastera,s tim sto niste kontrolisali duhove,nego samo jednog demona(kosturko u smokingu  Smile ) koji se ubaci u neki predmet i onda ga ozivi i pocne da plasi ukucane.a fore su bile neverovatne.
90-te su posebno bile pune zajebancija-igara.ali,nazalost,kao i jos neki zanri,pocetkom 2000ih,opao je broj njih.
ideje za takve stvari su svuda oko nas.samo sto danas niko to nece da pravi.

da,takodje,pored svega ovoga,ucinio bih i sebi,i jedno polovini sveta uslugu i zadovoljstvo,i napravio novog Grim Fandanga!  Smile Smile al,naravno,posebnu bih paznju obratio da bude sto je moguce vise slican starom,da bi se odrzao uspeh,ali da ipak ne bude cista 3Da avantura,a i da ima jos vise dobrih fora.  Smile

jos jedna stvar koju bih uradio je da bih uzeo i poceo opet da pravim tycoon igre.jer u zadnje vreme ih uopste nema.i jeste da je interesovanje za njih opalo(jer je opao i IQ ljudi...  Smile ),ali sama cinjenica da vec godinama nista ne izlazi,i da uvek ima ljudi koji oce ozbiljne igre koje testiraju urpavljacke sposobnosti,je dovoljna da sprovedem istrazivanje i upustim se u pravljenje par takvih igara.ako nista drugo,makar bih sebi,sa svojim timom,u slobodno vreme,napravio sa aspekta pravljenja-jednu prostu tycoon igru o transportu.ili samo jednostavno modifikovao neku od postojecih.

dalje,ne znam dal ste primetili,ali uopste ne postoji RPG igra koja sadrzi sve sto jednom RPGu treba,ali isto tako ima i dovoljno razvijen sistem rada sa frakcijama.tj-u mnogim igrama postoje frakcije,i mozete da se uclanite u njih,radite za njih,ali to je to.
ni u jednoj ne postoji i opcija da ih kontrolisete,da ih uzdizete i vodite,da ih opremate,da ih vodite u sukobe,da pregovarate s drugima,da birate strane i uticete na poredak,odnosno stanje kod ostalih...da sve to utice na svet i kraj igre,da svako uclanjenje u neku frakciju donosi odredjene prednosti...a neke igre i imaju neke od ovih faktora,ali su ili drugi zanr(strategije),ili imaju samo jedan od svega ovoga,i to je sve.nista dalje.na primer-mozes da se uclanis negde,i to je sve.ili mozes da opremis svoj tim,al to ti je to.
sve se uglavnom svodi na -ja u toj i toj frakciji,ja uzmem zadatak,odradim ga,dobijem nagradu,i to je sve.
nema nijedne igre koja sadrzi sve sto RPG sadrzi,ali ipak ima i taj aspekt da igrac radi sa nekom frakcijom sta god oce da radi.

primer:u STALKER CSu(zanemarimo sad njegove bagove i ravnodusnost koji ga pokopavaju),koji je cist primer RPG FPSa,igrac moze da se uclanjuje u frakcije,i,po defaultu,da vodi rat sa drugim frakcijama(kazem po defaultu,jer se kod vecine kvestova desi da sta god uradio,i kolko god puta,koga god ubio na primer,svi se vrate gde su i bili.ili se "ratovanje" s drugim frakcijama svodi uglavnom na konstantno ponavljanje par istih misija),ali to je sve.
nema napredovanja u frakciji,nema opremanja clanova,nema vodjenja frakcije,nema pregovaranja sa drugima,nema aspekta balansiranja sa drugima,itd,itd...

na sta nailazimo u igrama iz zanra strategije ili tycoon igara.

s druge strane,postoje isto tako druge igre koji imaju te neke aspekte koje STALKER nema,al,zato nemaju RPG aspekt u sebi,ili ostale stvari nisu odradjene kako treba.

ma,bre,nema sta ne bih radio kad bih imao znanje,volje i sredstva da pravim igre...  Smile prvo sta bih od STALKERa napravio...  Smile pa od Masnog Efekta...pa od Fallouta...uf...  Smile Smile
« Poslednja izmena: 29. Avg 2010, 23:40:43 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

GROBARI Herceg-Novi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1113
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.127
mob
LG KU990
nek naprave Hogs of war 2010 Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy S Advance
@hkj, mnogo teksta a malo konkretnih ideja... chemu taj strah od kradje ako na prvom mestu ne znash ni kome da pishesh... evo, ja se raspitivao ko mozhe da me podrzhi u razvoju tekstova (muzichkih, knjishkih) pa kontaktirao ljude... a za igrice - slabo da ces naci tako neshto u Srbiji... tako da, ili prekucavaj to na engleski pa shalji ili sam radi na tome... nemoj da dozvolish da ti ideje ostanu u glavi samo dok si mlad i dok ti je mashtanje o tome zanimljivo...
 Smile

Evo ti neka preporuka za tebe, poshto znam da volish shadow of chernobyl, a ti napravi neku vrstu toga samo u Panchevu (tipa zagadjenje i borba za opstanak, pa dva moda - oni koji hoce da udju u Panchevo i oni koji hoce da izadju iz njega  Smile )

I poshto mi nemamo neko chudo od tehnike, chak bi i @Utopia bio zadovoljan (a i mogao bi da te tuzhi) jer bi se borbe odvijale kukama i motikama i kineskim pishtoljima na kuglice (a bash oni najjachi imali bi po jednu "zastavu"  Smile )

Moj predlog za igricu bio bi po uzoru serije sa diskaverija, man vs wild. Ali na neshto blazem pricipu, tipa:

Izbace vas na pochetku svake staze u neki deo teritorije (nebitno da li je naseljen, nenaseljen, grad, ostrvo), i sad je vash cilj da pronadjete neki chekpoint odakle ce da vas pokupe i prenesu na dalju lokaciju...

E sad, na nekim nivoima recimo dobijate pochetno oruzje (neki zabacheni deo grada), a na nekim idete goloruki (recimo neka dzungla gde je cilj samo pronaci prohodan put)... pa nalazite recimo neke korisne stvarchice, ili imate neke poruke ili barikade koje vam govore da se krecete u pogreshnom pravcu...

Bilo bi onako iritantno i zanimljivo u isto vreme...

Pa neka finalna misija kao tipa "i'm legend" gde po danu trazhite smerove, a ukoliko vas uhvati noc morate da iskoristite sve shto budete nashli po danu da prezhivite odredjeno vreme...

I tako to... da ne pushtam mashti na volju...  Smile mnogo...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
@hkj, mnogo teksta a malo konkretnih ideja... chemu taj strah od kradje ako na prvom mestu ne znash ni kome da pishesh... evo, ja se raspitivao ko mozhe da me podrzhi u razvoju tekstova (muzichkih, knjishkih) pa kontaktirao ljude... a za igrice - slabo da ces naci tako neshto u Srbiji... tako da, ili prekucavaj to na engleski pa shalji ili sam radi na tome... nemoj da dozvolish da ti ideje ostanu u glavi samo dok si mlad i dok ti je mashtanje o tome zanimljivo...
 Smile
prvo,znam da se raspisujem mnogo,al,jbg,sta cu,previse vremena na politici,a i tolko toga imam na umu...  Smile
u svakom slucaju-radim na tome,ne brini.  Smile Smile
a nije to bas toliko strah od kradje ideja,mislim,rekoh ja da sam ja samo obicna lencuga sa mnogo misli,a ne scenarista  Smile,samo sto...ne znam...videcu...a i sem toga,ionako treba da ih se malo prisetim,jer od silnih obaveza nisam razmisljao o tome u skorije vreme.
inace,u zivotu nikada nisam pokusavao da napisem neki tekst,ili smislim neku pricu,ili bajku...  Smile
ali,eto,izgleda da kad me nesto bas zainteresuje,ideje pocnu same od sebe da mi dolaze.  Smile
a za igrice - slabo da ces naci tako neshto u Srbiji... tako da, ili prekucavaj to na engleski pa shalji ili sam radi na tome... nemoj da dozvolish da ti ideje ostanu u glavi samo dok si mlad i dok ti je mashtanje o tome zanimljivo...
 Smile
a,znam,al,nemam ti ja vremena,a ni volje da se bavim time nesto ozbiljno.a i vec sam odabrao put i zanimanje koje sledim,i to mi je najvaznije,ali i najzahtevnije u zivotu.sem toga,sve to treba doterati i uklopiti.j
a i nisu to neke posebne mudrosti.vecinu sam smislio vracajuci se kuci odnekud,smarajuci se u srednjoj,pricajuci sa ortacima,i tako...  Smile zapanjio bi se sta mi je sve padalo na pamet samo dok sam se vozio konvojem autobusa kroz sela u Egiptu.   Smile Smile al to ne kazem u smislu da sam ja sad zato genije,nego u smislu da inspiracija za price u igricama(koje ne zahtevaju neku posebnu mudrost) lezi svuda,samo sto ljudi uglavnom ne umeju da je uhvate.
Evo ti neka preporuka za tebe, poshto znam da volish shadow of chernobyl, a ti napravi neku vrstu toga samo u Panchevu (tipa zagadjenje i borba za opstanak, pa dva moda - oni koji hoce da udju u Panchevo i oni koji hoce da izadju iz njega  Smile )

I poshto mi nemamo neko chudo od tehnike, chak bi i @Utopia bio zadovoljan (a i mogao bi da te tuzhi) jer bi se borbe odvijale kukama i motikama i kineskim pishtoljima na kuglice (a bash oni najjachi imali bi po jednu "zastavu"  Smile )
ahaha...  Smile Smile Smile  ako mislis da smislim nesto,trenutno tesko da bih smislio nesto,ali,ko zna... ali ako mislis da pocnem da pravim neku igru,uh,e,to ce tek tesko da bude,posto nemam ja ni vremena,ni volje,ni znanja za to.  Smile
i kakav bre @utopia,pa taj ne ume ni minesweeper da igra,a kamoli neku ozbiljnu igru!  Smile
(nisam ga dugo video uzivo,pa da ga makar malo zajebavam "preko zice"  Smile )
Moj predlog za igricu bio bi po uzoru serije sa diskaverija, man vs wild. Ali na neshto blazem pricipu, tipa:

Izbace vas na pochetku svake staze u neki deo teritorije (nebitno da li je naseljen, nenaseljen, grad, ostrvo), i sad je vash cilj da pronadjete neki chekpoint odakle ce da vas pokupe i prenesu na dalju lokaciju...

E sad, na nekim nivoima recimo dobijate pochetno oruzje (neki zabacheni deo grada), a na nekim idete goloruki (recimo neka dzungla gde je cilj samo pronaci prohodan put)... pa nalazite recimo neke korisne stvarchice, ili imate neke poruke ili barikade koje vam govore da se krecete u pogreshnom pravcu...

Bilo bi onako iritantno i zanimljivo u isto vreme...

Pa neka finalna misija kao tipa "i'm legend" gde po danu trazhite smerove, a ukoliko vas uhvati noc morate da iskoristite sve shto budete nashli po danu da prezhivite odredjeno vreme...

I tako to... da ne pushtam mashti na volju...  Smile mnogo...  Smile
zvuci dobro."iskoristi sve sto mozes".eto,to su napravili u Splinter Cell COnviction-u,ali,naravno,to je samo jedan mali delic toga.to je ono sto pricam ja-u igrama danas ima raznih fora,ali niko se ne seti da ih ukombinuje u jednu igru.
svidja mi se sto si moj covek,sto se toga tice,tj-nije ti poenta teranje maste u beskraj,smisljanje novih ruznih rasa vanzemaljaca,brodova koji lice na lampe,heroja koji imaju 22958285623946 razlicitih moci,svetova u kojima su zakoni fizike i razuma dogma,itd... u igrama gde je to potpuno bespotrebno,
nego koristis nesto sto zaista postoji,sto se u sustini i dogadja,sto je realno,i razumno.meni su uvek bile privlacnije price/igre/filmovi koji su kreativni na taj nacin sto iskoriste ono sto vec postoji i ukombinuju to u dobru pricu(pa cak i da se cela igra bazira na necemu nerealnom,ako je ostalo realno i razumno,meni je to dobro(evo,ko Stalker)),nego oni koji sa mastom idu u krajnost.sem par izuzetaka,naravno...ali uglavnom svi samo idu na kartu preterivanja.
elem...po meni sasvim dobra ideja koja bi uz malo razvoja mogla da stvori jednu dobru igru.
« Poslednja izmena: 30. Avg 2010, 00:21:36 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Get Whredy to DIE!I was born whredy motherfucker!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2192
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
LG KU990 VIEWTY
i rotvajler: north dogs revenge ? xD
IP sačuvana
social share

"Only Valve can make people wish they were banned."
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49653
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24

Doberman 3  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2192
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
LG KU990 VIEWTY

XD ja ovo napisao kao odgovor na nenadov post, a vi se iskuckali pre mene xD

Inace

@hkj slazem se s tobom za RPG igre i frakcije, ali da li nam zaista treba jos tycon igara?

@Dzobi Dobro mi zvuce obe igre koje si pomenuo, pogotovo ova Pancevo survival xD

@hkj u pravu si, trebalo bi da dev. timovi kopiraju jedni od drugih i da od svake igrice uzmu nesto sto je dobro bilo od nje i tako bi jednom vec napravili igru za 10/10 Smiley
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
@hkj slazem se s tobom za RPG igre i frakcije, ali da li nam zaista treba jos tycon igara?
paaa...
tebe mozda one ne zanimaju,ali postoji potreba za njima.pogotovu sada kada ih vise i nema.sem toga,sto da ne,to su super igre koje mogu svakome da budu jako zanimljive.samo sto se obicno u njima ne baca najveca paznja na grafiku,pa onda mnogi nece da ih probaju,ali mislim,meni to nista ne smeta,i znam da uvek ima onih koji bi voleli da igraju to.sem toga,to su ipak uglavnom ozbiljne igre.ne sve,naravno,ali,kad pogeldas,vecina jeste.treba znati rukovati resursima,marketingom,projektima...(zavisi od igre).po meni su to cak i medju najrealnijim igrama,jer,iako to nije kao u stvarnosti,covek ipak u nekima mora da upotrebi mozak i snalazljivost da bi uspeo.
@hkj u pravu si, trebalo bi da dev. timovi kopiraju jedni od drugih i da od svake igrice uzmu nesto sto je dobro bilo od nje i tako bi jednom vec napravili igru za 10/10 Smiley
pa,dobro,ne bih bas rekao "kopirati",jer nije stvar u tome,nego da jedan tim vidi nesto sto je razvio neki drugi,i proba da razvije nesto slicno,ili novo,na osnovu toga.da jedno bude inspiracija za drugo.da ne pricam da su ideje svuda oko nas,samo sto ih treba pokupiti.no,verovatno se radi o tome da su danas usled rokova i resursa delovi tima koji se bave pricom pod najvecim pritiskom,te i kada se sete necega,ne dorade ili prosire to,i eto.(kao sistem frakcija u jednom FPS RPG poput Stalkera,ili sistem "koristi sve" u COnviction-u,itd...)
i ne moraju igre da kombinuju mnogo tih elemenata(mislim inovativnosti).dovoljno je ubaciti svega dva.ali moras da ih razvijes sto vise mozes,jer u suprotnom ti ni pravljenje igre koja obuhvata sve zanrove,nista nece pomoci.

i,da,evo,pocinjem da prekucavam ovo.bem mu misa,sto nemam skener na 5 minuta...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2192
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
LG KU990 VIEWTY
omfg pa nemoj prekucavati, daj jbt nije mi tolka sila(uzmi aparat uslikaj)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
omfg pa nemoj prekucavati, daj jbt nije mi tolka sila(uzmi aparat uslikaj)
pa,dobro,sta,ja sam se vec izvestio.  Smile
dobro,probacu sa fotoaparatom,valjda ce da uspe.sad cu da pokusam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.