Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Učenici opljačkali menjačnicu, pa pobegli u školu  (Pročitano 843 puta)
12. Jun 2008, 12:08:10
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.27
mob
Apple 15
Trojica maloletnika uhapšena su ubrzo posle krađe
Učenici opljačkali menjačnicu, pa pobegli u školu
Autor: J. D. I. - A. Ž. A. | 12.06.2008 - 06:00

BEOGRAD - Trojica maloletnika ukrala su juče oko 9.30 časova 2.000 evra iz menjačnice „Dukat“ u Zemunu. U menjačnicu su ušli kroz toalet koji koristi i drugi lokal, prislonili pištolj radnici na čelo i zatražili da im da sav novac iz kase. Posle toga su se uputili u pravcu OŠ „Desanka Maksimović“, gde su i uhapšeni.

Kako „Blic“ saznaje, dvojica razbojnika mlađi su od 14 godina, a treći ima 15 godina. Posle hapšenja, odvedeni su u stanicu policije, a kako pljačkaši koji još nisu napunili 14 godina ne mogu krivično da odgovaraju, pozvani su i stručne službe nadležnog centra za socijalni rad i roditelji. Protiv 15-godišnjeg razbojnika policija će podneti krivičnu prijavu. Kako „Blic“ saznaje, trojica maloletnih pljačkaša do juče nisu bila poznati po ispadima i delinkventnom ponašanju.
Maloletnici su dobro proučili menjačnicu i uočili da na ulazu postoji interfon i da ne mogu lako ući. Dosetili su se i ušli u susednu radnju farbi i lakova, uperili pištolj u prodavačicu, koja je počela da zapomaže. Pošto je čula vrisak, radnica u menjačnici se uplašila da je koleginici pozlilo, pa je otključala vrata toaleta. Međutim, na vratima ju je sačekao dečko sa fantomkom na glavi i pištoljem uperenim u njeno lice.
- U šoku sam. Još se tresem. To su deca. Ne mogu da verujem da dečak koji ima 13 ili 14 godina ima onakav pogled. Njih trojica su ušla u moj lokal. Najstariji je imao je crnu fantomku i pištolj, a ovo dvoje mlađih samo su navukli kapuljače. Vrisnula sam kako bih koleginici skrenula pažnju da se zaključa. Međutim, ona je to pogrešno shvatila i otključala vrata od toaleta koji se nalazi između naša dva lokala - priča za „Blic“ vidno potresena Milica, prodavačica u radnji farbi i lakova.
Kada su uzeli novac, lopovi su pokušali da pobegnu u pravcu Osnovne škole „Desanka Maksimović“, gde su najverovatnije želeli da se sakriju među drugom decom. Zahvaljujući brzoj reakciji policije, maloletni delinkventi su uhapšeni posle dvadesetak minuta u školskom dvorištu.
- Sve se odigralo vrlo brzo. Čula sam vrisak i otključala vrata toaleta da vidim šta se dešava. Međutim, dva mladića su upala kod mene. Jedan je držao pištolj, a drugi kesu u koju su tražili da stavim novac. Tog malog sam i prepoznala jer je često svraćao da uplati dopunu za mobilni, a i viđala sam ga i na ulici. Ima 13-14 godina. Kada su izašli, potrčala sam za njima i od jednog sam uspela da otmem 100 evra. Ne znam šta da kažem. Tako su mladi, a bez problema su s pištoljem usred bela dana ušli i rekli: „Pljačka, daj pare“. Ne znam kuda sve ovo vodi - kaže Nikolina, opljačkana radnica.
Maloletnici su uhapšeni u dvorištu iza škole, pet minuta pošto su deca otišla na nastavu jer se veliki odmor završio. Učenici kažu da su prepoznali dva dečaka koji su do prošle godine išli u tu školu.
- Kad sam ugledala policijski auto, otišla sam da vidim o čemu se radi. Zamolili su me da se udaljim dok se uviđaj ne završi. Prepoznala sam dvojicu dečaka. Jedan je bivši učenik, a drugi je prošle godine ponavljao šesti razred. Pošto nije dolazio u školu, obavestili smo Centar za socijalni rad, pa je premešten u večernju školu - objašnjava Gordana Kijanović, direktorka Osnovne škole „Desanka Maksimović“.
Pre pljačke smisle i alibi
Pre godinu dana, tada sedamnaestogodišnji S. H. i S. M. iz Zemuna opljačkali su filijalu „Hipo Alpe-Adrija banke“ u Brankovoj ulici i ukrali milion i po dinara i 30.000 evra. U 9.20 sati upali su u ekspozituru, zapretili plastičnim pištoljem, razoružali čuvara, a blagajnice vezali u garderobu. Na njih je naletela patrola policije koja ih je uhapsila. Maloletnim razbojnicima, koji su odranije imali problema sa zakonom, bio je zakazan razgovor sa nadležnima iz Centra za socijalni rad u Zemunu. Planirali su da opljačkaju banku, odu na zakazani razgovor i tako obezbede alibi.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 935
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13;
mob
Nokia e51
au... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
I ucenici krenuli da vrse oruzane plaljcke i to ne male i jos bjez u skolu kao to je utociste nece nas tu traziti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.13 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.