Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Čuvajte se "gojaznosti normalne težine"  (Pročitano 13425 puta)
Ucesnik diskusija

Ja volim samo sebe... svog predivnog sebe... :D

Zodijak
Pol Žena
Poruke 54
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
 Smile  Smile
IP sačuvana
social share
ѕα∂ кα∂ ѕαм ѕαмσ тνσנ. zвσg ηαѕ ѕє ρяє∂αנє zιмα
ρяσℓנєcє ησѕιмσ ηα ∂ℓαηυ
ι zαтσ кαzєм тι ι zαтσ кαzєѕ мι
∂α ѕмσ тσтαℓησ ∂яυкcιנι σ∂ ∂яυgιн!!!�
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 

Bitno je da ti volis sebe takvu ...to predivno Sebe  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ja volim samo sebe... svog predivnog sebe... :D

Zodijak
Pol Žena
Poruke 54
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
slazem se... ma volim ja Sebe... Predivnu Sebe... i boli me uvo za sve...  Smile ... kuliram...  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ѕα∂ кα∂ ѕαм ѕαмσ тνσנ. zвσg ηαѕ ѕє ρяє∂αנє zιмα
ρяσℓנєcє ησѕιмσ ηα ∂ℓαηυ
ι zαтσ кαzєм тι ι zαтσ кαzєѕ мι
∂α ѕмσ тσтαℓησ ∂яυкcιנι σ∂ ∂яυgιн!!!�
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E
a sta ako nemam idealnu tezinu, i hocu da skinem visak kilograma... probala sam svasta... ali ne uspevam...  Smile

Da bih ti sto bolje pomogao potrebni su mi sledeci podaci tvoja visna, tezina, godine, stepen fizicke aktivnosti(tipa 2x nedeljno teretana, trcim 3 dana, ili idem na bazen 2x mesecno), i dnevne navike koliko spavas i koliko puta dnevno jedes i sta jedes!

Idemo redom, da bi se skinulo salo potrebno je napraviti kalorisjki deficit najbolja varijanta pravljenja kaloriskog deficita jeste ta da se od ukupnog kalorijskog unosa odbije 10-20% na hranu a 10-20% se utrosi na dnevnu fizicku aktivnost!
Primer:
Meni je bazalni metabolizam na oko 2000kcal dnevno ako ja pojedem 1800Kcal dnevno a utrosim na fizicku aktivnost jos 300-400Kcal onda ispada da sam ja danas u stvari uneo 1400-1500Kcal kao sto vidis 2000-1400(1500)=oko 500(600)Kcal zdravog deficita.
Konkretan primer ako svakoga dana uneses u organizam 250Kcal vise nego sto utrosis za 12 meseci imaces 10Kg viska, 250Kcal ti je od prilike 100-120g hleba, o cokoladama i slatkisima tek ne vredi pricati.

Zato kad bih znao tvoje dnevne navike koliko puta jedes i sta, a visina tezina i godine su mi potrebni zbog odredjivanja kalorijskog unosa, mogao bih da ti pomognem savetodavno.
Stvari su veoma proste i potrebno je odraditi nekoliko koraka, odrediti kaloriski unos, raspored kad sta ide od namirnica u toku dana i potrebna fizicka aktivnost!

Smile

pa odrekla sam se uglavnom testenine, gaziranih pica, slatkisa(cokolade, kolaci i jos svasta), i grickalica pogotovo!!
imala sam ja puno vise da skinem... skinula sam oko 7-8 kg, ali ovih zadnjih 5-6 nikako ne mogu... vec mesec dana nisam izgubila ni gram... nisam ni dobila na kilazi, na srecu... 
a bavim se aerobikom... (u slobodno vreme)... i jako je bitno to sto sam puno setala...  Smile
 Smile
 Smile Smile
tipican primer "platoa" kako se kaze u slengu, to se i meni desilo skoro cele prosle godine sam imao problem dok nsiam sve ovo procitao naucio i opametio se i sada lagano kilogrami odlaze.
Od maja 2008 do marta 2009 ja sam sa 130kg dosao na 90kg. i tu stao... i stajao do oktobra, novembra 2009, a imao sam jos da skidam, nisam znao sta da radim. Sta se desilo?
Moj organizam je dosao do platoa, od tolikog pritiska na dijetu i na trcanje sam lagano i prestajao da jedem veliki kalorijski deficit mi je u stvari usporio metabolizam do tih granica da je krenuo da puzi!!! Ono sto je radilo za mene se okrenulo protiv mene, decembra 2009 sam se se popeo na 95kg, ali i dalje sam ulaio u iste farmerice i dalje sve isto nosio izgledao msavije a imao 5kg vise nego kad sam trcao, u stvari sam navukao vodu, to sada nije vazno, ja sam iz svoje gluposti i ne znanja protracio skoro 7-8 meseci uzaludno jer nisam jeo! da, da, mozda zvuci neverovatno ali da bi mrsavila moras da jedes!! I to ne 1, 2 ili 3x dnevno nego 6x miminum, gde ugljeni hidrati idu do 15-00 sati u toku dana dok proteini i masti idu u toku celog dana, dok se proteini drze na priblizno istom nivou masti a pogotovu ugljeni hidrati se drasticno koriguju dizu i spustaju zavisi od ritma, ovim nacinom se metabolizam drzi aktivnim i ubrzanim tako da se ne snalazi na promene kalorisjkog deficita i nema druge nego da se topi! Ovakvim rezimom ishrane sada sam na trenutno na 92kg i idem na dole!
Jos jedna stvar vaga ti je samo orijentir a ogledalo treba da ti da konacan sud, e sad ja ne znam sta je tebi konacan cilj to sad sve zavisi od osobe do osobe!
« Poslednja izmena: 04. Feb 2010, 17:19:06 od Dominick »
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 

Dominik- kako objasnjavas to sto recimo ja evo jedem tri puta dnevno i otprilike unesem 1500-2000 kalorija ,a moja drugarica jede duplo manje od mene ,jednom dnevno i unese otprilke 500 kalorija dnevno .Ona se goji ,ja ne !  Sve nesto mislim da ona ima problem za zelucem ,tj da joj zeludac ne vari hranu kako treba  Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
Mah.. teretana...

Koji ce joj to...

Bolje neko skakutanje i najbolje - plivanje..

A sto se tice klope... postoje sajtovi na kojima moze da se sazna kalorijska vrednost svake namirnice...
Za redukcionu dijetu se uzima 1200-1400 kalorija, s tim sto je ovo prvo bas za ozbiljne slucajeve...

I to je lakse... jer... za 1kg masti potrebno je sagoreti 7500 kalorija...

Lepo, stavi se sve na papir... i gruvaj... ali nikako ispod 1200 kalorija dnevno.. Sve manje od toga je klasicno izgladnjavanje i ne donosi gubitak kilograma...
« Poslednja izmena: 04. Feb 2010, 17:12:55 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
... i najbitnije u celoj prici... prethodno se posavetovati sa strucnim licem, nikako na svoju ruku.
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
Naravno.. nalaze se pri svakom vecem domu zdravlja.. Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Cekajte bre, pa negde sam procitala da je za zensko od 20 do 25 procenta masti normalno, tj. da to ne spada u gojaznost niti u previse masnoce...

boze mili... pa nisam slon... Smile

imam oko 5 kg viska i nikako ne mogu da ih skinem...

Vaga ume da bude neprecizna kucka  Smile U principu u jednom trenutku ogledalo postane najbolje i najbitnije merilo(i odeca, afkors  Smile)...
Moguce je da si dosla do svoje normalne/idealne tezine, to jeidno ti znas sta ti se dopada...

Inace, ja imam jedan drugi problem, da koliko god da smrsam ostanu mi sateliti sa strane  Smile

Dominik- kako objasnjavas to sto recimo ja evo jedem tri puta dnevno i otprilike unesem 1500-2000 kalorija ,a moja drugarica jede duplo manje od mene ,jednom dnevno i unese otprilke 500 kalorija dnevno .Ona se goji ,ja ne ! Sve nesto mislim da ona ima problem za zelucem ,tj da joj zeludac ne vari hranu kako treba Smile

Zato sto je njenim nehranjenjem metabolizam toliko usporen da nista ne moze da preradi...I da, citala sam da izgladnjivanjem telo panici da ne ostane bez energije i da onda uzima i ''talozi'' masti koje vec postoje u rezervi...
« Poslednja izmena: 04. Feb 2010, 17:23:16 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E

Dominik- kako objasnjavas to sto recimo ja evo jedem tri puta dnevno i otprilike unesem 1500-2000 kalorija ,a moja drugarica jede duplo manje od mene ,jednom dnevno i unese otprilke 500 kalorija dnevno .Ona se goji ,ja ne !  Sve nesto mislim da ona ima problem za zelucem ,tj da joj zeludac ne vari hranu kako treba  Smile
lolana napisao sam u gornjem postu u stvari sam ga editovao ali hajde da sada pojasnimo opet!
Pazi ovako ovo je moje misljenje nauceno iskustvom citanjem i edukacijom znaci nije neopozivo!
Predpostavljam da to tvoja druagrica radi vec veoma dugo, samim tim njen metabolizam je veoma i mnogo usporen, matabolizam koji je usporen pravi rezerve, a rezerva=mast.
Da bi ubrzala mora da jede najmanje 5-6x na dan u manjim kolicinama, i jos nesto mnogo zavisi odakle tih 500Kcal dolazi, ako je iz secera ili samo ugljenih hidrata i masti onda nemamo o cemu da pricamo, a bas se cudim kako moze da prezivin a 500Kcal! Smile
Ima jos nesto ako tvoje telo ima vise misicne mase onda tvoje telo vise sagoreva kalorija a da ti to ni ne znas tj ne mozes da uporedis te dve stavari, i plus nacin zivota ako si ti non stop u pokretu a ona sedi ili lezi po ceo dan nemamo sta da pricamo!

Mah.. teretana...

Koji ce joj to...

Bolje neko skakutanje i najbolje - plivanje..

A sto se tice klope... postoje sajtovi na kojima moze da se sazna kalorijska vrednost svake namirnice...
Za redukcionu dijetu se uzima 1200-1400 kalorija, s tim sto je ovo prvo bas za ozbiljne slucajeve...

I to je lakse... jer... za 1kg masti potrebno je sagoreti 7500 kalorija...

Lepo, stavi se sve na papir... i gruvaj... ali nikako ispod 1200 kalorija dnevno.. Sve manje od toga je klasicno izgladnjavanje i ne donosi gubitak kilograma...
Niko nije spomenuo teretanu ovde!  Smile
Zasto da ne ide ne vidim niti jedan razlog protiv, to je rekreacija kao i svaka druga, sto se tice bazena ili setnje sa drugaricom pa boze moji i to je rekreacija sve to trosi kalorije!
Sto se tice dijete od 1200-1400 pazi sad ja sam rekao da se ide na kaloriski unos potreban kaloriski unos dnevno pa da se onda ulazi u deficit potrosnjom, ako ona udje sa lupam 1600Kcal a potrosi lupam 800Kcal u toku dana to je OK, mada sam glupu srazmeru dao.
Pogresno je misljenje da ne treba da se jede da bi se mrsavilo!!!! To je greska!!!!
1kg sala ima i druge stvari koje treba izgurati tako da je ta brojka od 7500Kcal umanjena mislim da je ipak taj broj negde oko 10000Kcal

... i najbitnije u celoj prici... prethodno se posavetovati sa strucnim licem, nikako na svoju ruku.
Naravno, slazem se sa ovim!!!

Naravno.. nalaze se pri svakom vecem domu zdravlja.. Smiley
To je diskutabilno, u nekim od tih dijeta sam video pljeskavice u 9 uvece Smile voce u 4 porcije od po 200-250gr dnevno, i ostale stvari da ne spominjem margarin na beli hleb i mleko za dorucak  Smile

Svaka cast izuzecima naravno, iskreno najvise cenim one nutricioniste i dijetologe koji rade sa dijabeticarima.
« Poslednja izmena: 04. Feb 2010, 17:36:57 od Dominick »
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.