Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Upoznajte Beograđanku koja živi u gomili smeća  (Pročitano 1604 puta)
17. Apr 2013, 21:20:53
Jet set burekdzija

Бззз :)

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 8261
Zastava Париз
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Samsung Galaxy S II
Društvo joj prave samo dva psa lutalice.

U Beogradskoj ulici gospodara Vučića, negde između građevinskih poduhvata ostvarenih u prethodne dve decenije, u zarasloj i zapuštenoj predratnoj kući, bez struje i vode, živi baka Milena, okružena brdima smeća i u društvu dvoje pasa lutalica.

Nesnosan smrad đubreta i raspadnutih životinjskih leševa širi se desetinama metara od kuće sa dvorištem punim kesa sa starim stvarima. Velika soba na ulazu prepuna je kesa i kroz nju se može proći samo uskom stazom koja vodi u ostale prostorije.

- Kako se zovem? Zovem se Olga. Šta, kako živim? Ko te zvao? Aj, marš... E, nemoj da snimaš, zvaću policiju - negostoljubivo je odbrusila pogrbljena starica bistrog pogleda, kada je videla kameru.

Njeni pripitomljeni psi prate svaku nijansu staričinog raspoloženja i počinju da laju iz sve snage čim ona povisi ton, poručujući novinarskom uljezu da je vreme za rastanak.

Nekada je imala dobru platu

Drugog dana, međutim, kada nije bilo kamere, pristala je na razgovor i otkrila sasvim drugo lice.

- Živim ovde od '72. Uselila sam se preko rođaka. Nisam se nikada udavala, a imam sestru u Aleksincu, ona ima petoro dece. Živela sam ovde sa majkom, umrla je pre 15 godina, to me je mnogo potreslo, da znaš. Skupljam ovo godinama, očistiću sve, hoću da rasprodam stvari, imam jednu šnajderku... Ali, nema, kod Kineza haljina 1.000 dinara - kaže baka Milena, a prenosi Beta.

Priča i da je radila kao komercijalista i imala dobru platu, ali je izgubila posao i sada ima penziju "do 20.000 dinara".

Potvrdno odgovara na pitanje da li su gradske službe dolazile da joj pomognu, ali o njima nema lepo mišljenje.

- Ih, dolazili onoliko, ali pokvareni, samo 'oće ćapenzi, znam ja njih - kaže kroz osmeh dok vrti dlan i pravi pokret rukom kao da nešto stavlja u džep.

Investitori je kidnapovali

Ništa lepše ne misli ni o investitorima koji joj nude da na njenoj parceli sazidaju zgradu i u zamenu joj daju stan.

- Dolazili hiljadu puta. Isto, pokvareni. mene su i oteli pre jedno 10 godina, strpali me u auto i vozili. Ja se mislim, šta je ovo, nisam ni Lepa Brena, ni Miroslav Mišković. Pokazali mi i pištolj, ali kada sam im rekla ko sam i šta sam, oni me pustili i pitali da li mi treba para, ponudili mi da me odvezu kući. Neka, reko', samo da izađem iz ovih kola, i ostaviše me oni na Slaviji - priča baka Milena.

Za tu nevolju krivi komšiju, koji je podigao zgradu u blizini, i za koga tvrdi da je devedesetih bio povezan sa "jednim ministrom", a pare je uzeo švercujući cigarete i sada namerava da gradi "odavde do Vojislava Ilića".

Tvrdi i da joj neke podmukle komšije namerno bacaju mrtve životinje u dvorište.

Gotovo svi susedi, međutim, o njoj uglavnom govore lepo i sa saosećanjem, navodeći različite uzroke baka Mileninog usamljeničkog života u neljudskim uslovima.

Pravi dobre palačinke

Srdačna starica posle kraćeg razgovora kaže da žuri, ali poziva na druženje, jer ima još mnogo toga da ispriča.

- Ali nemoj da mi dolaziš s' kamerom, neću ja nikakvu pompu. Napiši samo da si sreo negde neku ženu. Da znaš, namerno sam ti juče rekla da se zovem Olga. I nemoj da misliš da sam nepismena, svaki dan čitam Politiku. Ajde, dođi ponovo, na leto ću da očistim sve ovo, napraviću i palačinke, što ja pravim dobre palačinke, samo da znaš. Dođi sa društvom da pričamo. Imam posla sada - kaže na kraju baka Milena dok užurbano pretura po kesama.

Opsesivno gomilanje nepotrebnih stvari i đubreta poznato je kao Diogenov sindrom i Pljuškinov sindrom (po liku iz Gogoljevih "Mrtvih duša") i najčešće pogađa starije ljude, a karakteriše ga i odbijanje pomoći.

Izvor
IP sačuvana
social share
Немам потпис, јер ми га Челави увек обрише! Толико!

Edit by chelavi1: i to je potpis, zar ne?
Зар ћеш и то да ми обришеш?!

Edit by chelavi1: Dokle god je potpis uklopljen u pravilnik, necu.  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 286
Zastava zg
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
Takvih ima i u Zg.
Znam nekiliko sličnih slučajeva prema kojima je "baba OLga" još mila majka.
Slučajno sam se zadesio u jednom stanu u najstrožem centru Zagreba.
Iz tog stana koji nije krečen od 1936 godine (zidovi potpuno crni) nije izbačeno doslovce ništa što je ikad unešeno unutra.
Uredno su spakirane novine koje datiiraju još iz Kraljevine Jugoslavije.
Boca mali milijun sve crne od drevne prašine.
Kojekakve stvari naslagane do stropa.
Jedino svjetlo u toj jazbini je žarulja od 5 (pet) vati, ona izvađena iz frižidera.
Nema te filmske ekipe koja bi mogla tako realistički složiti horor scenu.
Ima još bezbroj detalja od kojih su naročito zanimljivi oni vezani uz prehranu, ali o njima ne ću pisati jer možda ima onih slabog stomaka pa de se ne izrigaju po tastaturi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Хордерија, болес најмилија... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.43
Imam ja komšiju takvog i da stvar bude još luđa, ima i postanara.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

volim Milanu ♥

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 15225
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
 Smile
IP sačuvana
social share
25.000 Smiley idemo dalje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Apple 13pro
Imam ja komšiju takvog i da stvar bude još luđa, ima i postanara.

Smile Smile kakav li je i taj postanar i koliko li placa Smile ili bolje receno ko kome placa
IP sačuvana
social share
Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada će doći, za dan kada ćeš je ponovo videti. Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh, kada ti nedostaje biće koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji. Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude...
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.13 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.