Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 08:38:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ćudljiv ili opasan?  (Pročitano 486 puta)
13. Jul 2006, 09:25:12
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Ima muškaraca koji su "mrgudi", po prirodi nisu nešto pričljivi, ili imaju periode kada ne žele da pričaju i povuku se u sebe; uz to vole i cene da mogu da imaju mir i tišinu u sopstvenom domu onda kada su im potrebni. Spolja gledano, mogu ponekad da deluju neprijatno, ali su u suštini sasvim normalne osobe - kada vam stave do znanja da žele malo mira, sve što treba da učinite jeste da sačekate da sami ponovo počnu konverzaciju. Međutim, postoje i drugačiji muškarci - mogu da deluju čak i privlačnije od ovih prvih, jer umeju da budu izuzetno ljubazni i šarmantni, ali u stanju su i da naglo promene raspoloženje, počnu da vas vređaju, da vas psihički, pa i fizički maltretiraju - u toj meri da dospete do bolnice ili i gore. Nevolja je što nije uvek lako razlučiti granicu. Zato, evo nekih primera šta je normalno, a šta je signal da bi dobro bilo da pobegnete dok ste još uvek koliko-toliko čitavi.

Izašle ste iz kuće, a on odmah zove da bi proverio da li ste u redu (pomalo slično vašoj majci, koja je, kako vi izađete iz zgrade, trčala na prozor da vas gleda kako odlazite, da li ste bez problema prešle ulicu) - ovo može da bude iritirajuće, ali nije nenormalno. Međutim, ako on, ukoliko se vi ne javite, smesta počne da vas optužuje da ste ga slagale o tome kuda idete, optužuje vas za neverstvo i slično, to već nije normalno.

Ume da bude umoran nakon posla i ne priča mu se? To je normalno, samo je iscrpljen i potreban mu je mir posle gužve na poslu. Međutim, ako ima veoma precizna pravila o tome kada smete da razgovarate s njim i o čemu smete da pričate, to je veoma daleko od normalnog i može dovesti do izuzetno nasilnog ishoda ako prekršite ta pravila.

Nema ničeg neobičnog u tome da vas vaš dragi ponekad podseti na neke anegdote o vama (lapsus koji ste napravili, situacija kada ste seli na sveže ofarbanu klupu...), ali ne spada u domen normalnog niti prihvatljivog ako vas pred drugima stalno vređa, omalovažava i ponižava - nije prihvatljivo ni ako to radi kada ste nasamo.

Ne voli, čak ga i nervira, kada ga pitate o najnovijim tračevima iz njegove firme? To je u redu - ne voli čovek da se bavi tračevima. Ipak, ako odbija da vam priča o sebi, ako nikada niste upoznale ni jednog jedinog njegovog prijatelja, ako čak postane i agresivan kada pokušate da saznate nešto o njegovoj porodici (a vi ste pitale nešto najnormalnije, recimo, ima li braću ili sestre), tu nešto definitivno nije u redu.

Voli da budete kod kuće samo vas dvoje - jedno prijatno zajedničko veče - ali ne želi da zajedno izađete s prijateljima? To može da vam smeta, ali nije ništa alarmantno; nije greh niti bolest ako čovek nije druželjubiv. Sad, ako je varijanta unekoliko obrnuta - kad ste vas dvoje sami kod kuće, uvek se grozno "provedete" jer vas vređa i viče na vas, a kad izađete s društvom, šarmantan je i preljubazan prema vama, tretira vas kao malo vode na dlanu i gleda očima zaljubljenog đačića - to je razlog za uzbunu i za što je moguće brže bekstvo.

Vaša veza traje neko vreme - šest meseci, na primer - i on je postao spreman da razgovarate o zajedničkom životu (ne znači da ćete zaista i početi da živite zajedno, ali je to postalo tema razgovora) - to je potpuno normalno ponašanje. Ono što uopšte nije normalno i što je znak da treba što pre da pobegnete jeste ako on već nakon šest dana poznanstva (tokom kojih je, moguće, bio izuzetno šarmantan) zahteva zajednički život, hoće da se udate za njega i insistira da mu ispričate svaki, pa i najmanji detalj o sebi (primećujete da mu je posebno interesantna vaša finansijska situacija, mada kao sunđer upija svaki podatak o vama).

Ovo su bili samo neki primeri; bilo bi moguće naći još mnogo takvih. Poenta je u tome da kada ste sa "gunđalom" ili zatvorenijim muškarcem, ponekad želite da zagunđate i vi na njega da se razvedri malo, ali nikada ne osetite strah da tu nešto ozbiljno nije u redu. Kad se o "onoj drugoj" vrsti radi, oni mogu da deluju šarmantno, čak i očaravajuće, i da vam se veoma brzo uvuku pod kožu, ali s njima osetite nelagodu (koju su oni u stanju da ućutkaju svojim šarmom) - a situacija s vremenom postaje sve manje i manje šarmantna, u toj meri da vam i život može biti ugrožen. Zato, obratite pažnju na to kako se osećate, ne zanemarujte signale koje sami sebi šaljete - i čuvajte se!
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12370
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
negde u tekstu pise tesko je razgraniciti..ali nekako svi mi u svojoj glavi imamo neke crte koje podvlacimo(osim ako smo po prirodi mazohisti sto je vec sasvim deseti topic)...naucila sam se i na to da nekad ume da cuti danima...da ga nerviraju moja konstantna uznemiravanja i ceste poruke...onda sam se ponasala u skladu sa tim, pa mu davala vreena da sam resi kada ce prestati da cuti..nekada ne bih izdrzala, opet bih se javila, nekada bih i ja cutala danima....onda bi se i on javio...nekad sam mislila da mu jednostavno nije stalo do mene, a nekad sam mislila da mu samo treba onaj prostor koji moze ostaviti samo za sebe..da me ponizava vredja isl..sta cu sa njim???Nema logike...opet kazem, ima ona crta koju svi znamo da povucemo u to vreujem
IP sačuvana
social share
Veliki deo svog zivota propustila sam cekajuci da se stvari dese..same od sebe..a nisu se desile..plasim se da cu se jednog dana okrenuti..i iza sebe necu videti nista drugo do hrpu neostvarenih snova , zelja i nadanja, gomilu lazi, izrecenih i neizrecenih...gomilu promasenih investicija i ulaganja sebe...i tek onda cu shvatiti da su sve male stvari u zivotu prosle pored mene..dok sam ja trazila i cekala velike da se dese..nisam umela da citam znakove...trazila sam vise...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 08:38:32
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: udljiv opasan

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.367 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.