Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Cudan problem za racunarom, poslije zamjene napajanja.  (Pročitano 2283 puta)
30. Okt 2012, 00:46:30
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
SonyEricsson Xperia mini
Imam veoma cudan problem sa racunarom. Iscrpio sam sve svoje resurse sto se tice znanja oko racunara.
2 godine nisam imao skoro pa nikakvih problema. Pogotovo ovakvih kao sto sad imam.
Radi se o tome da mi se racunar sam poceo gasiti.

Danas mi se se desilo, da se racunar smrznuo, Znaci nista nije palilo, mis, tastarura alt+ctr+delete...  nista. samo sam imao sliku desktopa. Restartujem racunar onako na silu, dugme restart. Racunar vise nije htio da se upali. Samo je blinkala lampica na monitora kao da je u stnd by. Radili su ventilatori i to je to. Kasnije sam utvrdio da mi je vrisnulo napajanje. Odem kupim novo napajanje coolermaster 600W, prijasnje bilo chieftec 450w koje je radilo fenomenalno 3 pa i vise godina.

Kad sam stavio novo napajanje racunar se upalio normalno, kao da nista nije bilo, radio jedno 2h. Maloprije stavim film da gledam, legnem. pc se ugasi iz cista mira. upalim ponovo, radio 15 min ugasi se ponovo. ponovo upalim radio 5 min. i ugasi se. Pregledao sam bios da nije tamo nesto nastimano da se gasi, ali nsita da skontam. Sve izgleda ok. Temperatura ok, naponi ok. Da li postoji mogucnost da mi je nesto vrisnulo pored napajanja. Molim pomoc. Hvala unaprijed i oprostiti na ovolikom postu.  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Untitled.jpg
(59.56 KB, 321x512)
« Poslednja izmena: 30. Okt 2012, 00:52:34 od Havin Fun »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Jesi pregledao kondenzatore na ploci?
Kada ode napajanje, ponekad zna da povuce i maticnu sa sobom...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
SonyEricsson Xperia mini
Kondenzatori su svi solid state, Ploca, memorija i graficka su prilicno nove komponente. Sve pod garancijom. Onako okom nisam mogao da primjetim bilo sta neobicno. Danas cu kad uhvatim vremena opet sve pretresti.

Ako imate jos bilo kakav prijedlog ili savjet, molim pisite.  Smile

Btw. Poslije mog zadnjeg posta pc je radio oko 1h, onda se ugasio. Kao da je neko pritisnuo dugme "shut down".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
SonyEricsson Xperia mini
Danas dok sam bio odsutan racunar je radio i nije se ugasio sve do prije 20 min, tj. radio je nekih 8 sati. Maloprije se ugasio opet "random" dok sam slusao neku muziku na yt. Jedna stvar sto nisam spomenuo, da ne moze ponovo da se upali dok ga ne "odvojim od struje" tj' pritisnem prekidac na napojnoj jedinici na 0 i odmah vratim na 1. Tad opet mogu da upalim pc. Da li postoji neka sansa da je moj staro napajanje moglo da gura ovu masinu 450W, a ovo novo ne moze od 600W.
Neke od komponenata:

CPU: AMD x4 3ghz
RAM: 4 GB DDR3
graficka GTX 560 ti.

Ovo ostalo je vise manje standarno, 2hdd-a sata, 2 dvdrw, mis i tastarura. Resetovao sam bios vise puta i vratio skoro sve na fabricka podesavanja.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Bas identicne probleme i ja imam...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
SonyEricsson Xperia mini
Update:
Kad se ugasi , osim toga sto moram da ga iskljucim iz struje da bi opet upalio.
Moze da se upali kad prodje malo vise vremena (ne znam koliko). Ugasio se u toku noci, jutros sam pritisnuo dugme "power" na kucistu i upalio bez problema. Znaci nemam nikakve greske tipa "beepova" iz speakera. Kad se pali najnormalnije se pali i tako i radi neko odredjeno vrijeme. Poslije toga gasi se skroz nasumicno. Ni u kojem slucaju nije doslo do toga se restartuje ili  bluescreen. Znaci, samo se ugasi kao da nestane struje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
E sad imamo iste probleme Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
SonyEricsson Xperia mini
Update:

Neko vrijeme sam bio u nedomici da nije operativni sistem poblesavio, ali nije.
To sam maloprije provjerio, imao sam svjeze instaliran XP pored Win 7. Usao sam na Xp i ono poslije 10 -15 min. Shut down. Stvarno covjek ovdje nije pametan, vise nikako. Uglavnom, iskljucio sam to da je "mozda" do sistema.

Nadam se da ce se jos neko prikljuciti nasoj diskusiji...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Da, moguce je da ti je napajanje slabo, bez obzira sto na njemu pise da je 600w.
Koji je proizvodjac?
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
SonyEricsson Xperia mini
Pa napisao sam u prvom postu, kupio prije 2 dana coolermaster 600W.

Skoro sam ugradio novo Chieftec 600 W. Pa ako se sad bude gasio, onda mora biti da je ploca zveknula.

Memoriju sam testirao, prekidacem na maticnoj ploci "mem ok", pa testovi za memoriju sa hirens paketa. HDD isto provjerio. Eventualno mozda postoji neka mogucnost da HDD ipak ima neki bad sector koji posalje plocu u blokadu... to ja sad onako na glas razmisljam  Smile

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Update: Ne bih da se hvalim, ali imam neki predosjecaj da vise nece da se gasi. Da ne ureknem. Posto sam poceo da budem sujevjeran i da sumnjam na podzemne vode Smile
Proslo nekih 5h otkako se nije gasio. Mrcvario sam, opterecivao, pustio da radi beze opterecenja itd.

Kolike su znaci sanse da sam kupio Coolermaster-a sve fino fabricki zapakovanog i neispravnog...  Smile

Javicu se jos sta je bilo, nekome nekad moze biti od pomoci.
« Poslednja izmena: 01. Nov 2012, 00:22:30 od Havin Fun »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.151 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.