Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crnogorski jezik poznaje 33 slova  (Pročitano 12697 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
mob
BlackBerry Perl
A ja kad sam pricao da nema teorije da idem dole na more jer su mi jos pocetkom 90tih psovali srpsku mater, ovde su me napadali...  Smile
IP sačuvana
social share
Official Ghost of Burek Forum! :[64]:
Oni su sistem instrukcija, dogma, korupcija,
teror institucija, represija ubija!
Mafija - murija, drzava - hajducija,
kadija - sudija, a mi smo revolucija!
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

se ipsum vincere pulcherima res est

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 3624
Zastava Periferija razuma
isto kao i Leggy. ne pada mi na pamet da idem u crnu goru na more. a oni... bash me zabole da li hoce ili nece sa nama. sto se tice ovih slova ne vidim nista spektakularno u tome. glasovi postoje... poput suglasnika dz (recimo dzvezda, dziva, dzebe - u prizrensko-timockom) samo sto ih Vuk nije na vreme registrovao. nije spektakularno ni to sto od dijalekta prave jezik i pored cinjenice da se vise od polovine crnogoraca izjasnjava da govori srpskim jezikom... mnogi su jezici u svetu poput recimo holandskog koji je bio dijalekt nemackog stekli status i normu.
IP sačuvana
social share
Na silu ne biva...al, ne se znaje - Заре игра.
Ћклај  конза
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Holandski nikad nije bio dijalekat nemackog,

holandski, frizijski i engleski poticu iz istog korena,

a holandski se priblizio nemackom usvajajuci izraze i prevodeci sklopove (kalk) tek u poslednjih 120 godina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Po

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1162
Ima li negde da se kupi knjiga "ucimo Crnogorski jezik" posto ja crnogorski jezik uopste ne razumem?!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

se ipsum vincere pulcherima res est

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 3624
Zastava Periferija razuma
Holandski nikad nije bio dijalekat nemackog,

holandski, frizijski i engleski poticu iz istog korena,

a holandski se priblizio nemackom usvajajuci izraze i prevodeci sklopove (kalk) tek u poslednjih 120 godina.

Dutch (Nederlands)
Dutch is a West Germanic language with about 20 million speakers mainly in the Netherlands and Belgium. There are small Dutch-speaking communities in northern France around Dunkerque and Dutch is also spoken in Aruba, the Netherlands Antilles, Suriname and in Indonesia.

The official or standard form of Dutch is known as Algemeen Beschaafd Nederlands (ABN), 'general civilized Dutch'. It is taught in schools and used by authorities in the Netherlands, Flanders (Belgium), Suriname and the Netherlands Antilles. An association known as the Taalunie (Language Union) set up by governments of the Netherlands and Flanders regulates the orthography and spelling of ABN. Alternative names for ABN are Algemeen Nederlands (AN), general Dutch, and Standaardnederlands, standard Dutch.

The Dutch language developed from the Lower Franconian (Niederfränkisch) dialect of Low German. The earliest known example of written Old Franconian appears in a 9th century Latin manuscript, the Laws of the Salic Franks, and in translations of the Psalms. Some poetry written in Middle Dutch dating from the 12th and 13th centuries survives. The Dutch translation of the Bible, the Staten-Bijbel, of 1619-1637 was one of the first major works in Modern Dutch.

Hoe gaat het Her Tralalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala? Ik denke dit jij kun nederlandse pratten.

schlafen- slaapen-sleep
strasse-straat-street.....

IP sačuvana
social share
Na silu ne biva...al, ne se znaje - Заре игра.
Ћклај  конза
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Благо оном ко довјека живи, имао се рашта и родити

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 223
Zastava Под Румијом
mob
Nokia 6303
Crnogorski jezik poznaje 33 slova.

odnosno u latinici:

прво се изговара као нешто између д и з
друго се изговара као нешто између ш и ј
треће први пут видим, и немам појма што то представља...

ова прва 2 гласа се већ вјековима користе у Црној Гори, али никад ником није пало напамет (овим овим дукљанским секташима) да их "екранизују"...  Smile

стварно срамота од онога "Академика", са завршеном Средњом школом, Јеврема Брковића... Smile

Смрт дукљанским фанатицима, живјела Српска Црна Гора!!!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Ik kan wel Nederlands spreken, maar wat jij "denkt" is inderdaad niet -- als je dit woord wilt -- beschaafd genoeg. Dat wou zeggen dat je niet begrijpt wat je leest en probeer om te copieeren.

Kao sto rekoh, engleski, holandski i frizijski su bliskosrodni jezici, svi poreklom iz Low Germanic, otpirilike onoliko udaljeni koliko makedonski i slovenacki.

Nemacki (High German) je mnogo dalje od njih, onoliko koliko poljski od makednoskog. Naravno svi su oni srodni kao germanski, kao sto su medju sobom srodni i svi romanski ili slovenski jezici.

U svakom slucaju holandski nikad nije bio dijalekat nemackog, jer Low German nije predak nemackog jezika -- to je High German, a Low i High su se odvojili mnogo ranije nego holandski od engleskog.

Holandski se u poslednjih 120 godina jeste priblizio nemackom, usvajajuci nesto malo reci i dosta konstrukcija iz njega -- jer je nemacki velik evropski jezik, frizijski je vrlo mali i tim podrucjem su Holandjani vladali, a jezik pokorne grupe se obicno ne usvaja, a engleski je imao drasticne promene izgovora koje su ga udaljile od ostalih, tipa promena [aa] u [ee] u "straat"/"street", ali u svakom slucaju nema drugog Grimmovog zakona deformacije suglasnika -- koji vazi za nemacki.

Hoe gaat het Her Tralalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala? Ik denke dit jij kun nederlandse pratten.

schlafen- slaapen-sleep
strasse-straat-street.....

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

j never lose...j just choose not to win

Zodijak
Pol Žena
Poruke 10106
Zastava sever
sram ih bilo ...pa progutace ih Albanci dole Smile
IP sačuvana
social share
...burn,like fire in Cairo...

ko igra za raju...i zanemaruje taktiku...zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku...
p.s; Avionu Slomicu Ti Krila. . .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
mob
BlackBerry Perl

Trebalo bi da je šć, kao Šćepan.
Ono prvo je dz, koje ne znam sad ja gde koriste, a ono drugo Šj, kao šjedi.
IP sačuvana
social share
Official Ghost of Burek Forum! :[64]:
Oni su sistem instrukcija, dogma, korupcija,
teror institucija, represija ubija!
Mafija - murija, drzava - hajducija,
kadija - sudija, a mi smo revolucija!
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Благо оном ко довјека живи, имао се рашта и родити

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 223
Zastava Под Румијом
mob
Nokia 6303
Ш и Ћ тј, шћ, су 2 гласа и 2 слова...
не вјерујем да су ти сепаратисти толико глупи, да за 2 гласа (за које већ постоје знакови) користе 1 знак, тј. слово...

Trebalo bi da je ЕЎД‡, kao Е Д‡epan.
Ono prvo je dz, koje ne znam sad ja gde koriste, a ono drugo Е j, kao ЕЎjedi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.