Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 14:54:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 72 73 75 76 ... 81
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crnogorci "traže" svoj jezik  (Pročitano 49510 puta)
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
pa ok.. kad u cg su sve planine i nemaju dje gradovi da se smjeste... Smile Smile
Aferim, genije.  Smile Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Citat
i mi imamo neke svoje rijeci i izraze koje kad izgovorimo pred nekim iz srbije vi nas gledate blijedo jer nemate pojma sta smo vam rekli, znam to jer mi je pola rodbine tamo. trenutno ne mogu da se sjetim nijednog primjera..

хехеххе да си ти жив и здрав брате ... знаш да говориш црногорским али не можеш да се сетиш ни једног израза који не припада српском језику ехеххехе то говори довољно само за себе  Smile

А сада ако ви хоћете тај свој језик да зовете црногорским, дукљанским или како већ било ваше је право, самостална сте држава ... можете као и браћа Хрвати да отворите конкурсе за нове речи, да уводите нова слова ... ваше право, као што је уосталом и наше право да нам то буде смешно  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Citat
Ja ne govorim o "namećanju" naziva jezika, nego o slobodnoj, demokratskoj želji jedne nacije. Neka lijepo organizuju referendum, pa neka se građani Crne Gore izjasne o svom jeziku. 2003. ipak nisu imali samostalnu državu.

Па шта ако 2003. нису имали самосталну државу? Ни Словенци нису имали 1983. године самосталну државу па су имали словеначки језик. Само што независност нема везе са језиком

Значи сада могу и Шиптари са Косова (пошто су прогласили независност) да кажу да они више не говоре албански већ косовски. Занимљива теорија. Smile
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Хрватски језик постоји само што је на ивици изумирања...  Smile
Штокавштина коју су постепено преузели је српски језик...
Али, авај, то је већ проблем за Хрвате...  Smile

Него ми овде имамо госн. Александра који изгледа зна где има да се нађе радно место преводиоца са енглеског на амерички језик пошто се "они ништа не разумеју"  Smile Smile Smile
Још му смета што му дирају милу ЦГ  Smile

Нико теби друже не дира ЦГ... Дирамо те тамо где те боли а то је истина... Боли јер знаш да језик није наречје и неки локализам... Језик је нешто више и стварају га народи вековима... Не може се то створити као што се референдум може намаћи уз помоћ штакора, муслимана и Хрвата...  Smile  Smile

IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Pa ako se stvori taj novi jezik (citaj: izmisli) onda ce svi zaposleni Crnogorci u Srbiji morati da placaju kurs srpskog jezika, pa mozemo i mi da profitiramo.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ja sam godine proveo sa tobom...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 802
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Po tom principu i Ameri mogu da kazu da oni ne pricaju engleski nego americki. . . Boze koga smo mi nosili na grbaci vekovima. . . sami smo krivi :frown:
IP sačuvana
social share
EKOF NAVIJA ZA ZVEZDU!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 4206
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung 
Mene lično baš boli briga da li će Crnogorci svoj jezik nazvati crnogorski. Smile
Znači, to je njihova stvar. Ako njima taj naziv nije "nakaradan", zašto bi meni(vama) bio?!
Neka ljudi uređuju svoju državu i jezik kako oni hoće, to je njihovo pravo i niko im to pravo ne treba osporiti. Kažem, nek' raspišu referendum pa nek' se na njemu izjasne kako žele da im se jezik zove.

Znate da se mi na prostorima bivše Jugoslavije teško možemo dogovoriti oko bilo čega, vodimo polemike oko milion stvari, a ipak je ovo srpski forum, većina vas će možda reći da je sve srpsko(od porijekla pa do jezika), a dok drugi imaju različito mišljenje. To mišljenje nećemo promijeniti ni vi a ni mi, tako da je najbolje da ne zalazimo u dalje rasprave. Smile
« Poslednja izmena: 11. Dec 2008, 15:04:26 od Juve girl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Ne, upravo prosveceni ne daju da Srbi imaju misljenje o bilo cemu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Citat
Znate da se mi na prostorima bivše Jugoslavije teško možemo dogovoriti oko bilo čega, vodimo polemike oko milion stvari, a ipak je ovo srpski forum, većina vas će možda reći da je sve srpsko(od porijekla pa do jezika), a dok drugi imaju različito mišljenje. To mišljenje nećemo promijeniti ni vi a ni mi, tako da je najbolje da ne zalazimo u dalje rasprave.

Ово је редовна замена теза...
"Право" и "лично мишљење" није аргумент у расправи о језицима...
А ми на темама ипак нешто аргументујемо... Па тако и аргументујемо да не постоји неки другачији језик у ЦГ већ само српски језик који они желе да преименују на шта имају апсолутно право...

Питање је само колико је то смешно и искомплексирано...  Smile

Моје је "лично мишљење": МНОГО БРЕ!  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 4206
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung 
Eto sad su Srbi ugroženi u svemu! Smile

Ljudi, pa dosta je tih s**** i šupljih priča o "ugroženosti" bilo kojeg naroda na ovim prostorima. Dosta je tih priča o "čistoći" svog naroda, a "prljavosti" tuđeg. To su stvarno više smiješne priče a najžalosnije je što to dolazi sa svih "strana".

Sorry za off! Smile

Citat
Моје је "лично мишљење": МНОГО БРЕ!

Pa valjda na forumu treba iznositi svoje lično mišljenje. Ko da će nas neko pitati o nekom zakonu ili drugoj bitnoj odluci za neku državu?! Smile Forum je valjda jedan vid razonode, zezancije a ne parlamentarna skupština.

Citat
они желе да преименују на шта имају апсолутно право...

O tome ja i govorim čitavo vrijeme!

Citat
Питање је само колико је то смешно и искомплексирано... 

Bilo smiješno i iskompleksirano ili ne, ponavljam opet, to je njihova stvar!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 72 73 75 76 ... 81
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 14:54:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.