Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 15:06:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 71 72 74 75 ... 81
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crnogorci "traže" svoj jezik  (Pročitano 49513 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Александре Црногорски,

а којим то језиком говоре Срби у Хрватској и Босни? Ијекавица је део српског језика подједнако као и екавица.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ko bi reko da nisam normalan?? 0_o

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1851
Zastava Far Far Away
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia 
ne mislim nego sam s lose izrazio.. nisam bas neki govornik, ali stvarno kad dodju neki ovdje i pocnu da seru ko da su popili svu pamet svijeta, onda stvarno ne mogu da se suzdrzim a da ne odgovorim... a jos pricaju o mojoj miloj crnoj gori... Smile sto se granica tice i crnogorci na albanskoj granici pricaju albanski.. to je normalno Smile
mislim jednostavno je: zasto to nekim clanovima smeta da crna gora dobijesvoj jezik? i mi imamo neke svoje rijeci i izraze koje kad izgovorimo pred nekim iz srbije vi nas gledate blijedo jer nemate pojma sta smo vam rekli, znam to jer mi je pola rodbine tamo. trenutno ne mogu da se sjetim nijednog primjera..
IP sačuvana
social share

| ፖድጎሪጻ | Падгорыца | بودغوريتشا | Podgorica | Подъгорица | Подгорица | Ποντγκόριτσα | پودگوریتسا | Podgorytsa | פודגוריצה | Պոդգորիցա | ポドゴリツァ | პოდგორიცა | Podgorika | Podgoritsa | Podgòrica | พอดกอรีตซา | Подгориця |
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Сваки крај има своје локализме. Ни ја Грделичане не разумем баш 100%, поготово кад забрзају. Али то не значи да постоји лесковачки језик.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1851
Zastava Far Far Away
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia 
pa neka traze...  Smile
i kao sto neko prije spomenu americki i engleski da je isti... i sve je isto osim sto se pola rijeci drugacije izgovara... a izar ti ne bi volio da znas vise jezika  Smile
IP sačuvana
social share

| ፖድጎሪጻ | Падгорыца | بودغوريتشا | Podgorica | Подъгорица | Подгорица | Ποντγκόριτσα | پودگوریتسا | Podgorytsa | פודגוריצה | Պոդգորիցա | ポドゴリツァ | პოდგორიცა | Podgorika | Podgoritsa | Podgòrica | พอดกอรีตซา | Подгориця |
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Citat
nisam bas neki govornik, ali stvarno kad dodju neki ovdje i pocnu da seru ko da su popili svu pamet svijeta, onda stvarno ne mogu da se suzdrzim a da ne odgovorim

Vidis.. to mislimo i mi o vama... s tim sto ste vi ovde na budzetu, a mi kod vas tretirani ko poslednja stoka i jos placamo za to... Wink

Citat
sto se granica tice i crnogorci na albanskoj granici pricaju albanski.. to je normalno

Pa kad su Sip.. pardon... Albanci...  Smile

Sto se tice jezika i "smetanja", nije problem u postojanju jezika vec o izmisljanju... izvlacenju arhaizama i stvaranju kovanica koje veze sa zivotom nemaju...
Tim putem je otisla hrvatska, tako da dobar deo Hrvata ne razume sta mu se prica na TV-u... plus im se servira najiskvareniji hrvatski jezik iz okoline Zagreba...  Smile
To je isto kao da bi za osnovu srpskog jezika uzeli pirotski dijalekt... a onda bi nam samo Bog moga da bude od pomoci...

Ja sam vec rekla za primer kada je jedna tek svrsena nastavnica "maternjeg" (posle 15 godina studiranja) jezika jednom coveku koji je rodjen i odrastao u CG rekla da on mora da govori crnogorskim, a ne srpskim, te pocela da mu sipa neke izraze...
On joj je rekao da ne lupa i nazvao je seljankom jer te izraze koriste samo seljaci... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
pa neka traze... Smile
i kao sto neko prije spomenu americki i engleski da je isti... i sve je isto osim sto se pola rijeci drugacije izgovara... a izar ti ne bi volio da znas vise jezika Smile
Вазда. Под условом да су заиста језици  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1851
Zastava Far Far Away
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia 
pa ok.. kad u cg su sve planine i nemaju dje gradovi da se smjeste... Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sors aspera monstrat amicum

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3520
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Samsung Galaxy II
znam to jer mi je pola rodbine tamo.
a rodbina ti ovde prica srpskim pa zato ne mozete da se sporazumete? to hoces da kazes?
Pa kad su Sip.. pardon... Albanci...  Smile
istina  Smile nema bas nesto crnogoraca u tuzima  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
znam to jer mi je pola rodbine tamo.
'ajde ih zamoli da se vrate tamo odakle su pobegli.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Inace... niko mi nista nije odgovorio za Hrvate... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 71 72 74 75 ... 81
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 15:06:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.