Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Okt 2025, 00:28:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 81
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crnogorci "traže" svoj jezik  (Pročitano 50069 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
1986. 24. septembra, objavljen Memorandum Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU) - (ukljucujuci Udruzenje knjizevnika), u Vecernjim novostima u kojem se tvrdi, da se Srbi u Jugoslaviji od Drugog svjetskog rata, nalaze u tako nepravednom polozaju da im je i egzistencija ugrozena. Ovaj cisto srpsko-naionalisticki nastavak plana o stvaranju “Velike Srbije” tj. rjesenju “srpskog pitanja” (cisti destilat ideja Dobrice Cosica & Co), ce rezultirati izradom sljedeceg - izradom plana “RAM”.
Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
evo jedan post sa cg foruma i po meni je ovo pravi crnogorski Smiley

"A, i nije nessto brojna ova Internet populacija, barem odje na forum. I kad dodju bave se kojekakovijem dangubama.
Sve dok ovo ssto pissete odje ne udje u obrazovne programe po sskola, necce se daleko otist.
Mene ponajprije zaccudjuje jezik kojijem pissu, odje, Crnogorci. Ako bijasse izgovora u doba kojekakovijeh federacija, ne znam ssto ve sprijeccava u samostalnu CG pisat svojijem narodnijem crnogorskijem jezikom? Za poccetak makar onako kako doma zborite. Srbski vi je toliko u krv ussa da vi se nije milo od njega rastat, ssto li je? Prosslo je vrijeme kad je zborit srbski bio znak uccevnosti. Danas ni Srbi ne zbore svojijem knjizzevnijem jezikom, grade neki novi, "srbskiji", a vi? Oli vas je stid? Jedan forumass, koji se predstavljasse velikijem Crnogorcem, pita me: "Je li ti ovako i inacce govoriss?"!!!!! Ne samo da ga je stid zborit svojijem jezikom, no se ccudi kako i druge nije stid! Dok se budemo stidjeli svojega naslijedja neccemo se kretat naprijed!"

evo slike koje su trebale ici uz onaj post o porijeklu njegoša...kažu da se ovo u cg držalo kao najveća tajna...
ovom kretenu je trebalo bar tri dana da napise tih par redaka...toliko se trudio...verovatno je trudan ostao Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ipak bi trebalo otici i korak dalje pa to jos vise lokalizovati, u Crnoj Gori po nahijama i katunima: Ljesanski jezik, Vasojevicki, Kucki, Drobnjacki, Pastrovicki, Crmnicki, Cucki, Moracki, Raski, Bokeljski, Bjelopavlicki, Banjanski i Krivosijski...vi u FBiH posto i onako nemate svoj jezik taj sto ste pozajmili mogli bi ga rasclaniti na kantonalnom nivou tipa: Hercegovacko-Neretvanski jezik, Unsko-Sanski, Tuzlanski, Sarajevski, Posavski...i mirna Bosna!  Smile
« Poslednja izmena: 23. Avg 2008, 00:16:07 od Srpska Sparta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16

"A, i nije nessto brojna ova Internet populacija, barem odje na forum. I kad dodju bave se kojekakovijem dangubama.
Sve dok ovo ssto pissete odje ne udje u obrazovne programe po sskola, necce se daleko otist.
Mene ponajprije zaccudjuje jezik kojijem pissu, odje, Crnogorci. Ako bijasse izgovora u doba kojekakovijeh federacija, ne znam ssto ve sprijeccava u samostalnu CG pisat svojijem narodnijem crnogorskijem jezikom? Za poccetak makar onako kako doma zborite. Srbski vi je toliko u krv ussa da vi se nije milo od njega rastat, ssto li je? Prosslo je vrijeme kad je zborit srbski bio znak uccevnosti. Danas ni Srbi ne zbore svojijem knjizzevnijem jezikom, grade neki novi, "srbskiji", a vi? Oli vas je stid? Jedan forumass, koji se predstavljasse velikijem Crnogorcem, pita me: "Je li ti ovako i inacce govoriss?"!!!!! Ne samo da ga je stid zborit svojijem jezikom, no se ccudi kako i druge nije stid! Dok se budemo stidjeli svojega naslijedja neccemo se kretat naprijed!"

evo slike koje su trebale ici uz onaj post o porijeklu njegoša...kažu da se ovo u cg držalo kao najveća tajna...

pojašnjenje o zadnje dvije slike...
    * Na velikosrpskom sajtu www.njegos.org, IMA rodoslov Petrovića, koji nikad nijesam gledao do skoro, jer sam znao da neđe lažu.
    * Saopštili su tačnu genealogiju, jer naravno znaju za dokumenta iz knjige Rista Kovijanića, ali Jovan Markuš koji je ovo sastavio, prećutao je da su Petrovići bili vlaškog porijekla i (sa 99% vjerovatnoće) prećutao je da su preci Petrovića bili katolici.

Ostrašćeni svetosavski publicista Markuš, nije objavio ova dokumenta iz kotorskog arhiva o porijeklu Petrovića, nije pojasnio kako je napravio genealogiju Petrovića, dakle, saopštio je poluistinu, što je isto kao neistina, ako ne i gore.

"Srpsko" porijeklo porijeklo Petrovića, što se istorije kao nauke tiče i dokumenata, ravno je nuli.
      Što se mitova, pljesmica, babologije i bajki tiče, to je druga stvar.

i još jedna opaska...autor te dole knjige crnogorska plemena je risto kovijanić i on se skolovo u karađorđevićevoj državi i inače je smatro crnogorce dijelom srpskog korpusa...

pa ako crnogorci izmisle novu naciju i jezik to ce biti onda nova nacija i jezik
nije ni francuski od pocetka svjeta postojao nit francuzi ukljucujuci druge narode
al i dalje s crnogorcima ce te  imati zajednicke predke od kojih ste nastali Smile
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

KOSMET SRCE SRBIJE!!!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 196
Zastava Novi Sad Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Samsung D900
moralles-Znaci citati tvoje postove je kao gledati komediju,smesan do j...!!!Jos samo kokice da napravim i eto..
A ovaj sa tog cg foruma je jos gori,pise kao da je ustasa,tacnije kao splicani,dalmatinski u jos par izmisljenih reci..
A tek ovaj rodoslov Njegosa,da je katolik,ju ju..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
LG Frizider
Citat
Za poccetak makar onako kako doma zborite.
Deo posta onog moralesovog pacijenta, kolege..........Pa ako pisu kao sto govore, onda moraju da se koriste Vukovom azbukom? Zanimljivo i ovaj nabedjeni brdjanin smislja neke akcije sa suglasnicima, klonira ih kao kolega morales. Sto posto su na istom spratu, istocno krilo.........
« Poslednja izmena: 23. Avg 2008, 00:43:16 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Ma Vanjo to je neki plaćeni propagandista pisao. Kad bi se Crnogorac mučio da kuca dupla slova.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
LG Frizider
Citat
Ma Vanjo to je neki plaćeni propagandista pisao. Kad bi se Crnogorac mučio da kuca dupla slova.
Pa istina. Mozda mu zaglavljuje "c" na tastaturi. Mada mu ni "s" ne ide bas najbolje. "W" mora posebno da se kuca, znaci nema vadjenja na tastaturu, sto implicara da je brdjanin laksi slucaj tako da verovatno moze 2 sata duze da se seta po dvoristu.......
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 5610

* Na velikosrpskom sajtu www.njegos.org, IMA rodoslov Petrovića, koji nikad nijesam gledao do skoro, jer sam znao da neđe lažu.
    * Saopštili su tačnu genealogiju, jer naravno znaju za dokumenta iz knjige Rista Kovijanića, ali Jovan Markuš koji je ovo sastavio, prećutao je da su Petrovići bili vlaškog porijekla i (sa 99% vjerovatnoće) prećutao je da su preci Petrovića bili katolici.

Ostrašćeni svetosavski publicista Markuš, nije objavio ova dokumenta iz kotorskog arhiva o porijeklu Petrovića, nije pojasnio kako je napravio genealogiju Petrovića, dakle, saopštio je poluistinu, što je isto kao neistina, ako ne i gore.

"Srpsko" porijeklo porijeklo Petrovića, što se istorije kao nauke tiče i dokumenata, ravno je nuli.

i još jedna opaska...autor te dole knjige crnogorska plemena je risto kovijanić i on se skolovo u karađorđevićevoj državi i inače je smatro crnogorce dijelom srpskog korpusa...

Виђу што овај блавор збори!  Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple N73

Nemojte da poistovjećujete misli nekog cetinjskog debila sa ostatkom CG!!! Mi nismo ovakvi, to tvrdim!!!

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 81
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Okt 2025, 00:28:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.