Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 11:33:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 435 436 438 439 ... 466
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crna Gora kakvu poznajemo  (Pročitano 486723 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
...
Bilo kakvi nemiri, intervencije organa reda, suzavci, vodeni topovi bi na neki način unizili čitav događaja,...
Neka osveštaju vodu i kažu da je to ritual nad nekrstima.  Smile
Sve je u narativu.

Sa druge strane i  aktuelna vlast SPC izgledaju slabo ako ovo ne izguraju.

Istoričare najviše smara kad laicima treba da objašnjavaju da vreme prolazi i da Primeri iz prošlosti ne objašnjavaju i ne definišu sadašnjost
Jaki istoričari kada iz istorije nisu naučili ništa o životu. I smrti.  Smile
Pa se "smaraju" kada im se stavovi raspadaju i pred laicima...toliko da puknu i u sadašnjosti razviju ideju o potencijalnom pucanju po sopstvenom narodu. Smile

Inače, kakvu si kaznu zamislio SNS glasačima zbog aktivnosti protiv srpskih interesa, morala i časti?  Smile
« Poslednja izmena: 25. Avg 2021, 07:22:23 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
SPC je kriva za problema zato sto se mesa u politiku. Da radi svoj posao, da se stara o dušama a ne o tzv "srpskim nacionalnim interesima" mogli bi da promovišu novog episkopa gde god hoće bez problema

Istoričare najviše smara kad laicima treba da objašnjavaju da vreme prolazi i da Primeri iz prošlosti ne objašnjavaju i ne definišu sadašnjost
Jaki istoričari kada iz istorije nisu naučili ništa o životu. I smrti.  Smile
Pa se "smaraju" kada im se stavovi raspadaju i pred laicima...toliko da puknu i u sadašnjosti razviju ideju o potencijalnom pucanju po sopstvenom narodu. Smile

Inače, kakvu si kaznu zamislio SNS glasačima zbog aktivnosti protiv srpskih interesa, morala i časti?  Smile
Morao bi neki argument dati zašto je sudbina Kartagine relevantna, jer ovako je ocigledno samo da nisi dovoljno obrazovan da sa mnom razgovaras o tome.

Kaznu su glasači Sns-a vec dobili
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
Morao bi neki argument dati zašto je sudbina Kartagine relevantna, jer ovako je ocigledno samo da nisi dovoljno obrazovan da sa mnom razgovaras o tome.
Očigledno da nisi dorastao razgovoru bez obzira na obrazovanje koje misliš da imaš, pa mora da ti se objašnjava da je Rim tako rešio problem sa Kartaginom.
A ti bi navodno pucao na Srbe koji bi tako, da su u prilici, rešili problem sa Šiptarima.

Mada je jasno da samo troluješ zato što si nesrećan i živiš u zemlji u kojoj je na vlasti i pored svog tvog nudjenja zadnjice "tvoj neprijatelj i njegova mafija".

Kaznu su glasači Sns-a vec dobili
Naravno...u situacijiama za koje pretpstavljaš da nikada neće doći bi zbog rada protiv srpskih interesa, morala i časti, pucao u Srbe, ali i hrabro osvajao Skadar.  Smile

Ali kada se nešto upravo dešava ne suprostavljaš se Srbima koji rade protiv srpskih interesa, morala i časti.
Jasno je da si iskompleksirani folirant. 

SPC je kriva za problema zato sto se mesa u politiku. Da radi svoj posao, da se stara o dušama a ne o tzv "srpskim nacionalnim interesima" mogli bi da promovišu novog episkopa gde god hoće bez problema
Da li je to zaključak stručnjaka nakon detaljne analize veze Hrišćanstva i politike?  Smile
« Poslednja izmena: 25. Avg 2021, 08:09:16 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Znam odlično STA se desilo sa Kartaginom. Kakve to veze ima sa nama?

I to sto ti umišljaš nije rešavanje problema nego pravljenje većih problema .. kao i devedesetih.

Za sa glasanjem, ponoviću, nije smrt kazna za svaki greh.

I posto ti toliko smeta da Srbi ubijaju Srbe, podsetiću te na to da nas istorija uči da je to normalno u odredjenim okolnostima

Sto sam rekao za crkvu sam rekao jer znam koliko je SPC ogrezla u jeres etnofiletizma
« Poslednja izmena: 25. Avg 2021, 08:15:27 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
Znam odlično STA se desilo sa Kartaginom.
Dobro je da nešto znaš, samo nisi u stanju da pratiš tok razgovora.
Istorija nije stala, narativi se menjaju, a pobednika baš briga šta danas ili sutra govore o njegovim akcijama.
Kada se zadesi takva situacija istrebljenje neprijatelja je praktična stvar, bilo i biće.

Kakve to veze ima sa nama?
I to sto ti umišljaš nije rešavanje problema nego pravljenje većih problema .. kao i devedesetih.
Ja sam postavio hipotetičku situaciju, nisam rekao da po svaku cenu istrebimo neprijatelje.
Ti si shvatio kako si pritisnut svojim strahovima i kompleksima shvatio.

Ne moraš da ponavljaš, nisi ukapirao da te zato i pitam koja bi još kaznu namenio onima koji na drugi način rade protiv protiv srpskih interesa, morala i časti.

Ili samo oni koji bi istragom neprijatelja radili protiv srpskih interesa, morala i časti nisu poštedjeni tvoje pravde i gneva?  Smile

I posto ti toliko smeta da Srbi ubijaju Srbe, podsetiću te na to da nas istorija uči da je to normalno u odredjenim okolnostima
Nije normalno, ali jeste uobičajeno.
Jave se sporadično zabludeli poput tebe.
Zato sam i rekao da je šteta što nekom tvom pretku to nije palo na pamet 1912/13.  Smile

Sto sam rekao za crkvu sam rekao jer znam koliko je SPC ogrezla u jeres etnofiletizma
To je jedna od pozitivnih stvari u SPC.
Mada iz dobre namere mogu da naprave problem.

U svakom slučaju to ne menja činjenicu bliske veze Hrišćanstva i politike i suludosti nečijeg pozivanja da se crkva ne meša u politiku.
Gde si ti studirao istoriju?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Znam odlično STA se desilo sa Kartaginom.
Dobro je da nešto znaš, samo nisi u stanju da pratiš tok razgovora.
Istorija nije stala, narativi se menjaju, a pobednika baš briga šta danas ili sutra govore o njegovim akcijama.
Kada se zadesi takva situacija istrebljenje neprijatelja je praktična stvar, bilo i biće.

Kao sto rekoh .. laik.
To sto je nešto radjeno i bilo korisno nekada, ne znači da je korisno danas, naročito ako se dešavalo u srednjem veku ili antici. Hoces i ropstvo da vraćaš?

Istorija zaista nije stala. Stvari se menjaju. Praktična rešenja postaju nepraktična i obrnuto. Neka sasvim nova rešenja se pojavljuju kao mogućnost

Kakve to veze ima sa nama?
Ja sam postavio hipotetičku situaciju, nisam rekao da po svaku cenu istrebimo neprijatelje.
Ti si shvatio kako si pritisnut svojim strahovima i kompleksima shvatio.
objasni hipotetičku situaciju. Daj sve okolnosti pa onda pitaj

Ne moraš da ponavljaš, nisi ukapirao da te zato i pitam koja bi još kaznu namenio onima koji na drugi način rade protiv protiv srpskih interesa, morala i časti.

Ili samo oni koji bi istragom neprijatelja radili protiv srpskih interesa, morala i časti nisu poštedjeni tvoje pravde i gneva?  Smile
Moraš biti precizniji. Ja sam ti vec napisao da je glasačima SNS, taj isti SNS dovoljna kazna. To je ionako u osnovi koncepta glasanja

Nije normalno, ali jeste uobičajeno.
Jave se sporadično zabludeli poput tebe.
Zato sam i rekao da je šteta što nekom tvom pretku to nije palo na pamet 1912/13.  Smile

Podsetiću te da danas nije 1912 ta. Opet ispada laik za istoriju. Takodje Bilo je normalno da se četnici i partizani sukobe oružjem. Svaki put kada se tolike razlike pojave sa takvim odnosom snaga, gradjanski rat je neizbežan. Onda Srbi ubijaju Srbe i to je normalno. Laiče

To je jedna od pozitivnih stvari u SPC.
Mada iz dobre namere mogu da naprave problem.

U svakom slučaju to ne menja činjenicu bliske veze Hrišćanstva i politike i suludosti nečijeg pozivanja da se crkva ne meša u politiku.
Gde si ti studirao istoriju?  Smile
Kao sto rekoh .. laik.
To sto se nešto radi ne znaci da je korisno i da tako treba. To sto je nešto radjeno i bilo korisno nekada, ne znači da je korisno danas, naročito ako se dešavalo u srednjem veku ili antici. Hoces i ropstvo da vraćaš?

To sto kažeš da je suludo je upravo po Isusu jedini pravi način. A Isus je osnovao tu religiju.
« Poslednja izmena: 25. Avg 2021, 11:08:40 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
Kao sto rekoh .. laik.
I  nije te sramota što neko kome istorija nije profesija pokazuje da ti ništa nisi naučio iz istorije?  Smile
I kakav si folirant?

To sto je nešto radjeno i bilo korisno nekada, ne znači da je korisno danas, naročito ako se dešavalo u srednjem veku ili antici. Hoces i ropstvo da vraćaš?
Ako se opet ispostavi kao korisno da, to nikako da ukapiraš.

Istorija zaista nije stala. Stvari se menjaju. Praktična rešenja postaju nepraktična i obrnuto. Neka sasvim nova rešenja se pojavljuju kao mogućnost
Tu se slažemo, ko je rekao suprotno?

Pa ti si dao hipotetičku situaciju:
"Ja sam za rat sa Kosovom pod uslovima da imamo podršku neke sile sa mogućnošću da interveniše u našu korist pod uslovima da nam je podrška sila potrebna.
Zatim treba da budemo značajno jaci od onoga koga napadamo i da znamo da neće neko da iskoristi Nasu zauzetost.
Zatim treba da imamo uredjenje države i plan koji bi omogućili da novo stanovništvo uključimo u svoj državni i društveni sistem. Treba da imamo i spremne saveznike na terenu koji zauzimamo.
"

Ja sam na to dodao i opciju da odlučimo da umesto masovne integracije većinu istrebimo  (iz osvete i tako da više nikada ne budu pretnja).

Tvoj odgovor: Pucao bih u Srbe.

Moraš biti precizniji. Ja sam ti vec napisao da je glasačima SNS, taj isti SNS dovoljna kazna. To je ionako u osnovi koncepta glasanja
I ovo nisi ukapirao.

Poenta je da ti po tom pitanju rada "protiv srpskih interesa, morala i časti" smeš samo da gledaš, a tako bi bilo i u hipotetičkoj situaciji na Kosovu, bez obzira na tvoje "pucao bih u Srbe" trolovanje.
Dakle, poenta je samo da se pokaže kakav si folirant, kapiraš li sad?

Podsetiću te da danas nije 1912 ta. Opet ispada laik za istoriju. Takodje Bilo je normalno da se četnici i partizani sukobe oružjem. Svaki put kada se tolike razlike pojave sa takvim odnosom snaga, gradjanski rat je neizbežan. Onda Srbi ubijaju Srbe i to je normalno. Laiče
Opet ispadaš idiot koji ne može da prati tok razgovora i kojem poput Teodora mora sve da se crta, ali opet uzalud.

Da li smatraš da su "masovna pogubljenja, masakriranje civilnog stanovništva, etničko čišćenje, nasilno pokrštavanje, kao i progoni na etničkoj i verskoj osnovi pripadnika albanske i muslimanske populacije od strane vojnih i policijskih snaga Kraljevine Srbije i Kraljevine Crne Gore tokom i nakon završetka operacija u balkanskim ratovima" tada bili opravdani?

Da li bi savetovao svom pretku da tada puca u Srbe?

I nisi ukapirao moju kritiku tvoje upotrebe reči normalno...nenormalni.  Smile

...
To sto kažeš da je suludo je upravo po Isusu jedini pravi način. A Isus je osnovao tu religiju.

Isus je ispao samo maskota...nemaš pojma. Smile
Da te ne učim i o tome. Smile

Mada ti sam znaš dovoljno, nego troluješ i teraš kontru.
Ali uvek ću biti tu da pokažem koliko lupetaš i kakav si folirant. Smile
« Poslednja izmena: 25. Avg 2021, 12:43:30 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Kao sto rekoh .. laik.
I  nije te sramota što neko kome istorija nije profesija pokazuje da ti ništa nisi naučio iz istorije?  Smile
I kakav si folirant?
Prvo slovo pa reci hop. Ti to zamišljaš da si skočio?

[ author=dabisha link=topic=635853.msg12649586#msg12649586 date=1629882186]
Citat
prvo treba da dokažeš da bi bilo korisno. Dakle prvo slovo pa reci hop.

Ti zalažući se za zastarjele metode

Pa ti si dao hipotetičku situaciju:
"Ja sam za rat sa Kosovom pod uslovima da imamo podršku neke sile sa mogućnošću da interveniše u našu korist pod uslovima da nam je podrška sila potrebna.
Zatim treba da budemo značajno jaci od onoga koga napadamo i da znamo da neće neko da iskoristi Nasu zauzetost.
Zatim treba da imamo uredjenje države i plan koji bi omogućili da novo stanovništvo uključimo u svoj državni i društveni sistem. Treba da imamo i spremne saveznike na terenu koji zauzimamo.
"

Ja sam na to dodao i opciju da odlučimo da umesto masovne integracije većinu istrebimo  (iz osvete i tako da više nikada ne budu pretnja).

Tvoj odgovor: Pucao bih u Srbe.
Pa da. Zato sto bi to za Srbe bilo korisnije od tvoje idiotske ideje.

Dakle, poenta je samo da se pokaže kakav si folirant, kapiraš li sad?
ok čekam da pokažeš.ili opet misliš da si skočio a nisi

Da li smatraš da su "masovna pogubljenja, masakriranje civilnog stanovništva, etničko čišćenje, nasilno pokrštavanje, kao i progoni na etničkoj i verskoj osnovi pripadnika albanske i muslimanske populacije od strane vojnih i policijskih snaga Kraljevine Srbije i Kraljevine Crne Gore tokom i nakon završetka operacija u balkanskim ratovima" tada bili opravdani?

Da li bi savetovao svom pretku da tada puca u Srbe?
nisam slučajno naveo primer četnika i partizana. Čovek koji je najpoznatiji po delovanju protiv srpskih zločina tokom balkanskih ratova je poginuo kao srpski oficir u I svjetskom.  U okolnostima u kojima su se ti zločini odigravali, pucanje u Srbe bi bio isključivo lični akt protiv zločinaca kao pojedinaca a to je daleko rizičnije ako se radi otvoreno nego učešće u gradjanskom ratu

...

Isus je ispao samo maskota...nemaš pojma. Smile
Da te ne učim i o tome. Smile

Mada ti sam znaš dovoljno, nego troluješ i teraš kontru.
Ali uvek ću biti tu da pokažem koliko lupetaš i kakav si folirant. Smile
I zastupnici i protivnici ropstva sucitirali bibliju.
Ali niko u Kur'anu nije rekao caru carevo Bogu božije. Zato je sekularizam deo hrišćanske tradicije isto kao i teokratija
Ipak mislim da ti nemaš pojma.
I nisi naročito vešt u vodjenju razumnog dijaloga jer ti to i nije pravi cilj
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3745
Citat
monstrume
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
Prvo slovo pa reci hop. Ti to zamišljaš da si skočio?
Ne, zamišljam kako bi praktično bilo za sve da ti skočiš u bunar...i da se drugi olakšaju po tebi kao što se ovde olakšavaju.
Tebi bi to olakšalo muke.  Smile

prvo treba da dokažeš da bi bilo korisno. Dakle prvo slovo pa reci hop.
Zato i kažem da je najpreče obračunati se sa takvima kao što si ti, pa deo može u roblje.
Da testiramo efikasnost.

Citat
Ti zalažući se za zastarjele metode
Logička greška Non sequitur.
Možeš da poričeš, ali ipak si glup.

Pa da. Zato sto bi to za Srbe bilo korisnije od tvoje idiotske ideje.
Živi bili, pa te streljali. Smile

ok čekam da pokažeš.ili opet misliš da si skočio a nisi
Možeš ti da poput Teodora poričeš koliko hoćeš, samo pokazuješ nemoć.

Čovek koji je najpoznatiji po delovanju protiv srpskih zločina tokom balkanskih ratova je poginuo kao srpski oficir u I svjetskom.  U okolnostima u kojima su se ti zločini odigravali, pucanje u Srbe bi bio isključivo lični akt protiv zločinaca kao pojedinaca a to je daleko rizičnije ako se radi otvoreno nego učešće u gradjanskom ratu
Pa da li je on pucao tada u Srbe?

Šta bi preporučio svom pretku tada?

...
Ipak mislim da ti nemaš pojma.
I nisi naročito vešt u vodjenju razumnog dijaloga jer ti to i nije pravi cilj
Pogrešno misliš, ali to nije ništa novo.

Normalnog razgovora sa trolom amaterom.  Smile
Ne gajim iluziju da ćeš ti da priznaš da lupetaš, pa mi je zabavno na ovaj način sa drugima skrećem pažnju kakav si folirant, bez obzira što ti to poričeš.

Sve je ovo samo trening za ponižavanje takvih poput tebe IRL.  Smile
« Poslednja izmena: 25. Avg 2021, 13:37:49 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 435 436 438 439 ... 466
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 11:33:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.706 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.