Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 08:49:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 342 343 345 346 ... 466
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crna Gora kakvu poznajemo  (Pročitano 485096 puta)
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
Bez Srbije će ih pojesti Šiptari. To svaki prosečno inteligentan Crnogorac zna.

Rusija ih je, bar zvanično, pustila niz vodu a od sponzora nema još uvek ništa dok ne ispune target.

A gde su kinta i dilovi....

Ima da traje ovo još dugo.
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Citat
Твоја другарица је Црногорка а не Српкиња као и гомила њих који дођу из вукојебине и студирају на буџету Србије у БГ или НС и највећи су Срби а кад оду доле брзо забораве то српство. Причам о људима који то морају и врши се притисак да то раде. Као прво потпуно је умоболно да било кога условљаваш да он мења нацију да би био запослен у државном предузећу. На пример 90% наших запослених у државном систему нема појма кад је дан државности Србије на приме нити их је брига.

Ne možemo mi da se poredimo sa njima. Oni imaju državu od 2006, državu koju je stvorio DPS. DPS=DRŽAVA=NACIJA.  To je jedan deo problema jer to nije suštinski identitet već partijaska pripadnost sorority društvo, drugi deo problema je to što ti suštinski ništa ne gubiš izjašnjavajući se na popisu kao Crnogorac, šta se realno u tvom životu menja tim izjašnjavanjem? Apsolutno ništa. Jedan vrlo lagani oportunizam bez posledica.

Citat
Било било у дворишту Цетињског манастира шетали једно 150 метара...Па не сумњам да митрополија може да доведе у Цетиње али ће тешко Цетињане сакупити...сад што зар није Цетиње српско легло... Smile

Срба у Будви по последњем попису има 37,71% у општини и 35,83 у самом граду.

Da, jer bila je od manastira do crkve na Ćipuru zbog policijske zabrane svih okupljanja u tom gradu koje mitropolija poštuje, inače ta vaskršnja litija ide svake godine glavnim ulicama Cetinja bez ikakvih problema, imaš to u vesti, nema tu nikakvih problema.

Rekao sam u Baru ne u Budvi

Citat
Значи добро је рекао Микеле Сребреница је геноцид али оно што су Срби урадили Црногорцима је још већи геноцид..

Ne znam kako si to razumeo iz onoga što sam ja napisao. Mikele je špijun udbe zaboravljen od svih, nebitan lik u svakom pogledu.

Citat
Жели да прекине везу са Србијом и најбољи начин за то је стварање посебног црногорског идентитета. Тако су настали и Аустријанци, Молдавци и Македонци. Ништа ново и стопут виђено.

То да Амфилохије буде патријарх православне цркве независне од СПЦ и да настави да србује је реално колико и то да Ђукановић буде председник независне Црне Горе и да србује.

Nisu oni kao Makedonci, Djukanović je svestan da su Srbi dole u odnosu na Makedonce Srbi na steroidima evo i sad se uverio u to kad mu je izveo stotine hiljada ljudi na ulice, Mitropolija je možda i jedina institucija u CG koja je pandan DPS, taj i takav narativ postoji evo 20 godina i on se uopšte ne prima, ovi su napumpaniji i nabrijaniji nego Srbi u samoj Srbiji. Zato je cilj pacifikovati Srbe, jebe se njemu da on pravi crkvu Mikeleu, a ovamo ima 60% stanovništva kod AMfilohija, nije njemu interes niti on ima kapacitet da apsorbuje Srbe i da im menja identitet to je valjda toliko jasno, niti je taj crnogorski identitet igde utemeljen mimo tih 6 nahija i on to vrlo dobro zna, cilj je pacifikovati i odvojiti Srbe od Srbije.

Citat
Suština problema, kojeg ti očigledno nećeš da razumeš je u tome, što Djukanović, odnosno DPS vuče sve ove poteze oko Crkve, iz razloga, namere,težnje stvaranja nove, posebne nesrpske nacije, što crnogorci nikad nisu bili....i tu nastaje problem. Dok je bilo, dok je važilo pravilo, na poslu, u javnosti, dok si na nekoj državnoj funkciji, crnogorac si, posle radnog vremena, srbuj, tvoja stvar, nije ni bilo problema,nije bilo protesta....onaj ko je hteo na državne jasle, funkciju, pisao se, izjašnjavao crnogorcem, ko je držao do sebe, svojih stavova, uverenja i predaka, bio je Srbin. Medjutim, Djukanović je odlučio, da tako nema dalje....

Crna Gora je nezavisna 14 godina, vodi politiku nezavisnosti 16 godina, i ima 100 hiljada vernika SPC na ulici marta 2020 godine, ako bih se složio s tobom da to radi, onda bi se složili da to rade prilično nesupešno. Svakome je jasno da je nemoguće govoriti o pravljenju nekog novog identiteta od strane partije koja okuplja Srbe, vernike SPC, čiji je rodjeni brat vernik SPC, čiji tajkuni su vernici SPC i rade poslove sa njima itd itd.

Krivokapić kaže da je zahtevao da ovaj zakon donesu odmah po proglašenju nezavisnosti, Djukanović je to odbio. Zašto, ako gradi novi identitet?
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822

Krivokapić kaže da je zahtevao da ovaj zakon donesu odmah po proglašenju nezavisnosti, Djukanović je to odbio. Zašto, ako gradi novi identitet?

Zašto ? Očigledno njegova loša procena.  Lično,mislim da neke stvari koje su mogle biti uradjene  2006. ne mogu sada biti uradjene. Nekim stvarima je bilo tada vreme, danas prosto nije, te je ovoliki nemali broj ljudi na ulicama, iz nedelje u nedelju, najbolji dokaz i potvrda da to rade neuspešno, uprkos činjenici da su upregli sve državne i propagandne resurse.

A zašto je loše procenio ? Pa mislim da sam znaš odgovor, pisao si sam, o njegovoj trenutnoj snazi, kako je praktički pomeo i razbucao opoziciju nakon afere, navodnog " državnog udara " i posle predsedničkih izbora.

Osetio se čovek svemoćnim....preračunao se. I sad, pat pozicija.
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
А гдје је тај немали број људи на улицама био 2006? Није им сметало одвајање ал много их срце боли сад?
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
2006?

Crna gora je nastala tamo negde 1680tih.

Srbija 1804te
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava

A zašto je loše procenio ? Pa mislim da sam znaš odgovor, pisao si sam, o njegovoj trenutnoj snazi, kako je praktički pomeo i razbucao opoziciju nakon afere, navodnog " državnog udara " i posle predsedničkih izbora.

Osetio se čovek svemoćnim....preračunao se. I sad, pat pozicija.

Ili zna nešto što mi ne znamo

2006?

Crna gora je nastala tamo negde 1680tih.

Srbija 1804te

Jesi razmišljao da se preseliš u Crnu Goru? Mogao bi ovo da unovčiš Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
A imam i noviji datum... Obe države nastale 1945te.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
А гдје је тај немали број људи на улицама био 2006? Није им сметало одвајање ал много их срце боли сад?

Kakvo je to poredjenje ? Nigde logike ?

Crnogorci odlučili da se otcepe ? OK, njihovo pravo. Postoji Grčka i druga grčka država Kipar, pa nisu antagonizovani. Lično mi je teško to palo, to odvajanje ali i pre je postojala srpska država Crna Gora. Tako je izgleda većina ljudi dole rezonovala...medjutim, sada dolazimo do faze, da neko negira i želi da obriše te srpske korene...i zato je narod na ulici. Kolevka srpstva je ta CG a ne Beograd i Alibunar.
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ne bih ja menjao beograd za crnu goru
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822

Ili zna nešto što mi ne znamo

Ima tu i geopolitke...mislim da je ovo iznudjen potez Djukanovića, na koji je bio primoran, nekim prethodno preuzetim obavezama. Nije se računalo na ovakav otpor...narod je delovao anesteziran.

Ne bih ja menjao beograd za crnu goru

Ja bih sve vas " beogradjane" vratio u zavičaj  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 09. Mar 2020, 22:09:25 od fabio_kanavaro »
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 342 343 345 346 ... 466
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 08:49:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.145 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.