Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti. A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost, ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Na trgu lideri DF-a, Milić, Bojanić... Na Trgu Republike u Podgorici počelo je okupljanje građana na protestu koji organizuje Demokratski front (DF). Prema nezvaničnim podacima iz Uprave policije, na trgu se okupilo oko 4.500 građana. 19:08 - Reporteri našeg Portala javljaju da demonstranti skandiraju "Idemo na vladu". 19:06 - Prema nezvaničnim podacima iz Uprave policije, na Trgu se u Podgorici nalazi oko 4,5 hiljada ljudi. 18:47 - Na protest DF-a stigao je i lider SNP-a, Srđan Milić, te nezavisni poslanici Mladen Bojanić i Novica Stanić. Milić na protestu u Podgorici (rtcg.me) 18:37 - Na trg su stigli i predstavnici Demokratskog fronta (DF). Lideri DF-a stigli na protest 18:34 - Reporteri Portala RTCG s lica mjesta javljaju da jedan broj demonstranata skandira ime lidera srpskih radikala, Vojislava Šešelja uz poruku "Gotov je". 18:26 - Na Tviter nalogu Vlade objavljeno je da je grupa demonstranata iz Nikšića kamenovala ambasadu Albanije koja se nalazi na Bulevaru Stanka Dragojevića, preko puta Njegoševog parka. UP: Nekoliko kamenica bačeno ka Amb. Albanije prilikom prolaska grupe Nikšićana. Nema lomova, samo dva manja ošećenja na fasadi. #protesticg — Vlada Crne Gore (@VladaCG) October 24, 2015 Početak skupa zakazan je za 19 sati. Nakon okupljanja, demonstranti će se uputiti prema Skupštini Crne Gore, kako bi još jednom ponovili zahtjeve za ostavkom i formiranjem tehničke vlade. Podsjećamo, policija je ranije odobrila zahtjev DF-a za održavanje mirnih protesta u Podgorici. Protest, kako je dogovoreno, mora biti završen narednog dana, dakle u nedjelju, šest sati. Iz policije su, međutim, upozorili na moguće incidente.
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.