Citam podatke da je citava bivsa SFRJ imala oko 40 000 policajaca. Sadasnja Srbija ima oko 48 000 policajaca. Istovremeno, znamo kako je stajao kriminal onda i kako stoji sada.
Zasto ovom pisem? Jer je u CG bio odnos 3:1 u korist policije, kada su rasterivali demonstarnte, sve po americkom modelu, 5 na 1, "da budu sigurni", prvo izresetaju prosjaka sa 56 hitaca, "jer je izvadio noz", a potom mu stavljaju lisice...
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti. A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost, ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Taj snimak mi je bio leži beskućnik na zemlji izrešetan, a niko ne sme da mu priđe.
Oni moraju da nadju tako nekog nesrecnika i da ga namerno odvale, mora da plati da bi sirotinja videla sta ce da je snadje ako se pobuni protiv "autoriteta". Uvek je represija najveca pri kraju...
Organizatori izgleda zabranili srpske zastave. Uglavnom protestuju oni isti. Malo su brojniji nego zadnjih dana, ali ipak je to slabo. Većinom su prosrpski i proruski orjentisani. Danas se skandiralo Kosovu, ranijih dana i Putinu. Poslednji trzaj koji nastoji da spreči CG da uđe u NATO i definitivno zauzme prozapadni kurs.
Bez 10-20 hiljada demostranata u Podgorici i po nekoliko hiljada u drugim gradovima, nije to ništa što ozbiljno može da ugrozi Mila.
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.