Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 17:45:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kad ste zadnji put bili u crkvi ?

Glasanje završeno: 24. Jul 2007, 18:54:30

Danas
9.4%  (3)
Prošlu nedelju
15.6%  (5)
Pre mesec dana
25%  (8)
Pre par godina
37.5%  (12)
Nikad
12.5%  (4)
Ukupno glasova: 32
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crkva  (Pročitano 41426 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 1425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 1234
Pa ovu nasa plavu kuglu mozemo tumaciti kao jednu veliku crkvu. U njoj smo svi na okopu, vezani lancima smrti i cekamo nesto sto su bogovi ostavili samo sebi u amanet....

mislila sam da je ovo tvoj neki stav, pa me onda ovaj bannnnjac ispravi da mislis na dogmatsku hriscansku veru, nema veze
o pitanjima evolucije ne mogu da govorim ni na strani nauke ni na strani biblije, zato sto nemam pojma o tome. mozda nisam pravi vernik zbog toga, ali u hriscanstvu nalazim stavove koji su dosta korektni, ali nisam primetila da sam konzervativna i zatupljena, kao sto se ovde takvom vera predstavlja. kao sto rekoh, imamo pravo na izbor, iskreno mislim da vera nije za svakoga  Smile mnogi je olako shvate i banalizuju i kriju se iza nje.
IP sačuvana
social share
povežite:

kako si?                            -pa tu sam, a ti? nema te ovih dana...
e cao gde si ti?                  -eto, nista
cao, sta radis?                   -evo, dobro sam, ti?

Virtuelna galerija ~ mkicus
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00

А зашто би? Односно, шта се може дати Њему који већ има све светове!? Smile
Као што је писало у једном гностичком јеванђељу
"Царство Божије је у теби, не у кулама од дрвета и камена" Smile

Zasto covek ne moze pronaci dusevni mir, van crkve?

Ја мислим да може, пре свега на три места
1) Природа
2) Природа
3) Природа

Slazem se, slazem.  Smile

"Stigmate" vidim... Smile

~bannnjac~

Pa, ovde se nikako ne mogu sloziti stobom.

Bibliju ljudi tumace od kada je sveta i veka, a ti hoces da je svedes na jednosmerno, puko objasnjavanje.  Smile
Vera- kao pojam, nije jednostavna. Vera, nada, ljubav- kada smo vec kod iste.

Naravno, uvek ima onih koji ni ne procitaju Bibliju, ali postaju veliki vernici, na osnovu... Ko zna cega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Da, nazalost je tako. Kriju se iza dogme, misle da ako slijepo slijede dogmu, da sam tim slijede i pravi put. Nije tako, ta dva puta idu u suprotne strane. Sam sam sebi rekao "Ne dozvoljam dominaciju bilo cega u sebi i nada mnom", i mislim da to treba da vazi za svakoga.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 1425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 1234
@ euridicat
zato mozda i mislim da treba imati talenta za to, bez knjiga, icega, imati nesto u sebi...
IP sačuvana
social share
povežite:

kako si?                            -pa tu sam, a ti? nema te ovih dana...
e cao gde si ti?                  -eto, nista
cao, sta radis?                   -evo, dobro sam, ti?

Virtuelna galerija ~ mkicus
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Cek, sada... Mkicus...

Ti nemas nista u sebi sto nije umetnuto u tebe. Tj. nekom knjigom, sluasanjem drugih ljudi, gledanjem filmova...

Ne posedujes apriorna iskustva, o Bogu, jer da je tako... Pa, bila bi prorok ili svetac, odavno.  Smile

Tj. ne bi znala ni sta znaci pojam Bog, da isi negde to cula, procitala, mama ti govorila pred spavanje... Milion situacija.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
@euridicat

da budem jasan ,ja nemam nista protiv vjere ako se ona shvata na normalan nacin.....tj. ako se ona iskoristi da se nadje licni mir!!!ali cekanje smrti i moljenje bogu!?!?!!problem je sto su ti ljudi sta god se dogodi na zemlji oni kazu "ma bog ce to rijesiti" i onda to ne vodi nikud!!!isto tako prihvatanje vjere dogmatski je suludo, najgore je to sto dogma sa sobom nosi ogranicenosti tj.ne da datog pojedincu da razmislja slobodno van nje!!!
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Gospode pomiluj

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson ne znam koji
Хтела би рећи да је било много простих монаха који нису имали ни основн школу а били су велики духовници(старац Порфирије светогорски) и пуно свршених теолога који нити су живели по својој вер нити су знали како да се поставе на неком месту(проф Радован Биговић).Није нити образвање нити познавање Библије пресудно за човекову веру .Па погледајте децу која без имало познавања Библије хрле у храм и искрено љубе Господа. Smile

А живот по догмама није тежак .А ти верници који све чекају да им Господ уради нису верници него ленштине јер на  Smileкаже џабе пословица ''Ко се чува и Бог га чува Smile
« Poslednja izmena: 09. Jul 2007, 17:30:28 od protinica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Pa da, sto si zatucaniji i ne postavljas suvisna pitanja i ako usput slavis crkvu na sva usta zasluzis zvanje sveca ili sada aktuelnije, teologa....
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Tako, kada naspises ondaK si jasan.

Prosli post nije bio bas fer prema i toj knjizi i prema filozofiji, miloj.  Smile

~Protnice~

Malo si pocela da  Smile. Covek koji ne poznaje ono u sta veruje- ni ne veruje. Ta deca, koju pominjes, sigurno su se jedno jutro probudila i rekla- Ja verujem u Boga... Naravno, nikad ranije nisu ni culi za taj pojam. Malo ode u stranu, zar ne?

Dakle da- opet- ponovim...

Neki znaju u sta veruju, jer su procitali Bibliju, neki jer su razgovarali sa svestenicima, neki jer su citali filozofske knjige, neki jer im je baka ogroman vernik, neki jer su gledali dokumentarce o hriscanstvu...

Tj. u danasnjem vremenu, izvori saznanja prisutni su i za nepismene. (rekla bih, tragikomicno) Fino ukljucis tv, i gledas slike...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Gospode pomiluj

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson ne znam koji
. Covek koji ne poznaje ono u sta veruje- ni ne veruje.

Са овим се неслажем у потпуности.Наравно да нисам мислила да ти људи или деца намају појам о Богу али не морају сви бити свршени теолози и богослови да би били верници.Колико знаш старих бака који ни оченач не знају правилно али им је Господ стално у мислима и ниједно дело н почињу да се не прекрсте и никада не раде на празнике .Молимта немој се хватати за само једну моју реч или реченицу,јер ја пишем доста опширно баш зато да би сви схватили шта желим да кажем.
Слажем се да данас је доступност свих врста информација велика и да човек ако нешто жели да сазна увек то може .

« Poslednja izmena: 09. Jul 2007, 17:41:29 od protinica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 17:45:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.