Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 20:29:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Core 2 duo E4500 overclock  (Pročitano 4991 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1620
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
klokovanje ti dodje kao slucajnost zbog toga se moderatori ogradjuju jer previse zavisi od nekih spoljnih faktora

ako ne bezis od nepoznatog paralelno procesiranje je za avanturistu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
BlackBerry PRC
"hvala i dovidjenja" -nisam ja tebi napisao, vec ti meni, stoga mogu da mislim da ti mene podjebavas...
Smile Smile provali stvarno jbt!  Smile Smile koji sam ja covek  Smile Smile
Ja sam godinama vec po forumima i chatovima i ovako kuckanje slovaca moze vrlo lako pogresno da se protumaci pa ode sve u krivu stranu.. a u zadnje vreme nekako mnogo ljudi poceli da podjebavaju, da se sile i sl..
Jedna varijanta je da je sve onako kako si sad rekao da jeste, pretpostavio sam da je tako ali za slucaj da nije ne bih podneo jos nekog da mi mudruje i onako na finjaka zavlaci i kao poklapa pa sam zato malo ostrije tumacio Smile.. a druga varijanta je bila da je onako kako je pocelo da mi lici, mnogo je zeznuto kad nesto mozes dvojako da protumacis a ne znas coveka pa...  Smile

Tako da - okej, sorry, drago mi je da je utisak bio pogresan  Smile treba da naprave smajlija koji umesto cveta pruza flasu piva, pomislice sad ljudi svasta  Smile
slazem se - osmehe na lice, narocito ja, jer cinjenica da ovo pisem znaci da nista nije izgorelo u mom pokusu  Smile Smile

« Poslednja izmena: 17. Avg 2010, 00:29:23 od moonray »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 12, S21
ima ovaj smajli, i on je ok za ovakve momente

Smile Smile Smile

bitno da smo se razumeli, i sada zaista milim kada kazem...sretno  Smile Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
Evo ja sam par komponenti bio zprzio overclockom,i mogu da kazem sledece: Smile
ne isplati se,dobitak preformansi minimalan(ja sam celeron sa 2.8,na 4.5ghz i nisam dobio nista,samo posle par dana przenu plocu).Jedan covjek mi je fino rekao, pokusavas da napravis  brzi procesor,a hladniji procesor overclockom,a znas sta ces da dobijes-ni jedno ni drugo.Ne mozes da nadmasis fabriku....I sta da kazem,bio je u pravu Smile Smile Smile
Prijateljski savjet ne pokusavaj,procesor(ni bilo koja druga komponenta) nije vrijedna toga,da ga sprzis zbog 5-6% boljeg benchmarka... Ali eto ja dijelim savjete a u potpisu proc na 3.8ghz Smile

miris sprzene komponente...neprocenjiv   Smile Smile

mmmm Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
A i ti si nasao sta ces da klokujes.Koliko se secam u pitanju je bio prastari pentium dxxx ili celeron d xxx,zar ne?Napajanje je bilo neki tezak kinez?Nisi nikog pitao za upute sta i kako?(da jesi verovatno bi dobio odgovor da klokovanjem tog procesora ne dobijas nista i da nije vredan truda).Ali ne.....Prekrsio si sva tri glavna pravila bezbednog overkloka.Neinformisanost(da ne kazem neznanje),lose napajanje i verovatno lose hladjenje su doveli do toga da si spalio plocu(i verovatno procesor).Izvini ali sam si kriv.Overklokovanjem starih procesora poput gore pomenutih,ili cele generacije AMD Athlon 64 se maltene nista ne postize,jer veci radni takt ne doprinosi boljim perfomansama,bar ne u nekoj vecoj meri.Kod novijih generacija procesora je vec potpuno drugacija stvar.Ukolko se ispostuje par bitnih pravila(kvalittno,brendirano napajanje,dobro hladjenje i osnovno poznavanje materije),overklok je poprilicno bezbedana rabota,koja se itekako isplati.Razlika je daleko veca od tih 5-6%.Pozdravi tog coveka,pretpostavljam da je to bio prodavac u nekoj radnji koji te je odgovorio od overkloka da bi kupuio novi procesor?Sto se tice tvoje trenutne konfiguracije,imas solidno hladjenje,ali ukoliko si je opet prikacio na nekog kineza.....Nemoj da ponovo bude igracka placka.
@chelavi1 ukoliko vec ne podrzavate edukaciju ljudi u vezi overkloka,otkljucavanja zakljucanih jezgara na phenom II x2 procesorima i slicno ne bi bilo lose da ljude uputite na forume gde ce dobiti odgovore na sva pitanja koja ih interesuju.Jer ovo savetovanje preko pm uopste nije pametno.Kao sto rece moonray,dve glave su pametnije od jedne.Hipoteticki mogao sam biti pametnjakovic koji bi mu savetovao da rokne napon za cpu na 1.7v,posle cega bi procesor postao fin pescani privezak za kljuceve,spalio bi ga trenutno.A kako bi sve odradili ispod zita,ovaj preko pm,niko ne bi video kakvu sam mu nebulozu predlozio i ne bi mogao da me ispravi.
Par korisnih linkova
http://forum.benchmark.rs//
http://www.pcaxe.com/forum/index.php
http://www.hwgurus.com/forum/
 Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
A i ti si nasao sta ces da klokujes.Koliko se secam u pitanju je bio prastari pentium dxxx ili celeron d xxx,zar ne?Napajanje je bilo neki tezak kinez?Nisi nikog pitao za upute sta i kako?(da jesi verovatno bi dobio odgovor da klokovanjem tog procesora ne dobijas nista i da nije vredan truda).Ali ne.....Prekrsio si sva tri glavna pravila bezbednog overkloka.Neinformisanost(da ne kazem neznanje),lose napajanje i verovatno lose hladjenje su doveli do toga da si spalio plocu(i verovatno procesor).Izvini ali sam si kriv.Overklokovanjem starih procesora poput gore pomenutih,ili cele generacije AMD Athlon 64 se maltene nista ne postize,jer veci radni takt ne doprinosi boljim perfomansama,bar ne u nekoj vecoj meri.Kod novijih generacija procesora je vec potpuno drugacija stvar.Ukolko se ispostuje par bitnih pravila(kvalittno,brendirano napajanje,dobro hladjenje i osnovno poznavanje materije),overklok je poprilicno bezbedana rabota,koja se itekako isplati.Razlika je daleko veca od tih 5-6%.Pozdravi tog coveka,pretpostavljam da je to bio prodavac u nekoj radnji koji te je odgovorio od overkloka da bi kupuio novi procesor?Sto se tice tvoje trenutne konfiguracije,imas solidno hladjenje,ali ukoliko si je opet prikacio na nekog kineza.....Nemoj da ponovo bude igracka placka.
@chelavi1 ukoliko vec ne podrzavate edukaciju ljudi u vezi overkloka,otkljucavanja zakljucanih jezgara na phenom II x2 procesorima i slicno ne bi bilo lose da ljude uputite na forume gde ce dobiti odgovore na sva pitanja koja ih interesuju.Jer ovo savetovanje preko pm uopste nije pametno.Kao sto rece moonray,dve glave su pametnije od jedne.Hipoteticki mogao sam biti pametnjakovic koji bi mu savetovao da rokne napon za cpu na 1.7v,posle cega bi procesor postao fin pescani privezak za kljuceve,spalio bi ga trenutno.A kako bi sve odradili ispod zita,ovaj preko pm,niko ne bi video kakvu sam mu nebulozu predlozio i ne bi mogao da me ispravi.
Par korisnih linkova
http://forum.benchmark.rs//
http://www.pcaxe.com/forum/index.php
http://www.hwgurus.com/forum/
 Smile
Napajanje mi je Corsair CMPSU-750TX 750W,koje inace kosta 80e,ja sam ga preko veze dobio bez PDV/a  Smile....Uzeo sam ga jer cu u skorije vrijeme da uzimam Intel I5 i novu maticnu,ram.....

Sto se tice voltaze i oc,i obavezno Prime95,i mem test i Hw monitor ili speedfan....  Voltazu(procesora) NI SLUCAJNO preko 1.5V,nemoj ni sa boljim coolerom.....(ni sa vodenim) Smile
« Poslednja izmena: 18. Avg 2010, 19:16:21 od Lazar@ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 12, S21
lazara slusaj... on je strucnjak za klokovanje ne klokljivog  Smile Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
lazara slusaj... on je strucnjak za klokovanje ne klokljivog  Smile Smile
lol Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
U pitanju je jako kvalitetno napajanje(OEM Channel Well Technology)  ,sa svojih 750w,tj 720 koje isprucuje kroz 12v grane(60A) moze da potera bez problema i neki Sli/Crossfire sistem.Takodje ima jako stabilan napon pri opterecenju i vise vrsta zastita.Jedina mana,ukoliko to uopsta i jeste mana je nemodularnost,ne znam ko ti je sklapao masinu,ali verovatno se posteno oznojio dok je potrpao sve one kablove unutar kucista.Jednom ortaku sam ovo napajanje montirao u Brizu,m**a su mi otpala dok sam mu odradio kakav takav kabl menadzment.Napajanje ti nije problem,kao ni hladjenje,sad samo ti da nesto ne uprskas Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
U pitanju je jako kvalitetno napajanje(OEM Channel Well Technology)  ,sa svojih 750w,tj 720 koje isprucuje kroz 12v grane(60A) moze da potera bez problema i neki Sli/Crossfire sistem.Takodje ima jako stabilan napon pri opterecenju i vise vrsta zastita.Jedina mana,ukoliko to uopsta i jeste mana je nemodularnost,ne znam ko ti je sklapao masinu,ali verovatno se posteno oznojio dok je potrpao sve one kablove unutar kucista.Jednom ortaku sam ovo napajanje montirao u Brizu,m**a su mi otpala dok sam mu odradio kakav takav kabl menadzment.Napajanje ti nije problem,kao ni hladjenje,sad samo ti da nesto ne uprskas Smile
Kablove sam ubacao jedno dobrih dva sata,ima kablove kao da daje napon od 10kw a ne 720w.... Smile
Ali odlicno sluzi posao... Smile
Stize vodeno hladjenje(polovno 70e).....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 20:29:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.