Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 22:08:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Glasanje
Pitanje: Koga vise gotivite?
Bora Djordjevic
Djordje Balasevic
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Corba ili Balasevic  (Pročitano 24872 puta)
Poznata licnost

...ko ovde ne poludi, taj nije normalan...

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3348
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung SGH-E730
Znam da ni "Suncokreti" ni "Rani mraz" nisu hteli da snime "Lutku sa naslovne strane", a Balasevic Bori nije dozvoljavao da se barem malo vise eksponira u "Ranom mrazu" (Bora je pevao samo pratece vokale)... zato je Bora posle manje od mesec dana napustio napustio Balasevica i zajedno sa Misom, Rajkom i Vickom (grupa "S.O.S.") osnovao "Riblju corbu" i izdao singl "Lutka sa naslovne strane"/"On i njegov BMW"
A Bora je o "Ranom mrazu" rekao: "Ja sam u toj grupi proveo 24 dana, i za to vreme se nisam treznio. Potpuno usputan posao. Kada sam shvatio da od mojih autorskih pesama nema nista zahvalio sam se na saradnji."
p.s. mislim da je neka rasprava apsolutno nepotrebna, njih dvojca se mnogo razlikuju... Bora na direktan i ostar nacin prenosi poruke vecine svojih pesama, ali ima i nekih koje imaju skrivenu poruku iako izgledaju kao direktne i jednostavne za razumevanje... i ima mnogo tvrdji zvuk... dok Blasevic, bar po meni, nije toliko za slusanje vec za citanje...
« Poslednja izmena: 03. Avg 2007, 12:41:23 od baumann »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2147
Zastava Planet Earth
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
... dok Blasevic, bar po meni, nije toliko za slusanje vec za citanje...

Ovo pokazuje da ces uskoro poceti da ''citas'' Balasevica, sto mene vrlo raduje Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

...ko ovde ne poludi, taj nije normalan...

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3348
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung SGH-E730
vec sam ga citao (nisam knjige), ali sam citao njegove pesme na netu... postujem ga kao pesnika... ali mi se vise (mnogo vise) svidja Bora (to je vec stvar licnog ukusa)...

p.s. to sto si stavio "citas" pod navodnike mislim da znam na sta si mislio... "citam" ga i na taj nacin...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Bora je dobar muzičar, ali je istovremeno i veliki primitivac, a Đole je živa legenda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Prezir

U ovom vremenu imam status stoke
Traže da budem onaj koji kleči
I da, u stvari pevam karaoke,
Tuđu muziku i tuđe reči.

Prezir počinje kada sve shvatiš
I kada smrad do tebe dopre,
Požuriš da svoje račune platiš
I da deponiju napustiš što pre.

Đavo sa crveno-crnim plaštom
Slobodno šeta rajskom baštom,
Opet su trgovci ispred hrama,
Mnogo zle krvi je među nama.

Svet se promenio, sve Juda do Jude
ološ nameće svoje ideje,
i vidim lažne i bivše ljude,
kameleone i fariseje.

Pilapi peru krvave ruke
za zverstva pronađu opravdanje
počinjem da se smejem od muke
mozak je dobio mesečno pranje.

slobodno šeta rajskom baštom,
opet su trgovci ispred hrama,
mnogo zle krvi je među nama.

Sebičan, bahat i malouman
po svetu pravi rusvaj grdan,
Sotona tvrdi da je human
i da je anđeo milosrdan.

I nož iz leđa ponovo vadim,
nada je smenjena razočarenjem,
po ko zna koji put to radim
bez trunke mržnje, sa prezrenjem.

slobodno šeta rajskom baštom,
opet su trgovci ispred hrama,
mnogo zle krvi je među nama.

ko nije preslusao ovu pesmu mnogo je propustio...

Pesma prezir je odlicna, jedna od boljih na trilogiji, mada po mom misljenju nema lose pesme! Cak i pesma sa porukom ima poruku!

Djole se zaklinjao Titu, a sad prica da mu je to najveca greska u zivotu! Bora je od pocetka furao anti-tito stil. Imate pesme "Al Kapone, Zikica Jovanovic Spanac, Tito je vas, Clan mafije....". Bora nije menjao mishljenje, a Djole se dao izmanipulsati!
« Poslednja izmena: 04. Avg 2007, 15:00:51 od OrpheuS »
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kere laju kad koga ne poznaju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1410
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Samsung D900
Ne priča da mu je to najveća greška u životu, samo se čudi što su se svi tako uhvatili za to. Titu je pjevao prije više od 20 godina i, kako kaže, da ga je ubio prije 20 godina, do sad bi već izašao iz zatvora...
Uostalom, oni ne treba da ti vode državu, treba da te zabave, treba da napišu nešto u čemu ćeš da uživaš, što je bitno kome su i kad šta pjevali?
IP sačuvana
social share
"Vi mozete da uzmete akvarijum i od njega da napravite riblju corbu, ali ne mozete od riblje corbe da napravite akvarijum! Skuvali ste ribe - gotovo je! To je istorija!"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Stigao mi je mail, eno kuce jale na POP-a....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 748
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Samsung 6
Bora je sirovi Balkanac, i to ne zelim da kazem u nekom grubom i negativnom kontekstu vec je to jednostavno tako. Obozavam Corbu i sve njegove pesme, ima svoj stil, prepoznatljiv je ali mu zameram sto je na kraju poceo vise da se bavi politikom nego da pise pesme.
Trilogija je prilicno podbacila, mislim da je Bora vec odavno rekao sve sto je ima i da je sve sto je radio poslednjih godina izvestaceno i cini mi se nekako na silu. Ipak ne smemo zaboraviti njegove pesme kao sto su Lutka, Rekla je, Andjele, Ravnodusan prema placu , Dva dinara druze, i da ne nabrajam..... Moram glas da dam Balasevicu jer je on opet malo vise pesnik nego Bora. Vecini je jasno sta hoce da kazu i jedan i drugi ali oni to prezentuju na dva razlicita nacina.Bora je direktan. sirov, vise prost, sto kod Balasevica nije slucaj, on ti to tako lepo upakuje cak i u pesmu sa izmisljenim likovima da na kraju ne znas dal' to stvarno nije tako bilo  Smile
U ranoj mladosti vise sam gotivio Corbu jer mi je bio zanimljiviji, ali sto sam stariji sve vise shvatam tezinu Djoletovih tekstova i da ti kazem derane ima tu jakih misli....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Џукеле ће ме докусурити...

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5780
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Alcatel OT 800 Tribe
Corbu obozavam i stoga moj glas ide Bori. Smile

Istina da je Bora od pocetka 90-ih poceo da nazaduje (u odnosu na 80-te i kraj 70-ih), sto ne znaci da nije dobar. Ali ranijih godina Corba je bila neprikosnovena na domacoj rock sceni. Cinjenica da je Dzindzer svirao u (po meni) nasem najvecem heavy metal bendu "Rok Masina" dokazuje da Corba ima grupu izvanrednih muzicara. Uz njega naravno Misa, Vicko, ranije Rajko, Bajaga, Cutura...
Balasevica cenim, ali mi ne lezi tako kao Corba, mada ima izuzetno dobrih pesama.  Smile
IP sačuvana
social share

Speed kills, drive 2cv and live forever.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Rock 'n' Roll Rules!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11
Zastava Niska Banja
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6030
Bora je najbolji tekstopisac. Da mu das rec Burek ima da ti napise boli glava pesmu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Џукеле ће ме докусурити...

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5780
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Alcatel OT 800 Tribe
Jashta!  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Speed kills, drive 2cv and live forever.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 22:08:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.