Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 20:09:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Glasanje
Pitanje: Koga vise gotivite?
Bora Djordjevic
Djordje Balasevic
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Corba ili Balasevic  (Pročitano 24766 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6212
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Eto, sramota je porediti Balasevica sa Jesenjinom, ali je sasvim primereno porediti ga sa Hitlerom (dokle ide ljudska zavist). Usput ovde su neki bili na njegovim koncertima iako im je omrazen !? !? !? Zatim, vrlo je cudno odakle pare nekome ko je odrzao preko 100 (ne 5, ne 10, nego sto) koncerata samo u Beogradu, normalnije je kad neko sa Pinka odrzi koncert u mesnoj zajednici i odmah kupi stan. Sto se tice razlaza nije tacno gore navedeno , vec se jednostavno nisu muzicki slagali (pricali su o tome i Djole i Bora mnogo puta) i iza sebe su ostavili samo jedan zajednicki singl "U razdeljak te ljubim". Pema "Racunajte na nas" je dosla kasnije o kojoj je Djole u svojoj knjizi napisao:

"Ma, godine su prosle puna muka i svima njima, svi su oni stajali mirno dok zbori Tito, da bi posle sve brze i brze letele njihove krampe, samo sto se to zataskalo. Ali necu dalje da denunciram, ko mi je uostalom kriv, moje pesme se naprosto duze pamte, sta god da im je tema, u tome je jedini nesporazum..."

P.S. Nekom je uzor Dostojevski, a nekom Legija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 126
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@dzh
Nije me stid jer to nisam ni uradila. Da si ti malo pazljivije procitao moj post video bi da ne poredim njihovu umetnost, vec zelim da ukazem na dvojne arsine. Pisci koje sam nabrojala, ocenjuju se po kvalitetu dela, a ne licnosti - tako smatram da bi i Balasevic (kao i svaki drugi pisac ma koje kategorije) trebao da ima isti tretman.  Dakle, nije me stid jer si promasio poentu ili nisi pazljivo citao moj post.

@Shaka
Citat
Irenice - kada si savremenik i sunarodnik nekog umetnika, gotovo je nemoguce posmatrati njegov karakter odvojeno od njegovog dela..

Smatram da je Balasevic pravio greske uplitanjem u politiku. Takodje ne smatram sve njegove pesme vrhunskim (Devedesete, SugarRap i slicno su po meni promasaji).
Ipak, ja se ne slazem sa tvojom konstatacijom - Ja posmatram Balasevica samo kroz njegove najbolje pesme koje odisu kreativnoscu i originalnoscu.
Tvoja tvrdnja navodi na zakljucak - sahranimo ga jer ga poznajemo i ne volimo zbog njegovih karakternih osobina, a na kvalitet njegovog dela se necemo obazirati (to cemo ostaviti onima koji mu nece biti savremenici i koji ce ga priznati kao umetnika zato sto nisu optereceni teretom aktuelne politike i mrznje koju ona stvara).
Ja se trudim da pristup delu bilo kog umetnika cinim bez ikakvih predrasuda kako bih zadrzala objektivnost u oceni kvaliteta dela.
Tvoje poredjenje sa Hitlerom zaista smatram neadekvatnim, jer poredis jednog psihicki poremecenog ubicu i pisca koji (uz neke nesrecne izlete) pise uglavnom o ljubavi. Ipak, posto si samo hteo da jasnije ukazes na poentu odgovoricu ti - Ne verujem da je njegov mozak mogao proizvesti nesto kreativno ali bih se svojski trudila da analizi potencijalnog "umetnickog" dela pridjem bez predrasuda. Ako bi se slucajno i desilo da u njegovoj slici pronadjem nesto vredno, to i dalje nece popraviti moj utisak o tom tiraninu. Delo analiziram kroz samo delo, a coveka kroz njegove postupke.                      Pozdrav
« Poslednja izmena: 17. Mar 2007, 16:57:57 od Irenica80 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Japanac se ubio jer je voz kasnio 30sec.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 391
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
SonyEricsson 
Posto se porede pre svega dva pesnika koji sami pisu svoje pesme uvek Balasevic. Njegovi tekstovi su koliko god jednostavno zvucali, ipak emotivno dosta ispred Borinih. Plus jedan umetnik bi morao da ima jako visok stepen svesti, a to Bora apsolutno nema. On ima nesto drugo, a to niko ne bi pozeleo da dozivi. U svakom slucaju nijedan ni drugi mi se ne svidjaju kao ljudi a Bora pogotovo sto konstantno laze kako dune vetar, ali kad bi se glasalo a glasa se uvek Balasevic koji je inace blizi malo kompleksnijim osobama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

...za tebe sam Shapke!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
mob
Samsung , dobio od MTS-a
Sto se tice razlaza nije tacno gore navedeno , vec se jednostavno nisu muzicki slagali (pricali su o tome i Djole i Bora mnogo puta) i iza sebe su ostavili samo jedan zajednicki singl "U razdeljak te ljubim".

Ako me pamcenje sluzi (a sluzi me) Bora je taj "razlaz zbog muzichkog neslaganja" opisao ovako - Tito je gost manifestacije na kojoj nastupaju mladi bendovi, oni otpevaju 2-3 pesme i sidju sa bine, a onda se Djole vrati sa gitarom i peva josh po sata socijalistichko-propagandne pesmice...
IP sačuvana
social share
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.

Smoke-free with the eGo-T
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 461
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia N73
@dzh
Nije me stid jer to nisam ni uradila. Da si ti malo pazljivije procitao moj post video bi da ne poredim njihovu umetnost, vec zelim da ukazem na dvojne arsine. Pisci koje sam nabrojala, ocenjuju se po kvalitetu dela, a ne licnosti - tako smatram da bi i Balasevic (kao i svaki drugi pisac ma koje kategorije) trebao da ima isti tretman.  Dakle, nije me stid jer si promasio poentu ili nisi pazljivo citao moj post.

Stvarno ne zelim da ulazim u raspravu oko jednog Djordja Balasevica, mozda neko shvati to kao da branim Boru Djordjevica sto mi nikako nije cilj. Razlika izmedju Lorke, Rakica i koga vec si pomenula je ta sto su iza njih ostala velika umetnicka dela, a iza Balasevica ce po svemu sudeci ostati prica da je uvek bio naklonjen nekoj jugoslovenskoj ideji i da je menjao svoja politicka uverenja po tome koja stranka je na vlasti i u kom gradu svira. Ti ne mozes sagledati umetnost savremenika i nekoga ko je ziveo pre tebe. Dvojni arsini? Poredjenje sa Rakicem, Jesenjinom adekvatno, a sa Hitlerom ne?
Citat
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Carpe Diem

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1267
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 1100
balasevic. onog boru ne mogu da smislim nikako
IP sačuvana
social share

Is Google God? The Church Of Google believes a convincing argument can be made stating that the search engine Google is the closest mankind has ever come to experiencing an actual Deity.

If i have to find jesus, does that mean he's hiding? - "Come out, come out, wherever you are... oh, you’re on the cross again. Damn it jesus, you suck at hide and seek."
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Bora je za mene bolji od Djoke mada ih volim obojicu. Bora je taj uz koga sam odrastao i cije pesme su mi oduvek bile inspiracija.
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko ume da voli, ne bi trebalo ništa drugo da radi.

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 4472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Bora je za mene bolji od Djoke mada ih volim obojicu. Bora je taj uz koga sam odrastao i cije pesme su mi oduvek bile inspiracija.

Kaze odrastao covek kome na majci pise Antraks i drzi nesto nalik na lightsaber u ruci...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 20974
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia N95
Djordjevic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Vojvodin drugar !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 58
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson w 300 i
balasevic
IP sačuvana
social share
Čuvam Vojvodu ko oči u glavi,gdje je Vojvoda tu sam i ja-Meša Memara !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 20:09:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.