Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
- Pre postavljanja pitanja, pročitajte "Najčešća pitanja korisnika" i ConQUIZtador Help!
- Prijave nedoličnog ponašanja igrača možete obavljati na način opisan ovde. Samo i jedino tako.
- Pregledajte forum, pročitajte top teme i tek nakon toga, ukoliko ne pronađete traženo - otvorite novu temu.
- Pročitajte pravilnik foruma, jer svaka kuća ima kućni red, a grubi prekršaji se ne tolerišu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 149 150 152 153 ... 212
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ConQUIZtador: Pitanja korisnika i prijava gresaka  (Pročitano 306386 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Variety is the spice of life

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 17382
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
SonyEricsson W610
Boza ima mali procenat alkohola, manji od piva uglavnom, ali ipak ima.
Evo citata sa vikipedije:  "It has a thick consistency and a low alcohol content (usually around 1%), and has a slightly acidic sweet flavor."

Mozda bi trebalo da se drugacije formulise ovo 3. pitanje. Pokusacu. Ako ne -  nista. Hvala na odgovorima! Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Prijavljujem grešku kod pitanja "Do koje dubine , u metrima, rone borbene nuklearne podmornice..." (nešto u tom stilu).
 Kao tačan odgovor se navodi 600, što nije tačno. U knjizi Boška Antića "Podmornice" stoji da sovjetska klasa "Alfa" napadnih nuklearnih podmornica ima dubinu ronjenja do 700 metara ili klasa "Sierra" do 650 metara (potvrdu za ovo baš i nisam našao na netu).
ili   http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_submarine_K-278_Komsomolets , čak 1300 metara.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Слушао сам само крај данашњег интервјуа на радиу Студио б, жао ми је што нисам могао да будем присутан и угостим главног администратора Конквистадора јер сам и ја део те редакције. Све сте могли тамо да чујете, на пола питања одавде је одговорено Smiley
Iskreno, bio sam prilicno iznenadjen kad su me pozvali, ali mi je stvarno bilo lepo i prijatno, a nadam se da je i zvucalo ok Smiley Nikad ranije nisam bio na radiju Smiley Na TV dosta puta, ali na radiju nikad  Smile
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
ja nemam pitanje al imam jedan prijedlog.

umjesto ovih boja (zuta, crvena, zelena) zasto ne stavite boje crvena, plava, bijela?

jos da podesite da gore bude crveni, u sredini plavi i na dnu bijeli igrač :idea:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Na to ne mozemo da uticemo, nazalost Smile ... bila je takva ideja...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Citat: OmerEkić link=topic=443553. msg7515193#msg7515193 date=1252766627
Citat: Tungare link=topic=443553. msg7512720#msg7512720 date=1252704128
Kviz je apsolutno Resavskog karaktera.  Najvise se zasniva ko ce najbrze da lupi nesto.  Pitanja su velikim delom napravljena sumanutim prepisivanjem iz enciklopedija.  30% je eduktivnog karaktera iz opste kulture.  Ja razumem da tu postavlja pitanja ko stigne ali ne razumem kako se ne selektuje od strane supervizora (mada,ne verujem da imate takvog).  Mislim da najveci poznavaoci odredjenih oblasti ne znaju odgovor na mnoga pitanja.  Uprkos tome najvece neznalice principom Resavske skole kao i pukim lupetanjem,svojim neznanjem dominiraju na ovom kvizu.  Ne shvatam ja sve to preozbiljno ali od preozbiljnog i neozbiljnog je velika razlika.  Dodjem malo da se zabavim,nesto naucim,saznam i onda se iznerviram zbog stupidnih pitanja.  Ako Ivan na TV-u propagira burek kao progresiju onda nek se potrudi da mu kviz definitivno ne povuce u regresiju.
Ovo je zanimljiv i nimalo usamljen stav; ljudi svašta rade da opravdaju svoj plasman.  Pošto sam jedan od onih koji dominiraju kvizom, ne znam da li spadam u najveće neznalice, ali danas sam imao zanimljiv slučaj.  Jedan od protivnika (sa PI od oko 6. 500), nezadovoljan što skoro stalno dajem tačne ili jako približno tačne odgovore, proglasio me je prevarantom i čovekom koji ima uvid u bazu pitanja.  
Naravno, ovo je besmislica.  Drugo, čak i da neko ima uvid u bazu (koliko sam pročitao, uvid imaju samo moderatori RASMC i SerbFigh), ko može da zapamti odgovore na 30. 000+ pitanja osim ako i pre nije znao većinu toga.
Meni lično najsmešnije je bilo što je moju ''prevaru'' ilustrovao podsmešljivim reakcijama na tačne odgovore na dva pitanja koji zaista spadaju u opšte obrazovanje, praktično must know za nekoga ko hoće na kvizove.  Ne bih da otkrivam sadržinu pitanja, ali na primer, u jednom je bilo reč o kultnom starijem filmu, za koji on očito nije nikada čuo.  Poenta je da ljudi i kultne pojmove proglašavaju za besmilene, samo zato jer oni nisu čuli za njih, pri čemu se očito radi o osobama plitkog znanja.
Sve u svemu, umesto da poradiš na sebi i popraviš znanje, lakše je vikati: ''Držite lopova!''.
Ma sve je to u redu i nista nije u redu. Ako govorimo o eukaciji onda je red da se u ostavljanju pitanja o odredjenim licnostima bar stavi njihovo zanimanje ili kakva opsta karakteristika. Primetio sam da 90% ljudi nema pojma ko je osoba o kojoj je postavljeno ppitanje vec se sve zasniva u brzom kucanju odgovora sa nasumicnim odgovorom. Danas sam u 10 razlicitih pitanja pitao ljude ko je osoba o kojoj je postavljeno pitanje i odgovor je bio "nemam pojma"!To svakako nije nikakva edukacija i ne ostaje upamceno kao znanje vec lupetanje.
Ono sto je takodjer simptomaticno je upravo to udruzivanje protiv 3.  protivnika a cesto na osnovu "muvanja" zenske osobe" Takodjer sam primetio da postojie ista pitanja sa razlicitim odgovorima. Ne mogu svaki put da skljocam i usnimim to.  Pitanja o ulogama i replikama iz domcih filmova su stvarnho pateticna. Kao da se cela kinematografija Evropskog i svetskog filma zasniva na domacim filmovima kao i prahistoriskim serijama domace produkcije. Kada sam po prvi put dosao na kviz bio sam odusecljen ali vec posle par dana sam shvatio princip.
Izvinjavam se ali ovaj kviz lici na virtualni buvljak neznanja.  Pa pobogu,da li ste u jednom jedinom TV kvizu videli toliko pitanja iz istorije sporta,tabloidskih ppitnja o folk pevacima i pesmama. Uorno mi je u glavi pitanje koje je boje crna mamba? Dati tcan odgovor je Zelene ali to je nepotpuno pitanje jercrna mamba je dobila ime po boji usnene duplje. Inace, mamba moze biti maslinasto zelene,sivo zelene,sivo braon i srebrno metal boje.  OVO JE ONO CEGA SE SECAM. AKO SVAKI PUT MORAM PRINT SCREEN ONDA DZABA KVIZ. Nemojte da upropastite i ovo malo opste kulturnog znanja koje se rapidno gubi medju mladima Srbije jer cemo se vratiti u devedesete gde ce upravo status biti merilo znanja a ne samo znanje. Voleoo bih da sednem i igram i ne nerviram se zbog nebuloza koje tamo procitam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Primetio sam da 90% ljudi nema pojma ko je osoba o kojoj je postavljeno ppitanje vec se sve zasniva u brzom kucanju odgovora sa nasumicnim odgovorom.
Ok, 90% ljudi su neznalice. Oni nisu u top 100 korisnika u igri, i to sto pogadjaju sigurno ih nije daleko dovelo.
Ako stvarno mislis da neko moze da pobedjuje i bude dobar naosnovu pukog pogadjanja, niko ti ne brani da probas...
Citat
Takodjer sam primetio da postojie ista pitanja sa razlicitim odgovorima.
Postoje skoro ista pitanja sa razlicitim odgovorima, ali ona nisu ista.
Postoji sigurno i nekoliko duplih pitanja koja imaju razlicite odgovore, ali to je prosto prihvatljiva greska.
Citat
Pitanja o ulogama i replikama iz domcih filmova su stvarnho pateticna.
Pateticna? Ti imas ozbiljan problem u komunikaciji.
Citat
Kao da se cela kinematografija Evropskog i svetskog filma zasniva na domacim filmovima kao i prahistoriskim serijama domace produkcije.
Ima sasvim dovoljno pitanja vezanih sa stranu kimenatografiju, a ona vezana za domacu ogromnoj vecini su daleko interesantnija.
Citat
Izvinjavam se ali ovaj kviz lici na virtualni buvljak neznanja.
Svako ima pravo na svoje misljenje...
Ako ti se ne svidja, nije problem... Ne moras da igras... Jako puno ljudi igra, znaci da im se dopada...
Citat
Pa pobogu,da li ste u jednom jedinom TV kvizu videli toliko pitanja iz istorije sporta,tabloidskih ppitnja o folk pevacima i pesmama.
TV kvizovi su za najbolje koji prodju testiranja, ovaj kviz je za sve.
Citat
Nemojte da upropastite i ovo malo opste kulturnog znanja koje se rapidno gubi medju mladima Srbije jer cemo se vratiti u devedesete gde ce upravo status biti merilo znanja a ne samo znanje.
Jeste... Conquiztador ce biti kriv sto su nam deca alava, besna, neizivljena i glupa...
Conquiztador ce Srbiju vratiti u 90te.
Citat
Voleoo bih da sednem i igram i ne nerviram se zbog nebuloza koje tamo procitam.
Ako ces ovako da castis svaki put kad se obratis, bolje nemoj da sedas da igras...
Zbog sebe.. meni ne smeta kad procitam, samo mi je malo degutantno...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

May God have mercy upon my enemies 'cause I won't

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple iPhone 7
e...kad igrate kviz npr Visoki napon što ne pitate Dekija (mada on ne sastavlja pitanja) što vam je uvalio baš to pitanje kad to ne spada u opštu kulturu. Sećam se kad je jedan u Keš taksiju rekao da je Čerčil bio premijer Rusije.. eto za njega je to bilo debilno pitanje koje nema veze sa opštom kulturom Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Registrovao sam novi nick i igrao sa njim, odjavio se i sada nece da mi prihvati pass.  Odem da mi stigne novi na mail, ali mail koji mi stize sa ovog foruma je prazan tj samo pishe "Dobrodosli K".  Hvala unapred na pomoci
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Probaj sad... nadam se da sam ispravio...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 149 150 152 153 ... 212
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.