Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
- Pre postavljanja pitanja, pročitajte "Najčešća pitanja korisnika" i ConQUIZtador Help!
- Prijave nedoličnog ponašanja igrača možete obavljati na način opisan ovde. Samo i jedino tako.
- Pregledajte forum, pročitajte top teme i tek nakon toga, ukoliko ne pronađete traženo - otvorite novu temu.
- Pročitajte pravilnik foruma, jer svaka kuća ima kućni red, a grubi prekršaji se ne tolerišu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 170 171 173 174 ... 212
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ConQUIZtador: Pitanja korisnika i prijava gresaka  (Pročitano 303369 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Dok ne osvezi memoriju...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
Pozdrav veliki! Prvi put se javljam na forum, nadam se da nisam promašio temu.   

@SerbianFighter: Znam da je pitanja malo i da počinju da se ponavljaju, ali da li mogu da se zabrane pitanja tipa: "Koje mesto Tanzanija zauzima po proizvodnji rezanaca za supu?" i sličnih koja se ni ne oslanjaju na neku opštu kulturu i obrazovanje, nego na statističke tablice? Kao i pitanja tipa "Koje mesto zauzima Orden zasluga za bratstvo i jedinstvo sa srebrnim vencem među ordenima SFRJ?"

Kad vidim takva pitanja, pomislim da bi bolje bilo da je bilo napisano: "Pogodite broj iz intervala 1-200" ili "Pogodite broj iz intervala 1-30".   Ona se jednostavno ne tiču opšteg znanja i opšte kulture, nego se baziraju na tablicama koje ni njihovi sastavljači ne znaju napamet, jer ih ima na hiljade.   Naročito ako se radi o onih 70-80% mesta u tablici koja ne zalaze ni u vrh ni u dno.  

Stvarno treba imati ideje za postavljanje pitanja i znam da to nije lako.   .   .    poslao sam i prihvaćeno mi je 15-tak i znam da se oko toga treba pomučiti, da pitanje ima smisla i da zahteva upućenost u pojedinu oblast da bi se na njega odgovorilo.    Ali stvarno nije fazon da sad npr.    pronađem na internetu statističku tabelu za npr.    pismenost u svetu ili listu svih dobitnika Nobelove nagrade iz fizike od 1895.    do danas, pa da odatle pošaljem po 20 pitanja.    Ne znam da li je još ko ovo pominjao i da li je nekome zasmetalo.    
« Poslednja izmena: 18. Okt 2009, 22:49:47 od Biberović »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
SonyEricsson 
Složio bih se s Biberovićem, no da sad ne duljim njegovu opservaciju, imao bih jedno pitanje i jedan prijedlog.

a) pitanje

Budući da zbog obveza ne stignem igrati onoliko često koliko bih volio, primjetio sam da mi padaju lojality-points. To me ne brine zbog statusa ili zbog toga što se bojim da se neću javljati na statističkim listama, nego me zanima hoće li to utjecati na broj pitanja koja mogu poslati. Iz pravilnika sam zaključio da broj pitanja koje korisnik može poslati ovisi isključivo o broju ukupno odigranih partija, ali bih želio biti siguran.

b) prijedlog

Budući da se kviz već afrimirao i da su igrači koliko vidim dobro upućeni u pravila i mogućnosti u kojima se administratori kreću obzirom na mađarsku središnjicu, predložio bih da se otvori posebna tema vezana samo za pitanja. Možda bi se u direktnom razgovoru igrača, njihovim prijedlozima i međusobnim savjetima moglo malo-pomalo doći do nekakvih okvira u kojima bi se pitanja postavljala, administratori bi mogli utjecati na članove da šalju pitanja iz područja koja su eventualno "tanja" i sl. Na istom mjestu bi se mogle rješavati i žalbe i ostalo. Priznajem da je prijedlog možda neopravdan, ali postavljam ga iz razloga što sam trenutačni topic shvatio kao nekakav uvod u igru, gdje bi igrači rješavali probleme s kojima se susreću na samim počecima igranja. Nažalost čini mi se da se prvenstveno pretvorio u prostor gdje se žale oni koji bivaju izbačeni sa chata ili oni koji ne uspijevaju na aukcijama, tako da je nama koji smo zainteresirani baš za samu igru često teško doći do konkretnih prijedloga, koji sigurno zaslužuju detaljniju raspravu, nego li o tome je li tko i kako teško uvrijedio nekog na chatu ili zašto nije uspio na aukcijama, osobito obzirom da su pravila i uvjeti davno definirani i da su trebali već biti i usvojeni.
« Poslednja izmena: 18. Okt 2009, 23:28:10 od Laslo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Budući da zbog obveza ne stignem igrati onoliko često koliko bih volio, primjetio sam da mi padaju lojality-points. To me ne brine zbog statusa ili zbog toga što se bojim da se neću javljati na statističkim listama, nego me zanima hoće li to utjecati na broj pitanja koja mogu poslati. Iz pravilnika sam zaključio da broj pitanja koje korisnik može poslati ovisi isključivo o broju ukupno odigranih partija, ali bih želio biti siguran.
CLP ima svoju ulogu, ali na to konkretno nece imati nikakvog uticaja...

Citat
Budući da se kviz već afrimirao i da su igrači koliko vidim dobro upućeni u pravila i mogućnosti u kojima se administratori kreću obzirom na mađarsku središnjicu, predložio bih da se otvori posebna tema vezana samo za pitanja. Možda bi se u direktnom razgovoru igrača, njihovim prijedlozima i međusobnim savjetima moglo malo-pomalo doći do nekakvih okvira u kojima bi se pitanja postavljala, administratori bi mogli utjecati na članove da šalju pitanja iz područja koja su eventualno "tanja" i sl. Na istom mjestu bi se mogle rješavati i žalbe i ostalo. Priznajem da je prijedlog možda neopravdan, ali postavljam ga iz razloga što sam trenutačni topic shvatio kao nekakav uvod u igru, gdje bi igrači rješavali probleme s kojima se susreću na samim počecima igranja. Nažalost čini mi se da se prvenstveno pretvorio u prostor gdje se žale oni koji bivaju izbačeni sa chata ili oni koji ne uspijevaju na aukcijama, tako da je nama koji smo zainteresirani baš za samu igru često teško doći do konkretnih prijedloga, koji sigurno zaslužuju detaljniju raspravu, nego li o tome je li tko i kako teško uvrijedio nekog na chatu ili zašto nije uspio na aukcijama, osobito obzirom da su pravila i uvjeti davno definirani i da su trebali već biti i usvojeni.
Planiram da nesto tako uradim, iako sam apsolutno siguran da ma koliko jasna distinkcija medju temama bude, barem 70% korisnika nece teme koristiti za pravu stvar, niti ce ih koristiti na pravi nacin.. sto je i glavni razlog zasto tako nesto nisam do sada napravio...

Kod:
Znam da je pitanja malo i da počinju da se ponavljaju, ali da li mogu da se zabrane pitanja tipa: "Koje mesto Tanzanija zauzima po proizvodnji rezanaca za supu?" i sličnih koja se ni ne oslanjaju na neku opštu kulturu i obrazovanje, nego na statističke tablice? Kao i pitanja tipa "Koje mesto zauzima Orden zasluga za bratstvo i jedinstvo sa srebrnim vencem među ordenima SFRJ?"
Ta pitanja se oslanjaju upravo na znanja koja smo sticali tokom zivota...
Zemlje koje su pobrojane sa pitanjima koje su po necemu u svetu, tu su jer su po tome jedinstvene ili posebne... sigurno nisu tu jer su 53. vec jer su neocekivano visoko...
Sto se SFRJ related pitanja tice... ona su spadala u elementarnu kulturu svih generacija koje su u toj drzavi odrastale...

Citat
Kad vidim takva pitanja, pomislim da bi bolje bilo da je bilo napisano: "Pogodite broj iz intervala 1-200" ili "Pogodite broj iz intervala 1-30".   Ona se jednostavno ne tiču opšteg znanja i opšte kulture, nego se baziraju na tablicama koje ni njihovi sastavljači ne znaju napamet, jer ih ima na hiljade.   Naročito ako se radi o onih 70-80% mesta u tablici koja ne zalaze ni u vrh ni u dno. 
Od korisnika se ne trazi da znaju tacno vec da, ako vec neznaju, naprave "educated guess" ... ordenje je takvo da se moze pretpostaviti, cak iako se ne zna, u kojoj je polovini ako ne i trecini ili cetvrtini liste... To je tesko pitanje, i apsolutno ne mora svako da zna... Isto sto se tice proizvodnje necega.. nataliteta, mortaliteta... covek to ne mora da zna, ali sto bolje poznaje tu regiju ili zemlju, ima vece sanse da njegov pokusaj bude blizu...

Citat
Stvarno treba imati ideje za postavljanje pitanja i znam da to nije lako.   .   .    poslao sam i prihvaćeno mi je 15-tak i znam da se oko toga treba pomučiti, da pitanje ima smisla i da zahteva upućenost u pojedinu oblast da bi se na njega odgovorilo.    Ali stvarno nije fazon da sad npr.    pronađem na internetu statističku tabelu za npr.    pismenost u svetu ili listu svih dobitnika Nobelove nagrade iz fizike od 1895.    do danas, pa da odatle pošaljem po 20 pitanja.    Ne znam da li je još ko ovo pominjao i da li je nekome zasmetalo.   
Krenemo li logikom kome sta smeta, sva pitanja ce biti izbacena jer ce se za svako naci neko kome to nwe odgovara, ili mu je glupo ili nezanimljvio ili kako god...

Sto su pitanja o SFRJ, to su komunjare... Zato sto je to deo nase istorije.
Sto su pitanja o Beogradu, Srbija nije Beograd... Nije, ali je Beograd 30-40% Srbije.
Sto su pitanja o sportu... Zato sto je i to deo aktuelnosti koje nas okruzuju...
Sto su pitanja o domacim tv serijama... Zato sto su to ubedljivo najgledanije TV serije...
Sto su pitanja o hemijskim elementima... Zato sto ne postoji ni jedna osoba koja je zavrsila osnovnu skolu koja nije mogala da nauci barem 30-40% sistema.
Sto su pitanja o manastirima... Zato sto su ti manastiri mozda najvazniji deo nase bastine...
Sto su pitanja o nagradama... Zato sto su te nagrade bitne...
i tako dalje i tako dalje...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

još uvek za tobom ludak

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 7938
Zastava Пало Алто
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
LG g5
zelio bih da prijavim pitanje
ali ne znam kako glasi ide nekako kako se zove  banja u podnozju guceva
ja msm da je tacan odgovor koviljaca
a tamo je stavljen drugi odgovor
IP sačuvana
social share
Facebook community manager

Burek filmski magazin No.1
Burek filmski magazin No.2

* - Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot.
* - I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
* - Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
* - Istorija dokazuje da istorija može da dokaže sve.
* - Sky is the limit.
* - Postoje ljudi kojima su potrebni ljudi da im budu potrebni.
* - Ono što volimo da mislimo o sebi i ono što zaista jesmo retko kada imaju išta zajedničkog.

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
@SerbianFighter: Slažem se sa objašnjenjem i dopada mi se ono obrazloženje za 'educated guess', ali ne govorim o tome i takvim krajnostima, već samo da se spreči da neko, na primer, pronađe na Internetu kojekakve rang-liste i postavlja po nekoliko pitanja nasumice odatle.

Na primer, za ordenje SFRJ, kao da je za svaki od tih 27-8 ordena postavljeno po jedno pitanje, koliko se često ponavljaju.  Gotovo u svakoj drugoj-trećoj igri uleti po jedno pitanje vezano za njih.  Nije ni to problem, šabloni se lako uoče i ništa lakše nego imati sve vreme otvoren tab sa periodnim sistemom elemenata i tab sa listom ordenja SFRJ. . .  mada priznajem da ne znam da su ikada bili deo opšte kulture i obrazovanja iako pripadam relativno starijoj generaciji.

Dakle, da ne gnjavim i ja previše, nisam protiv teških pitanja niti protiv usko specijalizovanim pitanjima. . .  i sam imam oblasti gde sam jak i gde sam slab, nije u tome poenta.  Poenta je u tome što mislim da postoje i pitanja vrlo niskog kvaliteta i da tu spadaju ona koja se 'štancuju' tako što neko pronađe neku zanimljivu stranicu ili rang listu, pa to iskoristi da postavi hrpu pitanja odatle.  

Ne insistiram, ne bunim se, niti mi preterano smeta, nego onako, samo pomalo. . .  Igra mi se dopada, lepo 'ubije' po 15-20 minuta dnevno i ovo pišem čisto kao jednu zamerku koju sam primetio, pa ako neko smatra da ima smisla, da to podrži, a ako i nisam u pravu, neka ne.  U svakom slučaju pozdrav.  :)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 98
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Dobro je objasnio Serbian Fighter za pitanja iz opste kulture o SFRJ-u (mada bih ja to izbacio), za serije, hemijske elemente, sport i sl. Sve to treba da stoji, ali stvarno ne vidim vaznost pitanja "Koje je po duzini pruga moskovski metro u svetu ili milanski, tokijski i sl.

Drugo, tu su pitanja postavljena gramaticki neispravno, recimo. Koliko sinova je imao taj i taj kralj ? Odgovor je recimo 2. Onda pitanje mora da bude postavljeno sa "Kolio sina" jer je 4 sina, 5 sinova. Cesto pogodim sluzeci se time, ali cesto su pitanja gramaticki neispravno postavljena i to me zbuni.

Btw. da se vratim na SFRJ. Bolje da su tu pitanja vezana za bivse kraljeve, prva Jugoslavija, druga, treca, a ne pitanja za ordenje koje i oni sto su ga iskovali ne znaju cemu sluzi.

Pozdrav.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Igra mi se stvarno svidja i zaista svaka vam cast  sto ste omogucili i da je mi u srbiji igramo.  .  .  nadam se da cete u buduce raditi da poboljsate igru do perfekcije.  .  .  Sad imam jednu primedbu par puta mi se desilo da igram protiv ljudi koji znaju odgovor na svako pitanje ali bukvalno znaci ponudjena 4 odgovora to i ajde da razumem ali svako pogadjanje je tacnoo!!!!To je sigurno zbog toga sto se pitanja ponavljaju razumem da se to ne moze tek tako popraviti ali samo zelim da skrenem paznju na to.  .  .  pozzz
« Poslednja izmena: 19. Okt 2009, 05:21:47 od jaksa90 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Drugo, tu su pitanja postavljena gramaticki neispravno, recimo. Koliko sinova je imao taj i taj kralj ? Odgovor je recimo 2. Onda pitanje mora da bude postavljeno sa "Kolio sina" jer je 4 sina, 5 sinova. Cesto pogodim sluzeci se time, ali cesto su pitanja gramaticki neispravno postavljena i to me zbuni.

Ako hoces da na srpskom jeziku gramaticki ispravno postavis pitanje, moras znati i odgovor na njega. Smile Dobar vic Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
@Biberović
Nemoguce je napraviti 40000 pitanja visokog kvaliteta... i to sto ima generickih je neophodnost...

@jaksa90
Postoje ljudi koji znaju daleko vise nego prosecan covek... Sto se i vidi lepo po listama...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 170 171 173 174 ... 212
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.