Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
- Pre postavljanja pitanja, pročitajte "Najčešća pitanja korisnika" i ConQUIZtador Help!
- Prijave nedoličnog ponašanja igrača možete obavljati na način opisan ovde. Samo i jedino tako.
- Pregledajte forum, pročitajte top teme i tek nakon toga, ukoliko ne pronađete traženo - otvorite novu temu.
- Pročitajte pravilnik foruma, jer svaka kuća ima kućni red, a grubi prekršaji se ne tolerišu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 145 146 148 149 ... 212
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ConQUIZtador: Pitanja korisnika i prijava gresaka  (Pročitano 316237 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 86
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Kviz je apsolutno Resavskog karaktera. Najvise se zasniva ko ce najbrze da lupi nesto. Pitanja su velikim delom napravljena sumanutim prepisivanjem iz enciklopedija. 30% je eduktivnog karaktera iz opste kulture. Ja razumem da tu postavlja pitanja ko stigne ali ne razumem kako se ne selektuje od strane supervizora (mada,ne verujem da imate takvog). Mislim da najveci poznavaoci odredjenih oblasti ne znaju odgovor na mnoga pitanja. Uprkos tome najvece neznalice principom Resavske skole kao i pukim lupetanjem,svojim neznanjem dominiraju na ovom kvizu. Ne shvatam ja sve to preozbiljno ali od preozbiljnog i neozbiljnog je velika razlika. Dodjem malo da se zabavim,nesto naucim,saznam i onda se iznerviram zbog stupidnih pitanja. Ako Ivan na TV-u propagira burek kao progresiju onda nek se potrudi da mu kviz definitivno ne povuce u regresiju.
Ovo je zanimljiv i nimalo usamljen stav; ljudi svašta rade da opravdaju svoj plasman. Pošto sam jedan od onih koji dominiraju kvizom, ne znam da li spadam u najveće neznalice, ali danas sam imao zanimljiv slučaj. Jedan od protivnika (sa PI od oko 6.500), nezadovoljan što skoro stalno dajem tačne ili jako približno tačne odgovore, proglasio me je prevarantom i čovekom koji ima uvid u bazu pitanja.
Naravno, ovo je besmislica. Drugo, čak i da neko ima uvid u bazu (koliko sam pročitao, uvid imaju samo moderatori RASMC i SerbFigh), ko može da zapamti odgovore na 30.000+ pitanja osim ako i pre nije znao većinu toga.
Meni lično najsmešnije je bilo što je moju ''prevaru'' ilustrovao podsmešljivim reakcijama na tačne odgovore na dva pitanja koji zaista spadaju u opšte obrazovanje, praktično must know za nekoga ko hoće na kvizove. Ne bih da otkrivam sadržinu pitanja, ali na primer, u jednom je bilo reč o kultnom starijem filmu, za koji on očito nije nikada čuo. Poenta je da ljudi i kultne pojmove proglašavaju za besmilene, samo zato jer oni nisu čuli za njih, pri čemu se očito radi o osobama plitkog znanja.
Sve u svemu, umesto da poradiš na sebi i popraviš znanje, lakše je vikati: ''Držite lopova!''.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Tacno je da samo RASMC i ja imamo pristup bazi, i da smo nas dvojica vecinu pitanja ili napisali ili pregledali... Zato i ne igramo, tj igramo jako retko, gotovo uvek kada nesto testiramo - prosto ne bi bilo fer...

A cinjenica je da sam i u ovo malo partija imao prilike da vidim bas alarmantne situacije gde ljudi koji, objektivno, imaju dobar skor, jer sve preko 6000 ili 6500 je izuzetno, ne znaju neke elementarne stvari... poznate pesme, knjige, ili procene mase za strasno mnogo...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

još uvek za tobom ludak

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 7938
Zastava Пало Алто
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
LG g5
msm sto se tice vas vi i da ne znate pitanja napredovali bi ste daleko
jer ste veoma iskusni ljudi sa svojim stavom i obrazovanjem

medjutim mozda  mislite da ne bi bilo fer da igrate ali ja msm da bi ipak trebalo da odigrate koju partiju barem jednu na dan
jer i sami cete shvatiti kakvih igraca danas ima ne samo po tome sto nesto  ne znaju sto bi trebalo da se zna
nego po tome i kakvi su igraci
nije stvar u tome sto cemo mi samo slati shotove za vredjanja
nego ima igraca koji se udruze pa zajedno napadaju druge
a ima i onih koji drugom govore odgovore
dzaba to sto se posalje shot
mogu ja njega slati on ce biti kaznjen ali moje bodove ne vrati  niko

samo zelim da kazem da bi bilo lepo da odigrate kadgoda   Smile
IP sačuvana
social share
Facebook community manager

Burek filmski magazin No.1
Burek filmski magazin No.2

* - Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot.
* - I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
* - Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
* - Istorija dokazuje da istorija može da dokaže sve.
* - Sky is the limit.
* - Postoje ljudi kojima su potrebni ljudi da im budu potrebni.
* - Ono što volimo da mislimo o sebi i ono što zaista jesmo retko kada imaju išta zajedničkog.

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Vidi... ne kazem da je to korektno, ali to je nesto na sta ljudi u principu imaju pravo... jer realno, ti ne gubis bodove zato sto te oni napadaju, nego zato sto losije znas od njih... Nemaju oni neke posebne mogucnosti udruzivanja, a obicno od toga imaju vise stete nego koristi...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

još uvek za tobom ludak

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 7938
Zastava Пало Алто
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
LG g5
hehe
znam ja to naravno da znam losije od njih
ipak dve su glave pametnije nego jedno zar nije tako    Smile
IP sačuvana
social share
Facebook community manager

Burek filmski magazin No.1
Burek filmski magazin No.2

* - Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot.
* - I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
* - Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
* - Istorija dokazuje da istorija može da dokaže sve.
* - Sky is the limit.
* - Postoje ljudi kojima su potrebni ljudi da im budu potrebni.
* - Ono što volimo da mislimo o sebi i ono što zaista jesmo retko kada imaju išta zajedničkog.

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Pa nije... Ljudi koji su spremni na tako nesto, rade to jer sami nemaju sanse...
A i oni koji to podrzavaju obicno sami nemaju sanse...
Zajedno jedan moze imati nesto bolji rezultat, drugi ce imati jako los... ali ako imaju iole ozbiljnog protivnika bice 2. i 3. Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 23
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.4
mob
Nokia 5310
Ja bih samo zamolio ljude koji postavljaju pitanja da prvo provere tačnost odgovora koje postavljaju, pa da ih tek onda ubace u kviz.
Ima pitanja (uglavnom) tehničke prirode na koje izuzetno mali broj ljudi može znati tačan odgovor, pa takmičari uzimaju zdravo za gotovo rešenje koje se pojavi kao tačno. Par puta sam posumnjao u tačnost podataka (iako nisam znao koji je tačan odgovor) u vezi sa nekolicinom pitanja i bar u polovini njih sam naišao na odgovore koji su netačni.
Problem je što takve odgovore praktino niko neće ni pokušati da markira kao netačne, jer veruju u istinitost podatka.
Primer od preksinoć je pitanje u vezi sa samokapacitivnošću planete Zemlje. Odgovor koji je stajao (0,64 mF) nije bio tačan, a tu vrednost i pored najbolje volje nisam mogao da nađem ni u jednom linku na googlu.
Dakle, obavezno proveriti podatke pre nego što ih pošaljete, a naročito za takva pitanja koja će retko ko proveriti, jer usled nepoznavanja uskostručne materije veruje u verodostojnost odgovora.

Takođe, pitanje "koje godine je zvezda nn eksplodirala", a zvezda postoji i dan danas, s tim da je prilično nepoznata, pa niko ne posumnja u to da je eksplodirala neke 1054. godine.

Svestan sam da tolika nova pitanja koja sigurno u velikom broju pristižu ne mogu da prolaze kroz detaljnu kontrolu, ali bi možda trebalo da postoje neke sankcije za same postavljače netačnih pitanja (npr. privremene zabrane postavljanja novih pitanja ili slično).

Što se tiče slučajnih tačnih odgovora slabih takmičara (pričam o ~4000 PI vrednostima) i meni povremeno dođe da posumnjam u neku vrstu nameštaljke kad pogode 2-3 (po meni) vrlo teška odgovora zaredom, ali vremenom u toku partije sve dođe na svoje mesto (tipa teško neznanje na pitanjima iz najopštije kulture).
Isto tako, usled sve više novih pitanja, iskustvo igranja ne pomaže mnogo ako se nema dobro znanje nevezano za ovaj kviz. Moj primer je da sam u prvih 60-70 partija imao PI oko 6400, a sada sa 800+ partija konstantno variram između 6500 i 6800), a to i nije neka preterana razlika koju donosi "iskustvo" igranja.
Slažem se da ima besmislenih pitanja kojima ovde nije mesto, ali nikad ne mogu da se žalim kad ne znam odgovor iz oblasti koju slabije poznajem (na primer slikare, pitanja iz medicine, biologije...), jer smatram da je njihovo mesto u ovom kvizu. Na kraju krajeva, ta besmislena pitanja mogu da odnesu prevagu nad znanjem u vrlo malom broju situacija, jer je šansa da ga i protivnik zna oko 25% (kod 1od4 pitanja) ili 50% šanse u odnosu na protivnika (u pitanjima sa brojevima).

Eto, toliko od mene u ovom "sažetom i kratkom" izveštaju.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Trudimo se da proverimo svako pitanje koje stigne (i ona prolaze kroz detaljnu obradu), ali obzirom na veliki broj, moze da se potkrade greska...
Greska cak ne mora ni da znaci da pitanja nisu prosla kontrolu...

Recimo u konkretnom primeru sa kapacitivnosti... prva pretraga... sajt univerziteta.... Kapacitivnost Zemlje je oko 6,4*10-4F

Takodje pitanje u vezi pomenute zvezde... (pitanje je obrisano, jer nije u pitanju ta zvezda, vec zvezda u blizini nje) "Severoistocno od zvezde Zeta Tauri se prostire Krab maglina. Ova maglina predstavlja ostatk umrle zvezde, tj. supernove koja je vidjena na nebu 1054. godine nase ere." ...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.43
moja nemora da proveravate 100% su tacna,posto i mene iritiraju netacna i priglupa pitanja kao sa onim kovecetom i par tona slina dnevno koje izluci,studiozno pristupam svakom koje postavim
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Želeo bih da kažem neka svoja iskustva - 9 dana ili  preko 200 partija  , nadajući se da neću puno dosađivati.  
Nikada pre nisam igrao neku on-line igricu, i "upecao" sam se na kviz kliknuvši na jnegov padajući ban na vašem - našem forumu.   Kao i svaki prosečan Srbin imam veliki afinitet prema kvizovima, još od vremena kviskoteke, i nisam imao neka posebna  predubeđenja u vezi sa ovim kvizom.  
Posle nekoliko odiganih partija,   mišljenja sam  da kviz apsolutno zadovoljava svoj cilj, iako i mene nerviraju pitanja tipa - ko je bio pobednik u NBA finalu 1956-1957, ili ko je bio vicešampion Zvezde Granda ove godine - što takođe spada u opštu kultuturu, ali ipak.  .  .  
Što se tiče ponavljanja pitanja, ima toga, ne u zanemarljivom broju, što može da donese neku prednost iskusnijim takmičarima, ali mislim da to nije presudno.   U suštini, verujem da PI rejting odražava nivo igrača.  Primer za to je prvoplasirani Omer Ekić,  svima poznata srpska kviz legenda.  
Igraću i dalje, iz razloga razonode, prover znanja a bogami i edukacije.   
Od mene toliko.   Pozdravi za uređvače  kviza i moderatore sajta.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 145 146 148 149 ... 212
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.