Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 08:29:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Чисто Зло  (Pročitano 18699 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26

Sto me dovodi na odgovor na postavljeno pitanje - NE pobratime - zlo o kome pricas je iluzija isto kao sto je tvoja pretpostavka da ubijanjem drugog zoveka cinis zlo isto tako iluzija. Razlog zasto je iluzija je to sto ubijanjem covekovog tela ti ne ubijas coveka.

tvoja diskusija bi onda znachila da ne postoji ni dobro ,jer zashto bi neki chin (bilo koji) bio okarekterisan kao dobro . odnosno s tvojeg stanovishtva dobro i zlo su relativni ,pa ne mogu biti chisti - to razumem ali to nije poenta priche ... Smile

medjutim , poshto na ovaj forum uglavnom dolaze "obichni" ljudi , (a ne bude Smile) onda je za njih ubistvo neduznog choveka (bez ikakvih razloga) verovatno najbolji primer za ono shto trazim . mada ni ovaj primer sa ubijanjem dushe nije losh - ko verije u dushu Smile

da ponovim - mene ne interesuje zlo sa motivom (bilo kakvim - koristoljubljem , mentalnim oboljenjem ... ) nego antipod onog shto je dobro radi dobra  - dakle zlo zbog samog zla . isto kao shto se kaze da je pravo dobro ono koje se radi bez ochekivanja nagrade , onda bi trebalo da postoji i takvo nekakvo pravo ili chisto zlo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Sony xperia
Citat
Bf bi cisto, koncentrisano zlo.  Smile

Lepo rekoh. O tome bi da komentarise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 106
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
sta je ako dusa apstrakcija, i sto stvarno ubije neki zlocinac to je stvarno zivot i vreme Smile

duša nije apstrakcija, iako je naučno ne možeš dokazati (tako barem kažu?), ne mogu niti "nagađati na osnovu pretpostavki" o duši, ali ono kad ti je cigla na srcu zato što te ljubav razočarala, to je nešto neobjašnjivo, zar ne?..... a na mnogo stvari je nauka odgovorila čistim nagađenjem na osnovu predpostavki, čak u nekim zemljama je donesena sudska presuda za "nepostojanje inteligentnog dizajnera" prilikom kreacije života na zemlji, i to je dokazano "nagađanjem na osnovu predpostavki" ----- ergo MAJMUNE BRATE! (stvarno nisam odavno bolje izjave čuo)..... 

materijalistički gledano, i jeste ubijen život (taj život je neko udahnuo) pa se nema pravo ubijati život - ima sirotište, ima puno ljudi koji bi usvojili djecu, ko si ti da oduzimaš život a proces davanja života si snošajem pokrenuo itd.....

ali je ubijeno i vrijeme, što vrijeme i odricanje od materijalnog koje je ubijeni uložio gradeći sebe kao društenog subjekta,
što materijalno i vremensko koje su roditelji uložili u njega prilikom podizanja,
što društvena kategorija, materijalno a automatski i vrijeme i prostor koji je uložen u građenje subjekta.....

tako da na dobrom tragu.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
BlackBerry Torch
Naslov teme je - Čisto Zlo.

Zlo pa čisto?

Dobro Sale, ne traži dlaku u jajetu, pa bf je to... Smile pokrenuo.

Niste sreli jednog Eddie-a, kad mi na pamet padne fraza "čisto zlo", sjetim se Eddie-a. Što hoću reći - čisto zlo je subjektivno valjda. Meni je on čisto zlo, kakav je svojoj ženi - ne znam.

IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu

medjutim , poshto na ovaj forum uglavnom dolaze "obichni" ljudi , (a ne bude Smile)

OPet gresis - na ovaj forum dolaze samo Bude jer su tvoji "obicni ljudi" isto tako iluzija kao sto je i zlo za kome tragas iluzija. I da upravu si - bas kao sto zlo ne postoji - ne postoji ni dobro. To si tacno rekao. Zlo i dobro su samo forme za nasu iskrivljenu percepciju stvarnosti. CAk i ubistvo koga smatramo zlim a radjanje koga smatramo dobrim su samo delimicno tacne istine i kao takve nepotpune i iluzorne.

Ako tragas za istinom onda ona uvek JESTE - nije ni crna ni bela ni zla ni dobra - uvek samo onakva kakva jeste. Nase etiketiranje istine nju ne definise ali to etiketiranje definise nasu sopstvenu iluzornu percepciju istine i samim tim cini da je ne vidimo onakvom kakva je nego da je pravimo onakvom kako nam nasa iluzija govori.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Isto tako nas pogled na Zlo i Dobro moze biti veoma pogresan. Decky lepo rece da je percepcija zajebana stvar. Iz kog ugla se postaviti.
Ako trebas da ubijes jednog coveka da spasis 500, da li bi to bilo dobro ili lose? Ili bi bilo dobro jel si spasio 500 a oduzeo jedan.
To je sve igra, a mi smo na tribinama, i sa svake strane imamo istu igru ali drugaciji pogled na stvari.
Isto tako kako objasniti dusu? Ako neko umre na primer ja ne mislim da kopija naseg izgleda tela ide u taj takozvani "raj" jer to ne bi imalo nikakve logike, isto tako kao sto sam cuo od ljudi da ce i njihova kuca da ih prati... Smile
U svakom zlu ima dobrog i u svakom dobrom ima zlo.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.26

OPet gresis - na ovaj forum dolaze samo Bude jer su tvoji "obicni ljudi" isto tako iluzija kao sto je i zlo za kome tragas iluzija. I da upravu si - bas kao sto zlo ne postoji - ne postoji ni dobro. To si tacno rekao. Zlo i dobro su samo forme za nasu iskrivljenu percepciju stvarnosti. CAk i ubistvo koga smatramo zlim a radjanje koga smatramo dobrim su samo delimicno tacne istine i kao takve nepotpune i iluzorne.

razlika izmedju bude i "obichnog" choveka je shto buda zna da je buda ...  Smile

meni je dobro da se raspravljam sa tobom i ostalima koji smatraju zlo i dobro relativnim ,bar dok ih ne udari po glavi ...Smile . takodje se slazem da je podela na dobro i zlo subjektivna ,ali ni to nije poenta ,nego da li postoji bice koje nemotivisano chini zlo ,svesno smatrajuci svoja dela zlim ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
Pa ulazis u kontradikciju sam sa samim sobom. Prvo kazes da je definicija zla subjektivna, u tome se slazem, a onda pitas za bice koje cini svesno zlo bez motivacije. Da bi bio svestan da je nesto zlo to bice mora da ga tago okarakterise - ali ta njegova subjektivna iluzija zla - bila motivisana ili ne - je bas to - iluzija - i nema nikakve veze sa realnoscu. Realnost je to da je i taj tvoj motivisani zlo-pocinitelj Buda i Bog.

Licno pitanje - kako znas da mene to tvoje "zlo" nije lupilo po glavi? Mozda sam bas naucio o njemu i njegovoj "realnosti" kada me je lupilo. Ponekad shvatis da je nesto iluzija tek kada se suocis sa njime, a ponekad to nije neophodno jer si dupoko svestan njegove iluzije.

Da se vratim na tvoje cudesno bice cistog nemotivisanog zla. DA bi tvoje bice bilo svesno sopstvenog zla ono u toj svesti mora da ima neke moralne repere koji ce definisati sta je zlo a sta dobro - bili ono inspirisani Biblijom Kuranom ili budistickim Sutrama, sve jedno je. U sopstvenoj iluziji morala to bice jeste ZLO - ali samo zato sto je sam sebe tako definisao. U istoj prici to bice sebe moze da definise kao supermen ili patrijarh SPS ili Al KApone - ali da li to znaci da je u pravoj realnosto ono zaista zlo ili supermen ili bilo sta drugo - NE. Drugim recima - u sopstvenom koordinatnom sistemu mozes da budes sta hoces ali nikada nemoj da zaboravis da je tvoj koordinatni sistem relativan u odnosu na apsolutni.

Vec sam ovo jednom napisao - i Hitler je otisao u raj - pozajmljeno iz literature. A zasto - zato sto je u sopstvenom koordinatnom sistemu cinio najbolje sto je mogao za sebe i svoj narod. Da li ga u apsolutu to cini andjelom - NE. DA li ga cini djavolom - NE. DA li je on samo ono sto jeste - eminacija Boga u procesu spiritualne evolucije - to DA. Sve ostalo van toga je relativno i kao takvo nepostojece.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.26
Pa ulazis u kontradikciju sam sa samim sobom. Prvo kazes da je definicija zla subjektivna, u tome se slazem, a onda pitas za bice koje cini svesno zlo bez motivacije. Da bi bio svestan da je nesto zlo to bice mora da ga tago okarakterise - ali ta njegova subjektivna iluzija zla - bila motivisana ili ne - je bas to - iluzija - i nema nikakve veze sa realnoscu. Realnost je to da je i taj tvoj motivisani zlo-pocinitelj Buda i Bog.

mislim da nema kontradikcije. bice ima subjektivnu definiciju zla , i po svojoj subjektivnoj definiciji chini zlo ,bez motivacije ,iako zna da je to zlo .zato sam i pomenuo tu prichu sa ubistvom ,poshto ovde vecina (bar se nadam  Smile ) u svojim subjektivnim definicijama zla - ubistvo smatra za zlo.

Licno pitanje - kako znas da mene to tvoje "zlo" nije lupilo po glavi? Mozda sam bas naucio o njemu i njegovoj "realnosti" kada me je lupilo. Ponekad shvatis da je nesto iluzija tek kada se suocis sa njime, a ponekad to nije neophodno jer si dupoko svestan njegove iluzije.

Citat
U sopstvenoj iluziji morala to bice jeste ZLO - ali samo zato sto je sam sebe tako definisao.

ja bash takvo bice i trazim  Smile. dakle ono koje je samo sebe definisalo kao zlo , i to zlo radi zla .

Citat
Vec sam ovo jednom napisao - i Hitler je otisao u raj

niko razuman u to ne sumnja ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 106
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
a čovjeka, aaaaaaaa

ti znaš da je da je hitler otišao negdje, da nije anđeo, a da nije ni sotona..... kad se pokrenu "gears of war" gubi se kontrola koliko god da si precizan, ima li opravdanja za to, naravno da nema.....
da ti nisi možda Buda osobno, kad ti to sve znaš?????.....

subjektivno u Krišćanskoj Europi je da je
Ne UBIJ - Božija zapovijed (zbog toga nemamo čak ni smrtnu kaznu, jer vjerujemo, znaš li koliki je trošak zatvoriti i hraniti sve te koji su po nekim drugim religijama zaslužili tu kaznu).....

eh sad ako je bezrazložno ubistvo za tebe čin koji je moguće opravdati, kako to da onda bilo kome smeta ono što se dešava na Tibetu..... to da je život iskušenje to je istina, ali da život ne treba uživati u skladu sa pravilima to je subjektivno.....

šta traži narod Tibeta od kineske vlade, jednog giganta..... traži blagostanje, traži poštovanje, traži zastavu..... šta nudi narod Tibeta jednom gigantu..... zašto bi to gigant uradio. Zato što je Ponosna Kineska Narodna Vlada, koja zna ko je i zna šta je i zna odakle je..... i onda Tibet reče hoćemo i zastavu jer nam se ne sviđa faraonstvo, jer smije to Tibet reći, jer smije Tibet zastavu tražiti, a glad očiju nema.....
« Poslednja izmena: 22. Mar 2008, 17:12:00 od sirah »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 08:29:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.