Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 17:27:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Podrzavate li prijedlog Sonje Biserko ?
Da, ti genocidni,velikosrpski,nacionalisti od profesora su medju najvecim krivcima za sve sto nam se desilo.
8.7%  (4)
Ne , i nadam se da ce drzava naci nacina da zabrani rad ovoj polotronskoj marioneti.
91.3%  (42)
Ukupno glasova: 46
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Чишћење универзитета  (Pročitano 18280 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 334
Zastava Napoli, Italia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Citat
a bil meni neko objasnio zasto je gavrilo princip ubio franca ferdinanda? ja sam misljenja da nam nije lose bilo pod tutorstwom A-U, oni su za 40 godina bosnu, izgradili,kultivisali,civilizowali i donijeli te neke ewropske manire,uzuse,obicaje jer oni su puno vise toga uradili za tako kratko wrijeme nego sto su turci za 500god svoje vladavine i s tog aspekta se moze rec da je gp terorista,narawno narod bosne nije htio oslobodjenje od A-U...

Окупатор је окупатор са које год стране да долази...
Наравно вама потурицама такво размишљање никада неће бити блиско...

Smile Smile Smile
Pa, naravno da im nije blisko kad su poturice. Logicno. Da im je strano, kao pripadnicima naroda Gavrila Principa, ne bi. na prvom mestu, ni postali to sto jesu.
Ali, kad je neko gentski predodredjem da prodaje dupe, naravno da mu je strano da se sukobljava sa okupatorom.

Ono u sta sam ja 100% siguran je da su Austro-Ugari ostali jos koju godinu u Bosni, poturice bi sad bili katolici i navijali bi u fudbalu za Austriju na EP.  Smile
« Poslednja izmena: 23. Sep 2008, 13:41:25 od RoccoSiffredi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Ево питање за три бамбија  Smile

Ко је још осим Моралеса гласао потврдно у горњој анкети?
« Poslednja izmena: 23. Sep 2008, 13:45:02 od 3maj001 »
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
A i ti bi voleo da budes k'o Rocco Siffredi, a ko ne bi!?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

Онај Систем Ве 4. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

Онај Систем Ве 4. Smile

Ја сам ипак сумњао на Моралеса са друге ај-пи, мада свашта је могуће... Ево два бамбија за Теодору  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
LG Frizider
'Ocu ja taj preostali bambi, sumnjam na danila  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Ето га у међувремену и трећи...
па ни Миња Субота не би имао довољно бамбија да дели кад год се појави неки истомишљеник Соње Бисерко.

Ванио твој бамби је послат поштом  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 
Moki pitao si zašto je Gavrilo Princip ubio Ferdinanda. Bilo je to vreme atentatora i atentata, anarhista u celoj Evropi. U atentatima su ubijeni ruski car Aleksandar I i mnogi drugio vladari. Recimo uz pomoć AU ubijen je knez Mihajlo Obrenović, a uz podršku Francuske kralj Aleksandar Obrenović u Srbiji.

I ja se slažem da bi politički mudrije bilo čekati da matori Franc Jozef krepa jer bi se AU raspala. Međutim Ferdinand i Poćorek su godinama radili protiv ionteresa Srba na razne načine i time stvorili moćnu Mladu Bosnu. Ferdinand je organizovao germanizaciju prezimena Srba, protiv volje ljudima su prezimena bila prevođena na nemački i to je bio uslov da bi se neko školovao ili radio u državnoj službi.  Suprotno obećanoj agrarnoj reformi podele poseda seljacima koji su ih radili Ferdinand je organizovao naseljavanje Nemaca, Čeha i Slovaka na te posede. Reč je o feudalnim posedima sultana (sva zemlja bila je sultanova samo je on mogao deo te zemlje nekom da ustupi privremeno ili trajno. Naravno najbolja zemlja bila je ustupana privremeno u spahiluke a ona slabija lokalnim seljacima muslimanima dok su Srbi mogli samo da rade u najam ili da napasaju stoku.) Unijati koji su to bili 400 godina prisilno su katoličeni i sa glagoljice prevođeni na latinicu. Menjani su popisni iskazi Srba u grčki pravoslavci. Mnogim viđenijim Srbima je stalno na vratu bila policija čuvena po svojoj bezobzirnosti, seti se Kafke, Procesa. Na kraju je kao mera posebno bahatog odnosa Ferdinanda i Poćoreka prema Srbima zakazana vojna vežba na Vidovdan na njivama oko Sarajeva (Alipašino i taj donji deo) kojom je uništena letina. Vidovdan za Srbe je dan tuge i nacionalnog ponosa s Ferdinand je to veče planirao da se u Sarajevu organizuje narodno veselje. I nemoj da misliš kako je to bila neka glupava i slučajna omaška. Bio je to samo poslednji u nizu vrlo svesnih koraka protiv Srba.

Atentat je organizovala Mlada Bosna, o tome možeš da pročitaš dosta na vikipediji. Cilj je bilo ubaciti bombu u kola u kojima su se vozili Ferdinand i Poćorek, glavni egzekutor Ferdinandove antisrpske politike.  Ali Čabrinović koji je bacio bombu u krilo ordonansu a ovaj je izbacio iz kola pa su stradala druga kola i u njima povređeno dvoje oficira pratnje.

Gavrilo Princip (Knežević nasilno preimenovan), učenik od 15 godina nije ni trebalo da učestvuje u atentatu. On je samoinicijativno pucao u povratku i opet su mu ciljevi bili Ferdinand i Poćorek. Nažalost stradala je nadvojvodina žena Sofija koja mu nije bila meta a koja se ovopg puta nalazila u istim kolima jer su jedna kola bila uništena.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
sta fali podanickom mentalitetu

Pa nista zato i  jeste razlika medju nama nemjerljiva ovozemaljskim mjernim jedinicama .
Ti si u onom principu ''mirno zenju da bi mogli mirno da gladuju ''  pa noramlno da je za tebe nesto sto nikada nisi ni imao apstraktno i ne znas kako je izgubit ono sto nisi ni  imao.
Pitam se samo da li znas o cemu pricam?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 
Naučiće šta pričaš kad se otcepi Srpska, pa posle jedno 10 godina. Tada će znati šta je sopstvena država. Neće mu jesti džigericu tuđim interesima i moći će tačno da definiše političare koji njega zastupaju. Ma Bože zdravlja još će me se Moki sećati decenijamakao najvećeg svog prijatelja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 17:27:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.