Kaže kum Piroćancu preko telefona: De si, kume, šta radiš? Tu sam, ne radim ništa. Kako žena, šta ona radi? Dobro je, sprema ručak. Deca? Uče. Jeli kume, a gde su mojih 200 evra? Posle zvučnog signala ostavite poruku, hvala!
Došla deca kod Piroćanca i pitaju ga: Gospodine, skupljamo u dobrotvorne svrhe za bazen. Imate li neki doprinos? A Piroćanac će: Sačekajte sekund, deco. Malo kasnije Piroćanac se vraća sa kofom punom vode: Evo, deco, ali mi posle vratite kofu.
Odveli Piroćanac i Piroćanka kravu kod bika. Kad je bik skočio na kravu, žena reče mužu: Le-le, mužu, i ja sam se uzbudila! A muž će na to: Ma, idi bre, poneo sam pare samo za kravu.
Piše Piroćanac na odsluženju vojnog roka ocu i traži pare. Otac mu u pismu odgovara. Sine, 500 dinara se pišu sa dve nule, a ne sa tri nule.
Dolazi Piroćanac u kafanu i kaže jednom čoveku: Jesi mi ti spasio dete kad se davilo u reku? Da, ja sam! A gde mu je kapa?
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."