Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: CF Error - cannon 350 eos. Pomoc!  (Pročitano 1111 puta)
22. Maj 2011, 17:45:56
Clan u razvoju

Bill h. "Life is just a ride"

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
Desilo mi se da mi je u toku fotografisanja kartica zablokirala, tj. na ekranu se pojavio CF error. Znam da ako bi formatirao karicu da bi sve radilo kako treba ali mi je vazno ako postoji nacin da se sacuvaqju fotke. Pokusao sam sa vadjenjem kartice i baterije, zatim punjenjem baterije i ponovnim ubacivanjem i nije uspelo. Za sad sam probao i jedan file recovery soft. (ZAR 9.0) ali ne moze da prepozna da sam uopste prikljucio aparat. (korisitm data kabl vezu, nemam citac kartica) Zanima me postoji li neka mogucnostost da povratim fotke? Kartica mi nije toliko bitna u ovom slucaju. Ima li mozda neki servis ili  neko da zna ovo da resi?
 Smile

Cannon 350 d, Kingston kartica cf od 4 GB
« Poslednja izmena: 22. Maj 2011, 17:47:34 od Sanvej »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

All excess is rooted in emptiness.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 357
Zastava Northern BiH
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG L9
Kada ti je kartica u aparatu a aparat prikljucen na pc uvijek ces imati ogranicenja po pitanju toga sta mozes uraditi.
Nabavi ili posudi od nekoga citac kartica i pokusaj sa nekim softverom za vracanje podataka, jedan od jacih je Recover4All Pro ali nije besplatan, moraces ga negdje skinuti.. Mozda bi bilo dovoljno da uradis ono Check file system for errors na kompu.
Uglavnom, ako su ti fotke bitne, nemoj koristiti karticu za nikakvo zapisivanje podataka, ni na kompu ni aparatu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Bill h. "Life is just a ride"

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
Hvala! Upravo sam tako nesto planirao. Sinoc sam se dvoumio da li da formatiram karticu pa onda da probam neki recovery program, ali nisam. Jutros sam otisao po čitač kartica (500din), cim sam ubacio komp je video da ima popunjenu memoriju, i onda je recoveri program odradio posao. Korisito sam EASEUS Data Recovery. Predhodno sam uspeo da izvucem neke fajlove sa formatiranog USBa (to mi je bo kao eksperiment ukoliko dodje do toga da treba da formatiram karticu, ali sam uspeo odmah bez da brisem sve Smiley ).
E da i probao sam system check for errors ali nije nista pomoglo iako je kao izbacio report da je popravio nesto.

Hvala u svakom slucaju!  Smile

Uglavnom ako ikome zatreba u budocnosti, posto vidim da su mnogi oko mene takodje nesvesni da moze da se vrate obrisane stvari sa memorijskih uredjaja, samo je potreban citac i neki dobar file recovery program  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

All excess is rooted in emptiness.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 357
Zastava Northern BiH
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG L9
Naravno da moze. Brisanje fajlova u operativnom sistemu ili formatiranje brise samo referencu za te fajlove u tabeli fajl sistema. Fajlovi ostaju fizicki zapisani u memoriji, samo sto sistem misli da su izbrisani (ili da je disk prazan) jer ne vidi njihova imena, velicine i adrese u toj tabeli. Nakon toga, kad treba nove fajlove zapisati, on samo pise preko starih kao da nisu tu. Zato je jedini siguran nacin za brisanje podataka (a imas programe koji i za to sluze) prepisivanje postojecih podataka sa nizovima karaktera, postoji jedan americki standard koji definise samo to (US DoD 5220.22). Ili to ili visoka pec...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.