Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 16:11:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ~celulit~  (Pročitano 30407 puta)
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
pa pazis gde ides na bazen Smiley
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

I hope life isn't a joke, because I don't get it

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 321
mob
Nokia 6260
Ja svoj celulit negujem i dobro mi uspeva.

Malopre sam mu dala da jede belog hleba i slaninice, srecni smo i ja i celulit 3

IP sačuvana
social share
i'm not suffering from insanity, i'm enjoying every minute of it
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
moj tavori vec godinama  :twisted:
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

What doesn't kill you will make you stronger

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 4499
Zastava Beograd
 Smile a sta bi mi bez njega,uvek je sa nama,nikad nas ne napusta,al'je karakteran! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
ja sam probala cellu sculpt,samo mi se koza od njega osula pocelo da svrbi,i ja digla ruke od toga!!ljudi moji sve te kreme to je samo bacanje para!! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

What doesn't kill you will make you stronger

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 4499
Zastava Beograd
pa jeste tacno da resenje celulitu nema,ja sam jednom rekla da to sve lepo ide u opis zene, i pocela sam da volim moj celulit jer se sa njim osecam vise zensveno,a sad drugi kako hoce  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 15
Vreme je da se pobrinete za vašu kožu i rešite se pomorandžine kože

Otarasite se celulita

Iako se čini da je leto još daleko, sa prvim zracima sunca svi osećamo potrebu da se više posvetimo telu i rešimo se celulita.

Glavni uzročnici pojave celulita jesu loša cirkulacija limfe i krvi, nakupljanje viška tečnosti i toksina, viška masnog tkiva... Da biste zaista uspeli da ga iskorenite, potrebno je da snažno pokrenute cirkulaciju jer ćete tako podstaći izlučivanje viška tečnosti, a sa njom i toksina.

Kako celulit nastaje?

Ženski kolagen je slabiji, pa zato mast u ćelijama postaje vidljiva. Pa ipak to nije sve, deo krivice ima i estrogen. Taj hormon dovodi do toga da se naslage masti gomilaju na zadnjici i butinama, a osim toga doprinosi zadržavanju tečnosti u organizmu, zbog čega se vlakna oko masnih ćelija stvrdnjavaju, pa se formira pomorandžina kora. Ne smemo da zaboravimo intenzivno sedenje usporava cirkulaciju i onemogućava limfnu drenažu, što oštećuju ćelije. I na kraju, tu je i ishrana koja pojačava celulit, zbog toga što izaziva zadržavanje tečnosti. U suštini celulit je reakcija na sve ono što radite svom telu. Slobodni radikali, pušenje, alkohol, zasićene masti i koefein, slabe kolagen i elastin u koži.

Priroda je najbolji saveznik

Dakle, kako da se oslobodite celulita? Za nekoga je dovoljno da manje jede i bude fizički aktivniji. Zato se prvo postarajte da iz ishrane izbacite zasićene masti. Jedite što više povrća i voća i pijte dva litra vode dnevno. Ako treba da oslabite, smanjite dnevni unos kalorija, to je bezbedno i efikasno. Čak i ako ne morate da oslabite, klonite se zasićenih masti, alkohola i slatkiša, a ako pijete više vode, uspešno ćete se boriti protiv viška vode u telu. Više povrća i voća u svakodnevnoj ishrani smanjuje oštećenja izazvana dejstvom slobodnih radikala, podstiče proces regeneracije i čišćenja.
Šta sve možete da učinite

1. Masaža - Manuelna limfna drenaža se obavlja laganim ritmičnim pokretima i stimuliše se pokretljivost limfne tečnosti, a ulja za masažu pripremite sami uz pomoć naših recepata.

Ulje za masažu

Pomešajte 50 ml ulja badema i 50 ml ulja majčine dušice, dodajte osam kapi komorača, sedam kapi limuna, pet kapi ruže i 10 kapi grejpa.

Ovako pripremljeno ulje umasirajte u područja zahvaćena celulitom.

Ulje za masažu protiv celulita za celo telo:

50 ml baznog ulja, osam kapi ruzmarina, sedam kapi ruže i sedam kapi komorača.

Ove mešavine su jako dobre jer podstiču cirkulaciju u celom telu, a ujedno se stimuliše i limfna drenaža. Ukoliko se radi o jače izraženom celulitu (ili lošoj cirkulaciji u nogama), upotrebite sledeću mešavinu:

100 ml jojobinog ulja ili makadamijinog ulja, 10 kapi grejpa, pet kapi čempresa, pet kapi borovnice, pet kapi lavande.

2. Aromaterapijska receptura

Nekoliko sledećih ulja dodajte u 100 ml brzoupijajućeg baznog ulja lešnika (koje steže tkivo), a zatim utrljajte na mesta zahvaćena celulitom.

- čedar - limfotonik, podstiče rad limfnog krvotoka, maksimalno 100 kapi.

- borovnica - diuretik, podstiče rad bubrega i izlučivanje mokraće i toksina, maksimalno 15 kapi.

- limun - stavlja se samo ako postoji problem popucalih kapilara, maksimalno 20 kapi.

Važno je da se pridržavate navedenih doza, i da ne stavljate više eteričnog ulja nego što je navedeno, jer veća koncentracija neće brže ukloniti celulit, a može da naškodi koži. Zahvaćena područja mažite dva puta dnevno u tankom sloju, tako da se ulje u potpunosti upije kroz petnaestak minuta.

3. Osim aromaterapijske recepture, predlažemo vam i kupku:

Kupka sa bršljanom

50 g listova bršljana kuva se 10 minuta u litri vode, procedi se i ulije u kupku. Ovakva kupka podstiče cirkulaciju i otapanje potkožnih masnih naslaga.

Izvor: Blic \ CDC/BT
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
imam mnogo cvorica po rukama i nogama,takozvanih masnih tkiva,pa me interesuje dali postoji neki lek,kapsule,masti,ili bilo koji preparati za uspesno otklanjanje ovih masnih naslaga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zaboravite Vichy,mnogo je skup ,pakovanje traje 15 dana ,a  koza je od njega nekako neprirodna-plasticna!
Bzvz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
ne moze nista da ode za deset dana... narocito ne nesto sto se formiralo godinama
univerzalni recept:
kretanje, ishrana sa puno voca i povrca i malo przene hrane, recite ne gaziranim picima i grickalicama.... obavezno i duvanu i alkoholu (moze vino i pivo al' umereno)
i za pola godine... videce se efekti

mackanje uljima pomaze zbog cirkulacije i lepseg izgleda koze
solarijum ich ne pomaze, ali na preplanuloj kozi se manje primeti...

pa vi vidite...  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 16:11:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.