Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ce Gevara, zlocinac ili borac? Sta znate o njemu?  (Pročitano 38108 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 108
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nema potrebe za pogresnom interpretacijom . Ne , ne nisu Hitlre i Seselj ok , sve su to ubice koje su se borile za svoju moc .... mozda su ovi levo orijentisani malo licemerniji zbog ubijanja u ime ideala kojima je osnova jednakost i mir . Kada je Hitler ubijao bilo je jasno zarad kojih ciljeva to radi nije pokusavao da se pokrije time da ce doneti srecu svima  . Apsloutno se slazem da je sve to vrlo zanimljiva pojava  Smile

Sto se mene licno tice , protivnik sam i desnicarskih i levicarskih ideologija , po tom pitanju sam najblizi Karlu Poperu .
« Poslednja izmena: 20. Jun 2006, 18:34:00 od Osterliz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 108
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

reagan350.gif
(16.68 KB, 350x467)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Apple 15
Hah... jos jedan americki pion... sa krvavim rukama do lakta...  mislim na Regana...

Elem... mislim da se Cheova borba svodi na borbu levicara... borbu za ideale... to je krajne ogoljeno tumacenje...

To nije tacno... osnova borba je oslobodjenje naroda Juzne Amerike od americkog kolonijalizma...
Zar nije opste poznato da USA Juznu Ameriku smatra svojim malim rancem u kome im je sve dopusteno... Danas se latino amerikanci nalaze u istom polozaju u kome su se crnci nalazili 100 godina ranije...

Svaki pokusaj liberalizacije, stvaranja socijalne (a, ne socijalisticke kako se predstavlja) drzave, ekonomskog osamostaljenja ugusen je u krvi... pa, svi se secamo Pinocea koji je masakrirao svoj sopstveni narod po nalogu USA... takodje, i Sadam Husein je bio americki placenik, ajatolah Homeini (iako je Zapad zvanicno podrzavao saha Pahlavija), Bin Laden, pa cak i Slobodan Milosevic...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 108
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Za Regana sam se zezao , naravno , mada nije bio pijun vec vrlo vest drzavnik , glumac koji je odglumeo ratove zvezda i navukao Ruse na pogresna vojna ulaganja koja su slomila kicmu pojuljanom medvedu . Ostalo sto kazes za Juznu Ameriku je prihvatljivo tumacenje . US je imperija kao i svaka druga u istoriji koja ima svoje satelite , to je sudbina malih naroda i vrlo je naivna i nezrela ideja da se moze promeniti zakon jaceg , ako je to stvarno bila zelja revolucionara , ako nije bila u pitanju borba za vlast .

Ovo za ajatolaha , slobu , bin laden , sadam , hilera ( namerno mala slova  Smile ) je pomalo isprano , jer je to mantra teorije zavere koju ponavljaju i levicari i desnicari antiamerikanci . To sto su ih Ameri u nekom trenutku pomogli ili izmanipulisali njima radi ispunjenja interesa ne znaci da su bili nekakvi placenici ( sa koje televizije mi je poznata ta rec  Smile ) , niti nekakvi njihovi ljudi ( kategorija srednjovekovnog sizerenstva ) , nerealano je to . Npr. Ajatolaha su svojevremeno pomalo pomagali Francuzi iz nepoznatih razloga , Ameri za to nisu imali interesa jer je islamska revolucija znacila rizik aktivnog ucesca Irana u Avganistanu sto bi znacilo upad Rusa u Iran , njihovu kontrolu nad naftom i izlaz na topla mora ... Pa su zbog toga naoruzavali Sadama , veciti san Iraka da povrati drugu obalu Sat - El -Araba je bio korisno sredstvo da se Ajatolahu zada zanimacija kako ne bi previse zabiao njusku u Avganistan .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Apple 15
Citat
Za Regana sam se zezao , naravno , mada nije bio pijun vec vrlo vest drzavnik , glumac koji je odglumeo ratove zvezda i navukao Ruse na pogresna vojna ulaganja koja su slomila kicmu pojuljanom medvedu .

Da, ali danas se Rusija dize na noge... Doduse, iz ekstremne levice, prelazi se u ekstremnu desnicu...
Mislim da su zapadne sile prerano otpisale Rusiju... Doduse... ja se grozim ruske politike, ali .... cinjenica je da se tek spremaju da odigraju svoju konacnu ulogu.. pored Kine i Arapa.. naravno...

A, imati samo jednog svetskog policajca je kao ostvarenje 1984....

Citat
To sto su ih Ameri u nekom trenutku pomogli ili izmanipulisali njima radi ispunjenja interesa ne znaci da su bili nekakvi placenici ( sa koje televizije mi je poznata ta rec  Smile )

marionete? da li to bolje zvuci...

Jos reci da se sve od Koreje na ovamo nije izdesavalao...  Smile
« Poslednja izmena: 20. Jun 2006, 20:04:35 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 108
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Citat
Jos reci da se sve od Koreje na ovamo nije izdesavalao... Smile

Nemas potrebe da insinuiras da ja falsifikujem istoriju jer se upravo ja trudim da iz nje iskljucim ideoloske i vrednosne sudove ... opet neke marionete ( opet neka rec sa neke televizije , upotrebljena cak i u slicnom kontekstu  Smile ) . Ne postoje ni marionete , ni placenici vec nacini na koji se odvajkada odvijaju medjunarodni odnosi , po tvom nacinu posmatranja stvari i Che je u jednom momentu postao marioneta SSSR ( onaj momenat pre nego sto se razisao sa njima , vidis cak je i matrica ista prvo saradjuje sa imperijom pa se razidje sa njom , kao i ostala spomenuta gospoda ) , a ja bi rekao da su i jedni i drugi sledili svoje interese ...

Ostvarenje 1984 ce se dogoditi formiranjem Heartlanda tj. Evroazije , geopolitickog pojma , nesto kao Rusija i Evropa zajedno tj. potencijal za beskrajnu moc , US je ipak daleko od toga . Rusi se dizu na skupoj nafti , ali tek cemo videti sta se sprema , suska se da su najvece zalihe upravo ispod stenovitih planina i da US tj. njihov naftni lobi upravo pravi cirkus radi porasta cene nafte .
« Poslednja izmena: 20. Jun 2006, 20:18:22 od Osterliz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Hasta la victoria siempre.....

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola W3
Che Smile bio zlocinac on je bio borac za slobodu, spasitelj potlacenog naroda i njegovo ume treba da se izgovra uz duzno postovanje
IP sačuvana
social share
Hasta la victoria siempre.....
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sheikh Don PaXon The Greatest !!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2736
Zastava Ispred kompa!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
El Che Vive Smile

Veliki buntovnik i avanturista a ujedno i covek sa velikim idealima i postenim pogledom na svet!

Hastla La Victoria Siempre Smile
IP sačuvana
social share
Востани Сербије,
давно си заспала,
у мраку лежала,
сада се пробуди!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.3
mob
Apple 15
Kubanci obeležavaju 40. godišnjicu smrti Če Gevare
Autor: Tanjug | 08.10.2007 - 17:15
Kubanci danas obeležavaju 40-godišnjicu smrti Ernesta Če Gevare, koji je 9. oktobra 1967. godine zarobljen i pogubljen u Boliviji.

Kubanski predsednik Fidel Kastro zbog bolesti nije prisustvovao memorijalnom skupu u čast Če Gevare, upriličenom na grobu ubijenog revolucionara, gde su njegovi posmrtni ostaci 1997. godine preneti iz Bolivije.
Ipak, Kastro je odao počast svom saborcu u redovnoj kolumni koju piše iz bolničke postelje, podsetivši da je slavni Argentinac, lekar po profesiji, želeo da poseje seme socijalne svesti u Latinskoj Americi i svetu. Kubanski lider je Čea opisao kao "prerano ubrani cvet", prenela je agencija Rojters.

Oko 10.000 kubanskih radnika i studenata se okupilo oko Čeovog spomenika u Santa Klari, gradu koji je "el komandante" oslobodio 1958. godine, što je bilo odlučujuće za uspeh kubanske revolucije.

"Če je bio voljen, uprkos ponižavanjima. Dali bismo i svoj život za njega", rekao je 80-godišnji Čeov saborac i vojnik kome je komandovao, Tomas Alba.

Če Gevara je bio guverner Narodne banke Kube i ministar industrije u prvoj Kastrovoj vladi. On je, međutim, 1966. napustio Kubu i otišao u džungle istočne Bolivije, sa namerom da tamo započne antiamerički gerilski pokret. Čea su 8. oktobra 1967. godine uhvatili bolivijski tamošnji vojnici, koje je obučavala CIA i streljali ga u zoru sledećeg dana, u učionici škole u bolivijskom mestu La Igera. Ubijeni revolucionar je imao 39 godina, a njegovo beživotno telo, širom otvorenih očiju, sahranjeno je tada u neobeležen grob.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Riba ribi grize ribicu - 21. vek!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1553
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N97 black
Procitao sam dosta o Che-u i Fidelu, pratio njihov zivot kroz godine i recicu samo jednu stvar- Ni jedan ni drugi nisu zlocinci.

Fidela su toliko mrzili da je to stravicno CYA je pokushala nebrojene atentate a da ne pominjemo pokushaj da m odstrane bradu (da bi bio manje strashan)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.