Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Čavić: Teraju nas na referendum  (Pročitano 3628 puta)
09. Avg 2006, 00:42:54
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Ivan LOVRIĆ, 8. avgust 2006

OBJAVLJENI video-snimci o zločinima pripadnika muslimanskih jedinica i hrvatske vojske pokazuju da su zločini činjeni i nad Srbima. Republika Srpska je zvanično reagovala - zatražila je od međunarodne zajednice da prema dokazima koji se vide na ovom video-snimku pokaže isti stav kao prema onom koji su počinili "Škorpioni".
U intervjuu za "Novosti", predsednik RS Dragan Čavić kaže:
- Ovaj video-zapis ne predstavlja neki krunski dokaz o tome da su počinjeni zločini nad Srbima. On, međutim, prikazuje dimenziju brutalnosti o kojoj se najmanje govori. On demantuje stereotip iz bivših ratova da su brutalnosti činili samo Srbi. Video-zapis je demaskiranje te priče, i to u jednom minornom segmentu, brutalnosti su bile daleko veće nego što su zabeležene kamerom.
* Šta ste vi konkretno učinili da se obeleže i kazne počinioci zločina koji su počinili muslimanske i hrvatske jedinice?
- Premijer Milorad Dodik i ja smo angažovali pravni tim eksperata koji priprema tužbu. Nas dvojica ćemo potpisati tužbu i uputiti je Marinku Jurčeviću, glavnom tužiocu Bosne i Hercegovine. Takođe, istu tužbu ćemo poslati i glavnom tužiocu Republike Hrvatske. Zahtevaćemo da se pod hitno pokrene celokupan postupak da se ta lica liše slobode, sprovede istraga i krivično gone, jer je reč o zločinima koji su počinjeni protiv humanosti, čovečnosti, reč je o proterivanju, spaljivanju, brutalnosti.
* Kakva reagovanja očekujete posle vaših tužbi?
- Te tužbe će biti upućene u četvrtak , a najkasnije u petak u skladu sa zakonskom procedurom. A onda ćemo videti da li tužilaštvo Bosne i Hercegovine ima za sve isti aršin.
* Ivo Sanader, predsednik Vlade Hrvatske, predložio je novu konferenciju o Bosni i Hercegovini, koja je opasna, jer dovodi u pitanje dalji status entiteta...
- Pre svega, mislim da je to jalov posao. To potvrđuje da i dalje funkcioniše jedna neprincipijelna bošnjačko-hrvatska koalicija sa ciljem da se promeni ustavni poredak i stanje u BiH. Oni potvrđuju da je za njih Dejtonski sporazum privremeno rešenje, a ne mirovni sporazum koji garantuje stabilnost i pokazuje da su ti ljudi samo promenili dresove, ali da su im ciljevi ostali isti. Kako je Sanader veličao vojnu akciju "Oluja" kojom je došlo do nestanka Republike Srpske Krajine, tako sada bukvalno i faktički najavljuje političku i diplomatsku oluju za 2007. godinu, koja treba da ima za cilj nestanak Republike Srpske. Oni se tog cilja nisu odrekli, jer im RS predstavlja klin između Bosne i Hercegovine i tih vezanih zastava Bošnjaka i Hrvata.
* Može li ta inicijativa da prođe?
- Znajući raspoloženje međunarodnih krugova, barem zasada ne verujem da je ta inicijativa moguća, pogotovo zbog toga što se ona ne bi mogla zadržati samo na Bosni i Hercegovini. Nemoguće je da to pokrene Hrvatska, a da se ne otvore neuralgične tačke na celom prostoru Balkana.
* Da li bi, ukoliko bi takva nastojanja dobila podršku, vaš odgovor bio za referendum u Republici Srpskoj?
- Davanje takvih izjava samo pothranjuje zahteve za referendum o ustavnom uređenju Republike Srpske. Smešno je i krajnje neozbiljno to što Sanader predlaže, jer to predstavlja ignorisanje činjenice da tu postoji milion i po Srba, i da njih 95 odsto živi u Republici Srpskoj. Stabilnost Bosne i Hercegovine upravo zavisi od toga da li postoji Republika Srpska. Mi smo protiv referenduma, jer bi to značilo jednostrano napuštanje Dejtonskog sporazuma i sukob sa svima. Ali, ukoliko to žele hrvatski i bošnjački političari, bez obzira na to gde su, da ruše Bosnu i Hercegovinu, i oni nas teraju na referendum. Niko ne može jednostrano da ukine Republiku Srpsku.

NEMA TRAMPE
* JESTE li negde u međunarodnim krugovima čuli za ideju koju je izneo Sulejman Tihić o "trampi" Republike Srpske za povlačenje tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije i Crne Gore?
- To je jedna notorna glupost. Ne može se razgovarati o BiH bez RS i bez Srba u Republici Srpskoj. Niko na kugli zemaljskoj ne može da donese odluku o ukidanju Republike Srpske, a da se ne računa da je RS protiv toga. Odnosno, da je srpski narod apsolutno protiv toga. To je nemoguće. Drago nam je da nas u tome podržava i Vlada Srbije.

DODIK IMA ENERGIJU
* PRIBLIŽAVAJU se izbori u RS, da li će vaš SDS ići u koaliciju sa Dodikom i na taj način prevazići stranačka prepucavanja u korist državnih interesa?
- Mi smo se već okupili oko državnih pitanja. Na izbore izlazimo samostalno, kao i svi ostali, i vrlo je malo koalicija. Međutim, taj samostalni izlazak na izbore ne znači da se mi međusobno ne dogovaramo oko ključnih političkih i nacionalnih pitanja, bez obzira na to što pripadamo različitim političkim partijama. Gospodin Dodik i ja, u svim ključnim pitanjima vrlo uspešno sarađujemo. Vlada gospodina Dodika radi svoj posao i ja se u to ne mešam. A koliko je vlada uspešna na ključnim životnim pitanjima, pokazaće vreme. Sam gospodin Dodik svojom energijom daje intonaciju toj vladi.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 1044
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
To su samo price pred izbore, samo skupljaju glasove!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
da tacno samo skupljaju glasove,mogu li reci da sam iz Bosne ili je zabranjeno ovdje???' Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

----- Whiro -----

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1848
Zastava Šabac, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
da tacno samo skupljaju glasove,mogu li reci da sam iz Bosne ili je zabranjeno ovdje???' Smile
Zašto bi bilo zabranjeno. Ako budeš poštovao pravila foruma, dobrodošao si kao i svi ostali. Mada, tvoj nick ne zvuči obećavajuće  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 51
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
eto koliko smo mi retardirani ,poslali skorpione a zna se da su oni tamo otisli zato sto im je naredjeno , a ovi ce da dizu spomenike mudzahedinima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49764
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
svako dize svojima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Dodik je zakon!  :srbija:
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49764
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Dodik je moj komsija
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Dodik je moj komsija

Надам се да сутра побијеђује!!!
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Dodik je moj komsija

Надам се да сутра побијеђује!!!

Smile

i ja se nadam. al samo zbog vas, dodikovih srbendi.

znas li ti da vi niste postojali do prije 3 mjeseca.
jer, ili niste bili dodikovi, ili niste bili srbende.
cak ste vrlo zanimljivi.
interesantni.
mladi.
ups.
!

tako mlad partijas, kao sto si ti trebalo bi da stavi
 Smile Smile
poslije magic-ove izjave da mu je tito iz mrcevaca komsija. a ne samo ovako formalno.

Smile Smile
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.