Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Burek Bioskop - Force Majeure (2014)  (Pročitano 10638 puta)
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 26. Jan 2015, 20:44:11
Film ipak treba da ima bar neku radnju a ne da se sve vrti oko toga da li je neko pobegao ili nije od lavine koja čak nije bila ni opasna.

Zaista sam očekivao od tebe da makar malo temeljnije odgledaš film.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
  Zvjigancev snima filmove ovog ritma ali su poruke u njegovim filmovima i sama atmosfera nešto što se dugo pamti. Nedavno sam gledao njegova dva filma koja podsećaju na ovaj (koja jeres) i još sam pod utiskom. Podsećaju po ritmu i prirodi koja okružuje glavne junake. Zvjigancev u filmovima ima odličnu muzičku podlogu koja je pojačava doživljav. Ako bih predlagao nešto to bi bio Zvjigancev.

Citat
Zaista sam očekivao od tebe da makar malo temeljnije odgledaš film.

I jesam ali osim one scene sa decom i slike francuskog a turizma zaista nisam video ništa više. Zato čekam tvoje viđenje.
« Poslednja izmena: 26. Jan 2015, 20:56:46 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Pa onda makar napiši nešto o filmu. Napisah ja višestruko više u uvodu,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
  Džoni je napisao prvi šta ima a ja sam dodao ono što mislim da nedostaje.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
mob
Apple 5
Pogledo  Smile
Bolje da sam govno pojeo  Smile
Cekam da vidim kako se Munki dopao  Smile
I jebiga ako ces se insajderu zajebavati i sam odlucivati sta ce se gledati onda tako i oznaci pa ko oce nek gleda  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.93
mob
HTC One
Izasli su 720 i 1080p Blu-Ray ripovi bez nalepljenog prevoda tako da cu konacno sutra odgledati film i iskomentarisati.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 40.0.2214.89
Nadam se i ja  Smile

Edit

I odgledala  Smile
meni je odlican.. ja obozavam kad film razvija jednu emociju dok je ne analizira u beskrajnost. Mnogo volim takve drame. Spore i eruptivne na kraju.

Inace mi se dopada kako se razvija lik supruge. Ideja koju film pretpostavlja mi je interesantna i neobicna. Trazenje smisla u postupcima najblizih i razvijanje jedne negativne emocije najpre u njoj a zatim i u njemu.. meni super.

Kraj filma mi je cudan ali moralo je nekako da se zavrsi nakon sto je ona verovatno svesno dovela do toga da se njemu vrati samopostovanje. Ispunjen cilj, sad moze kraj. Scena u autobusu takodje interesantna jer pomiruje nedostatke njegove i njene.. saznajemo da ona bas i nije toliko razlicita od njega. Bradonja takodje odgovara sebi na postavljena pitanja.

Od mene ocena 7+   Smile
« Poslednja izmena: 31. Jan 2015, 23:06:10 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
A zašto ti nisi lepo napisala novi post. Evo sad sam ušao sa namerom da kopiram svoj post iz druge teme pošto se tiče filma i vidim da si komentarisala. Ipak ću da ga kopiram zbog drugog dela iako je netačna pretpostavka u prvom delu posta.

Ne znam zašto bi Lazar gledao ovaj film, nije njegov tip  Smile Upozoren si na vreme  Smile

Zamunka verovatno neće da komentariše jer smatra da će da uzburka strasti šta god da napiše s obzirom da se Paskal i ja nismo složili. Ja nemam problem sa time da se nekome ne svidi film koji se meni sviđa jer naravno da su ukusi različiti. On i ja smo čak napisali sve totalno suprotno, meni se baš svidelo ono što njemu nije i obrnuto što bi značilo da smo imali drastično različita očekivanja i to je ok. Ali su me obojica iznenadili tvrdnjama da se u filmu ništa ne dešava jer to definitivno nije slučaj. Posebno Zoran jer smo obojica gledali ovaj film http://www.imdb.com/title/tt1588875/ koji je po mnogo čemu (osim tematike) identičan ovom švedskom, i obojici nam se svideo ako se dobro sećam. Force Majeure je film koji se "čita", koji je mnogo više od "šta bih ja uradio da sam u njihovoj koži". Takav film je recimo ovaj http://www.imdb.com/title/tt0816436/ u kom ne saznajete ništa posobno o akterima već odmah gledate kako oni dospevaju u maltene nezamislivu situaciju. Ovaj pruža uvid u karaktere svih likova kao i njihovo psihološko stanje u velikoj meri sitnicama kojima obiluje svaka scena, od prve do poslednje. Jednostavno je, kao što sam rekao već više puta, psihološka studija i sigurno da kao takav svakako nije za svakoga jer ljudi uglavnom od filma traže zabavu ali opet nisu ni svi snimljeni u tu svrhu kao što ne žele ni svi gledaoci samo da se zabave. Ja gledam filmove u zavisnosti od raspoloženja i apsolutno sve (osim gej tematike, volite se vi u svojoj sobi slobodno) kod mene dolazi u obzir. Da sam počeo gledati film očekujući dinamičnu dramu, sigurno bih se razočarao ali pošto sam znao sve bitne informacije o pre gledanja dobio sam šta sam očekivao i zadovoljan sam viđenim.

Smile

A sad da se nadovežem ...

Inace mi se dopada kako se razvija lik supruge. Ideja koju film pretpostavlja mi je interesantna i neobicna. Trazenje smisla u postupcima najblizih i razvijanje jedne negativne emocije najpre u njoj a zatim i u njemu.. meni super.

Kraj filma mi je cudan ali moralo je nekako da se zavrsi nakon sto je ona verovatno svesno dovela do toga da se njemu vrati samopostovanje. Ispunjen cilj, sad moze kraj. Scena u autobusu takodje interesantna jer pomiruje nedostatke njegove i njene.. saznajemo da ona bas i nije toliko razlicita od njega. Bradonja takodje odgovara sebi na postavljena pitanja.

Sad sam već zaboravio detalje ali pokušaću.

Hm, mislim da je sa mužem slučaj treženja sebe samog. On je totalno izgubljen lik koji je opterećen nametima modernog života a ujedno i (što je veoma ružno i žalosno) porodičnim životom. Jednostavno je osoba nezadovoljna svojim životom. To se vidi kroz njegove nervnozne i drske reakcije kao odgovor na gotovo svaki postupak njegove dece. Zadovoljan čovek trebao bi da se raduje vremenu koje može da provede sa svojom decom i suprugom pa makar to bilo i u kući a kamo li na odmoru. On pokazuje sasvim suprotno, uvek želi da pobegne od njih, mada bi najradije iskočio iz sopstvene kože. Njegovo mentalno stanje samo je eskaliralo usled onog incidenta koji se nije ni desio. To je nešto što nikada nije izgovoreno u filmu ali je očigledno. Čak i posle toga je nastavio da se ponaša tako. Tek kada se izduvao na više načina suočio se sa svojim osećanjima i priznao sebi gde greši. Njegov "beg" je bio samo rezultat dugoročnijeg stanja.

Ona je takođe nezadovoljna svojim životom ali na potpuno drugačiji način i zamisli kao i mnoge druge žene pokušava da okrivi svog dragog za sve što im se dešava. I njeno ponašanje je jedna od kapi koja je prelila čašu da postupi tako kako je. A dokaz da su oboje u kanalu je ponašanje njihove dece koja u više navrata deluju kao njihovi roditelji, odnosno imaju tu slobodu da kažu i rade šta god im padne na pamet bez posledica. Završni kadrovi kada on uzima cigaru a dete ga pita da li puši, na šta on olakšavajuće odgovara potvrdno u razmišljajući nešto tipa: "Nakon ovoga, vaša majka više nema šta da mi zamera, mogu i da se drogiram ako hoću". Pred onima pred kojima ga je osudila za njegov postupak, sada je uradili potpuno istu stvar. Životinjski nagon za preživljavanjem usađen u svakom od nas. Oboje su ostavili decu i svog bračnog partnera kada ih je savladao strah i bili suočeni sa eventualnom smrću.

Ona scena u mećavi mi je blaga enigma. Prvo, da li se ona namerno izgubila ? Drugo, da li je on ispravno postupio ostaviviši decu po drugi put a krenuvši za njom ?

Lavinu sam doživeo kao metaforu za njihov brak. Sve im se dešavalo velikom brzinom, kola su im krenula nizbrdo ali se zapravo ništa ozbiljnije nije promenilo već je sve u njihovim glavama.

Ne vredi, zaboravio sam dosta toga. Sledeći put bi bilo poželjno da odgledamo svi u ne više od 2-3 dana razmaka. Toliko toga sam imao da kažem ali je izmaglilo.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 40.0.2214.89
Definitivno mislim da se namerno "izgubila" da bi je pronasao i povratio samopostovanje. To sto je on debil ostavio ponovo samu decu .. samo pokazuje da je nepopravljiv slucaj..
hronicno nezadovoljan sobom i verovatno svojim zivotom, na kraju uzima pljugu bez obzira na sve.. ukazuje da je verovatno nakon ovog zimovanja odao se svim mogucim porocima i umesto da sebe unapredi verovatno ce se dodatno unazaditi. Tako je to meni delovalo. On kao nepopravljiv slucaj.
Sa druge strane ona, oseca se njen poriv da sve kontrolise, da sve mora da razume, da sve mora da analizira. To vidimo prvo iz njenog insistiranja da on ne proverava mobilni na odmoru pa iz njenog razgovora sa prijateljicom gde je otvoreno osudjuje i podize ton jer ne moze da shvati otvoren brak i stavljanje sebe na prvo mesto u odnosu na supruga i decu. Ona je kontrol- frik a kao majka ocigledno bez autoriteta jer ih oboje deca izbacuju iz sobe i deru se na njih..

Na kraju naravno jednostavna situacija pokazuje da ona ima identican instinktivni postupak- bezanje kad se oseti ugrozena. Ona to ne razume iz njenog postupka. Nije poput njega stala da razmisli i sebe prekori. Ona je nasla univerzalno objasnjenje- da je bilo suvise opasno voziti se u autobusu sa tim vozacem i zagrlila decu.. ona je jos povrsnija od njega.

scena sa gomilom golih pijanih skijasa u nocnom klubu koji povracaju jedni po drugima.. odvratno. Verovatno su hteli da pokazu kulminaciju emocije.. pa makar i osecaja odvratnosti. Meni je ta scena totalni visak recimo.

Plakanje pred decom.. dozvoljavanje drame i traumiranje dece bez ikakvog bitnog razloga. On se totalno nije snasao u ulozi oca.
« Poslednja izmena: 01. Feb 2015, 02:37:07 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Ta scena u sobi kada deca njih smiruju i teše mi je vrhunac. Totalni gubitak kontrole nad kompletnom situacijom i samim sobom.

U klubu, pa da, odraz njegovog mentalnog stanja tih dana možda.

Ne znam stvarno više, ne sećam se. Odgledao sam 9 filmova u međuvremenu i 6 sati serije Black Mirror.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.