Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 23:01:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bugarska i Rumunija ulaze u EU  (Pročitano 25493 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
@ cozonac

nemoj da se plašiš, znajući nas balkance , taj autoput od bugrske granice preko Rumunije do Mađarske će biti završen za 30-50 godina. Pa nama je trebalo 5 godina da napravimo jedan most preko Dunava u NS. Sad zamisli koliko će njima trebati da naprave skoro 1500 km
autoputa. Balkanci su to, još je to daleko od evropljana. Od toga nema ništa.

@ Danilo

uvažavam tvoje argumente, ali sve zemlje u tranziciji su ušle u NATO na sopstveno insistiranje, a ne zato što im je iko to postavio kao uslov za dalje integracije u EU. Strah od Rusa (racionalan ili iracionalan, svejedno) ih je naterao da traže prijem u NATO, ali Amerikanci nisu želeli da ih prime (u početku, ranih 90-ih) pa je izmišljen program saradnje bez punopravnog članstva, tzv. "Partnerstvo za mir". Poljska,Češka i Mađarska su primljene tek 1999. godine, na čuvenom samitu NATO-a u Vašingtonu, u jeku najžešćeg bombardovanja naše zemlje (neki Srbi, radikalniji od mene bi rekli agresija). Znači, više su oni insistirali na prijemu, nego što ih je neko uslovljavao članstvom. U međuvremenu Poljska je kupila 48 borbenih aviona F-16, od kojih im je isporučeno 36 aparata (F-16C), a preostalih 12 (F-16D, ovi su malo skuplji) će im biti isporučeno do kraja 2008. godine. Računajući obuku pilota, borbenu opremu, tekuće održavanje i rezervne delove, ova kupovina košta poljske poreske obveznike "tričavih" 1,25 milijardi dolara. Ostale novoprimljene zemlje za sada nisu kupovale borbene avione, mada je Rumunija iskazala interes, ali su zato kupovani PVO sistemi, savremeni radarski uređaji, kao i savremena komunikacijska oprema. Po pravilu od američkih, ređe zapadnoevropskih proizvođača. Dalje, standardni kalibar propisan u NATO-u je 5,56 x 45 mm. Ako je to standard, onda sve članice moraju da imaju oružje tog kalibra. Znači moraće da zamene kalašnjikove, pre ili kasnije, a to košta.Što se tiče bezbednosnih izazova u današnjem svetu, pa čak i pojedinačnim nuklearnim udarima od strane nekog fanatika, ja ne vidim razlog postojanja tako glomazne, preskupe vojne mašinerije. NATO je osnovan kao odbrambena alijansa od eventualne, sveobuhvatne agresije SSSR-a na teritoriju zapadnih zemalja, a znamo da takva opasnost po zapadnu Evropu više nije aktuelna. Čak obrnuto, danas je Rusija sa svojim sirovinama i energijom potrebnija zapadnim Evropljanima nego što im trebaju Amerikanci.
Dakle, ne vidim svrhu postojanja nekog sistema kolektivne bezbednosti,
ako te niko direktno ili indirektno, ne ugrožava. Islamski radikalizam je realna opasnost, ali oni nisu organizovani kao višemilionska armija,
agresor koji je sposoban da frontalno napadne teritoriju Evrope ili SAD.
Teroristi su pojedinci ili manje grupe, pa je besmisleno držati kompletno opremljene armije od više stotina hiljada vojnika da se bore protiv dvestotinak članova terorističke organizacije "Al- Qaeda", registrovanih u zapadnoj Evropi. Protiv terorizma se bore antiterorističke jedinice u sastavu policije i prvenstveno dobro organizovana, profesionalna obaveštajna služba. Padom Berlinskog zida zaista je prestala osnovna svrha postojanja NATO pakta u ovom obliku.

EU je političko-ekonomska asocijacija, a NATO je vojno-bezbednosna asocijacija. Ove dve asocijacije nisu međusobno direktno povezane, čista je "slučajnost" da su pojedine evropske zemlje članice obe asocijacije.
Apsolutno je neistina da je članstvo u NATO-u preduslov za eventualno članstvo neke zemlje u EU. Da bi neka zemlja mogla da se kandiduje za članstvo u EU mora da zadovolji sledeće preduslove : 1.geografska pripadnost evropskom kontinentu
2.stabilni demokratski politički sistem
3.funkcionalna tržišna ekonomija
4.vladavina prava

Konkretno, EU od Srbije bezuslovno zahteva punu saradnju sa Haškim sudom za nastavak pregovora, nikada niko od nas nije zahtevao da se
učlanimo u NATO pakt. Bar ja dosad nisam čuo da nam postavljaju takav zahtev. Pa upravo EU komesar za proširenje Oli Ren je Finac, a njegova zemlja nije članica NATO pakta, ali je članica EU. Dakle, ako je Finska ušla 1995. godine u EU, bez obaveze prethodnog ulaska u NATO, ući ćemo i mi, kada (ako) ispunimo uslov koji od nas zahteva EU.

NATO je za Srbiju neprihvatljiv zbog divljačkog, zaista previše brutalnog bombardovanja i terorisanja stanovništva. Potpuno sam ubeđen u Miloševićevu odgovornost za sve što nam se dogodilo, da ne bude neke zabune, ali onakva devastacija nije viđena čak ni u zalivskom ratu. Što je mnogo, mnogo je. Na kraju, niko nas ne tera u NATO, pa nema potrebe da sami guramo nos tamo gde mu nije mesto.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 374
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Citat
Slovenija placa italijanima cuvanje vazdusnog prostora
Радије би хтео да сами чувамо свој ваздушни простор него да плаћамо неког.

Ovo uopste nije tacno.

EU i 10 zemalja i teritorija, medju kojima sedam sa Balkana, potpisale su sporazum o formiranju "zajednicckog evropskog vazdussnog prostora" , saopsstila je danas Evropska komisija.

Jedna zemlja i jedan vazdusni prostor. Nema Slovenija svoj a Madjarska svoj. Nego je to jedan zajednicki Evropski vazdusni prostor kao i jedna valuta ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
Sto se tice ulaska u NATO mislim da je tu stvar malo drugacija po pitanju necije "volje" dali ce nas primiti i kada ce nas primiti tamo. Kaze se da zemlje same hoce u NATO, ali ja sam stekao utisak da se pre svega pravi medijska halabuka o potrebi pristupanja NATO-u kako bi ispalo da zemlje po svaku cenu zele u NATO, a ovi iz NATO-a ce eto razmisliti pa ce postaviti i neki uslov i na kraju ce ih i primiti. Posto se slazem da je NATO u ovom trenutku finansijska inekcija americke vojne industrije, mislim da je americki interes da nas sve strpaju u NATO, al da oni nece da nas tuku po usima da tamo udjemo, vec im je bolje da ispadne kako mi sami jedva cekamo da udjemo u NATO. Time skidaju svaku odgovornost sa sebe i za svo kasnije nezadovoljstvo ako se bude javilo i za svu kasniju lovu koju nam budu pokupili imace jednostavno opravdanje: "pa sami ste to hteli". Ja sam za to da mi ostanemo u partnerstvu za mir, vec samim tim smo usli u saradnju oko "kolektivne bezbednosti" i nismo protiv NATO-a, a s obzirom da smo okruzeni sa EU nema ko da nas napadne ni kopneno ni vazdusno...
« Poslednja izmena: 05. Jan 2007, 10:53:15 od nssale »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
Zastava Novi Sad - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
HTC Touch HD, Luna
@danilobg

obrnuo si poruku mog posta.

konkretne primere sam ti naveo kako zemlje mogu da fonkionisu i izvan neke vestacke tvorevine kao sto je EU a naglasio sam da mora da postoji volja tih drugih zemalja prema nama. U mojim primerima (samo nekim odnosno ima ih jos ali to vec nije za ovu temu) ta volja postoji ali te vole nema od nosioca EU. Tu je problem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
@ cozonac

nemoj da se plašiš, znajući nas balkance , taj autoput od bugrske granice preko Rumunije do Mađarske će biti završen za 30-50 godina. Pa nama je trebalo 5 godina da napravimo jedan most preko Dunava u NS. Sad zamisli koliko će njima trebati da naprave skoro 1500 km
autoputa. Balkanci su to, još je to daleko od evropljana. Od toga nema ništa.

@ Danilo

uvažavam tvoje argumente, ali sve zemlje u tranziciji su ušle u NATO na sopstveno insistiranje, a ne zato što im je iko to postavio kao uslov za dalje integracije u EU. Strah od Rusa (racionalan ili iracionalan, svejedno) ih je naterao da traže prijem u NATO, ali Amerikanci nisu želeli da ih prime (u početku, ranih 90-ih) pa je izmišljen program saradnje bez punopravnog članstva, tzv. "Partnerstvo za mir". Poljska,Češka i Mađarska su primljene tek 1999. godine, na čuvenom samitu NATO-a u Vašingtonu, u jeku najžešćeg bombardovanja naše zemlje (neki Srbi, radikalniji od mene bi rekli agresija). Znači, više su oni insistirali na prijemu, nego što ih je neko uslovljavao članstvom. U međuvremenu Poljska je kupila 48 borbenih aviona F-16, od kojih im je isporučeno 36 aparata (F-16C), a preostalih 12 (F-16D, ovi su malo skuplji) će im biti isporučeno do kraja 2008. godine. Računajući obuku pilota, borbenu opremu, tekuće održavanje i rezervne delove, ova kupovina košta poljske poreske obveznike "tričavih" 1,25 milijardi dolara. Ostale novoprimljene zemlje za sada nisu kupovale borbene avione, mada je Rumunija iskazala interes, ali su zato kupovani PVO sistemi, savremeni radarski uređaji, kao i savremena komunikacijska oprema. Po pravilu od američkih, ređe zapadnoevropskih proizvođača. Dalje, standardni kalibar propisan u NATO-u je 5,56 x 45 mm. Ako je to standard, onda sve članice moraju da imaju oružje tog kalibra. Znači moraće da zamene kalašnjikove, pre ili kasnije, a to košta.Što se tiče bezbednosnih izazova u današnjem svetu, pa čak i pojedinačnim nuklearnim udarima od strane nekog fanatika, ja ne vidim razlog postojanja tako glomazne, preskupe vojne mašinerije. NATO je osnovan kao odbrambena alijansa od eventualne, sveobuhvatne agresije SSSR-a na teritoriju zapadnih zemalja, a znamo da takva opasnost po zapadnu Evropu više nije aktuelna. Čak obrnuto, danas je Rusija sa svojim sirovinama i energijom potrebnija zapadnim Evropljanima nego što im trebaju Amerikanci.
Dakle, ne vidim svrhu postojanja nekog sistema kolektivne bezbednosti,
ako te niko direktno ili indirektno, ne ugrožava. Islamski radikalizam je realna opasnost, ali oni nisu organizovani kao višemilionska armija,
agresor koji je sposoban da frontalno napadne teritoriju Evrope ili SAD.
Teroristi su pojedinci ili manje grupe, pa je besmisleno držati kompletno opremljene armije od više stotina hiljada vojnika da se bore protiv dvestotinak članova terorističke organizacije "Al- Qaeda", registrovanih u zapadnoj Evropi. Protiv terorizma se bore antiterorističke jedinice u sastavu policije i prvenstveno dobro organizovana, profesionalna obaveštajna služba. Padom Berlinskog zida zaista je prestala osnovna svrha postojanja NATO pakta u ovom obliku.

EU je političko-ekonomska asocijacija, a NATO je vojno-bezbednosna asocijacija. Ove dve asocijacije nisu međusobno direktno povezane, čista je "slučajnost" da su pojedine evropske zemlje članice obe asocijacije.
Apsolutno je neistina da je članstvo u NATO-u preduslov za eventualno članstvo neke zemlje u EU. Da bi neka zemlja mogla da se kandiduje za članstvo u EU mora da zadovolji sledeće preduslove : 1.geografska pripadnost evropskom kontinentu
2.stabilni demokratski politički sistem
3.funkcionalna tržišna ekonomija
4.vladavina prava

Konkretno, EU od Srbije bezuslovno zahteva punu saradnju sa Haškim sudom za nastavak pregovora, nikada niko od nas nije zahtevao da se
učlanimo u NATO pakt. Bar ja dosad nisam čuo da nam postavljaju takav zahtev. Pa upravo EU komesar za proširenje Oli Ren je Finac, a njegova zemlja nije članica NATO pakta, ali je članica EU. Dakle, ako je Finska ušla 1995. godine u EU, bez obaveze prethodnog ulaska u NATO, ući ćemo i mi, kada (ako) ispunimo uslov koji od nas zahteva EU.

NATO je za Srbiju neprihvatljiv zbog divljačkog, zaista previše brutalnog bombardovanja i terorisanja stanovništva. Potpuno sam ubeđen u Miloševićevu odgovornost za sve što nam se dogodilo, da ne bude neke zabune, ali onakva devastacija nije viđena čak ni u zalivskom ratu. Što je mnogo, mnogo je. Na kraju, niko nas ne tera u NATO, pa nema potrebe da sami guramo nos tamo gde mu nije mesto.

@Zemunac,

Tacno - clanstvo u NATO nije uslov za EU i tu nema nikakvog spora. Takodje je tacno da su zemlje okupirane Sovjetima imale dodatan snazni motiv da sto pre udju u NATO. 

Kalibar 5.56mm je zaista bio prihvacen u eri hladnog rata kao standard, ali niko danas niti obavezuje niti tera nove clanice da predju na taj kalibar. Ne postoji nijedan akt, ni jedno resenje, nijedan dokument koji obavezuje nove clanice da prelaze na nov kalibar. Kod nas je fabrika Zastava forsirala u medijima pricu da navodno moramo da uzmemo kalibar 5.56 mm samo zato da bi mogla da prodaje nove puske nasoj vojsci.

Sto se tice bombardovanja -  slazem se to je bolni momenat iz nase skorije istorije, ali to je takodje epizoda koja je iza nas. Bez zelje da umanjujem tragediju svake zrtve, ali tokom tog celog rata je poginulo manje ljudi nego u toku jednog prosecnog dana rata u Bosni.
Drugo -  Srbija nije bila u sukobu sa  NATO vec sa svim zemljama koje cine tu asocijaciju. Gledano kroz tu logiku moze isto tako da se kaze da je Srbija `99  godine bila u ratu sa najvecim delom Evrope i vecinom clanica Evropske unije. I sta sad da radimo zbog toga? Da se preselimo sa kontinenta? 

Mi sa svim tim zemljama danas imamo pune diplomatske odnose, najvece investicije dolaze iz tih zemalja, tezimo da se politicki i ekonomski povezemo sa njima, pripadamo istoj civilizacijskoj i kulturoloskoj matrici, vezani smo snaznim istorijskim, geografskim,ekonomskim vezama, na stotine hiljada nasih ljudi zivi po Nemackoj, Francuskoj, Italiji, Americi, Engleskoj itd...Danas sa vecinom njih imamo i sporazume o vojnoj saradnji. Stoga mi je potpuno nelogicno da sebi uskracujemo clanstvo u NATO, jer je to forum/asocijacija svih tih zemalja sa kojima smo sada vojno/bezbednosno/politicki/ekonomski bliski na bilateralnom nivou. Ulaskom u NATO dobijamo svoj punopravni glas u forumu gde se sve te zemlje bave vojnopolitickim i bezbednosnim pitanjima.

Potpuno si u pravu da za islamski fundamentalizam, terorizam, proliferacija oruzja za masovno unistenje i sve ono drugo sto karakterise danasnjicu i potencijalne opasnosti sutra nije potrebno imati stotine hiljada vojnika. To misljenje deli i NATO, odnosno sve njegove clanice - tako da svi smanjuju i profesionalizuju oruzane snage, stavljaju akcenat na specijalne snage, osposobljenost za mirovne misije, bolju logistiku, i pre svega kvalitetnu i snaznu obavestajnu komponentu.

Jako je vazno da postoji institucija/mesto na kome zemlje mogu zajedno da diskutuju i donose odluke u pitanjima od bezbednosnog znacaja - jer se bezbednost tice svih i utice na ekonomiju i politicku stabilnost svih. Bezbednosni izazovi se menjaju, ali ih uvek ima i drzave nastoje da ih rese zajedno - zato medjunarodne organizacije i postoje. Ne zaboravi da raketa iz Irana moze da doleti do Evrope bez problema. Ako neki ludaci puknu prljavu radiolosku bombu ili ne daj boze pravu atomsku negde u Evropi - mislis da ce posledice da zaobidju Srbiju uz boziju pomoc i jaku kosavu? Sta ako dodje do nekog sumanutog sukoba na prostoru bivseg SSSR-a? Sta ako Kina jednog dana kaze Rusiji  - naftna polja na tom i tom prostoru pripadaju nama i mi to uzimamo? Itd itd itd...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 924
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nebih sad ovde da duzim i da objasnjavam mnogo ali eu nije nista drugo vec spajanje evrope zbog zajednickog nastupa protiv rusije amerike i kine jel jedna sama nemacka italija francuska na globalnom nivou su smesni naspram rusije indije amerike kine i onda su sesitni evropljani setili da sespoje i da budu malo bitniji faktor u globalnoj politici a to oko radika svuda je isto prosecan gradjevinac retko gde dobro zivi mozda u svajcarskoj skandinaviji engleskoj dok u vecini zemalja evropske unije ne zivi nista bolje nego u srbiji!
a ovi sa b92 sto nam sole pamet kako smo primitivni kako slusamo turbo folk kako smo malogradjani itd i da tako necemo u evropu onda nek odu u bugarsku pa kad budu videli kakav se turbo folk slusa tamo kako su 90 posto zena sponzoruse kako je 3 puta zesca situacija nego u srbiji onda nek jedu govna o eu a to isto vazi i za ove iz ldp koji ovim mladim vecitim studentima koji nista nisu videli dalje od fakulteta mogu da sole pamet o kulturi ekonomskoj moci itd!
eu kao eu ne predstavlja nista vec samo ono sto sa rekao na pocetku bugarska i svedska nikad nece da budu isti niti ce ikad biti ista drzava mentalitet ljudi se ne meja tako lako kao sto nas isu promenili ni turci ni kralj ni tito tako nece neke stvari iz naseg ponasanja i mentaliteta da promeni ni ceda kao sto ni cehinjama nece da ozadje iz mentaliteta da budu kurve pa makar bila prosecna plata 5000 evra tako nece ni nasem panduru niko da izbaci iz glave da uzme mito pa iako zaradjivao 5000  evra jednostavno je to tako tako!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Mi smo nekada bili "Kalifornija" za Rumune i Bugare zato što smo bili van Varšavskog Ugovora i vojni saveznici NATO pakta pa smo podržavani bespovratnom pomoću, trgovinskim privilegijama i povoljnim kreditima iako smo bili socijalistička zemlja. Da smo nastavili tako do raspada SFRJ nebi ni došlo a u tranziciju bi ušli "odmorniji" i sa kakvom-takvom privredom i zalihom kapitala u državnim blagajnama. Sad smo u poziciji iza Bugarske i Rumunije, pa i Hrvatske, u rangu sa Albanijom, a za to smo pre svega sami krivi, pri tom mislim na tadašnji politički vrh u Beogradu, a i sam narod se zapalio za sasvim pogrešne lidere. Kako su Rumuni brzo obavili posao sa Čaušeskim, dok smo mi takvima držali milionske mitinge. Treba i mi sami da se raspasuljimo nije dovoljno samo promeniti državni vrh.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
BlackBerry bold
Citat

nisam mislio da mi treba da placamo, samo kazem da postoje razne opcije, i da nas verovatno nece terati da kupujemo am. avione samo zbog NATO-a.
Наравно када смо у могућности требамо куповати нове авионе.

ili da ih pravimo u zastavi! Smile
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Citat

nisam mislio da mi treba da placamo, samo kazem da postoje razne opcije, i da nas verovatno nece terati da kupujemo am. avione samo zbog NATO-a.
Наравно када смо у могућности требамо куповати нове авионе.

ili da ih pravimo u zastavi! Smile
Ако можемо, што да не.
Ја сам увек за домаће Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
BlackBerry bold
jos da nadjemo ludake koji bi smeli da sednu u tako nesto...!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 23:01:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.