Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Buducnost: promene u Srbiji i koga za vodju?????  (Pročitano 29186 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Motorola 
I demokrate i naprednjaci su hostapleri samo da se nakradu,treba napraviti neku gradjansku stranku ali osecam da bi se i ta stranka brzo iskvarila,ne verujem da ima postenog politicara.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 2610
Trenutno, a mozda i na duzi period-od kojih 10-tak godina u Srbiji NEMA politicara koji je neiskvaren i koji ce raditi za narod.
Svi su do sda bili na vlasti ili uz vlastodrsce.
Mladji ako i dodju iskvarice ih sadasnji stranacki lideri tako da sam pesimista u vezi lidera za narod.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
Lidera nema, niti će ga biti... Ali to nije problem - nego što narod stalno čeka nekog lidera, nekog da bude dobar i pošten, da voli svoju zemlju, da radi za nju i da ne krade, a da bude i fin čovek. Ko da smo svi retardirani, pa nam svima treba "tata" da nas usmerava Smile Smile Smile

Obala Morave nije onoliko sramotno zaprljana zato što Srbija nema lidera. Fasade nekih zgrada nisu smešno zelene boje zato što Srbija nema lidera. Nove registarske tablice nisu nepismene (YŽ registarska tablica ?!?!?!) zato što Srbija nema lidera. Pink nije postao najveća televizija zato što Srbija nema lidera... Problem je u nama. Svakako da se neke stvari, neke velike, državne stvari, ne mogu sada rešiti. Niti nam ekonomska situacija ne može biti čarobno bolja. Ali dok god to bude služilo kao izgovor za sve drugo, od bacanja pikavca do oranja njive - neće nama biti bolje. Tek kada se svako od nas bude potrudio da radi sve što je u njegovoj moći da ovo bude jedna normalna i lepa zemlja, onda će nam biti bolje. A onda će se već i naći neki lider da nas vodi... Do tada, sa ovakvim narodom - neće biti boljeg lidera Smile Nismo ga ni zaslužili Smile
IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

govorim tiho i vodim psa sa sobom

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1267
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung 
 Smile

IP sačuvana
social share
nije važno živeti, već vredeti u životu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 2610
Lidera nema, niti će ga biti... Ali to nije problem - nego što narod stalno čeka nekog lidera, nekog da bude dobar i pošten, da voli svoju zemlju, da radi za nju i da ne krade, a da bude i fin čovek. Ko da smo svi retardirani, pa nam svima treba "tata" da nas usmerava Smile Smile Smile

Obala Morave nije onoliko sramotno zaprljana zato što Srbija nema lidera. Fasade nekih zgrada nisu smešno zelene boje zato što Srbija nema lidera. Nove registarske tablice nisu nepismene (YŽ registarska tablica ?!?!?!) zato što Srbija nema lidera. Pink nije postao najveća televizija zato što Srbija nema lidera... Problem je u nama. Svakako da se neke stvari, neke velike, državne stvari, ne mogu sada rešiti. Niti nam ekonomska situacija ne može biti čarobno bolja. Ali dok god to bude služilo kao izgovor za sve drugo, od bacanja pikavca do oranja njive - neće nama biti bolje. Tek kada se svako od nas bude potrudio da radi sve što je u njegovoj moći da ovo bude jedna normalna i lepa zemlja, onda će nam biti bolje. A onda će se već i naći neki lider da nas vodi... Do tada, sa ovakvim narodom - neće biti boljeg lidera Smile Nismo ga ni zaslužili Smile

Žalosno je da smo hiljadu godina birali za vodje one koji su bili apsolutisti i diktatori. Samo je Kralj Petar I Karadjordjevic pokušavao da takav ne bude ALi ga je I svetski rat sprečio da vlada Srbijom na takav način a onda dodđe YU i krenuše zahjebancije.
Pogledaj Cara Dušana, Lazara,....Turke,...Karađordja Miloša Obrenovića,....onda Tita Sloba, sada Bota.....sve sami apsolutisti.

Ovaj narod kao da je mazohistički nastrojen-što više nedela i storžiji prema njemu to mu je vladar bolji.

Treba vremena za promenu misšljenja -ali mnogo vremena
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 219
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68

Žalosno je da smo hiljadu godina birali za vodje one koji su bili apsolutisti i diktatori. Samo je Kralj Petar I Karadjordjevic pokušavao da takav ne bude ALi ga je I svetski rat sprečio da vlada Srbijom na takav način a onda dodđe YU i krenuše zahjebancije.
Pogledaj Cara Dušana, Lazara,....Turke,...Karađordja Miloša Obrenovića,....onda Tita Sloba, sada Bota.....sve sami apsolutisti.

Ovaj narod kao da je mazohistički nastrojen-što više nedela i storžiji prema njemu to mu je vladar bolji.

Treba vremena za promenu misšljenja -ali mnogo vremena

ima istine u ovemo ste ste napisali!
Prvi citat: Tacno je da je narod iskvaren, moralno i duhovno posrnuo, ali mislim da nije problem u nama samima jer nije oduvek bilo tako. Situacija u kojoj se nalazimo, nemastina, boram za goli opstanak, mediji, "kultura" su doveli do ovoga sto sada pricas. tacno je da kosmija mrzi komsiju, da zabadamo jedni drugima klipove u tockove da nam je osnovna kultura na najnizem mogucem nivou. Ali iz price starijih ljudi koji se secaju vremena pre komunizma kazu da je tada zivot bio potpuno drugaciji da su se ljudi medjusobno pomagali voleli. da je bilo vise gospode nego dzibera. Medjutim zadnjih 60 godina stvari su se promenile doslo je neko novo doba.
Moje misljnje je da je u stvari narod zatrovan a ne bolestan, znaci to moze da se leci. uredjenjem drzave, drzavne politike stvari ce ici na bolje. Nije mi jasno zasto nasi politicari toliko potencijraju eu?! Nase dvoriste je u rasulu a njihovo se krenulo da se raspada. Dajte da se prvo sredimo pa onda da pravimo saveze, kako sad stvari stoje, ispada da mi molimo nekog da budemo sa njim , zasto nebi sredili stvari kako valja pa neka nas oni sami zele.

citat dva: Ne mora da znaci da je apsolutizam uvek los, pogledajmo ruse, ne vidim da im nesto fali? ali u nasem slucaju je bio koban. mi moramo da shvatimo da mi jos uvek nismo izasli iz komunizma koji je pukao po svim savovima. nijedna ideologija nije ispravna i svaka ima svoj vrhunac i pad zato treba pokupiti najbolje iz svake a ono sto ne valja odstraniti. vrlo jednostavan koncept. sto se tice milosa i karadjordja mislim da je vreme trazilo kao primarno da oni budu glavni jer je zemlja bila pod turcima. monarhija je imala neki svoj tok koji po svemu sudeci se danas ispostavilo da i nije bio los.
Zasto smo mi posle birali slobu pa botu? Pa zato sto smo u stvari dusevan narod sto ne mislimo zlo, u svakom od nas u ovoj zemlji zivi jedan dobar covek, patriota, optimista.... alii on je zarobljen okovima naseg vremena i situacije, on mora da se oslobodi. Mi kao narod duzni smo da posaljemo danasnje politicare kompletno u istriju a po neke u zatvor!
IP sačuvana
social share
  Za promene! Protiv politcara i svih na politickoj sceni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68

Nije bilo izbora u Dušanovo i Miloševo vreme. Ili oćeš - ili kolac. Nije baš moguće porediti sa današnjim stanjem, jer koji vladar u srednjem veku (ili koji od Nemanjića) nije bio diktator? I pored toga, izuzev tih nakaza XX veka, oni su bili izuzetni vladari. Dušan je npr. bio izuzetno sposoban čovek i vladar. Da nije umro, verovatno bi uspeo da ostvari to što je naumio, a naša istorija i sadašnjost bi bili mnogo svetilji. Možda je bio previše ambiciozan, ali samo da je poživeo, verovatno bi sve svoje ambicije i ostvario. Tako da smatram da je vrlo nepravedno da ga trpaš u isti koš sa Slobom i Titom... Ne ide...  Smile

Ali si u pravu što se mazohizma tiče, mnogo je to puta dokazano Smile Rekoh ja, kao da nam svima treba tata da nas usmerava... Ni meni to nikada nije bilo jasno... Smile

Prvi citat: Tacno je da je narod iskvaren, moralno i duhovno posrnuo, ali mislim da nije problem u nama samima jer nije oduvek bilo tako. Situacija u kojoj se nalazimo, nemastina, boram za goli opstanak, mediji, "kultura" su doveli do ovoga sto sada pricas. tacno je da kosmija mrzi komsiju, da zabadamo jedni drugima klipove u tockove da nam je osnovna kultura na najnizem mogucem nivou. Ali iz price starijih ljudi koji se secaju vremena pre komunizma kazu da je tada zivot bio potpuno drugaciji da su se ljudi medjusobno pomagali voleli. da je bilo vise gospode nego dzibera. Medjutim zadnjih 60 godina stvari su se promenile doslo je neko novo doba.
Moje misljnje je da je u stvari narod zatrovan a ne bolestan, znaci to moze da se leci. uredjenjem drzave, drzavne politike stvari ce ici na bolje. Nije mi jasno zasto nasi politicari toliko potencijraju eu?! Nase dvoriste je u rasulu a njihovo se krenulo da se raspada. Dajte da se prvo sredimo pa onda da pravimo saveze, kako sad stvari stoje, ispada da mi molimo nekog da budemo sa njim , zasto nebi sredili stvari kako valja pa neka nas oni sami zele.

Potpuno si u pravu. Narod je zatrovan. Hvala Bogu da može da se izleči, sve se može - samo da se hoće. I dug je to put, a treba svaki pojedinac da krene od sebe, pa ćemo videti za neku generaciju šta ćemo i kako ćemo. Ne verujem da ima druge... Slažem se sa tobom, još samo da ima više ljudi koji tako razmišlja, i biće nam bolje sigurno Smile

Ali to nam je kazna za odricanje od sopstvenih predaka i sopstvenih junaka. Danko Popović - Knjiga o Milutinu - neprevaziđeno delo koje vrlo pitko i precizno objašnjava svu nesreću srpskog naroda od početka XX veka, pa do danas. Nije ni pre II svetskog rata bilo sve bajno i sjajno - i tada smo brzo zaboravili Solunce, heroje, okrenuli se nekoj Evropi, stvaranju neke Jugoslavije - a zaboravili one koje smo morali da slavimo - opet zarad neke priče koja veze nema sa realnošću. Posle II svetskog rata, brže bolje prihvatili komunizam, zarad lepšeg života - većina Srba se ponela kao najgore poturice - krečili crkve, pljuvali popove na ulici, slavili komunizam do beskraja, 50 godina decu niko nije učio ko je bre Živojin Mišić, ili Sinđelić. Posledice se danas itekako osećaju. Uvek smo hteli bolje, a put do pakla je uvek i bio popločan dobrim namerama... Negde usput smo zagubili poštovanje i odgovornost - ne prema državi, nego prema dedovima koji su krvarili da bi mi danas mogli da kuckamo ovako preko interneta Smile Zato i prolazimo ovako, čini mi se.

I opet ponavljamo iste greške - jurimo u EU, kao što smo jurili u komunizam, brišemo sve što je bilo pre toga, jer nam smeta, pravimo novo društvo i nove ljude, kao da to može za 15~20 godina... A posle nam je đavo kriv. Istorija zaista jeste učiteljica života, mi iskustva i primera imamo - još samo da ih naučimo...
IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 2610
Mi kao narod duzni smo da posaljemo danasnje politicare kompletno u istriju a po neke u zatvor!

Nisu izgradili novi u Padenjaku, Zabela vec prebukirana.
Plasim se samo da zatvori ne postanu jos veca ucilista i svetilista-gore nego komunistima izmedju  dva svetska rata u jugoslaviji.

Ebi ga ali tako je-lud smo narod-previse nebeski-letimo za svakom gluposcu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 219
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
Mi kao narod duzni smo da posaljemo danasnje politicare kompletno u istriju a po neke u zatvor!

Nisu izgradili novi u Padenjaku, Zabela vec prebukirana.
Plasim se samo da zatvori ne postanu jos veca ucilista i svetilista-gore nego komunistima izmedju  dva svetska rata u jugoslaviji.

Ebi ga ali tako je-lud smo narod-previse nebeski-letimo za svakom gluposcu.

Ma nacicemo im mesto, nek se uce medjusobno propalim idejama a nece njima niko dolaziti na svetiliste jer niko omi nisu dobro doneli sem njima samima.
« Poslednja izmena: 17. Maj 2011, 13:30:34 od Nikolabojovic »
IP sačuvana
social share
  Za promene! Protiv politcara i svih na politickoj sceni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50206
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S24
I opet ponavljamo iste greške - jurimo u EU, kao što smo jurili u komunizam, brišemo sve što je bilo pre toga, jer nam smeta, pravimo novo društvo i nove ljude, kao da to može za 15~20 godina... A posle nam je đavo kriv. Istorija zaista jeste učiteljica života, mi iskustva i primera imamo - još samo da ih naučimo...

Тачно тако. Као што смо некада јурили у комунизам исто тако данас јуримо у ЕУ... И опет ћемо се након пропасти тог система вратити тамо гдје смо данас. Можда запитати зашто нам је све то требало и напокон се опаметити. Ако до тада уопште буде било Срба. 
« Poslednja izmena: 17. Maj 2011, 17:56:59 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.