Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Budućnost nemamo,ali imamo kladionice i banke - Pljevlja  (Pročitano 1436 puta)
10. Avg 2013, 14:03:29
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Browser
Mozilla Firefox 23.0
"Blic Crna Gora": U centru Pljevalja radi više od 20 kladionica

Više crnogorskih kladionica otvorilo je posljednjih dana nekoliko uplatnih mjesta u Pljevljima čime se njihov broj u centru grada, u krugu prečnika pet stotina metara, popeo na dvadeset. Od Jalije, pa do vrha čaršije u Pljevljima kroz glavnu ulicu i oko nje nikle su kladionice kao pečurke.

Nekada se fudbal kao najvažnija stvar na svijetu pratio iz ljubavi, danas se sve svodi na prolazi li tiketa i dobitak na kladionici. Više nije bitna simpatija prema nekom klubu od malih nogu, važno je da pobijedi onaj na koga smo tipovali makar to bio najveći rival i protivnik naših dojučerašnjih ljubimaca.

Od Jalije, pa do vrha čaršije u Pljevljima ili za one sa strane kroz glavnu pljevaljsku ulicu i oko nje nikle su kladionice kao pečurke. Samo na Jaliji na nekih tridesetak metara nalazi se pet uplatnih mjesta. Isti broj njih je skoncentrisan u blizini raskrsnice ulica Kralja Petra i Tršove, ali i dalje u glavnoj ulici i oko nje nalazi se još šest šaltera na kojima kladioničari mogu uplatiti tiket. Ukoliko ne dobiju igrajući na pobjede svojih favorita, Pljevljaci do novca, uz malo više sreće u pronalaženju žiranata od sigurnih fikseva, mogu doći u jednoj od sedam poslovnica banaka smještenih tik uz vrata ili najviše dvadesetak metara daleko od neke od kladionica. Zli jezici bi rekli da su sračunato blizu kako bi pojedinci novac sa bankarskog pulta, od kredita, mogli odmah da prenesu na šalter kladionice i ulože ga na (ne)siguran fiks. I krediti i klađenje, slažu se mnogi, vode u finansijsko ropstvo. Klade se svi, staro i mlado, osnovci i srednjoškolci, muško i žensko, bez obzira na godine i društveni i imovinski status.

Uprkos zvaničnoj statistici po kojoj su na drugom mjestu po visini prosječne zarade i silnim kladionicama i bankama sa vrećama para, pljevaljski džepovi su sve prazniji što se uoči i letimičnim pogledom na ruiniranu glavnu ulicu i prolaznike. Nekadašnju ljepotu „pljevaljskih dama“ opjevanu u pjesmama i ašikovanje decenijama prisutno na čuvenom korzou zamijenilo je špartanje unezverenih žiranata i kladioničara i njihove jadikovke oko „pada zbog jednog gola ili koša“ ili „prevare doživljene od banaka ili prijatelja“.

Kriza vuče u kockanje

Slobodan Drobnjak smatra da igre na sreću cvjetaju i u vrijeme kriza, kad narod nema para.
- Klađenje u Crnoj Gori pa i u Pljevljima uzima sve više maha, a sve više je onih koji preko noći žele da zarade novac i riješe neke svoje životne potrebe. U većini slučajeva dešava se suprotno, dobijaju kladionice - kaže Drobnjak i dodaje da se nikada nije kockao. Smatram da zbog krize mnogi nadaju dobitku na kladionici i uplaćuju tikete a ustvari samo gube - kazao je Drobnjak

Monstat je nedavno objavio da su Pljevljaci sa 518 eura mjesečno na drugom mjestu po visini prosječne zarade u Crnoj Gori. Nije nemoguće da su se vođeni upravo tim podatkom vlasnici kladionica i odlučili na otvaranje novih poslovnica. Kako sada stvari stoje, zaradu, da li i očekivano brzu, imaju mnogo više oni nego igrači jer prema nekim procjenama kladionice svakog mjeseca prihoduju desetine hiljada eura. Te pare odlaze put juga, prateći milione koji žicama iz pljevaljske Termoelektrane putuju ka Nikšiću i Podgorici.

Jedan od starijih Pljevljaka, Pero Radović koji posjećuje kladionice kaže da to radi zato što voli i prati sport uopšte. Ranije je igrao sportsku prognozu a kad je ona ukinuta prešao je na kladionice čisto radi reda kako bi pratio utakmice, jer se nekom dobitku ne nada.

- Nema tu dobitka, igram samo što volim sport. Moguće je da su se kladionice pojavile zbog ekonomske krize ali i zbog namještanja utakmica. Veliki sam zaljubljenik u sport, veliki sam zvezdaš, bio sam sa Zvezdom u Bariju - priča Pero Radović i dodaje da ako igraš na malu paro na nju ne možeš ništa dobiti, ako igraš na više, više i izgubiš.

Nedeljko Matić kaže da ni Pljevlja nijesu (*lenji novinari  Smile ) ostala imuna od kladionica i da je kriza glavni razlog.

- Najbolji pokazatelj krize kako one ekonomske tako i krize u društvu je sve izraženija kocka i kladionice. U gradu koji je za šest godina „izgubio“ šest hiljada stanovnika logično je da cvjetaju samo djelatnosti koje donose brzu zaradu. Ni Pljevlja nijesu ostala imuna - smatra Matić i dodaje da prilično veliki broj ljudi, pa i mlađi igraju kladionicu i evidentno je da je došlo do poremećaja vrijednosti.

Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
једна од најглупљих тврдњи у историји света је да коцка цвета тамо где је криза...ако идемо том логиком онда не би постојао лас вегас...мислим,у сад нема кризе...зар не? Smile

зезам се мало...све је у суштини веома једноставно...у србији је малолетницима забрањен улаз у кладионице и треба да буду удаљене 100 или 200 метара од школе (нисам сигуран)...за ово могу да потврдим да се кладионице придржавају у мом месту и зр...ако плаћају редовно порез и раднике не видим у чему би био проблем
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Nokia 
U centru Andrijevice svaki stanovnik ima svoju kafanu.. velika stvar, sasvim logično I moguće
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.16
mob
Nokia 6220
Najvise volim kad stoka oce da se obogati, a da ulozi 50 dinara, pa se nervira, i kaze kako nema srece  Smile
Muskarac, radno sposoban, 30-50 godina, ceo dan sedi u kladionici i mrsi muda.  Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Samsung Galaxy S2
Najvise volim kad stoka oce da se obogati, a da ulozi 50 dinara, pa se nervira, i kaze kako nema srece  Smile
Muskarac, radno sposoban, 30-50 godina, ceo dan sedi u kladionici i mrsi muda.  Smile

Njegovo pravo.
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 8536.25
pre neki dan sam bio u pljevljima. malo mesto, grad na obroncima brda. prvo što mi je zapalo za oko su devojke, ljudi!, ni manjeg mesta, ni lepših devojaka po metru kvadratnom. kažu mi drugovi, to ti je moj druže beogradizacija-novosadizacija-podgorizacija-kotorizacija... gledam ih belo, a oni mi pojasne, sve ovo što vidiš ti je preko godine van pljevalja na studijama ili radi u nabrojanim gradovima, kad dodje vreme godišnjih odmora sve se to sjati u pljevlja.
druga stvar koja mi je privukla pažnju, iako multietnički gradić koji se nalazi na tromedji, gradić, iz kojeg  je tokom rata
u BiH dosta stanovnika ratovalo što u paravojnim jedinicama, što u regularnim vojno policijskim sastavima u tim dešavanjima, ne primećuju se oni čudni pogledi, kojim vas obično proprate u sredinama u kojima žive muslimani-bošnjaci. nema zabradjenih žena, devojaka... nema momaka sa vehabija lukom po ulicama, grad deluje sasvim ok.
treća stvar, koja mi je zapala za oko u čitavom gradu sam primetio samo dve klime na fasadama zgrada i to su bile klime na zgradi, kako su mi rekli domaćini, vojne bolnice. na netu sam pratio temp. u regionu, koja se zvanično kretala od 33 do 40 C, u pljevljima nisam imao osećaj tropskih vrućina, preko dana je bilo prijatno, a noću sam se pokrio.
kladionice, nisam obraćao pažnju, ali kladionice su ti zaštitni simbol svakog grada u crnoj gori. pošto crna gora radi samo preko leta, primorije, preko zime sve je off, jedina delatnost koja funkcioniše u cg. su kladionice, kamataši i ko prolazi kod banaka, krediti. pljevlja ima tako dobre ribe, ako ni zbog čega, a onda zbog njih treba ići tom stranom.
« Poslednja izmena: 12. Avg 2013, 10:18:54 od upap »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
U centru Andrijevice svaki stanovnik ima svoju kafanu.. velika stvar, sasvim logično I moguće
Што да плаћају другом кад се код себе најаслађе пије, а још и џабе у неку руку.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 28.0.1500.95
mob
Nokia krntija
Не знам колики порез кладионице и коцкарнице плаћају држави, можда би их требало ребнути по џепу још више, па их на тај начин пробати редуковати. Друга варијанта је да се забране законом.

Што се осталог тиче, сматрам да Хрватску треба разорити.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Citat

Smile

ништа јаче него у новембру-децембру сести у нашу локалну клаџу,права екипа,мало тикета,мало зезања,лора,реми,кафа,чај,сок итд Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Citat

Smile

ништа јаче него у новембру-децембру сести у нашу локалну клаџу,права екипа,мало тикета,мало зезања,лора,реми,кафа,чај,сок итд Smile
Још ако радница није за бацити...  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
mob
Sony 
Pre nekog vremena nađe jedan moj ortak dobitan tiket na 6-7 hiljada dinara uplaćen u nekoj manje poznatoj kladionici tipa u nekoj kafani ili nešto sl. Prevrnuo je ceo grad i okolinu preko 100 kladionica i na kraju našao u kojoj je tiket uplaćen i uzeo lovu, eto isplatilo mu se.. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.11 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.