Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Jun 2025, 21:17:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BSOD kod gasenja  (Pročitano 1613 puta)
11. Avg 2013, 05:32:19
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Pocelo je povremeno ovo da mi se desava. Ne kod svakog gasenja

whocrashed kaze ovo

On Sun 8/11/2013 3:17:27 AM GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\memory.dmp
This was probably caused by the following module: Unknown (0x00000000)
Bugcheck code: 0x50 (0xFFFFFAC006824018, 0x1, 0xFFFFF8800461F756, 0x5)
Error: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Bug check description: This indicates that invalid system memory has been referenced.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error.
Google query: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Poslednje sto sam radio pre nego sto je ovo krenulo da mi se desava je instaliranje malwarebytes i cistio neki virus sa combofix-om. Mislim da sam apdejtovao firefox i zbog njega ubacivao neki patch za kasperky pure da bi mogao da radi password manager plugin. Otprilike od tada pocinje da mi se ponekad krsi firefox kad kliknem na password polje na pojedinim sajtovima.

Ne mogu da se zakunem ali cini mi se da se BSOD kod gasenja desava samo ako se prethodno skrsio firefox.
Videcu sutra da reinstaliram firefox. Pretpostavljam da bi valjalo i da reinstaliram Kaspersky al me to mrzi jer bih onda ponovo morao da ga patchujem. Na stranu sto je sasvim moguce da mi se ovo i desava zbog tog patcha.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Apple 13pro
podigni ga u safe modu, pa tamo pokreni combo fix. A onda upali u normal modu i sa svojim anti virusom skeniraj masinu.. A pobrisi sve druge programe koji rade isto, potreban ti je jedan antivirus... A meni se desavalo da imam blu kod gasenja i bio je problem napajanje
IP sačuvana
social share
Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada će doći, za dan kada ćeš je ponovo videti. Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh, kada ti nedostaje biće koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji. Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude...
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Sa tim virusom sam zavrsio. Instalirao sam mbam pa combofix kad kaspersky nije uspeo nesto da ocisti. MBAM je vec obrisan a combofix ne kotistim jer je obavio ono sto je trebao. Sad sam reinstalirao kaspersky i vidim da mi se vise ne krsi kad kliknem na password polje nna nekim sajtovima. Jedino sto sad ne radi gomila add on-ova. Ubedjen sam da je ovaj problem negde na liniji firefox - kaspersky (password manager) Krivim firefox dileje jer svakih 15 minuta izbacuju novu verziju.

A meni se desavalo da imam blu kod gasenja i bio je problem napajanje

Bas si me utesio Smiley

Ne verujem da je kod mene taj problem. Eno gore whocrashed isto kaze da nije hardver

Citat
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.

edit: zavrsio sam sa reinstalacijom sumnjivog softvera. Kaspersky patch bi morao da osposobi plaginove da rade sa firefox 23 ali sanse nema. To sam na kraju resio tako sto sam stavio ff 22.

firefox se ne krsi na onim sajtovima gde se krsio u poslednje vreme. Ako sam bio u pravu da je to uzrok onda vise bsod-ovi ne bi trebalo da se desavaju. btw dok sam se mlatio oko ovoga restartovao sam ga vise od 5 puta bez ijednog bsod-a

« Poslednja izmena: 11. Avg 2013, 14:04:49 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Apple 13pro
znaci lisica zajebava
IP sačuvana
social share
Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada će doći, za dan kada ćeš je ponovo videti. Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh, kada ti nedostaje biće koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji. Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude...
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Na nju najvise sumnjam (u sadejstvu sa kasperskim)

kao sto rekoh u prvom postu cini mi se da je do bsod-a dolazilo samo u slucajevima kad se lisica krsila u toj sesiji (vreme izmedju paljenja i gasenja kompa)

lisica + kaspersky je problem koji jako dugo traje. Firefox izbacuje novu verziju svakih 15 minuta pa onda ovi jurcaju da naprave patch i nije prvi put da se pojavljuju problemi zato sto zbrzaju patch.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Opet sam sinoc imao bsod kod gasenja  Smile

whocrashed insistira da je u pitanju neki drajver ali ne moze da provali koji. Neki drugi softver koji bi mogao da bude od koristi?

Moguce da mi je combofix nesto zeznuo dok je cistio onaj virus a moguce i da je problem nastao zbog nekog konflikta. Jedno vreme mi je uz Kaspersky radio i mbam sa nekom svojom zastitom i otprilike tada pocinju problemi.

videcu hoce li ovo biti od pomoci

http://www.techrepublic.com/blog/10-things/10-tips-for-coping-with-blue-screen-errors/

Citat
1: Try to reproduce the error

The first thing I recommend doing is to try to reproduce the error. If the error happens consistently every time you try to perform a specific task, the problem is likely software related. If the error is inconsistent, the problem is likely to be hardware related.

Kod mene se to desava iskljucivo kod gasenja i to ne svaki put.

Citat
10: Reseat hardware components

One last trick worth trying is to power down and unplug the computer and then reseat hardware components such as memory and PCI cards. As strange as it may sound, I have run into several instances over the years (especially on older hardware) in which components were slightly loose and reseating them resolved the blue screen error.

Sinoc sam izvadio ram i malo ga ocistio. Poprilicno mi je bio prasnjav komp unutra i cini mi se da se prasina uvukla i izmedju hladnjaka memorije.

Kad se desi BSOD obicno potraje 4-5 sekundi pre nego sto se ugasi. Ako nastavi da se desava gledacu da procitam tacno sta pise.

Verovatno bi mi najpametnije bilo da reinstaliram OS
« Poslednja izmena: 12. Avg 2013, 13:24:58 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Sad mi se prvi put pojavio bsod i za vreme rada  Smile

komp je bio na idle jer sam zavrsavao nesto drugo. kad sam dotrcao do telefona zakacim kabl od misa i srusim ga na zemlju. Samim tim pali se monitor i tog trenutka se krsi.

Nisam uspeo da zapisem tacan fajl koji se skrsio ali sam 99% siguran da je

Citat
atikmpag.sys

meni je u brzini delovalo da je atikmap.sys ali kad to guglam izadje mi ovo

Citat
Did you mean: "atikmdag.sys"

Izgleda da mi se nesto zeznulo sa drajverima od graficke (asus hd5770)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Sad sam mu nekako reinstalirao drajvere od graficke. Imao sam neku gresku za vreme instalacije ali ju je odradio do kraja. Log kaze da je jedini problem bio sa Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable dok se sve ostalo instaliralo kako treba.

Videcu kako ce se dalje ponasati komp.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 18
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 
Probaj ovim da li će ti pokazati koji drajver pravi problem

http://www.softpedia.com/get/System/Back-Up-and-Recovery/BlueScreenView.shtml
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Iz nekog raszloga ovaj program vidi samo stare dmp fajlove. Nista iz ove godine.

whocrashed kaze:

Crash dump file:        C:\Windows\memory.dmp
Date/time:              8/14/2013 4:01:49 AM GMT
Uptime:                 02:53:35
Machine:               
Bug check name:         PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Bug check code:         0x50
Bug check parm 1:       0xFFFFFAC006565018
Bug check parm 2:       0x1
Bug check parm 3:       0xFFFFF88004CC5756
Bug check parm 4:       0x5
Probably caused by:     Unknown
Driver description:     
Driver product:         
Driver company:         
OS build:               Built by: 7601.17514.amd64fre.win7sp1_rtm.101119-1850
Architecture:           x86 (32 bit)
CPU count:              4
Page size:              4096

Bug check description:
This indicates that invalid system memory has been referenced.

Comments:
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: Unknown .

kada stignem da procitam bsod uvek pominje dxgkrnl.sys
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Jun 2025, 21:17:02
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: BSOD gasenja

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.