Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Mar 2024, 14:26:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Brzeće ~ Bogata ponuda i povoljne cene  (Pročitano 5037 puta)
05. Dec 2005, 13:06:20
Moderator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.0
mob
Apple iPhone SE 2020
Reporteri Glasa posetili Brzeće, podno Kopaonika, povodom proslave 15-godišnjice rada hotela "Junior"

Bogata ponuda i povoljne cene

Pored hotela "Junior" i "Ozon", gostima je na raspolaganju i vila "Radigost", gde polupansion košta 13 evra, kao i pansion "Dobrodolac" sa kvalitetnom domaćom kuhinjom

Padine Kopaonika prekrio je prvi sneg, a podno ove planine, na njenoj istočnoj strani, ušuškano leži Brzeće. Meštani ovog kraja dugo i ljubomorno čuvali su, samo za svoja pokoljenja, lepote pašnjaka, šuma, livada i obližnjih vinograda. Početkom devedesetih, međutim, na 1.070 metara nadmorske visine, u netaknutom prirodnom ambijentu rodila se nova turistička destinacija i njeno prvo čedo "Junior".

Jedan od povoda "Turističkih susreta 2005" upravo je bio jubilej turističkog prvenca bruske opštine, hotela "Junior" - petnaest godina njegovog uspešnog rada. U organizaciji ovog preduzeća, TO "Brus", i suorganizatora novosadske "Turističke prizme" razmenjena su i iskustva iz oblasti omladinskog, sportsko-rekreativnog, kao i sve popularnijeg eko i etnoturizma.

Za deceniju i po preživeo je sve krize i turbulencije kroz koje smo kao društvo prolazili i uspeo da ostvari 1.400.000 pansiona i ugosti 250.000 gostiju - rekao je pozdravljajući učesnike direktor hotela Dragan Trailović.- Hotel raspolaže sa 400 ležajeva u komfornim sobama sa kupatilom, a gostima su na raspolaganju diskoteka, picerija, salon zabave, TV sala, teretanaÖ U okviru hotela su sportski tereni za košarku, fudbal, odbojku, tenis, iza hotela nalazi se bebi ski-lift, a za odrasle u neposrednoj blizini je žičara "Bela reka" koja je sistemom ski-liftova povezana sa svim stazama na Kopaoniku.

Sve to zanemarljivo je u odnosu na vredno i izuzetno ljubazno osoblje hotela, koje je sigurno najveći kapital ovog preduzeća koje iduće godine čeka privatizacija.

Gosti imaju mogućnost aktivnog odmora kako zimi tako i leti. Služba za rekreaciju, animaciju i sport organizuje pešačke ture na 18 staza, različite težine ali na prelepim lokacijama nacionalnog parka. Organizuju se i jednodnevni izleti do riznica srednjovekovne srpske kulture, obližnjih manastira i crkvi, ili banja, kao odlazak u lov i ribolov.

"Junior", koji je bio pionir razvoja turizma u ovom kraju, vremenom je dobio oštru konkurenciju novih objekata, a nekolicina je još u izgradnji. Prema poslednjim podacima, Brzeće danas raspolaže sa više od dve hiljade komercijalnih ležajeva.

Hotel "Ozon" je dobitnik prestižne nagrade "Turistički cvet" i ovogodišnji pobednik u kategoriji planinskog turizma, u akciji "Turističke prizme" za novi kvalitet. Arhitektonski uklopljen u krajolik, sa skladno povezanim elementima tradicionalnog i modernog izraza, jedinstvenog enterijera, pravo je osveženje u turističkoj ponudi. Kapacitet hotela je 54 ležaja, a osim soba raspolaže i sa dva apartmana. Sobe su opremljene "produženim" krevetima, funkcionalnim kupatilima, televizorima, telefonima, internet linijom, mini barom. Gost ovde ima sve na jednom mestu bazen, saunu, teretanu, salon za masažu, kafe bar sa kaminom i videobimom... Vlasnik Ljubomir Cvetković otkrio nam je da pripremaju svoj brend "kamiOzon", svojevrsno "mesečevo vozilo" za kretanje po najnepristupačnijim mestima na planini i zimi i leti.

Naspram njega, uz samu dvosedežnicu Bela reka, nalazi se "naslonjena" na obronke vila, neobičnog imena - "Radigost". Radigost je bio bog gostoprimstva kod Starih Slovena, a kako je ovde svaki gost rado viđen i oseća se bogovski, ime je sasvim opravdano. Vila ima osam stambenih celina (apartmana i studija). Još jedna neobičnost ove domaćinske kuće je sibirsko drvo, od kojeg je izrađena, sa rokom trajanja hiljadu godina. Enterijer je urađen u etnostilu, a posebno ljupko izgleda trpezarija-restoran zatvorenog tipa i sačuvana samo za oči gosta objekta, sa kaminom u uglu i komadima narodne nošnje, preslicama, opancima vezenim peškirima koji krase zidove i daju autentičnost ambijentu.

- Cena polupansiona je 13 evra (u protivdinarskoj vrednosti), punog pansiona 16 evra, a postoji i posebna ponuda za rekreativnu nastavu za niže razrede u koju je osim tri obroka uračunata i užina i sve to za 9 evra - kaže vlasnik Ilija Kasalović.Jedan od pionira etnoturizma u ovom kraju svakako je

Nenad Dobrodolac, koji je svoju porodičnu kuću preuredio u istoimeni pansion. Posebnost Dobrodolca, osim toplih soba sa kupatilom, jeste izuzetna i kvalitetna domaća kuhinja, domaći kajmak, sir, kiselo mleko, kačamak, pite, ajvar, džem, sokovi i sirupi od borovnice, maline i mnoge druge đakonije, i sve to u neograničenim količinama, a za istu cenu, koja je više nego popularna. Pun pansion je svega 14 evra, a skijaši dobijaju lanč paket za ručak kako se ne bi vraćali sa staze pre "fajronta". Kraj pansiona je stara vodenica koja i danas radi i melje žito od kog se spravljaju proja i hleb za goste.

Apartmani "Kopaonik" takođe su u ponudi, a ove godine su potpuno renovirani. Od 62 apartmana, 57 su simpleksi, četiri dupleksa i jedan de luks. Objekat je otvorenog tipa i to za tri vrste gostiju - tajm šering, individualce i organizovane grupe. Objekat ima restoran, noćni klub, konferencijsku salu, salon zabave, ski-servis sa mogućnošću iznajmljivanja opreme.

Ski-lift i žičara "Bela reka 1" i "Bela reka 2" nalaze se u blizini svih ovih objekata, udaljeni najviše do 250 metara. "Geneks" koji je nadležan za njihov rad, obećao je da će sve funkcionisati besprekorno, kao i da će staze biti održavane. Od ove godine uvodi se i ski-bus koji će redovno saobraćati do centra Kopaonika.

Brus je danas rudnik neograničenih turističkih mogućnosti za zimovanje i letovanje uz zabavu i rekreaciju. Ovo je i dalje ostala oaza zdravog života i odmora u kojoj, osim povoljnih klimatskih uslova i nadmorske visine, meštani u svojim eko-baštama uzgajaju biološki zdravu hranu, od voća, povrća do mesa koja je danas već postalo turistički trend u svetu.



Izvor: Glas Javnosti \ Vesna Sinko
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma


Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Bio sam u brzecu pre 3 godine,konkretno u junioru i mogu reci samo da osim cistog planinskog vazduha nema nista pametno tu!
doduse kop nije daleko,ali opet...
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Mar 2024, 14:26:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.