Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BRUKA Oslobođen pijani vozač koji je udario devojčicu  (Pročitano 313 puta)
29. Apr 2015, 09:15:24
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Sony xperia
BRUKA Oslobođen pijani vozač koji je udario devojčicu

Dušana Stankovića (73), vozača koji je udario Anđelu Mitrović (15), sud u Valjevu je posle četvorogodišnjeg procesa oslobodio. Mitrovići će pravdu tražiti u Višem sudu.

Uzalud čekali pravdu: Anđela i njen otac Zoran Mitrović

Anđela je imala 11 godina kada se nesreća dogodila u Užičkoj ulici u blizini njene kuće. Izašla je iz autobusa kojim se vraćala iz škole i želela je da ode do trafike na drugoj strani ulice.

- Gledala sam na obe strane, vozila nije bilo i normalnim hodom sam prelazila ulicu. Nedostajala su mi dva koraka do trotoara kada se taj automobil stvorio ispred mene i osetila sam udar. Jedna devojka mi je pomogla da ustanem, a drugarica je otrčala da pozove moje roditelje. Vozač je izašao, ali mi nije prišao - seća se devojčica.

Anđela pokazuje mesto nesreće

Anđelin otac Zoran kaže da Stanković nije ni pokušao da pruži pomoć njegovoj ćerki, niti je sačekao dolazak hitne pomoći i policije. Saobraćajci su ga našli desetak minuta posle nesreće u njegovoj kući u Dračiću. Mitrović pokazuje izveštaj policije u kojem se navodi da je vozač imao 1,61 promil alkohola, dok su kasnije analize, dva puta na po pola sata, pokazale 1,22 i 1,14.

Odbačeni iskazi svedoka
Zapanjeni smo da je sud prihvatio iskaz optuženog da je Anđela istrčala i naletela na automobil, dok je odbačeno svedočenje njene drugarice i još jednog svedoka da nije čekao iza autobusa. Prihvatili su i njegov iskaz da nije pio pre nezgode nego da je kada je stigao kući „potresen“, popio dve-tri rakije, kaže Anđelin otac Zoran Mitrović.

- Izveštaj o uviđaju pokazuje da je vozač obišao autobus, prešao preko pune bele linije, a onda u suprotnu traku i udario moju ćerku. Pokrenuli smo njegovo krivično gonjenje, međutim suđenje je četiri puta odlagano jer se žalio da je šećerni bolesnik, trajalo je četiri godine i šokirani smo presudom Osnovnog suda - kaže Mitrović.

U obrazloženju suda prihvaćeno je veštačenje veštaka saobraćajne struke da je do nezgode došlo Anđelinom nepažnjom. Veštak zaključuje i da se vozač nalazio na kraćoj udaljenosti nego što je potrebno za zaustavni put.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.