Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 20:38:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Brojanje novca čini ljude srećnijim  (Pročitano 50340 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Pare su danas najvazniji faktor u zivotu, hteli vi to da priznate ili ne Smile
Iskreno žalim ljude koji imaju ovakav stav, ali mlad si, ima nade za tebe.  Smile

Naravno da nije najvažniji faktor, više mu dođe kao neko nužno zlo.
« Poslednja izmena: 10. Apr 2011, 16:20:20 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Citat
ali problem je sto se vecina ljudi polakomi vrlo lako. Krenu izlasci, puvanja, kupovina skupih stvari koje ti realno ne trebaju(npr taj sat od 100000E na primer Smile ) pa im uskoro i treba vise kako bi odrzali svoj standard

Istina, ali ja i ne ciljam na tu grupu ljudi.

Ma koliko imao para, ako si alav lako možeš da ih potrošiš, osim ovih poput Gejtsa, Bafeta, Mintala, Elisona... oni bi baš ali BAŠ trebali da se pomuče da sve potroše  Smile

Mada, kad je Ričard Prajor potrošio 30 miliona za 30 dana, sve je moguće  Smile

http://www.imdb.com/title/tt0088850/

IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Citat
Pare su danas najvazniji faktor u zivotu, hteli vi to da priznate ili ne

To niko, sem možda nekih naduvanih hipika, neće osporiti. Već rekoh da je njihov značaj egzistencijalan. Bez njih, ne možeš preživeti u današnjem svetu.

Stvar je u tome da nekim ljudima pare nisu neophodne da bi bili srećni.

Pa Bambina rece da ne bi volela da ima puno para, ti da ne volis da ih drzis u rukama... pa zasto majku mu Smile

Nek se neko posere po crvenoj opracu je i staviti u dzep... i uz to poljubiti Smile

Pa ne volim da ih držim više nego što moram, iz higijenskih razloga.

Druga stvar... daću ti jedan primer.

Recimo da sam profesionalni košarkaš i to vraški dobar, da imam kvalitet i za NBA, i da me dovede Partizan i da imam platu mesečno i 20k evra, iako bi u NBA mogao da potpišem ugovor za 15 miliona za 4 godine recimo, ja nikad ne bih želeo da napustim klub. Jedino ako oni reše da me prodaju... ali ukoliko reše, zamolio bi ih da to ne urade pre nego li osvojimo Evroligu  Smile

Zašto? Pa jer volim Partizan. A i šta će mi više od 20k evra mesečno, čak je i to previše para. Tebi za egzistencijalne potrebe, dakle račune i hranu, benzin treba nekih 300-500 evra... izdvajaj za odeću 1000 evra mesečno, izdvajaj za izlaske i 5000 evra mesečno, bacaj se besu... izdvajaj za druge troškove i one nepredviđene još 3000 evra mesečno... meni opet ostaje 10k evra. Šta će mi više? Da se razbacujem sa vilom od 700 kvadrata, sa majbahom od pola miliona evra, sa satom od 100 k evra... čemu to? Što će mi 700 kvadrata kada mi je 70 sasvim dovoljno.

A opet, šta je to u poređenju sa igranjem za Partizan? Jel me razumeš?

Ima stvari koje čoveka čine srećnijim nego ne znam kakve pare.

Brate, to sad ti tako pricas jer nista to nemas... video bi kad bi sve to sto si rekao bila istina kako bi odreagovao na poziv iz NBA. Veruj mi da nije to tek tako Smile

Pare su danas najvazniji faktor u zivotu, hteli vi to da priznate ili ne Smile
Iskreno žalim ljude koji imaju ovakav stav, ali mlad si, ima nade za tebe.  Smile

Naravno da nije najvažniji faktor, više mu dođe kao neko nužno zlo.

Zali ti koga hoces ali bez para u novcaniku nema zivota Smile kazem, hteli vi to da priznate ili ne, novac je najvaznije sredstvo u zivotu Smile

A inace si starija i iskusnija od mene toliko da mi pricas o tome koliko novac (ne)znaci. To razumem.

IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Citat
Veruj mi da nije to tek tako

To govoriš iz iskustva pa da ti verujem?  Smile

Veruj ti meni, ne bih otišao. Jedino ako bi me loše tretirali ili im treba novac. Tada bih pristao na prodaju, jer i tako pomažem klubu.

100 puta mi je važnije osvojiti Evroligu sa Partizanom, nego li NBA prsten. Jednostavno se tako osećam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Zali ti koga hoces ali bez para u novcaniku nema zivota Smile kazem, hteli vi to da priznate ili ne, novac je najvaznije sredstvo u zivotu Smile
Zato i kažem da je nužno zlo. A onaj kome je smisao života, taj je siromašan čovek pa makar imao i milione.

A to ''hteli vi to da priznate ili ne'' možeš da obesiš maci o repić, jer nemaš ama baš nikakvo pravo niti autoritet da drugima određuješ šta im je najvažnije u životu. Pa sve i da staviš još 80 flower smajlija.

A inace si starija i iskusnija od mene toliko da mi pricas o tome koliko novac (ne)znaci. To razumem.
Jesam, i starija i iskusnija, ali to uopšte nije poenta, ja ne diskreditujem sagovornike po godinama; samo po inteligenciji. Ne znam jesi li ikad zaradio koji dinar, ali ako jesi onda znaš kolika je razlika kad ti mamika da hiljadarku, a kolika kad je sam zaradiš.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00

Храна и вода су далеко важнији од новца, а постојали су и пре новца, а и данас се могу обезбедити без новца.. Можеш јести и пити колико желиш, а да никад динара не видиш.. Дакле преживећеш.. ( не у граду, али свакако можеш..)

Никада средство, као предуслов неког квалитета живота ( бар у домену материјалног) не може да замени истинску срећу. Љубав, пољубац, сопствено дете, загрљај, прави пријатељ, шетња по киши, залазак сунца, разговори до у ситне сате... Постоји толико ствари које новац не може да купи, и само ствари које новац не може да купи.. оне су уствари истинска срећа...

Остврни се, и погледај уназад на свој живот. Размисли којих се момената најбоље сећаш, оних који су донели сузу и осмех. Има ли ту куповине мобилног телефона, јакне, панталона? Или су то пак друге ствари?

« Poslednja izmena: 10. Apr 2011, 16:53:40 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Mislim da Crnja nije želeo da označi novac kao smisao života, već kao stvar koja na nas ima ogroman uticaj, možda više nego bilo koja druga stvar. Zato ga je i označio kao najvažnijeg i to, složiću se, nije daleko od istine.
« Poslednja izmena: 10. Apr 2011, 16:53:33 od bookee »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Mene su učili da pare ne znače ništa, da je bitno zdravlje, ljubav, porodica, poštovanje , sreća ....

Sada vidim da se me zajebali. I to debelo.

Zato ja sada svoju decu učim isto to, ali da se sve to postiže parama. Da pare sve to omogućavaju.

Ako si bolestan, nemaš para, nema leka, - gekneš.

Kako da zasnuješ porodicu, ako nemaš para da prehraniš istu, da ih obučeš, da im kupiš potrebno.

Ne možeš biti srećan ako nemaš para. Činjenica. Ne možeš da sediš gladan u sobi i da piljiš u jendu tačku i da budeš srećan. Jok to.

Jedeš, obučeš nešto lepo, kupiš sebi, odvedeš decu na sladoled, omogućiš sebi i porodici odmor, more . ..

Da omogućiš deci školovanje ....

I da se razumemo, ne pričam ja o milionimma, jahtama, satovima od 100 000 evra i cipelama od 900 evra.

Pričam i svakodnevnim potrebama, računima i ponekad malo neki izlet u luksuz, da šastiš sebe nečim što ti i nije neophodno, ali eto, voleo bi da imaš. Nov telefon, komp, alufelne za auto, nebitno ....

Svako ko nema dovoljno, ko jedva sastavlja kraj sa krajem, ne može to .... Za nešto ostaje uskraćen, i onda nije srećan. Ako treba da vaga da li kupiti deteu cipele ili kaput, a nema za oboje, nema tu ravnoteže ....

A takvih je najviše, nažalost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
Храна и вода су далеко важнији од новца, а постојали су и пре новца, а и данас се могу обезбедити без новца.. Можеш јести и пити колико желиш, а да никад динара не видиш.. Дакле преживећеш.. ( не у граду, али свакако можеш..)

Ajd objasni kako? Ideš da unosih ugalj za stan i hranu? A kada ostariš?  Gajiš nešto u zemlji, zemljoradnja? Opet ti treba para da kupiš zemlju, orudje, alat, naftu, traktor. Konja, ako nećeš savremenu mehanizaciju.

Smatram da nisi u pravu, ubedi me u suprotno. Daj primer, kako?

Kradem po tudjim voćnjacima?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
И ја сматрам да не треба писати поруке заредом.. али шта да се ради...  Smile

Нисам мислио да буквално динара не видиш... Али ти треба јако мало, а то мало можеш и да набавиш, или нешто да одрадиш, да би добио то мало...

Земља се на селу наслеђује, колико ја знам.. Није ни битно, кажем да нисам мислио буквалтно...

Citat
Mene su učili da pare ne znače ništa, da je bitno zdravlje, ljubav, porodica, poštovanje , sreća ....

Нико није рекао да не значе ништа, али свакако је здравље битније, често ни сав новац овог света не може да те спаси неких болести... Породица, поштовање и срећа су категорије које је глупо поредити са новцем. Новац је средство. Ини нису, они су управо оно што човеку треба, а новац му у многим сферама то олакшава, али само олакшава, не омогућује, нити остварује ниједно споменуто  Smile

Новац = здравље
Новац = породица
Новац = поштовање (бар не оно право)
Новац = срећа
« Poslednja izmena: 10. Apr 2011, 17:16:35 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 20:38:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.